Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στο Chromebook

Βασικά Takeaways

 • Αντιγράψτε και επικολλήστε κείμενο εύκολα χρησιμοποιώντας Ctrl + C και Ctrl + V ή κάνοντας δεξί κλικ. Κρατήστε το απλό!
 • Θέλετε να αντιγράψετε αρχεία ή φακέλους; Πατήστε Ctrl + C για αντιγραφή και Ctrl + V για επικόλληση. Εύκολο σαν αυτό!
 • Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό του προχείρου; Χρησιμοποιήστε το Search Key + V για να δείτε τα τελευταία πέντε αντιγραμμένα στοιχεία.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα Chromebook που προέρχεται από άλλη πλατφόρμα, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση. Ευτυχώς, είναι εύκολο να γίνει.

Αντιγραφή και επικόλληση κειμένου

Το κείμενο είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που θα χρειαστεί να αντιγράψετε και να επικολλήσετε. Λοιπόν, ας δούμε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Χρήση του πληκτρολογίου ή της επιφάνειας αφής

 • Κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα για να επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε από την αρχική λέξη μέχρι την τελευταία. Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό κλικ σε μια λέξη για να την επιλέξετε ή να κάνετε τριπλό κλικ για να επισημάνετε μια ολόκληρη παράγραφο.
 • Τώρα, πατήστε Ctrl + C για αντιγραφή ή Ctrl + X για αποκοπή. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Αντιγραφή/Αποκοπή.
 • Κάντε κλικ μία φορά στη θέση που θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο και πατήστε Ctrl + V ή κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση. Εάν θέλετε να κάνετε επικόλληση χωρίς μορφοποίηση, πατήστε Ctrl + Shift + V. Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση ως απλό κείμενο ή Επικόλληση χωρίς μορφοποίηση.
 •   15 καλύτερες μέθοδοι δοκιμής χρηστικότητας για εφαρμογές και ιστότοπους με παραδείγματα

  Χρήση της οθόνης αφής

  Η μέθοδος στην οθόνη αφής είναι παρόμοια με αυτή στην επιφάνεια αφής. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα στην οθόνη αφής σας:

  Παρατεταμένο πάτημα ή διπλό πάτημα > Επιλέξτε Κείμενο > Παρατεταμένο πάτημα > Αντιγραφή > Παρατεταμένο πάτημα > Επικόλληση

  Αντιγραφή και επικόλληση αρχείων και φακέλων

  Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αρχεία ή φακέλους χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

  Χρήση του πληκτρολογίου

 • Κάντε κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο που θέλετε να αντιγράψετε. Εάν θέλετε να επιλέξετε όλα τα αρχεία, πατήστε Ctrl + A. Για να επιλέξετε συγκεκριμένα, πατήστε Ctrl και κάντε κλικ σε αυτά τα αρχεία και τους φακέλους. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Shift και να επιλέξετε πολλά διαδοχικά αρχεία κάνοντας κλικ στο πρώτο και στο τελευταίο.
 • Αφού κάνετε την επιλογή, πατήστε Ctrl + C για αντιγραφή ή Ctrl + X για αποκοπή (μετακίνηση).
 • Μεταβείτε στη θέση όπου θέλετε να επικολλήσετε το αρχείο ή το φάκελο που μόλις αντιγράψατε.
 • Μόλις φτάσετε, πατήστε Ctrl + V για επικόλληση.
 •   Πώς να χρησιμοποιήσετε το CloudWatch για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των πόρων AWS σας

  Εάν θέλετε να αντιγράψετε το όνομα του αρχείου, κάντε κλικ στο αρχείο και πατήστε Ctrl + Enter. Τώρα, μπορείτε να αντιγράψετε το όνομα του αρχείου με ή χωρίς την επέκταση αρχείου.

  Χρήση της επιφάνειας αφής ή του ποντικιού

 • Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο.
 • Επιλέξτε Αντιγραφή για τη δημιουργία αντιγράφου του αρχείου ή Αποκοπή για μετακίνηση του αρχείου.
 • Μεταβείτε στον επιθυμητό προορισμό και κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στον ελεύθερο χώρο.
 • Κάντε κλικ στην Επικόλληση για να αντιγράψετε/μετακινήσετε το στοιχείο.
 • Εάν θέλετε να αντιγράψετε το όνομα του αρχείου, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και κάντε κλικ στο Μετονομασία. Μόλις επισημανθεί το όνομα του αρχείου, κάντε δεξί κλικ στο κείμενο και κάντε κλικ στο Αντιγραφή ή Αποκοπή. Τώρα, μπορείτε να επικολλήσετε το κείμενο όπου θέλετε.

  Χρήση της οθόνης αφής

  Τα βήματα για τη χρήση της οθόνης αφής είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά της επιφάνειας αφής. Η μόνη διαφορά είναι πώς θα φτάσετε στο μενού περιβάλλοντος. Μπορείτε να το κάνετε πατώντας παρατεταμένα το αρχείο ή το φάκελο και μετά στον ελεύθερο χώρο στον προορισμό. Έτσι, η διαδικασία θα είναι:

    Η Anthropic συγκεντρώνει 450 εκατομμύρια δολάρια και το Microsoft Fabric για την ανάλυση δεδομένων

  Πατήστε παρατεταμένα > Αντιγραφή/Αποκοπή > Παρατεταμένο πάτημα > Επικόλληση

  Τα βασικά βήματα για την αντιγραφή και επικόλληση είναι τα ίδια με τα παραπάνω. Οι ακόλουθες είναι οι μόνες διαφορές που πρέπει να σημειωθούν:

  • Όταν κάνετε δεξί κλικ σε έναν σύνδεσμο, έχετε επιλογές για Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου, Αντιγραφή κειμένου ή Αντιγραφή συνδέσμου για επισήμανση, που σας επιτρέπει να μοιραστείτε τη σελίδα όπου βρήκατε τον σύνδεσμο. Η διαδικασία επικόλλησης είναι η ίδια.
  • Για τις εικόνες, έχετε την επιλογή Αντιγραφή εικόνας που συλλαμβάνει την ίδια την εικόνα ή Αντιγραφή διεύθυνσης εικόνας που αντιγράφει τη διεύθυνση σύνδεσής της. Οι επιλογές είναι παρόμοιες για τα βίντεο.

  Πρόσβαση στα τελευταία πέντε αντιγραμμένα στοιχεία στο πρόχειρο

  Ένα εξαιρετικό μικρό κόλπο είναι να δείτε τα τελευταία πέντε στοιχεία που έχετε αντιγράψει στο πρόχειρο πατώντας το πλήκτρο αναζήτησης + V. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα πέντε στοιχεία χρησιμοποιώντας τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που αναφέρονται παραπάνω.

  Πώς είναι η λειτουργία αντιγραφής και επικόλλησης του Chromebook;

  Η Google έχει στόχο να κάνει την εμπειρία του υπολογιστή πιο απλή με το Chrome OS. Η λειτουργικότητα αντιγραφής και επικόλλησης κατατάσσεται ψηλά σε σύγκριση με άλλα λειτουργικά συστήματα. Επίσης, τα Chromebook είναι ευέλικτα και εύχρηστα για καθημερινούς χρήστες.

  Επομένως, αξιοποιήστε στο έπακρο το Chromebook σας με αυτές τις χρήσιμες μεθόδους αντιγραφής και επικόλλησης των δεδομένων σας.