Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε Mac

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου και στοιχεία μενού για γρήγορη αντιγραφή και επικόλληση σχεδόν οτιδήποτε στο Mac σας.
 • Συνιστούμε να εγκαταστήσετε έναν διαχειριστή προχείρου εάν χρειάζεστε καλύτερο ιστορικό προχείρου και θέλετε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στοιχεία όσες φορές θέλετε.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Handoff της Apple για να αντιγράψετε απρόσκοπτα περιεχόμενο από το iPhone σας και να το επικολλήσετε στο Mac σας (και αντίστροφα).

Εάν αλλάξατε στο macOS από Windows ή Linux, δεν θα είναι αμέσως εμφανές πώς μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στοιχεία σε Mac. Αυτό συμβαίνει επειδή η διάταξη του πληκτρολογίου είναι διαφορετική, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολη. Το macOS σάς δίνει ακόμη και πολλές επιλογές για αντιγραφή και επικόλληση στοιχείων.

Αντιγραφή και επικόλληση σε Mac χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Ο ευκολότερος τρόπος αντιγραφής και επικόλλησης σε Mac είναι με δύο εύκολες στην απομνημόνευση συντομεύσεις πληκτρολογίου:

 • Command + C για αντιγραφή
 • Command + V για επικόλληση

Θα τα εκτιμήσετε εάν προέρχεστε από τα Windows, επειδή το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο Command για αντιγραφή και επικόλληση σε Mac αντί για το πλήκτρο Ctrl που γνωρίζετε.

Αντιγραφή και επικόλληση σε Mac χρησιμοποιώντας στοιχεία μενού

Δεν είστε λάτρης των συντομεύσεων πληκτρολογίου; Ίσως προτιμάτε να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση χρησιμοποιώντας στοιχεία μενού. Σε αυτήν την περίπτωση, αφού επιλέξετε το στοιχείο που θέλετε να αντιγράψετε, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία > Αντιγραφή από τη γραμμή μενού του macOS για να αντιγράψετε την επιλογή στο ενσωματωμένο πρόχειρο.

  8 Ανταγωνιστές του ServiceNow που πρέπει να δοκιμάσετε για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις

Στη συνέχεια, μεταβείτε στη θέση όπου θέλετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του επιλεγμένου στοιχείου. Εκεί, κάντε κλικ στην Επεξεργασία > Επικόλληση. Για να επικολλήσετε το αντιγραμμένο κείμενο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τον κέρσορα στην ακριβή θέση όπου θέλετε να εμφανίζεται το κείμενο.

Μια τρίτη επιλογή που είναι σχεδόν τόσο εύκολη όσο η χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου περιλαμβάνει το μενού περιβάλλοντος (γνωστό και ως μενού Control-click). Θα βρείτε τις επιλογές Αντιγραφή και Επικόλληση αφού κάνετε Control-κλικ σε ένα στοιχείο.

Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σχεδόν οποιοδήποτε επιλέξιμο στοιχείο στο Mac σας, συμπεριλαμβανομένων κειμένου, εικόνων και εγγράφων. Επίσης, οι εντολές λειτουργούν σε όλες τις εφαρμογές Mac (συμπεριλαμβανομένου του Finder), εκτός εάν οι λειτουργίες αντιγραφής και/ή επικόλλησης έχουν απενεργοποιηθεί από μια εφαρμογή ή ιστοσελίδα.

Πώς να κάνετε επικόλληση χωρίς μορφοποίηση σε Mac

Όταν αντιγράφετε και επικολλάτε κείμενο σε Mac, όπως περιγράφεται παραπάνω, το επικολλημένο κείμενο θα διατηρήσει την αρχική του μορφοποίηση. Επομένως, εάν θέλετε να αφαιρέσετε τη μορφοποίηση κατά την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου, επιλέξτε Επεξεργασία > Επικόλληση και αντιστοίχιση στυλ από τη γραμμή μενού αντί για Επεξεργασία > Επικόλληση.

Όταν κάνετε επικόλληση με το πληκτρολόγιο, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Option + Shift + Cmd + V αντί για Cmd + V. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η συντόμευση δεν είναι η πιο εύκολη να θυμάστε. Ευτυχώς, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου του Mac σας για να δημιουργήσετε μια αξέχαστη συντόμευση πληκτρολογίου για επικόλληση χωρίς μορφοποίηση.

  Πώς να απεγκαταστήσετε το Boxbe

Αντιγραφή και επικόλληση σε Mac με Διαχείριση προχείρου

Συχνά θα βρεθείτε να αντιγράφετε και να επικολλάτε πολλά στοιχεία από τη μια τοποθεσία στην άλλη στο Mac σας. Και όποτε θέλετε να επικολλήσετε κάτι, πρέπει να αρπάξετε το σχετικό περιεχόμενο από την αρχική του θέση για να το μετακινήσετε στο πρόχειρο, κάτι που είναι κουραστικό. Αν και μπορείτε να προβάλετε το ιστορικό του προχείρου σε Mac, το ενσωματωμένο πρόχειρο εμφανίζει μόνο το τελευταίο στοιχείο που αντιγράψατε.

Τότε είναι που αρέσει μια εφαρμογή διαχείρισης προχείρου Maccy έρχεται σε βολικό. Θα κρύβει κάθε στοιχείο που αντιγράφετε στο πρόχειρο, διατηρώντας το με δυνατότητα αναζήτησης και πρόσβασης όταν θέλετε να το αντιγράψετε ξανά. Το Maccy είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, αρκεί να το κατεβάσετε από Ο ιστότοπος του Maccy αντί για το App Store. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, ακολουθήστε αυτά τα βήματα στο Mac σας για να τη ρυθμίσετε σωστά:

 • Κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή Maccy στον φάκελο Λήψεις για να εκκινήσετε το στοιχείο της γραμμής μενού.
 • Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού του Maccy στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Προτιμήσεις.
 • Στην καρτέλα Γενικά, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αυτόματη επικόλληση.
 • Τώρα, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στη γραμμή μενού και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Απόρρητο και ασφάλεια > Προσβασιμότητα.
 • Ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στο Maccy. Αυτό δίνει στην εφαρμογή τα απαραίτητα δικαιώματα για την αυτόματη επικόλληση των περιεχομένων του προχείρου σας.
 • Τώρα, είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Αρχικά, επιλέξτε πού θέλετε να επικολλήσετε το αντιγραμμένο περιεχόμενο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού Maccy και επιλέξτε το στοιχείο από το ιστορικό του προχείρου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος, εάν το ιστορικό σας στο πρόχειρο είναι πολύ μεγάλο.

    Πώς να αφαιρέσετε το φόντο με το GIMP: Οδηγός βήμα προς βήμα

  Δεν χρειάζεστε μια αποκλειστική εφαρμογή διαχείρισης προχείρου εάν χρησιμοποιείτε μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις αναζήτησης Spotlight για Mac, όπως το Alfred ή το Raycast. Τέτοιες εφαρμογές παραγωγικότητας συχνά συνοδεύονται από ενσωματωμένη λειτουργία ιστορικού προχείρου.

  Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μεταξύ των συσκευών Apple σας

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Handoff στις συσκευές σας Apple για να μοιραστείτε ένα μόνο πρόχειρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιγράψετε δεδομένα στο Mac σας και να τα επικολλήσετε στο iPhone σας (και αντίστροφα).

  Για να το ενεργοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Bluetooth και έχετε συνδεθεί με το ίδιο Apple ID και στις δύο συσκευές πρώτα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > AirDrop & Handoff στο iPhone και στο Mac σας και βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή για το Handoff είναι ενεργοποιημένη.\

  Τώρα, απλώς χρησιμοποιήστε τις εντολές αντιγραφής-επικόλλησης για συγκεκριμένη συσκευή όπως απαιτείται. Το κοινόχρηστο πρόχειρο ονομάζεται Universal Clipboard και είναι μία από τις πολλές δυνατότητες Continuity που προσφέρει η Apple.

  Πώς να κάνετε αποκοπή και επικόλληση σε Mac

  Η εντολή cut-paste είναι χρήσιμη για τη μεταφορά περιεχομένου σε μια νέα θέση αντί να το αντιγράψετε εκεί. Αντί να πατήσετε Command + C, πατήστε Command + X για αποκοπή και μετά Command + V για επικόλληση στο Mac σας. Θα βρείτε την επιλογή Αποκοπή στη γραμμή μενού και κάντε κλικ στο μενού περιβάλλοντος ελέγχου, εάν το περιεχόμενο το υποστηρίζει.

  Όταν κάνετε αντιγραφή και επικόλληση σε Mac, ουσιαστικά δημιουργείτε αντίγραφα επιλεγμένων στοιχείων σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ αφήνετε ανέπαφα τα πρωτότυπα. Ως αποτέλεσμα, η αλόγιστη αντιγραφή αρχείων, φακέλων και εικόνων μπορεί να μειώσει χώρο στο Mac σας. Εξάλλου, κάθε αντίγραφο που δημιουργείτε καταλαμβάνει λίγο χώρο στη μονάδα αποθήκευσης του Mac σας.