Πώς να αναφέρετε έναν παίκτη για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Xbox Series X|S

Το διαδικτυακό παιχνίδι σε οποιαδήποτε πλατφόρμα μπορεί να συνοδεύεται από ανεπιθύμητες κοινωνικές εμπειρίες ή ακόμα και διαδικτυακή κατάχρηση. Το παιχνίδι με ένα Xbox Series X|S δυστυχώς δεν διαφέρει. Αυτό που μπορεί να ξεχωρίσει κάθε πλατφόρμα, ωστόσο, είναι τα εργαλεία και τα συστήματα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε, να πλοηγηθείτε και να αντιμετωπίσετε την ακατάλληλη διαδικτυακή συμπεριφορά.

Εάν επιλέξετε το Xbox Series X|S ως κονσόλα της επιλογής σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης κάθε μορφής ακατάλληλης συμπεριφοράς που μπορεί να συναντήσετε, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Επομένως, αν ψάχνετε έναν τρόπο να αναφέρετε τη συμπεριφορά των ανθρώπων στο Xbox, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

1. Πώς να αναφέρετε το προφίλ ενός προγράμματος αναπαραγωγής Xbox

Συνήθως, εάν αντιμετωπίζετε ακατάλληλη διαδικτυακή συμπεριφορά ενώ παίζετε στο Xbox, ενδέχεται να μην έχετε την ευκαιρία να αναφέρετε ή να αντιμετωπίσετε τη συμπεριφορά ενώ είστε ακόμα στο παιχνίδι σας. Ευτυχώς, ο πιο συνηθισμένος τρόπος αναφοράς άλλων παικτών Xbox βασίζεται στην επιλογή Recently play with για να αναφέρετε το προφίλ Xbox του παραβάτη χρήστη.

Για να αναφέρετε ένα προσβλητικό προφίλ παίκτη Xbox στο Xbox Series X|S, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας για να ανοίξετε το μενού Οδηγός.
 • Πλοηγηθείτε στην επιλογή Άτομα και επιλέξτε Πρόσφατα παιχνίδια με.
  Nordlayer: Σωστό τείχος προστασίας για την επιχείρησή σας: Οδηγός βήμα προς βήμα

 • Επιλέξτε το προφίλ Xbox του ατόμου που εμφάνισε ανάρμοστη συμπεριφορά.
 • Ορίστε την επιλογή για Αναφορά ή αποκλεισμό, ακολουθούμενη από Αναφορά.

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε διάφορους λόγους για την υποβολή της αναφοράς σας, όπως Αντιαθλητική συμπεριφορά. Αφού επιλέξετε τους λόγους για την αναφορά του προγράμματος αναπαραγωγής, επιλέξτε Υποβολή για να στείλετε την αναφορά σας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα προφίλ των ατόμων με πολλούς τρόπους. Μπορείτε ακόμη και να αναφέρετε παίκτες μέσω της κονσόλας Xbox ή της εφαρμογής Xbox.

2. Πώς να αναφέρετε ακατάλληλα μηνύματα Xbox

Εκτός από την ακατάλληλη συμπεριφορά από το παιχνίδι εντός του παιχνιδιού ή έναν τρόπο που σχετίζεται με το προφίλ ενός παίκτη, μια άλλη κοινή μορφή κοινωνικής διαταραχής παρουσιάζεται μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων.

Είτε πρόκειται για προφανείς απάτες, μηνύματα μίσους που τροφοδοτούνται από οργή ή ακόμα και ακατάλληλο περιεχόμενο, τα τοξικά μηνύματα είναι ώριμα στο Xbox Series X|S. Ωστόσο, το Xbox σας έχει επίσης έναν άμεσο τρόπο αντιμετώπισης και αναφοράς μηνυμάτων συγκεκριμένα. Για να αναφέρετε συγκεκριμένα μηνύματα στο Xbox Series X|S, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Πατήστε το κουμπί Xbox για να ανοίξετε το μενού Οδηγός.
 • Επισημάνετε τις επιλογές για Πάρτι και συνομιλίες και επιλέξτε Συνομιλίες.

 • Επιλέξτε τη συνομιλία που περιέχει τα ακατάλληλα μηνύματα που λάβατε.
 • Ορίστε την επιλογή Περισσότερα στο τέλος του ιστορικού συνομιλιών και επιλέξτε Αναφορά ατόμου.

Όπως και με την αναφορά ενός προφίλ Xbox, θα μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε συγκεκριμένους λόγους για την αναφορά του προγράμματος αναπαραγωγής. Ωστόσο, αναφέροντάς τους μέσω των συνομιλιών, συνδέετε την αναφορά με τα μηνύματα του παίκτη, καθιστώντας πιο πιθανό να ληφθούν μέτρα.

  12 Καλύτερα Εργαλεία και Εφαρμογές κοπής και κοπής ήχου στο διαδίκτυο

3. Πώς να αναφέρετε ανάρμοστη συμπεριφορά στη ροή δραστηριότητας Xbox

Όπως ακριβώς μπορείτε να αναφέρετε τους παίκτες Xbox μέσω μηνυμάτων που λαμβάνετε, μπορείτε επίσης να αναφέρετε συγκεκριμένα τους παίκτες μέσω του περιεχομένου που βλέπετε στη ροή δραστηριότητας Xbox.

Είτε μέσω ακατάλληλων λήψεων παιχνιδιών, σχολίων ή κλαμπ Xbox, το περιεχόμενο στη Ροή Δραστηριότητας Xbox μπορεί να αναφέρεται. Επομένως, έχοντας αυτό κατά νου, εάν θέλετε να αναφέρετε ακατάλληλο περιεχόμενο που βρίσκετε στη ροή δραστηριότητας Xbox, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Πατήστε το κουμπί Xbox για να ανοίξετε το μενού Οδηγός.
 • Επιλέξτε Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου και στη συνέχεια Εμφάνιση όλων.

 • Επισημάνετε τις Εφαρμογές και ανοίξτε την εφαρμογή Ενημερώσεις φίλων και κοινότητας.

 • Από εδώ, επιλέξτε τη λήψη ή τη δημοσίευση του παιχνιδιού που θέλετε να αναφέρετε.
 • Με ανοιχτή την ανάρτηση, επιλέξτε Περισσότερες ενέργειες και στη συνέχεια Αναφορά.

Όπως και με κάθε άλλη αναφορά Xbox, μπορείτε στη συνέχεια να ορίσετε τις συγκεκριμένες κατηγορίες της αναφοράς σας και να πατήσετε Υποβολή για να την οριστικοποιήσετε. Με την αναφορά συνδεδεμένη με μια μεμονωμένη ανάρτηση ροής δραστηριότητας Xbox, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το Xbox θα μπορεί να αξιολογήσει την αναφορά σας με τα αποδεικτικά στοιχεία που παρέχονται.

Ωστόσο, το δικό σας περιεχόμενο ροής δραστηριότητας Xbox μπορεί εξίσου εύκολα να επισημανθεί από άλλους χρήστες. Επομένως, είναι σημαντικό όταν δημοσιεύετε μια καταγραφή παιχνιδιού ή δημιουργείτε ένα Xbox Club να είστε σίγουροι ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο.

  Οι 6 καλύτερες εφαρμογές ξυπνητηριού που θα σας αναγκάσουν να φύγετε από το κρεβάτι

4. Πώς να αναφέρετε τη φωνητική συνομιλία εντός παιχνιδιού στο Xbox Series X|S

Ένας τελευταίος τρόπος για να αναφέρετε ακατάλληλο περιεχόμενο στο Xbox σας, και ο πιο μοναδικός τρόπος, είναι να τονίσετε τις ακατάλληλες φωνητικές επικοινωνίες στο Xbox.

Ωστόσο, για να αναφέρετε φωνητικές συνομιλίες, πρέπει να έχετε αποθηκεύσει φωνητικά κλιπ διάρκειας 60 δευτερολέπτων στο Xbox σας. Ευτυχώς, μπορείτε να ηχογραφήσετε και να αναφέρετε τη φωνητική συνομιλία στο παιχνίδι από το Xbox Series X|S. Για να ηχογραφήσετε φωνητική συνομιλία, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Ανοίξτε το μενού Οδηγός πατώντας το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας.
 • Επισημάνετε τα μέρη και τις συνομιλίες και επιλέξτε την κάτω επιλογή για Αναφορά φωνητικής συνομιλίας στο παιχνίδι.

 • Επιλέξτε Αποθήκευση φωνητικού κλιπ (τελευταία δεκαετία του ’60).

Με αποσπάσματα φωνής που περιέχουν στοιχεία ακατάλληλης συμπεριφοράς που είναι αποθηκευμένα στο Xbox σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην αναφορά της φωνητικής συνομιλίας εντός του παιχνιδιού ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Εισαγάγετε ξανά την ενότητα Αναφορά φωνητικής συνομιλίας στο παιχνίδι του μενού Οδηγός Xbox.
 • Επιλέξτε Έλεγχος αποθηκευμένων κλιπ.

 • Επιλέξτε το κλιπ που αποθηκεύσατε και το οποίο εμφανίζει την ακατάλληλη συμπεριφορά που θέλετε να αναφέρετε.

Όπως και άλλες μέθοδοι αναφοράς, το Xbox σας θα σας ζητήσει στη συνέχεια να ορίσετε συγκεκριμένα στοιχεία της αναφοράς που σχετίζονται με τις φωνητικές συνομιλίες. Αφού ορίσετε αυτά τα στοιχεία, όπως τα συσχετισμένα προφίλ Xbox και ετικέτες παιχνιδιών, μπορείτε να επιλέξετε Υποβολή αναφοράς για οριστικοποίηση.

Αναφέρετε τοξικά παιχνίδια και διατηρήστε την εμπειρία σας στο Xbox ασφαλή

Με τόσους πολλούς τρόπους αναφοράς τοξικής συμπεριφοράς στο Xbox, μπορείτε να εργαστείτε για να αφαιρέσετε ακατάλληλους παίκτες όχι μόνο από τον κύκλο παιχνιδιών σας αλλά και από την πλατφόρμα συνολικά.

Και καθώς το Xbox υποστηρίζει τους φίλους σας Xbox και τις κοινότητες παιχνιδιών, μπορείτε ταυτόχρονα να βελτιώσετε και να προστατεύσετε την εμπειρία σας στο διαδικτυακό παιχνίδι, ειδικά στο Xbox Series X|S.