Πώς να αλλάξετε χώρα/περιοχή στο Google Play Store

Η χρήση του Google Play Store είναι αρκετά απλή: την ανοίγετε, αναζητάτε την εφαρμογή που θέλετε να κατεβάσετε και την εγκαθιστάτε στη συσκευή σας. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό.

Τι συμβαίνει όμως αν μετακομίσετε σε διαφορετική χώρα; Θα χρειαστείτε πρόσβαση στη σωστή τοπική έκδοση του Play Store για πληροφορίες χρέωσης. Και το Google Play διαθέτει διαφορετικές εφαρμογές σε διάφορες χώρες, καθώς διαφορετικές περιοχές συχνά επιτρέπουν ή αποκλείουν την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές.

Είτε μετακομίσατε πρόσφατα είτε θέλετε να δοκιμάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Play Store μιας άλλης περιοχής (το οποίο συνοδεύεται από μια μεγάλη προειδοποίηση), δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση χώρας στο Google Play.

Πώς να αλλάξετε χώρα στο Google Play Store

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στη συσκευή σας Android για να αλλάξετε τη χώρα σας στο Play Store:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας Android.
 • Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε Γενικά, ακολουθούμενα από Προτιμήσεις λογαριασμού και συσκευής.
 • Στην ενότητα Χώρα και προφίλ, θα δείτε το όνομά σας μαζί με την τρέχουσα χώρα σας στο Play Store.
 • Εάν το τηλέφωνό σας εντοπίσει ότι βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή σε διαφορετική χώρα από αυτήν που αναφέρεται, θα δείτε μια Εναλλαγή στο [region] Παρακάτω η επιλογή Play Store. Υποθέτοντας ότι αυτό εμφανίζεται, συνεχίστε με τις υπόλοιπες οδηγίες παρακάτω. (Εάν αυτή η επιλογή δεν εμφανίζεται, ανατρέξτε στις πρόσθετες πληροφορίες παρακάτω για να μάθετε γιατί.)

    Πώς να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία βρόχου στο Microsoft Teams για να διευκολύνετε τις συνεργασίες
 • Κάτω από το Switch to the [region] Κεφαλίδα Play Store, πατήστε μία από τις επιλογές για να προσθέσετε έναν τρόπο πληρωμής για τη νέα σας χώρα. Αυτό θα διαφέρει ανά περιοχή. Οι περισσότεροι θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν την επιλογή Προσθήκη πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 • Όταν πατήσετε τη νέα μέθοδο, θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση (την οποία συζητάμε παρακάτω). Ελέγξτε την προτροπή προειδοποίησης και πατήστε Συνέχεια εάν είστε εντάξει με τους όρους.
 • Συνεχίστε με τα μηνύματα προτροπής για να προσθέσετε έναν νέο τρόπο πληρωμής για τη χώρα στην οποία αλλάζετε το Play Store σας.
 • Αφού αλλάξετε χώρα, θα μπορείτε πλέον να περιηγηθείτε στο Play Store για αυτήν την περιοχή. Η αλλαγή μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να τεθεί σε ισχύ.
 • Η επιλογή αλλαγής της χώρας σας στο Play Store δεν θα εμφανίζεται για όλους. Εμφανίζεται μόνο εάν ήσασταν στο παρελθόν σε διαφορετική χώρα από αυτήν που βρίσκεστε τώρα (δείτε την εξήγηση των διευθύνσεων IP για να καταλάβετε πώς γνωρίζει το τηλέφωνό σας). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλώς να αλλάξετε το Play Store σας σε οποιαδήποτε χώρα θέλετε. Στα παραπάνω παραδείγματα στιγμιότυπων οθόνης, χρησιμοποίησα ένα Android VPN για να αλλάξω την τοποθεσία μου σε Αργεντινή, παρόλο που βρισκόμουν ακόμα στις ΗΠΑ.

  Εάν έχετε αλλάξει προηγουμένως τη χώρα σας στο Google Play Store, θα έχετε την επιλογή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ του παλιού και του νέου λογαριασμού σας, εάν το επιθυμείτε. Αυτό είναι χρήσιμο εάν μετακομίσατε στο εξωτερικό για μερικά χρόνια και μετά επιστρέψατε στην πατρίδα σας.

  Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Οικογενειακής βιβλιοθήκης Google Play, δεν θα δείτε επίσης την επιλογή αλλαγής της περιοχής σας στο Play Store. Δυστυχώς, εκτός εάν η Google βρει μια καλύτερη λύση, πιθανότατα θα χρειαστεί να διαλύσετε την τρέχουσα ομάδα οικογένειάς σας και να ξεκινήσετε μια νέα ομάδα στη νέα σας περιοχή (αν υποστηρίζεται εκεί).

    Πώς να αφαιρέσετε τις πληροφορίες του σπιτιού σας από το Rightmove

  Προειδοποιήσεις σχετικά με την αλλαγή της χώρας σας στο Google Play Store

  Προτού αλλάξετε την περιοχή σας στο Google Play Store, πρέπει να γνωρίζετε μερικά σημαντικά σημεία.

  Πρώτον, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παλιό τρόπο πληρωμής με τον νέο σας λογαριασμό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό από τη νέα σας χώρα. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές και άλλο περιεχόμενο εάν δεν είναι διαθέσιμα στη νέα σας χώρα.

  Αφού ανταλλάξετε το Google Play σε μια νέα χώρα, δεν μπορείτε να ξοδέψετε το υπόλοιπό σας στο Google Play από την παλιά χώρα. Αυτό περιλαμβάνει τυχόν δωροκάρτες που έχετε προσθέσει αλλά δεν έχετε δαπανήσει ακόμα, καθώς και πίστωση που αποκτήσατε από το Google Opinion Rewards. Ωστόσο, εάν επιστρέψετε στον παλιό λογαριασμό, θα αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε αυτό το υπόλοιπο.

  Θα χάσετε επίσης την πρόσβαση στους Πόντους Google Play όταν αλλάξετε χώρα και το επίπεδό σας δεν θα μεταφερθεί στη νέα περιοχή. Εάν εγγραφείτε στο Google Play Pass, αυτή η συνδρομή θα μεταφερθεί στη νέα σας χώρα, εάν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη εκεί. Σε περίπτωση που το Play Pass δεν είναι διαθέσιμο στη νέα σας χώρα, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές από το Play Pass στη νέα σας περιοχή.

  Είναι σημαντικό ότι μπορείτε να αλλάξετε τη χώρα σας στο Play Store μόνο μία φορά το χρόνο. Δεν θα δείτε την επιλογή αλλαγής χώρας εάν έχει περάσει λιγότερο από ένας χρόνος από την τελευταία σας αλλαγή.

  Εξαιτίας όλων αυτών, συνιστούμε να αλλάξετε χώρα στο Play Store μόνο εάν έχετε πράγματι μετακομίσει χώρες, έχετε μια μόνιμη μέθοδο πληρωμής για τη νέα χώρα και σκοπεύετε να μείνετε για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αν και μπορείτε να το εξαπατήσετε χρησιμοποιώντας ένα VPN ή μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κατάστημα άλλης χώρας ενώ επισκέπτεστε, δεν αξίζει να το κάνετε για βραχυπρόθεσμη πρόσβαση σε μερικές νέες εφαρμογές.

    Πώς να προσαρμόσετε την εφαρμογή Stocks στο Apple Watch σας

  Εάν κάνετε εναλλαγή για βραχυπρόθεσμο λόγο, θα κλειδωθείτε σε ένα Play Store εκτός της πραγματικής σας περιοχής για αρκετό καιρό, κάτι που θα είναι μεγάλος πόνος. Αυτό προϋποθέτει ότι θα μπορείτε να λάβετε έναν τρόπο πληρωμής και για τη χώρα στην οποία θέλετε να μεταβείτε.

  Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη χώρα σας στο Google Play

  Εάν θέλετε να αλλάξετε τη χώρα σας αφού διαβάσετε όλες τις παραπάνω προειδοποιήσεις, αλλά η επιλογή δεν εμφανίζεται, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλάξει τη χώρα σας πρόσφατα. Σε περίπτωση που η επιλογή εξακολουθεί να μην εμφανίζεται ή αποτύχει, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε να ενημερώσετε την εφαρμογή Google Play.

  Για να το κάνετε αυτό, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία του Play Store, επιλέξτε Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Πληροφορίες. Στην έκδοση του Play Store εδώ, θα δείτε έναν σύνδεσμο Ενημέρωση Play Store. Πατήστε το για να ξεκινήσει μια ενημέρωση. θα εμφανίσει μια ειδοποίηση εάν είστε ήδη ενημερωμένοι. Εάν υπάρχει ενημέρωση, περιμένετε λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, κλείστε την εφαρμογή Play Store και δοκιμάστε ξανά.

  Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα του Android για την εφαρμογή Play Store.

  Αλλάξτε τη χώρα του Play Store ή δοκιμάστε άλλο κατάστημα

  Τώρα ξέρετε πώς να αλλάξετε τη χώρα σας στο Play Store. Είναι μια εύκολη διαδικασία, εφόσον έχετε πραγματικά μετακομίσει χώρες και έχετε έναν έγκυρο τρόπο πληρωμής στη νέα σας περιοχή, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε σε τι ασχολείστε.

  Εν τω μεταξύ, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τη χώρα του Play Store για να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες εφαρμογές στη συσκευή σας Android.