Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox

Πολλοί άνθρωποι που εγγράφουν έναν λογαριασμό στο Roblox δεν χρειάζονται ποτέ πολύ χρόνο για να βρουν ένα όνομα χρήστη. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν απλώς για να δοκιμάσουν τα πράγματα και κάποιοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για να αρχίσουν να δημιουργούν ή να παίζουν παιχνίδια.

Το να γνωρίζετε πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox είναι μια χρήσιμη πληροφορία. Αν για τον έναν ή τον άλλο λόγο, ο παλιός σας δεν το κόβει πια. Παρακάτω θα σας δείξουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να το κάνετε αυτό, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία βρίσκεστε.

Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox σε υπολογιστή Windows ή Mac

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, η αλλαγή του ονόματος χρήστη σας θα είναι η ίδια είτε χρησιμοποιείτε Windows είτε macOS. Το όνομα χρήστη σας θα συνδεθεί με τον λογαριασμό σας, επομένως πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο Roblox για να το αλλάξετε. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε, αρκεί να μπορείτε να ανοίξετε τον ιστότοπο του Roblox. Τα βήματα για την αλλαγή του ονόματος χρήστη σας δίνονται παρακάτω:

 • Μεταβείτε στον ιστότοπο της Roblox και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του προγράμματος περιήγησής σας. Αυτό θα ανοίξει το αναπτυσσόμενο μενού Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
 • Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Πληροφορίες λογαριασμού. Εάν όχι, κάντε κλικ στις Πληροφορίες λογαριασμού στο μενού στα αριστερά. Κάντε κλικ στο εικονίδιο επεξεργασίας που βρίσκεται στα δεξιά του ονόματος χρήστη σας.
 • Στο παράθυρο που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε το νέο επιθυμητό όνομα χρήστη και μετά τον κωδικό πρόσβασής σας στο Roblox.
 • Σημειώστε ότι η αλλαγή του ονόματος χρήστη σας θα κοστίσει 1.000 Robux. Εάν έχετε τα απαιτούμενα χρήματα, κάντε κλικ στο Αγορά. Το όνομα χρήστη σας πρέπει τώρα να αλλάξει. Τώρα μπορείτε να απομακρυνθείτε από αυτό το παράθυρο.
 •   Επεξήγηση των πρωτοκόλλων δικτύου υπολογιστών, οι βασικοί τύποι

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox σε μια συσκευή Android

  Οι οδηγίες για το πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο κινητό Roblox είναι μάλλον παρόμοιες. Οι εγγραφές λογαριασμών δεν εξαρτώνται πραγματικά από την πλατφόρμα, επομένως η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια. Για να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας σε μια συσκευή Android, κάντε τα εξής:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Roblox στο τηλέφωνό σας.
 • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
 • Πατήστε στο εικονίδιο ρυθμίσεων στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Το εικονίδιο μοιάζει με τρεις τελείες μέσα σε έναν κύκλο.
 • Από τα μενού, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε Ρυθμίσεις. Το σύμβολό του θα ήταν ένα μεγάλο εργαλείο. Πατήστε πάνω του.
 • Από τα μενού που προκύπτουν, πατήστε Πληροφορίες λογαριασμού.
 • Πατήστε στο εικονίδιο επεξεργασίας που βρίσκεται στα δεξιά του ονόματος χρήστη σας.
 • Εισαγάγετε το νέο επιθυμητό όνομα χρήστη και μετά τον κωδικό πρόσβασής σας στο Roblox.
 • Παρόμοια με την έκδοση για υπολογιστή, θα χρειαστεί να πληρώσετε 1.000 Robux για να μπορέσετε να αλλάξετε το όνομά σας. Εάν έχετε το διαθέσιμο ποσό, πατήστε Αγορά.
 • Το όνομα χρήστη σας θα έπρεπε τώρα να έχει αλλάξει. Μπορείτε να πλοηγηθείτε έξω από αυτήν την οθόνη.
 • Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox σε ένα iPhone

  Η έκδοση για φορητές συσκευές του Roblox είναι παρόμοια τόσο για το iPhone όσο και για το Android. Η διαδικασία αλλαγής του ονόματος χρήστη σας είναι επίσης παρόμοια. Εάν θέλετε να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως περιγράφονται για την έκδοση Android της εφαρμογής παραπάνω.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox σε ένα Xbox One

  Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση κονσόλας του Roblox, θα πρέπει επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας για να μπορέσετε να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τις άλλες πλατφόρμες και με μικρές μόνο διαφορές. Τα βήματα αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Roblox στο Xbox σας.
 • Εάν δεν έχετε συνδεθεί ακόμα, συνδεθείτε τώρα. Θα δείτε δύο κουμπιά κατά την εκκίνηση του προγράμματος. Το ένα για να συνδεθείτε με την ετικέτα παίκτη σας και το άλλο είναι να χρησιμοποιήσετε το όνομα χρήστη σας. Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε την ετικέτα παίκτη Xbox ως το όνομά σας, θα πρέπει να αλλάξετε την ετικέτα παίκτη, εάν θέλετε να αλλάξει και το όνομα χρήστη. Αυτό γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Microsoft, όχι μέσω του Roblox. Συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Θα χρειαστεί να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων. Για να το κάνετε αυτό, μετακινήστε τον κέρσορα στο εικονίδιο με το γρανάζι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 • Επιλέξτε και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
 • Ανοίξτε τις Πληροφορίες λογαριασμού.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο επεξεργασίας που βρίσκεται στα δεξιά του τρέχοντος ονόματος χρήστη σας.
 • Εισαγάγετε το νέο προτιμώμενο όνομα χρήστη και μετά τον κωδικό πρόσβασής σας στο Roblox.
 • Η αλλαγή ονόματος κοστίζει 1.000 Robux. Εάν έχετε τόσα πολλά διαθέσιμα και θέλετε να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο Αγορά.
 • Το όνομα χρήστη σας πρέπει να αλλάξει. Τώρα μπορείτε να απομακρυνθείτε από αυτήν την οθόνη.
 •   Πώς να προσθέσετε μια νέα επαφή στο iPhone

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox σε ένα PS4

  Στην έκδοση PS4 του Roblox, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας παρόμοια με την αλλαγή του στο Xbox όπως περιγράφεται παραπάνω, δηλαδή ανοίγοντας την εφαρμογή ή μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο. Το PlayStation 4 έχει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που μπορεί να κάνει τη δουλειά. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ανοίξτε το και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Roblox. Ακολουθήστε τις οδηγίες όπως δίνονται στην έκδοση για υπολογιστή όπως δίνονται παραπάνω.

  Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως δίνονται στο Xbox. Η διαδικασία είναι παρόμοια.

  Αλλαγή της διεύθυνσης email σας Roblox για όλες τις πλατφόρμες

  Εάν αντί να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας, θέλετε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες.

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται για την πλατφόρμα σας παραπάνω μέχρι να φτάσετε στο παράθυρο Πληροφορίες λογαριασμού.
 • Αντί να κάνετε κλικ ή να πατήσετε στο κουμπί επεξεργασίας δίπλα στο όνομα χρήστη σας, πατήστε ή κάντε κλικ στο Ενημέρωση email.
 • Από το παράθυρο που εμφανίζεται, εισαγάγετε τη νέα σας διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασης Roblox.
 • Κάντε κλικ ή πατήστε στο Ενημέρωση email.
 • Θα σταλεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στη διεύθυνση email που καταχωρίσατε. Ανοίξτε αυτό το μήνυμα και ακολουθήστε τις οδηγίες όπως αναφέρονται στο email.
 • Αφού επιβεβαιώσετε τη νέα σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει τώρα να οριστεί ως προεπιλεγμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

  Ακολουθούν μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή των ονομάτων χρήστη Roblox.

  Υπάρχουν περιορισμοί ή περιορισμοί που σχετίζονται με τη μετονομασία του χρήστη μου στο Roblox;

  Υπάρχουν περιορισμοί ή περιορισμοί που σχετίζονται με τη μετονομασία του χρήστη μου στο Roblox;

  Δεν υπάρχουν προφανείς περιορισμοί στις αλλαγές ονομάτων όπως ορίζονται από τους προγραμματιστές του Roblox. Αν και θα μπορούσατε να πείτε ότι η απαίτηση πληρωμής είναι ένας περιορισμός από μόνη της. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές υποδείξεις που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αλλαγή του ονόματος χρήστη σας:

    Το Eat Your Greens Αναλύει τι υπάρχει στο πιάτο σας από μια φωτογραφία [Paid]

  1. Αν και όλες οι παλιές σας αναρτήσεις στο φόρουμ θα εξακολουθούν να υπάρχουν, οι παλαιότερες δημοσιεύσεις θα παραμείνουν με το παλιό σας όνομα χρήστη. Αλλά το νέο σας όνομα χρήστη θα πιστωθεί με τον συνολικό αριθμό των αναρτήσεών σας το ίδιο.

  2. Η ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού σας δεν θα επαναφερθεί όταν αλλάξετε το όνομα χρήστη σας. Όποιος έχει αποκτήσει την ιδιότητα του Βετεράνου θα διατηρήσει τον τίτλο.

  3. Τα άτομα που σας γνωρίζουν με το παλιό σας όνομα χρήστη θα εξακολουθούν να μπορούν να σας βρίσκουν χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα. Το όνομα είναι κλειδωμένο σε εσάς και ακόμη και αφού αλλάξετε το όνομα χρήστη σας, θα συνεχίσετε να είστε συνδεδεμένοι με αυτό.

  4. Η επαναφορά σε ένα παλιό όνομα χρήστη θα χρειαστεί άλλη αλλαγή ονόματος για το 1.000 Robux.

  5. Όλα τα νέα ονόματα χρήστη υπόκεινται στους τακτικούς περιορισμούς ονομασίας, οι οποίοι είναι:

  ένα. Τα ονόματα χρήστη δεν πρέπει να περιέχουν ακατάλληλες λέξεις ή φράσεις.

  σι. Τα ονόματα χρήστη δεν πρέπει να παραβιάζουν επωνυμίες ή ονόματα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

  ντο. Τα ονόματα χρήστη δεν μπορούν να είναι όλοι οι αριθμοί.

  ρε. Τα ονόματα χρήστη δεν μπορούν να περιέχουν κενά.

  μι. Επιτρέπεται μόνο μία υπογράμμιση.

  φά. Η υπογράμμιση δεν μπορεί να βρίσκεται στην αρχή ή στο τέλος ενός ονόματος χρήστη.

  σολ. Να μην υπερβαίνει τους 20 χαρακτήρες.

  η. Πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις ή περισσότερους χαρακτήρες.

  Εγώ. Δεν επιτρέπονται διπλότυπα ονόματα χρήστη. Εάν εισαγάγετε ένα όνομα που χρησιμοποιείται, θα σας ζητηθεί να δοκιμάσετε ξανά.

  ι. Δεν επιτρέπονται ειδικοί χαρακτήρες.

  κ. Δεδομένου ότι όλα τα ονόματα χρήστη παραμένουν συνδεδεμένα με παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των αποκλεισμένων παικτών, τα απαγορευμένα ονόματα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

  μεγάλο. Οποιοσδήποτε λογαριασμός που έχει εγγραφεί ή ανήκει σε άτομο ηλικίας 13 ετών δεν πρέπει να περιέχει στοιχεία αναγνώρισης.

  Μ. Όπως αναφέρθηκε, τα παλιά ονόματα χρήστη άλλων λογαριασμών είναι κλειδωμένα και μη διαθέσιμα.

  n. Εκτός και αν χρησιμοποιείτε την έκδοση για κινητά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα Robloxian ακολουθούμενο από αριθμούς.

  6. Εάν έχετε αλλάξει το όνομα χρήστη σας, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλα τα προηγούμενα ονόματά σας μεταβαίνοντας στη σελίδα Προφίλ ή Ρυθμίσεις λογαριασμού.

  Πόσο συχνά μπορεί να αλλάξει το όνομα χρήστη μου στο Roblox;

  Καθώς οι αλλαγές ονόματος είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή, δεν υπάρχει πραγματικά περιορισμός στο πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας. Εφόσον έχετε αρκετό Robux για να αλλάξετε το όνομά σας, μπορείτε να το αλλάζετε όσο συχνά θέλετε. Όμως, όπως αναφέρθηκε, άλλοι χρήστες μπορούν ακόμα να αναζητήσουν ένα παλιό όνομα χρήστη και να λάβουν το νέο σας όνομα χρήστη.

  Ένα απότομο κόστος

  Ανεξάρτητα από το λόγο που μπορεί να έχετε, το να γνωρίζετε πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Roblox θα είναι χρήσιμο εάν νιώσετε ποτέ την ανάγκη να το κάνετε. Το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια απλή αλλαγή ονόματος, αλλά αν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο, είναι καλό να έχετε τη διαθέσιμη επιλογή.

  Έχετε αλλάξει ποτέ το όνομα χρήστη Roblox; Είχατε προβλήματα με την επεξεργασία του ή γνωρίζετε άλλους τρόπους για να το κάνετε; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.