Πώς να αλλάξετε το όνομα της Alexa ή το Wake Word σε κάτι καλύτερο

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα ή τη λέξη αφύπνισης της Alexa μέσω της εφαρμογής Alexa, με επιλογές όπως “Amazon”, “Computer”, “Echo” και “Ziggy”.
 • Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα ή τη λέξη αφύπνισης της Alexa μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά, επομένως πολλές συσκευές θα πρέπει να αλλάξουν ξεχωριστά.
 • Η αλλαγή του ονόματος της Alexa είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε ποικιλία, να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες και να αποφύγετε τη σύγχυση εάν κάποιος στο σπίτι σας έχει παρόμοιο όνομα.

Όποιος έχει μια συσκευή Echo ή άλλο έξυπνο ηχείο με δυνατότητα Alexa θα γνωρίζει ότι το “Alexa” είναι το όνομα/λέξη αφύπνισης για τον εικονικό βοηθό της Amazon. Μόνο που δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της Alexa και να επιλέξετε να την ξυπνήσετε χρησιμοποιώντας πολλά άλλα ονόματα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αλλάξετε το όνομα/το Wake Word της Alexa

Το όνομα και η λέξη αφύπνισης της Alexa είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Όσον αφορά την Amazon, το όνομα του εικονικού βοηθού της είναι «Alexa». Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το όνομα που χρησιμοποιούν για να ξυπνήσουν την Alexa. Έτσι, η αλλαγή της λέξης εγρήγορσης αλλάζει και το όνομά της στο νοικοκυριό σας και στις συσκευές σας.

  Πώς να αλλάξετε το χρώμα μιας εικόνας χρησιμοποιώντας το Canva

Παλιά μπορούσατε να αλλάξετε το όνομα/τη λέξη αφύπνισης της Alexa χρησιμοποιώντας τη φωνή σας. Θα έλεγες απλά, «Αλέξα, άλλαξε την αφύπνιση σε [Name], και οι συσκευές εντός εμβέλειας θα ακολουθήσουν την εντολή σας. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί πλέον, με την Alexa να σας κατευθύνει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομα/τη λέξη αφύπνισης της Alexa σε οτιδήποτε θέλετε. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ “Alexa”, “Amazon”, “Computer”, “Echo” και “Ziggy”. Το τελευταίο είναι μια αναφορά στον υπολογιστή που εμφανίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή Quantum Leap.

Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα/τη λέξη αφύπνισης της Alexa μόνο σε μία συσκευή τη φορά. Έτσι, εάν διαθέτετε πολλές συσκευές Echo ή έξυπνα ηχεία με δυνατότητα Alexa, θα πρέπει να αλλάξετε το καθένα με τη σειρά του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Alexa.

Πώς να αλλάξετε το όνομα/το Wake Word της Alexa στην εφαρμογή Alexa

Για να αλλάξετε το όνομα/τη λέξη αφύπνισης της Alexa χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Alexa:

 • Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, πάρτε την εφαρμογή Alexa για Android ή iOS από το Google Play Store ή Apple App Storeαντίστοιχα.
 • Μόλις ρυθμίσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την και κάντε κλικ στο Devices στο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης.
 • Θα δείτε μια λίστα συσκευών. επιλέξτε αυτό του οποίου τη λέξη αφύπνισης θέλετε να αλλάξετε.
 • Από αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο γρανάζι Ρυθμίσεις επάνω δεξιά για να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συσκευής.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα ρυθμίσεων μέχρι να δείτε το Wake Word, με το τρέχον όνομα να είναι ορατό από κάτω.
 • Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε τη λίστα των επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας (οι οποίες τη στιγμή της γραφής είναι Alexa, Amazon, Computer, Echo και Ziggy).
 • Κάντε κλικ στη νέα σας επιλογή ονόματος/λέξης αφύπνισης για την Alexa και θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ενημερώνει ότι η αλλαγή μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.
 • Κάντε κλικ στο OK και η εφαρμογή θα σας δείξει ότι ενημερώνει τη συσκευή με τη νέα λέξη αφύπνισης.
 •   Ισχυρή διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις

  Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Μόλις η συσκευή σας Echo ενημερωθεί με επιτυχία, θα ανταποκρίνεται μόνο στο νέο σας όνομα/λέξη αφύπνισης.

  Γιατί μπορεί να θέλετε να αλλάξετε το όνομα/το Wake Word της Alexa

  Λοιπόν, γιατί θέλετε να αλλάξετε το όνομα της Alexa σε κάτι;

  Ο πιο πρακτικός λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να αλλάξετε το όνομα της Alexa σε κάτι άλλο είναι εάν ένα μέλος του νοικοκυριού σας ονομάζεται “Alex”, “Alexa” ή κάτι που ακούγεται κοντά σε κάποιο από αυτά. Όπως χωρίς να αλλάξετε το όνομα, θα μπορούσατε να ξυπνάτε την Alexa (τον εικονικό βοηθό) κάθε φορά που λέτε το όνομα του μέλους της οικογένειάς σας.

    Πώς να ορίσετε δικαιώματα αρχείων σε Mac

  Η αλλαγή του ονόματος/της λέξης wake της Alexa προσφέρει επίσης κάποια ποικιλία. Έτσι, αν βαριέστε να φωνάζετε «Alexa» στο έξυπνο ηχείο σας, η αλλαγή του ονόματος που απαιτείται για να παρακινήσει τον εικονικό βοηθό της Amazon σε κάτι άλλο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να το ανακουφίσετε.

  Τέλος, σας προσφέρει την ευκαιρία είτε να κάνετε φάρσες με μέλη της οικογένειας είτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους. Εάν δεν γνωρίζουν ότι η αλλαγή του ονόματος της Alexa είναι ακόμη και μια επιλογή, το να επιδείξετε ότι το κάνατε θα τους αφήσει με δέος για τις τεχνικές σας δεξιότητες για τουλάχιστον λίγα λεπτά. ειδικά αν αλλάξετε το όνομα σε “Ziggy” και είναι οπαδοί του Quantum Leap.

  Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα ή το Wake Word της Alexa σε “Alexa”;

  Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την αλλαγή του ονόματος της Alexa σε κάτι άλλο, καθώς η αλλαγή του πίσω είναι απλή. Απλώς ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω, αλλά με το “Alexa” να αντικαθιστά το όνομα που έχετε επιλέξει αυτήν τη στιγμή.

  Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της Alexa μπρος-πίσω όσες φορές θέλετε χωρίς ποινή. Αλλά κάτι τέτοιο κινδυνεύει να μπερδέψει τα μέλη της οικογένειας που μιλούν επίσης στην Alexa, καθώς δεν θα γνωρίζουν ποιες συσκευές είναι ρυθμισμένες να ανταποκρίνονται σε ποια αφύπνιση κάθε μέρα.

  Συνολικά, η αλλαγή του ονόματος της Alexa σε κάτι άλλο είναι μια εξαιρετικά απλή υπόθεση. Και, καθώς μπορείτε να το αλλάξετε ξανά όποτε θέλετε, μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε το όνομα που σας ταιριάζει καλύτερα. Το προσωπικό μου αγαπημένο όνομα για να δώσω στην Alexa είναι Ziggy, λόγω της προαναφερθείσας τηλεοπτικής εκπομπής Quantum Leap.