Πώς να αλλάξετε το χρώμα μιας εικόνας χρησιμοποιώντας το Canva

Βασικά Takeaways

  • Η λειτουργία Color Edit του Canva επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται συγκεκριμένα χρώματα σε μια εικόνα χωρίς να επηρεάζουν ολόκληρη την εικόνα, καθιστώντας εύκολη τη βελτίωση συγκεκριμένων χρωμάτων.
  • Το εργαλείο Color Edit προσδιορίζει αυτόματα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην εικόνα, παρέχοντας στους χρήστες προεπιλεγμένες επιλογές για επεξεργασία.
  • Η λειτουργία Επεξεργασίας Χρώματος του Canva είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση για υπολογιστές όσο και στην εφαρμογή για κινητά, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν στοχευμένες προσαρμογές χρωμάτων εν κινήσει.

Κάθε φωτογραφία που τραβιέται έχει συγκεκριμένα χρώματα που διαμορφώνουν ολόκληρη την εικόνα, αλλά μερικές φορές μπορεί να απαιτούνται προσαρμογές για τη βελτίωση της φωτογραφίας. Η λειτουργία Color Edit του Canva διευκολύνει την επεξεργασία των χρωμάτων ενός μέρους μιας εικόνας χωρίς να τα αλλάξετε όλα και το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι δωρεάν.

Τι είναι η λειτουργία επεξεργασίας χρώματος του Canva;

Αυτό το άρθρο εξετάζει τη δυνατότητα επεξεργασίας χρώματος του Canva, η οποία έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από την επεξεργασία του χρώματος μιας ολόκληρης εικόνας. Η επεξεργασία του χρώματος μιας ολόκληρης εικόνας σημαίνει ότι όταν αλλάζετε τη φωτεινότητα ή τον κορεσμό, η αλλαγή θα επηρεάσει τα πάντα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Magic Edit της Canva για να επεξεργαστείτε μεγαλύτερες περιοχές των εικόνων σας.

  9 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη ετικετών από την πλευρά του διακομιστή έναντι της ετικέτας από την πλευρά του πελάτη

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Color Edit, θα μπορείτε να βελτιώσετε συγκεκριμένα χρώματα στην εικόνα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται να καταλάβετε ποια είναι τα χρώματα. Το Canva θα έχει ήδη εντοπίσει τα πιο εμφανή χρώματα στην εικόνα και θα τα έχει ως επιλογές για να τα επιλέξετε. Αφού επιλέξετε ένα, θα μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση της εικόνας με βάση μόνο αυτό το χρώμα.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικόνα ενός κήπου ζεν και θέλετε να μειώσετε λίγο τη ζωντάνια του πράσινου γρασιδιού, τότε μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή χρώματος και να αλλάξετε τη φωτεινότητα σε λιγότερο ζωηρό πράσινο. Αυτή η επιλογή λειτουργεί τόσο στην εφαρμογή Canva για κινητά όσο και στην έκδοση για υπολογιστές.

  Apple 16-ιντσών M3 Pro MacBook Pro Review: Εξαιρετικό, μέσα και έξω

Πώς να αλλάξετε το χρώμα μιας εικόνας στην επιφάνεια εργασίας

Επί Η κύρια σελίδα του Canva, επιλέξτε Δημιουργία σχεδίου ή αναζητήστε ένα πρότυπο με βάση το έργο που κάνετε. Από εκεί, θα ανοίξει η σελίδα επεξεργασίας του Canva.

Επιλέξτε την καρτέλα Μεταφορτώσεις στην αριστερή γραμμή εργαλείων. Μπορείτε είτε να σύρετε και να αποθέσετε μια φωτογραφία από έναν φάκελο στον υπολογιστή σας είτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Μεταφόρτωση αρχείων. Αφού μεταφορτωθεί η φωτογραφία σας, μπορείτε να τη σύρετε και να την αποθέσετε στον λευκό καμβά.

Από εκεί, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία έχει επιλεγεί και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία φωτογραφίας στην επάνω γραμμή εργαλείων. Επιλέξτε την καρτέλα Προσαρμογή και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την Επεξεργασία χρώματος.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Canva θα έχει ήδη επιλέξει τα κύρια χρώματα στην εικόνα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για επεξεργασία. Εάν επιλέξετε ένα από αυτά, θα παρατηρήσετε ένα αναπτυσσόμενο μενού με Απόχρωση, Κορεσμός και Φωτεινότητα. Αυτές είναι οι μόνες διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται να επεξεργαστείτε ένα συγκεκριμένο χρώμα στη φωτογραφία σας.

  Κατανόηση της διαφοράς μεταξύ URL, URI και URN

Αφού επιλέξετε ένα χρώμα και ποια ιδιότητα θέλετε να επεξεργαστείτε, μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά ανάλογα με το πώς θέλετε να φαίνεται η φωτογραφία σας. Όταν τελειώσετε, προσαρμόστε τα άλλα χρώματα αν θέλετε.

Μετά από αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε την επεξεργασία της φωτογραφίας σας με οποιαδήποτε από τις άλλες δυνατότητες επεξεργασίας του Canva. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αλλαγή του φόντου της φωτογραφίας σας ή ακόμα και την πλήρη αφαίρεση του φόντου μιας εικόνας.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα μιας εικόνας στο κινητό

Η διαδικασία λειτουργεί το ίδιο όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Canva για κινητά — ωστόσο, η λειτουργία Επεξεργασία χρώματος είναι λίγο πιο κρυφή.

Όταν ανοίγετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Canva με τη φωτογραφία σας, στο κάτω μέρος της οθόνης θα δείτε ορισμένες επιλογές. Πατήστε στο Adjust και κάντε κύλιση μέχρι να δείτε τελικά το Color Edit. Από εκεί, ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες όπως παραπάνω.

Με τη λειτουργία Color Edit του Canva, δεν περιορίζεστε στην αλλαγή του χρώματος ολόκληρης της εικόνας σας. Μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένα χρώματα και να προσαρμόσετε τις αποχρώσεις, τη φωτεινότητα και τα επίπεδα κορεσμού τους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα επεξεργαστείτε μια εικόνα στο Canva, δοκιμάστε τη λειτουργία Επεξεργασία χρώματος για στοχευμένες προσαρμογές χρωμάτων.