Πώς να αλλάξετε τον τύπο NAT στα Windows 11/10

Βασικά Takeaways

 • Η αλλαγή του τύπου NAT από αυστηρό σε ανοιχτό μπορεί να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα δικτύου και να μειώσει τα προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο όταν παίζετε παιχνίδια για πολλούς παίκτες στο διαδίκτυο.
 • Μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο NAT στα Windows ενεργοποιώντας τη λειτουργία εντοπισμού, το UPnP ή την προώθηση θύρας.
 • Η προώθηση θυρών παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στις ανοιχτές θύρες και ενισχύει την ασφάλεια σε σύγκριση με το UPnP, αλλά απαιτεί να γνωρίζετε τις συγκεκριμένες θύρες TCP και UDP που χρησιμοποιούνται από το παιχνίδι σας.

Μπορεί να θέλετε να αλλάξετε τον τύπο NAT από αυστηρό σε ανοιχτό όταν παίζετε παιχνίδια για πολλούς παίκτες στο διαδίκτυο. Ένας αυστηρός ή μέτριος τύπος NAT μπορεί να προκαλέσει προβλήματα δικτύου όταν συμμετέχετε σε ένα πάρτι παιχνιδιού, όπως απότομες αποσυνδέσεις, καθυστερήσεις και δυσκολία στη φιλοξενία αγώνων.

Μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο NAT στα Windows για να διευκολύνετε τους περιορισμούς, με αποτέλεσμα ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση δικτύου. Αλλά πρέπει να εξισορροπήσετε τις ανάγκες σας με πιθανούς κινδύνους ασφαλείας όταν αλλάζετε το NAT.

Τι είναι το NAT και ποιοι είναι οι τύποι NAT;

Η Μετάφραση Διευθύνσεων Δικτύου (NAT) είναι μια δυνατότητα σε δρομολογητές (και τείχη προστασίας) που μεταφράζει την ιδιωτική διεύθυνση IPv4 από τις συσκευές του σπιτιού και του γραφείου σας στη δημόσια διεύθυνση IPv4 που έχει εκχωρηθεί στον δρομολογητή σας από τον ISP και αντίστροφα. Το NAT βοηθά στην αντιμετώπιση του περιορισμένου αριθμού δημόσιων διευθύνσεων IPv4 που είναι διαθέσιμες παγκοσμίως.

Ένας τύπος NAT περιγράφει την κατάσταση της σύνδεσης δικτύου σας. Οι τρεις τύποι NAT είναι αυστηροί, μέτριοι και ανοιχτοί.

 • NAT Type Strict: Είναι ο πιο ασφαλής από τους τύπους NAT αλλά και ο πιο περιοριστικός. Οι χρήστες με αυστηρό τύπο NAT μπορούν να συμμετέχουν σε παιχνίδια που φιλοξενούνται από ένα σύστημα με τύπο Open NAT. Ωστόσο, η σύνδεση διακόπτεται εάν ένα σύστημα με τύπο NAT μετριοπαθής συνδεθεί στο ίδιο παιχνίδι.
 • Τύπος NAT Μέτρια: Είναι μέτρια ασφαλής και ανοίγει μερικές θύρες. Τα συστήματα με μέτριο τύπο NAT μπορούν να ενωθούν με άλλα συστήματα χρησιμοποιώντας τον τύπο Μέτριου ή Ανοικτού NAT.
 • NAT Type Open: Επιλέξτε Open NAT εάν θέλετε να φιλοξενήσετε αγώνες. Δεν έχει περιορισμούς και διευκολύνει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ όλων των συσκευών χωρίς περιορισμούς, ανεξάρτητα από τον τύπο NAT ή τη διαμόρφωση του τείχους προστασίας.
  Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με τον εύκολο τρόπο

Ο προεπιλεγμένος τύπος NAT εξαρτάται από τη διαμόρφωση του δρομολογητή σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο, η αλλαγή του τύπου NAT από Αυστηρό ή Μέτριο σε Ανοιχτό μπορεί να σας βοηθήσει. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με την αλλαγή του τύπου NAT σε Open.

Πώς να ορίσετε μια στατική ιδιωτική διεύθυνση IP

Είτε θέλετε να αλλάξετε τον τύπο NAT χρησιμοποιώντας τη μέθοδο UPnP είτε την προώθηση θύρας, θα χρειαστείτε μια στατική διεύθυνση IP για να λειτουργήσει. Εφόσον οι περισσότεροι δρομολογητές εκχωρούν μια δυναμική διεύθυνση IP, πρέπει να διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο μια στατική IP για τη συσκευή σας Windows.

Εάν έχετε ήδη εκχωρήσει μια στατική διεύθυνση IP στη συσκευή σας, μεταβείτε στα παρακάτω βήματα για να αλλάξετε τον τύπο NAT. Εάν όχι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ορίσετε μια στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σας με Windows:

 • Πατήστε Win + R για να ανοίξετε το Run.
 • Πληκτρολογήστε cmd και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών.
 • Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να προβάλετε τις πληροφορίες του δικτύου σας:
   ipconfig 
 • Για αυτόν τον οδηγό, θα ρυθμίσουμε μια στατική IP για τον προσαρμογέα Ethernet. Έτσι, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα του προσαρμογέα Ethernet και σημειώστε τη διεύθυνση IPv4, τη μάσκα υποδικτύου και την προεπιλεγμένη πύλη.
 • Στη συνέχεια, πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.
 • Μεταβείτε στο Δίκτυο & Διαδίκτυο και κάντε κλικ στο Ethernet για να ανοίξετε τις ιδιότητες του προσαρμογέα Ethernet.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία δίπλα στην εκχώρηση IP.
 • Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Automatic (DCHP) και επιλέξτε Manual.
 • Εναλλάξτε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το IPv4.
 • Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP διασφαλίζοντας ότι οι τρεις πρώτες οκτάδες της διεύθυνσης IP σας ταιριάζουν με τη διεύθυνση IPv4 που αποκτήθηκε χρησιμοποιώντας την εντολή ipconfig—για παράδειγμα, πληκτρολογήστε 192.168.0.200. Όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε διατηρήσει τις τρεις πρώτες οκτάδες της διεύθυνσης IP (192.168.0) αλλά αλλάξαμε την τέταρτη οκτάδα σε 200 από 101.
 • Εισαγάγετε τη μάσκα υποδικτύου και την Προεπιλεγμένη διεύθυνση πύλης για τον προσαρμογέα Ethernet που ελήφθη με την εντολή ipconfig.
 • Στο πεδίο Προτιμώμενο DNS, πληκτρολογήστε 8.8.8.8. για εναλλακτικό DNS, πληκτρολογήστε 8.8.4.4. Αυτός είναι ένας δημόσιος διακομιστής DNS που προσφέρεται από την Google.
 • Αφήστε τις άλλες ρυθμίσεις ως προεπιλογές και κάντε κλικ στην Αποθήκευση για να ρυθμίσετε τη στατική σας διεύθυνση IP για τη συσκευή.
 •   (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ) Το αριθμητικό πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί στα Windows 10

  Αφού έχετε μια στατική IP, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να αλλάξετε τον τύπο NAT στον υπολογιστή σας με Windows.

  1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εντοπισμού στα Windows

  Το Network Discovery είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα των Windows που σας βοηθά να επιτρέψετε σε άλλους υπολογιστές του δικτύου να ανιχνεύουν τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εντοπισμού δικτύου στα Windows 10 από τις εφαρμογές Ρυθμίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε στα Windows 11:

 • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.
 • Ανοίξτε την καρτέλα Δίκτυο και Διαδίκτυο στο αριστερό παράθυρο.
 • Κάντε κλικ στο Προηγμένες ρυθμίσεις δικτύου.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνθετες ρυθμίσεις κοινής χρήσης στην ενότητα Περισσότερες ρυθμίσεις.
 • Ενεργοποιήστε το διακόπτη για το Network Discovery για να το ενεργοποιήσετε για δημόσια δίκτυα.
 • 2. Ενεργοποιήστε το UPnP στο δρομολογητή σας

  Μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο NAT σε Άνοιγμα ενεργοποιώντας το Universal Plug and Play (UPnP) στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε τον τύπο NAT, με την προϋπόθεση ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή σας. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια με τη μέθοδο UPnP, την οποία ενδέχεται να εκμεταλλευτούν οι χάκερ.

  Σημειώστε ότι τα ακόλουθα βήματα ισχύουν για έναν δρομολογητή TP-Link. Η διαδικασία ενεργοποίησης του UPnP ενδέχεται να διαφέρει για δρομολογητές από άλλους κατασκευαστές. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη του δρομολογητή σας ή τη βάση γνώσεων κατασκευαστή στο διαδίκτυο για οδηγίες.

  Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε το UPnP:

 • Συνδεθείτε στο βοηθητικό πρόγραμμα web του δρομολογητή σας. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την προεπιλεγμένη διεύθυνση πύλης (για παράδειγμα (http://192.168.0.1) στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter. Εάν όχι, δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας.
 • Στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή, ανοίξτε την καρτέλα Για προχωρημένους.
 • Κάντε κλικ για να αναπτύξετε το NAT Forwarding στο αριστερό παράθυρο.
 • Ανοίξτε την καρτέλα UPnP κάτω από το NAT Forwarding.
 • Εναλλάξτε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το UPnP.
 • Τώρα μπορείτε να κλείσετε το βοηθητικό πρόγραμμα web του δρομολογητή σας και να ελέγξετε για τυχόν βελτιώσεις στη συνδεσιμότητα του δικτύου σας.

  3. Αλλάξτε τον τύπο NAT χρησιμοποιώντας το Port Forwarding

  Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασφαλέστερη μέθοδο προώθησης θύρας για να αλλάξετε τον τύπο NAT για έναν συγκεκριμένο τίτλο παιχνιδιού ή εφαρμογή. Ενώ η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη σε σύγκριση με το UPnP, η προώθηση θυρών παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στις ανοιχτές θύρες και τη χρήση τους με βελτιωμένη ασφάλεια.

    Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή Windows

  Για να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση προώθησης θύρας, θα πρέπει να γνωρίζετε τις θύρες TCP ή UDP που χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο παιχνίδι σας. Για παράδειγμα, το Call of Duty: Black Ops Cold War χρησιμοποιεί τις ακόλουθες θύρες:

   TCP: 3074, 27014-27050
  UDP: 3074-3079

  Για να βρείτε τις θύρες UDP και TCP του παιχνιδιού σας, πραγματοποιήστε αναζήτηση στον ιστό με τον τίτλο του παιχνιδιού σας για προώθηση θύρας. Συχνά, οι προγραμματιστές παιχνιδιών περιλαμβάνουν πληροφορίες θύρας για το παιχνίδι στον ιστότοπό τους.

  Εναλλακτικά, μεταβείτε στο εμπρός, επιλέξτε το παιχνίδι σας και, στη συνέχεια, το όνομα και το μοντέλο του δρομολογητή σας χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες επιλογές. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να εντοπίσετε τις συγκεκριμένες θύρες για το παιχνίδι σας. Το Port Forward διατηρεί μια βάση δεδομένων θυρών για παιχνίδια σε πολλές πλατφόρμες και για διαφορετικούς κατασκευαστές δρομολογητών.

  Για να αλλάξετε τον τύπο NAT χρησιμοποιώντας Power Forwarding:

 • Συνδεθείτε στην εφαρμογή web του δρομολογητή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα web του TP-Link.
 • Ανοίξτε την καρτέλα Για προχωρημένους.
 • Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ για να αναπτύξετε το NAT Forwarding.
 • Ανοίξτε την καρτέλα Port Forwarding.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο + Προσθήκη στην επάνω δεξιά γωνία για να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση προώθησης θύρας.
 • Στο παράθυρο διαλόγου Προσθήκη καταχώρησης προώθησης θύρας, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το Όνομα υπηρεσίας. Φροντίστε να προσθέσετε ένα όνομα για να διευκολύνετε την αναγνώριση αυτής της καταχώρησης προώθησης θύρας για μελλοντική αναφορά.
 • Στη Διεύθυνση IP συσκευής, πληκτρολογήστε τη στατική διεύθυνση IP του υπολογιστή σας για Ethernet ή Wi-Fi.
 • Πληκτρολογήστε τον αριθμό θύρας του παιχνιδιού σας στα πεδία Εξωτερική θύρα και θύρα Διαδικτύου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θύρα UDP ή TCP, αλλά να χρησιμοποιήσετε την ίδια θύρα και στα πεδία Εξωτερική θύρα και Εσωτερική θύρα.
 • Ορίστε το πεδίο Πρωτόκολλο σε Όλα.
 • Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε την καταχώρηση προώθησης θύρας.
 • Η καταχώρηση θα αποθηκευτεί στον πίνακα Port Forwarding. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την καταχώρηση χρησιμοποιώντας τον διακόπτη εναλλαγής κατάστασης.

  Εκτός από την προώθηση θύρας, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τύπο NAT τροποποιώντας το αρχείο διαμόρφωσης του δρομολογητή σας. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές δρομολογητών, συμπεριλαμβανομένου του TP-Link, κρυπτογραφούν το αρχείο διαμόρφωσης, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την πραγματοποίηση των απαραίτητων τροποποιήσεων.

  Αλλαγή τύπου NAT στα Windows για επίλυση προβλημάτων δικτύου

  Η αλλαγή του τύπου NAT μπορεί να είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το δίκτυο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το UPnP ή να ενεργοποιήσετε το Network Discovery για να διευκολύνετε τους περιορισμούς δικτύου. Ωστόσο, συνιστούμε την προώθηση θύρας για τη μείωση των περιορισμών δικτύου χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του δικτύου.