Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram

Το Instagram είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το 2010 και έχει βελτιωθεί πολύ όσον αφορά την ασφάλεια, την ασφάλεια και τη χρηστικότητα. Η χρήση της εφαρμογής ή του ιστότοπου Instagram έχει γίνει πολύ πιο εύκολη στη χρήση και την κατανόηση των χρηστών. Λειτουργίες όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων έχουν παράσχει μια προστατευτική ασπίδα στο λογαριασμό σας, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να εισέλθει στον λογαριασμό σας μέχρι να το θέλετε εσείς. Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης ή το όνομα χρήστη σας ή ακόμα και αν ο λογαριασμός σας παραβιάστηκε ή απενεργοποιήθηκε. Εάν είστε κάποιος που αναζητά έναν οδηγό βήμα προς βήμα ή έχετε κάποιες άλλες απορίες σχετικά με τους λογαριασμούς Instagram, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram και πώς να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας στο Instagram. Θα μάθετε επίσης για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας στο Instagram, εάν δεν το γνωρίζετε και εάν το Instagram σας ζητήσει ποτέ να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Ας βουτήξουμε αμέσως!

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από το μενού Ρυθμίσεις ασφαλείας στην εφαρμογή Instagram. Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν το ίδιο λεπτομερώς με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Σας ζητά ποτέ το Instagram να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας;

Ναι, το Instagram μπορεί να σας ζητήσει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι είτε αδύναμος είτε πολύ εύκολος για να τον αναγνωρίσει κανείς. Κάθε φορά που δημιουργείτε οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι τον διατηρείτε εύκολα για τον εαυτό σας, αλλά είναι δύσκολο για τον καθένα να τον μαντέψει εύκολα. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram, μπορείτε να το κάνετε στην εφαρμογή και τον ιστότοπο Instagram.

  Πώς να βγείτε ζωντανά με φίλους στο Instagram

Πώς μπορείτε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης Instagram στο τηλέφωνό σας;

Για να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης Instagram στο τηλέφωνό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome στη συσκευή σας Android.

2. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες.

3. Πατήστε Ρυθμίσεις.

4. Πατήστε Κωδικοί πρόσβασης.

5. Πατήστε στο εικονίδιο αναζήτησης και πληκτρολογήστε Instagram.

6. Πατήστε στο Instagram για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη σας.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram;

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Και για τα δύο Android και iOS χρήστες Instagram.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στη συσκευή σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ.

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

4. Πατήστε Ρυθμίσεις.

5. Πατήστε Ασφάλεια.

6. Πατήστε Κωδικός πρόσβασης.

7. Πατήστε Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;

8. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στο καταχωρημένο email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας.

9. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο.

10. Εισαγάγετε και επιβεβαιώστε τον νέο κωδικό πρόσβασης και πατήστε Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

Αυτός είναι ο τρόπος αλλαγής του κωδικού πρόσβασης στο Instagram τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS.

Πού βρίσκονται οι αποθηκευμένοι σας κωδικοί πρόσβασης;

Σε μια συσκευή Android, όλοι οι κωδικοί πρόσβασής σας αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας Google. Όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας και εάν αποθηκευτεί αυτός ο κωδικός πρόσβασης, θα εισάγει αυτόματα τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας για εσάς. Εάν θέλετε να δείτε οποιονδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασής σας, μπορείτε να τον προβάλετε στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome ή στο λογαριασμό σας Google. Στις συσκευές Apple, μπορείτε να δείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Μπορείτε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης Instagram στην εφαρμογή;

Όχι, δεν μπορείτε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης Instagram στην εφαρμογή Instagram. Εάν έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης Instagram στη συσκευή σας, μπορείτε να τους δείτε από εκεί. Σε μια συσκευή Android, μπορείτε να δείτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό σας Google. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων για να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν τις χρησιμοποιείτε, μπορείτε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης Instagram από εκεί.

  Πώς να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας στο Instagram

Πώς αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram αν δεν το γνωρίζετε;

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram αν δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Μπορείτε να επαναφέρετε το Instagram χρησιμοποιώντας το email ή το όνομα χρήστη σας. Επίσης, το Facebook είναι συνήθως συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας στο Instagram, επομένως μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας στο Instagram.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στη συσκευή σας και πατήστε Σύνδεση.

2. Πατήστε Λήψη βοήθειας για τη σύνδεση.

3. Στο νέο παράθυρο, πληκτρολογήστε το Όνομα χρήστη και πατήστε Επόμενο.

4. Επιλέξτε μια επιλογή ανάκτησης. Εδώ, επιλέξαμε Αποστολή email.

5. Ανοίξτε το μήνυμα που λάβατε από το Instagram και πατήστε Επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

6. Εισαγάγετε και εισαγάγετε ξανά έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Πατήστε Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram εάν δεν τον γνωρίζετε τόσο σε Android όσο και σε iOS.

Γνωρίζετε αν κάποιος έχει συνδεθεί στο Instagram σας;

Ναι, μπορείτε να γνωρίζετε εάν κάποιος έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Instagram. Κάθε φορά που συνδέεστε στο λογαριασμό σας με μια μη αναγνωρισμένη συσκευή σύνδεσης, θα λαμβάνετε ένα μήνυμα ή ένα email σχετικά με τις πληροφορίες σύνδεσης, όπως τη συσκευή, την τοποθεσία και την ημερομηνία σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Instagram όπου μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες σύνδεσης που προσπάθησαν να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Μπορείτε είτε να επιλέξετε Αυτός ήμουν εγώ εάν είστε εσείς είτε Αυτό δεν ήμουν εγώ εάν δεν είστε εσείς για να επιβεβαιώσετε ή να σταματήσετε τη δραστηριότητα σύνδεσης.

Μπορείτε να μάθετε ποιος προσπάθησε να συνδεθεί στο Instagram σας;

Ναι, μπορείτε να μάθετε ποιος προσπάθησε να συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Instagram και από πού και από ποια συσκευή. Εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram, στη δραστηριότητα σύνδεσής σας, μπορείτε να δείτε από πού ζητήθηκε ο λογαριασμός σας για τη σύνδεση και όλες οι συνδεδεμένες συσκευές και τοποθεσίες σας. Κάθε φορά που συνδέεστε με άλλη συσκευή, θα λαμβάνετε είτε ένα μήνυμα σχετικά με τη σύνδεση στο καταχωρημένο email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Και μπορείτε να επαληθεύσετε αν είστε εσείς ή όχι.

  Πώς να προβάλετε πρωτότυπες φωτογραφίες πλήρους μεγέθους και φωτογραφίες προφίλ στο Instagram

Πώς παραβιάζονται οι λογαριασμοί Instagram;

Ακολουθούν μερικές από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο λογαριασμός σας στο Instagram μπορεί να παραβιαστεί:

Περίπτωση 1: Public Wi-Fi Hacking

Είστε έξω και χρειάζεστε internet για κάποιο λόγο που έχετε συνδεθεί στο δημόσιο Wi-Fi κοντά σας. Εάν αυτό το δίκτυο Wi-Fi παραβιαστεί, όταν συνδεθείτε για να συνδεθείτε στο Wi-Fi, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης και τα στοιχεία του λογαριασμού θα μεταφερθούν αυτόματα στο άτομο που παραβίασε το δίκτυο Wi-Fi. Το άτομο μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Instagram και να αλλάξει το email και τον κωδικό πρόσβασής σας και μπορεί να κάνει οτιδήποτε με τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Περίπτωση 2: Ψεύτικος σύνδεσμος σύνδεσης

Εάν λάβετε ποτέ οποιοδήποτε μήνυμα ή email με σύνδεσμο σύνδεσης στο Instagram που προσφέρει έκπτωση σε προϊόντα, η σύνδεση χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους θα σας δώσει το email και τον κωδικό πρόσβασης του ατόμου που σας έστειλε τον σύνδεσμο. Ορισμένοι σύνδεσμοι που λαμβάνετε δεν είναι σύνδεσμοι σύνδεσης και κάνοντας κλικ σε αυτούς, ενδέχεται να επιτρέψετε στο άτομο να εισέλθει στη συσκευή σας.

Περίπτωση 3: Κακόβουλη εφαρμογή

Εάν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε μη επαληθευμένη εφαρμογή στη συσκευή σας και επιτρέψετε σε όλες τις άδειες εντός εφαρμογής να χρησιμοποιούν την εφαρμογή και εάν περιέχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό ή κάποιο σενάριο εισβολής, όλες οι πληροφορίες στη συσκευή σας θα είναι ορατές στο άτομο που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή. Ή στη χειρότερη περίπτωση το άτομο να έχει πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας.

Μπορείτε να παραβιαστείτε ανοίγοντας ένα μήνυμα;

Όχι, δεν θα δεχθείτε χακάρισμα ανοίγοντας απλώς ένα μήνυμα. Εάν πατήσετε ή κάνετε κλικ στον σύνδεσμο ή τα αρχεία πολυμέσων που είναι συνημμένα σε αυτό το μήνυμα, ο λογαριασμός ή το τηλέφωνό σας ενδέχεται να παραβιαστεί εάν υπάρχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό ή οποιοδήποτε είδος σεναρίου εισβολής σε αυτό.

Πώς ανακτάτε τον λογαριασμό σας στο Instagram;

Μπορείτε να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας στο Instagram για να τον επαναφέρετε. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να το κάνετε αυτό:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram.

2. Πατήστε Σύνδεση > Λήψη βοήθειας για τη σύνδεση.

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το Όνομα χρήστη και πατήστε Επόμενο.

4. Επιλέξτε μια επιλογή ανάκτησης.

Σημείωση: Εδώ, επιλέξαμε Αποστολή email.

5. Ανοίξτε το μήνυμα που λάβατε από το Instagram και πατήστε Επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

6. Εισαγάγετε και εισαγάγετε ξανά έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

7. Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram με τα λεπτομερή βήματα που θα σας βοηθήσουν. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.