Πώς να αλλάξετε γλώσσα σε ένα Chromebook

Εάν διαθέτετε Chromebook, πιθανότατα έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί την πιο κοινή γλώσσα στη χώρα όπου το αγοράσατε. Ίσως θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα εισαγωγής συστήματος ή πληκτρολογίου σε κάτι άλλο. Αυτό είναι εύκολο να το κάνετε σε ένα Chromebook.

Ρύθμιση νέας γλώσσας στο Chromebook

Για να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης, απλώς μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων. Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, επιλέξτε Για προχωρημένους για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Γλώσσες και είσοδοι.

Για να ανοίξετε τον επιλογέα γλώσσας, κάντε κλικ στην επιλογή Γλώσσες.

Στη συνέχεια, θα δείτε το μενού Γλώσσες. Στο επάνω μέρος, θα δείτε την τρέχουσα γλώσσα εμφάνισης. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αμερικανικά αγγλικά, που εμφανίζονται ως “Αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες).”

  9 Εναλλακτικές λύσεις Χαρτών Google για χρήση το 2022

Για να το αλλάξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη λίστα των διαθέσιμων γλωσσών καθώς και να αναζητήσετε αυτήν που θέλετε. Κάντε κλικ για να το επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιβεβαίωση και επανεκκίνηση για επανεκκίνηση σε διαφορετική γλώσσα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γλώσσες για την εμφάνιση περιεχομένου ιστότοπου στο μενού Γλώσσες στην ενότητα “Γλώσσες ιστότοπου”. Για άλλη μια φορά, η προεπιλογή είναι τα αγγλικά σε αυτήν την περίπτωση. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη γλωσσών για να εμφανιστεί ένα άλλο μενού για να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε άλλες γλώσσες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε την προτεραιότητα των γλωσσών για εμφάνιση. Κάντε κλικ στο μενού “Περισσότερες ενέργειες” με τις τρεις κουκκίδες στα δεξιά κάθε γλώσσας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση στην κορυφή, Μετακίνηση επάνω ή Μετακίνηση προς τα κάτω για να αλλάξετε τη θέση της στη λίστα.

  Τι είναι ο έξυπνος θερμοστάτης Amazon και πώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε;

Εναλλαγή μεταξύ διατάξεων πληκτρολογίου σε Chromebook

Για να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Για προχωρημένους > Γλώσσες και είσοδοι > Είσοδοι και πληκτρολόγια. Μπορείτε να προσθέσετε οποιεσδήποτε διατάξεις πληκτρολογίου με το κουμπί Προσθήκη μεθόδων εισαγωγής για να εμφανιστεί ένα μενού διαθέσιμων διατάξεων.

Είναι εύκολο να αλλάζετε γλώσσες πληκτρολογίου όταν πληκτρολογείτε. Ας υποθέσουμε ότι πληκτρολογούσατε ένα email σε κάποιον που μιλά διαφορετική γλώσσα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις εγκατεστημένες διατάξεις πληκτρολογίου με τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Space.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε γλώσσα κάνοντας κλικ στην ώρα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, κάνοντας κλικ στην κουκκίδα για να δείτε τη δεύτερη σελίδα των επιλογών και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο Πληκτρολόγιο. Θα δείτε ένα μενού με εγκατεστημένες διατάξεις και μπορείτε να αλλάξετε με αυτόν τον τρόπο.

  14 Ισχυρό API SEO για εμπόρους και επιχειρήσεις

Η χρήση της συντόμευσης πληκτρολογίου είναι πιο γρήγορη, αλλά είναι επίσης εύκολο να την ενεργοποιήσετε κατά λάθος. Εάν το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί με τον τρόπο που περιμένετε, κοιτάξτε με το ρολόι για να δείτε εάν έχετε ενεργοποιήσει άλλη διάταξη. Μπορείτε να επιστρέψετε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Ctrl + Space για να περιηγηθείτε στις διατάξεις του πληκτρολογίου σας.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα του Chromebook σας

Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές γλώσσες στο Chromebook σας. Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα για το σύστημα και τους ιστότοπους στο μενού ρυθμίσεων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαφορετικές διατάξεις πληκτρολογίου και να τις αλλάξετε αμέσως με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου.