Πώς η τεχνολογία αλλάζει την προπόνηση στον Μαραθώνιο

Αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε τι θα σκέφτονταν οι προπαππούδες σας αν σας έβλεπαν σήμερα. Μάλλον θα γελούσαν με το φανταχτερό έξυπνο ρολόι σας και θα σας έλεγαν πώς έτρεξαν μαραθώνιους στην ανηφόρα, και στις δύο κατευθύνσεις, στο χιόνι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προπονούνται για μαραθώνιους στον 21ο αιώνα έχει αλλάξει ριζικά, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα τεχνολογικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους. Πέρασαν οι εποχές που το πιο προηγμένο εργαλείο προπόνησής σας ήταν ένα χρονόμετρο και ένα ζευγάρι φθαρμένα αθλητικά παπούτσια.

Ανακαλύψτε πώς έχει αλλάξει η σημερινή προπόνηση στον μαραθώνιο χάρη στην τεχνολογία που μπορεί να σας βοηθήσει να διασχίσετε τη γραμμή τερματισμού λίγο πιο γρήγορα, λίγο πιο δυνατά και πολύ πιο έξυπνα.

Wearable Technology για μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο

Αυτές τις μέρες, όλοι όσοι διαθέτουν φορητό γυμναστήριο έχουν την πολυτέλεια που ισοδυναμεί με έναν προσωπικό προπονητή σε μια συσκευή που εφαρμόζει άνετα στον καρπό. Αυτό αποτελεί την επιτομή της εποχής των wearables. Συγκεκριμένα, συσκευές όπως το Garmin Forerunner 945 και Polar Vantage V σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό, τον ρυθμό και τον ρυθμό, μεταξύ άλλων μετρήσεων.

Οι συσκευές Garmin διαθέτουν ακόμη και κάτι που ονομάζεται Running Dynamics, το οποίο σας παρέχει ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο για τη φόρμα τρεξίματός σας μετρώντας πράγματα όπως ο ρυθμός, η κάθετη ταλάντωση, ο χρόνος επαφής με το έδαφος, η ισορροπία χρόνου επαφής με το έδαφος, το μήκος βήματος και η κατακόρυφη αναλογία.

Έξυπνα ρούχα για τρέξιμο

Γνωρίζατε ότι οι κάλτσες σας μπορούν να μιλήσουν (χωρίς να βάζετε μια στο χέρι σας και να μιλάτε με αστεία φωνή); ο Κάλτσες Sensoria Fitness είναι γεμάτα με αισθητήρες που παρακολουθούν την κίνηση των ποδιών σας, διασφαλίζοντας ότι τρέχετε σε τέλεια φόρμα για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

  Γιατί χρειάζεστε μια εταιρεία συντήρησης WordPress;

Και μετά υπάρχει εξοπλισμός όπως ο Γυαλιά ActiveLook. Αυτά τα κακά αγόρια προβάλλουν τα στατιστικά σας για το τρέξιμο κατευθείαν στο οπτικό σας πεδίο. Η απόσταση, ο καρδιακός ρυθμός και πολλά άλλα είναι όλα εκεί.

Με έξυπνα ρούχα, η προπόνησή σας στον μαραθώνιο θα μπορούσε να είναι πιο έξυπνη και ακόμη πιο χωρίς τραυματισμούς από ποτέ. Ετοιμαστείτε λοιπόν και αφήστε τα ρούχα σας να σας μιλήσουν.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχουν άλλα κομμάτια τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν τη φόρμα τρεξίματός σας.

Εφαρμογές εκπαίδευσης και διαδικτυακή καθοδήγηση

Πέρασαν οι μέρες με τα γραμμένα προγράμματα προπόνησης και τις εικασίες. Σήμερα, το καλύτερο εργαλείο προετοιμασίας για τον μαραθώνιο είναι πιθανότατα μια ψηφιακή συσκευή ή υπηρεσία. Υπηρεσίες όπως το Strava δεν παρακολουθούν απλώς την πορεία σας. μπορούν επίσης να σας παρέχουν προπονητικά σχέδια μαραθωνίου για να ταιριάζει με το επίπεδο δεξιοτήτων και τους στόχους σας—είτε πρόκειται για αποστάσεις 5K, 10K, ημιμαραθωνίου ή πλήρους μαραθωνίου.

TrainingPeaks είναι μια άλλη επιλογή που περιλαμβάνει σχέδια προπόνησης με βάση το επίπεδο εμπειρίας σας, τον αριθμό των εβδομάδων που πρέπει να προπονηθείτε και τον αριθμό των προπονήσεων που μπορείτε να κάνετε ανά εβδομάδα.

Κατώτατη γραμμή: Με τη σημερινή τεχνολογία, έχει να κάνει με την πιο έξυπνη προπόνηση και την επίτευξη των στόχων σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και ενώ είστε εκεί έξω, φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικές εφαρμογές για να κάνετε το τρέξιμο πιο ευχάριστο.

Εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας

Ποιος είπε ότι το VR είναι μόνο για επικές μάχες gaming; Τώρα, είναι και για επική προετοιμασία μαραθωνίου. Για παράδειγμα, Τα εικονικά μονοπάτια τρεξίματος του Zwift μετατρέψτε τον διάδρομό σας σε αγώνα σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή διαδρομή θα μπορούσε να είναι η Νέα Υόρκη, ενώ η αυριανή θα μπορούσε να είναι οι γραφικές διαδρομές του Παρισιού—όλα χωρίς κράτηση πτήσης.

  Πώς να ενημερώσετε το HomePod mini ή το HomePod

Η μεγάλη νίκη είναι ότι το VR σάς επιτρέπει να μιμηθείτε τη διάθεση οποιουδήποτε μαραθωνίου απευθείας από το σαλόνι σας. Καταιγιστικός ήλιος ή χιονισμένο τέντωμα, προετοιμαστείτε διανοητικά για όλα αυτά χωρίς το ταξίδι. Φυσικά, το VR είναι μόνο ένα από τα πολλά gadget που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την προπόνησή σας για τρέξιμο.

Smart Recovery Tech

Υπάρχουν πολλές συσκευές ψυχοθεραπείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την αποκατάσταση της προπόνησης. Εξετάστε συσκευές όπως το Υπερίκη Χτο οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει θεραπεία αντίθεσης με ζεστό και κρύο στο γόνατό σας για μείωση της φλεγμονής και μείωση του πόνου.

Αν αναζητάτε τεχνολογία επόμενου επιπέδου για να αναβαθμίσετε τη ρουτίνα ευεξίας σας και να αποκαταστήσετε γρηγορότερα, υπάρχουν σάουνες υπέρυθρης ακτινοβολίας, θάλαμοι κρυοθεραπείας, δεξαμενές επίπλευσης και συσκευές φωτοθεραπείας που ίσως θέλετε να ελέγξετε.

Και ποια θα ήταν η ανάρρωση χωρίς έναν καλό ύπνο; Με τα έξυπνα gadget κρεβατοκάμαρας, ακόμη και ο ύπνος σας μπορεί να βελτιστοποιηθεί για μέγιστη αποκατάσταση των μυών πριν από την επόμενη προπόνηση ή αγώνα μαραθωνίου σας.

Διατροφική Τεχνολογία για Μαραθωνοδρόμους

Στην προπόνηση μαραθωνίου, τα πόδια σας κάνουν το τρέξιμο, αλλά είναι αυτό που τρώτε που τροφοδοτεί το ταξίδι. Και όπως η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει την προπόνηση και την αποκατάσταση, αναβαθμίζει και τη διατροφή.

Για παράδειγμα, αντί να κάνετε ταχυδακτυλουργικά διαγράμματα διατροφής και να χρησιμοποιείτε post-it για να παρακολουθείτε τα γεύματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το MyFitnessPal. Ή αν ψάχνετε για κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις μακροεντολές σας και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για προσαρμογή στο σώμα σας, ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή MacroFactor της Stronger by Science.

  Τρόπος επίλυσης του προβλήματος υψηλής χρήσης CPU "Εκτέλεση υπηρεσίας Antimalware".

Όποιος έχει προπονηθεί για μαραθώνιο γνωρίζει ότι ο ύπνος και η διατροφή είναι βασικά συστατικά για τη νίκη σε έναν αγώνα. Και με τη διατροφική τεχνολογία, δεν υπάρχει ανάγκη για εικασίες. Από αυτό που τσιμπολογάτε μέχρι το νερό που καταπίνετε, κάθε μπουκιά και γουλιά είναι μέρος του σχεδίου.

Αυτές οι εφαρμογές βελτιώνονται συνεχώς. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MacroFactor, χρειάζεται μόνο να πείτε τι φάγατε στο τηλέφωνό σας και το AI της εφαρμογής θα σκάψει στη βάση δεδομένων της για να υπολογίσει πόσους υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες καταναλώσατε κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος. Είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου!

Το τρέξιμο δεν είναι μόνο η ταχύτητα. είναι και θέμα φόρμας. Κάθε βήμα και κάθε βήμα μετράει. Και υπάρχει τεχνολογία αφιερωμένη στην παρακολούθηση αυτού, επίσης.

RunScribe και ΑΡΙΩΝΑΣ είναι εργαλεία που βουτούν βαθιά στη μηχανική τρεξίματός σας. Αυτά τα gizmos καταστρέφουν τον βηματισμό σας, αξιολογώντας παράγοντες που ίσως δεν είχατε καν σκεφτεί ποτέ – όπως μοτίβα χτυπήματος ποδιών ή συμμετρία.

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρουν αυτές οι μετρήσεις; Επειδή η κατανόηση της εμβιομηχανικής σας είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα της καλύτερης απόδοσης. Επιπλέον, ο εντοπισμός της αναποτελεσματικότητας μπορεί να μειώσει τους κινδύνους τραυματισμών, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να τερματίσετε τον αγώνα χωρίς να βλάψετε το σώμα σας.

Απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος με τη χρήση Τεχν

Αφού λάβετε υπόψη το ευρύ φάσμα των συσκευών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προπονηθείτε για έναν μαραθώνιο, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: το μέλλον της προπόνησης είναι ένας συνδυασμός σκληρότητας, ιδρώτα και ψηφιακής μαγείας. Από τους σχολαστικούς ιχνηλάτες γευμάτων μέχρι τα εργαλεία που τελειοποιούν το βήμα, ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με καινοτομία.

Έτσι, προτού χτυπήσετε το πεζοδρόμιο ή τον διάδρομο, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια εικονική ομάδα τεχνολογικών εργαλείων, διασφαλίζοντας ότι κάθε σταγόνα ιδρώτα μετράει. Σε τελική ανάλυση, το προσωπικό σας καλύτερο στον μαραθώνιο μπορεί να είναι απλώς ένα gadget μακριά.