Πώς η εκπαίδευση VR στην εργασία μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή σας

Πολλές εταιρείες βλέπουν πλέον την εκπαίδευση VR ως έναν αποτελεσματικό και φθηνότερο τρόπο για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να προχωρήσουν στο χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα VR για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Ας εξερευνήσουμε τα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής εκπαίδευσης VR στο χώρο εργασίας. Εάν σας έχουν απήχηση ως εργαζόμενος ή εργοδότης, ξεκινήστε να ψάχνετε για έναν κατάλληλο πάροχο.

1. Εικονική Hands-On Training

Ας πούμε ότι πρέπει να ενισχύσετε την ενεργητική ακρόαση ή την ικανότητά σας να επικοινωνείτε καθαρά. Ένα πρόγραμμα VR για soft skills θα σας βάλει σε μια προσομοίωση, όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στο να μιλάτε και να ακούτε εικονικούς ανθρώπους.

Οι διαθέσιμες προσομοιώσεις μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πιο δύσκολες καταστάσεις. Εκπαίδευση soft skills του Pixo VRγια παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει με τη συμπερίληψη και την ταυτότητα του φύλου, την κατανόηση και την επίλυση συγκρούσεων και την καταπολέμηση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης.

Μπορείτε να μάθετε για όλα αυτά τα θέματα μέσω ενός ακουστικού, σε αντίθεση με την παραδοσιακή εκπαίδευση που βασίζεται στην τάξη. Οι προσομοιώσεις μπορεί να είναι πολύ ρεαλιστικές και όχι λιγότερο εκπαιδευτικές από την τυπική εκπαίδευση. Τούτου λεχθέντος, η εξάσκηση όσων μάθατε με πραγματικούς ανθρώπους προσθέτει βάθος στην κατανόησή σας για κάθε κοινωνική κατάσταση.

2. Καθηλωτική προπόνηση που αντιστέκεται στους περισπασμούς

Όταν πρόκειται για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της εικονικής πραγματικότητας για την εκπαίδευση soft skills, Η μελέτη της PwC το 2020 αποκαλύφθηκαν πολλά αφού οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε συνεδρίες τάξης, e-learning και v-learning.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το 2022

Οι V-learners επέδειξαν το υψηλότερο επίπεδο συναισθηματικής δέσμευσης με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Σε σύγκριση με την τάξη και τους e-learners, ήταν 3,75 και 2,3 φορές μεγαλύτερη, αντίστοιχα. Η καθηλωτική φύση της εκπαίδευσης VR επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη σύνδεση.

Σκεφτείτε τη ζωντανή οπτικοακουστική εμπειρία που σας τραβάει ένα ακουστικό. Συνδυάστε το με ένα πρόγραμμα που σας κάνει να εστιάσετε στην εργασία σας, είτε πρόκειται για προετοιμασία για συνεντεύξεις είτε για να μάθετε να συντονίζετε μια ομάδα, και καταλήγετε σε μια εξαιρετικά συναρπαστική προσομοίωση χωρίς περισπασμούς.

Εάν οι πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας μπορούν να εκπαιδεύσουν χειρουργούς σε ρεαλιστικά περιβάλλοντα και ευρετική τεχνολογία, μπορείτε επίσης να περιμένετε εξαιρετικά αποτελέσματα από προγράμματα εκπαίδευσης soft skills.

3. Ένας ασφαλής εικονικός χώρος για να μάθετε και να τελειοποιήσετε τις δεξιότητές σας

Πέρα από την πρακτική και καθηλωτική φύση της, η εκπαίδευση VR εξαλείφει την ταλαιπωρία και τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την αυτοπροσώπως εκπαίδευση για ορισμένες δεξιότητες.

Αυτό μπορεί να είναι πιο χρήσιμο για τους γιατρούς, τους πιλότους ή τους αστυνομικούς, αλλά υπάρχουν δεξιότητες που πρέπει να εξασκούνται εξίσου και οι υπάλληλοι του γραφείου, ιδανικά σε έναν χώρο που είναι ασφαλής και χωρίς κρίση.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν πρώτες βοήθειες, πυρασφάλεια, ακόμη και αυτοάμυνα. Τα πιο ήπια ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση επιχειρημάτων, οι διακρίσεις και η παρενόχληση στο χώρο εργασίας, είναι εξίσου σημαντικά.

Για να βάλουμε το θέμα σε προοπτική, μεταξύ των ευρημάτων της PwC ήταν ότι τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στο VR εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι ήταν λιγότερο περιεκτικοί από ό,τι πίστευαν.

Αυτό το είδος αυτοπραγμάτωσης είναι αποτέλεσμα της εστίασης και της ασφάλειας που παρέχει η εκπαίδευση VR, η οποία στη συνέχεια επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει το μυαλό του, να απορροφήσει περισσότερες πληροφορίες και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

  13 Καλύτερο Λογισμικό Επιχειρήσεων για Βελτιστοποίηση των Δραστηριοτήτων της Επιχείρησής σας

Το μόνο ζήτημα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα ακουστικά VR δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα για να ξεκουράσετε τα μάτια, τα αυτιά, το λαιμό και τα χέρια σας. Οι ασκήσεις διατάσεων είναι επίσης μια καλή ιδέα.

4. Οι προσομοιώσεις VR είναι ευκαιρίες για να κάνετε και να μάθετε από λάθη

Κάτι άλλο που κάνει την εικονική πραγματικότητα ασφαλή στη χρήση ως εργαλείο εκπαίδευσης είναι ότι μπορείτε να κάνετε λάθη και να ξεκινήσετε από την αρχή—χωρίς τραυματισμούς ή επιπτώσεις εκτός από τον χαμένο χρόνο.

Επιπλέον, οι προσομοιώσεις μπορούν να σας διαφωτίσουν για το τι συμβαίνει εάν μια κατάσταση πάει στραβά. Εάν είστε αρκετά βυθισμένοι, η εμπειρία μπορεί να σας δώσει επιπλέον κίνητρο για καλή προπόνηση, έστω και για να αποφύγετε τα ίδια λάθη και συνέπειες στην πραγματική ζωή.

Καθώς προχωράτε με την προπόνησή σας στο VR, μπορείτε να παρακολουθείτε τα σενάρια με τα οποία δυσκολευτήκατε, καθώς και τα επιτεύγματά σας. Ορισμένες πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί για να διδάσκουν όσο το δυνατόν πιο φυσικά και να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε ως άτομο.

ο πλαίσιο μάθησης των Bodyswaps, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί προσωπικές, σπλαχνικές εμπειρίες για να προκαλέσει αυτοστοχασμό και συναισθηματικό συντονισμό. Ταυτόχρονα, παρέχει ανατροφοδότηση καθώς εξασκείτε με όλο και πιο περίπλοκες προσομοιώσεις. Η συλλογή δεδομένων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό, καθώς αξιολογεί τη συμπεριφορά σας, καλή και κακή, για να σας συμβουλεύσει και να σας εκπαιδεύσει καλύτερα.

5. Προπονηθείτε από οπουδήποτε με εικονική πραγματικότητα

Η εκπαίδευση VR στο χώρο εργασίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεστε στο γραφείο για να χρησιμοποιήσετε ακουστικά και να μάθετε νέες δεξιότητες. Ανάλογα με το τι μπορεί να φιλοξενήσει ο εργοδότης σας, είναι δυνατό να εκπαιδεύσετε σε μια πλατφόρμα VR από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

  Πώς να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Messenger

Εφόσον έχετε συμβατά ακουστικά και καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας όπου και όποτε θέλετε.

Για να βελτιστοποιήσετε την προπονητική σας εμπειρία, αναζητήστε λύσεις όπως η μετατροπή του Oculus Quest 2 σε ακουστικά με Windows PC, ακόμη και οικονομικά ακουστικά VR που λειτουργούν εξίσου καλά με τα ακριβότερα μοντέλα.

6. Η εκπαίδευση VR μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρή

Εάν ανήκετε σε ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό που πρέπει να ενισχύει και να διατηρεί τακτικά τις δεξιότητές του, η εικονική πραγματικότητα για την εκπαίδευση εργαζομένων μπορεί να είναι η πιο οικονομική επιλογή.

ο Μελέτη PwC επιβεβαίωσε ότι η v-learning σε μεγάλη κλίμακα είναι πιο προσιτή. Για την ακρίβεια, στους 3.000 μαθητές η εκπαίδευση VR έγινε 52% φθηνότερη από τις συνεδρίες στην τάξη.

Το γεγονός ότι οι v-learner ολοκλήρωσαν τα προγράμματά τους τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τις άλλες ομάδες ήταν βασικό. Αλλά σχετίζεται επίσης με το ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για εκπαιδευτές, χώρους, διδακτικό υλικό και ούτω καθεξής. Όλα όσα χρειάζεστε μπορούν να προγραμματιστούν στην πλατφόρμα VR, έτοιμα για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει στον ελεύθερο χρόνο του.

Ωστόσο, οι μικρές επιχειρήσεις ενδέχεται να μην επωφεληθούν τόσο από άποψη κόστους. Η χαμηλή ζήτηση των καταναλωτών και τα πολύπλοκα σχέδια συμβάλλουν στους λόγους για τους οποίους τα ακουστικά VR είναι ακριβά. Έτσι, εάν τα οικονομικά και οι εκπαιδευόμενοι της εταιρείας σας δεν επαρκούν για να κάνουν την τιμή αποδεκτή, οι παραδοσιακές μέθοδοι εκπαίδευσης μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Η εκπαίδευση VR είναι πρακτική και εκπαιδευτική, αν εξακολουθεί να είναι ελαττωματική

Υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση της εικονικής πραγματικότητας για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της αυτοπεποίθησής σας στο χώρο εργασίας. Εκτός του ότι τα ακουστικά και η τεχνολογία τους είναι αρκετά ακριβά, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πολύ και χρειάζεστε πραγματικές εμπειρίες για να κατανοήσετε πλήρως τα μαθήματα VR.

Ακόμα κι έτσι, η εκπαίδευση VR είναι το μέλλον της προόδου στο χώρο εργασίας. Εάν έχετε πρόσβαση σε σχετικές πλατφόρμες, είτε απομακρυσμένα είτε εσωτερικά, μπορείτε να περιμένετε εξαιρετικά καθηλωτικές και πρακτικές προσομοιώσεις που σας προετοιμάζουν για μια σειρά καταστάσεων.