Πώς η Αυτοματοποίηση Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να μεταμορφώσει τον οργανισμό σας

Η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού είναι ουσιαστικά η χρήση της τεχνολογίας για να μεταμορφώσει τις διαδικασίες HR και να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές.

Είναι σαν να έχετε έναν προσωπικό βοηθό αφοσιωμένο στον χειρισμό επαναλαμβανόμενων και χρονοβόρων εργασιών, επιτρέποντας στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να επικεντρωθούν σε πιο στρατηγικές πρωτοβουλίες.

Αυτός ο μετασχηματισμός επηρεάζει θετικά διάφορες πτυχές του HR, βελτιώνοντας τις λειτουργίες σε όλο το τμήμα.

Θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψής σας μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης αιτούντων, θα διαχειριστεί τις αιτήσεις αδειών στο διαδίκτυο, θα αυτοματοποιήσει τους υπολογισμούς και τη διεκπεραίωση μισθοδοσίας για εξοικονόμηση χρόνου και θα κάνει πολλά περισσότερα, εξαλείφοντας την ανάγκη για γραφειοκρατία.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω διάφορες πτυχές της αυτοματοποίησης HR και θα παρουσιάσω τις δυνατότητές της να μεταμορφώσει τον οργανισμό σας.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Τι είναι ο αυτοματισμός ανθρώπινου δυναμικού;

Η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικών τεχνολογιών και εργαλείων που μπορούν να αυτοματοποιήσουν, να επιταχύνουν, να εξορθολογίσουν και να απλοποιήσουν διάφορες εργασίες HR. Λειτουργώντας ως ψηφιακός βοηθός για το τμήμα HR σας, η αυτοματοποίηση HR συμβάλλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού σας, ελαχιστοποιώντας τα σφάλματα και εξοικονομώντας χρόνο.

Με τη δύναμη του αυτοματισμού, μπορείτε να πείτε αντίο στην κουραστική γραφειοκρατία και τις επαναλαμβανόμενες εργασίες, καθώς η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να χειριστεί τα πάντα, από την πρόσληψη μέχρι τη μισθοδοσία, κάνοντας τις διαδικασίες σας απρόσκοπτες και αποτελεσματικές.

Εφαρμόζοντας την αυτοματοποίηση HR, η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε στρατηγικές πρωτοβουλίες όπως η ανάπτυξη ταλέντων και η καλλιέργεια μιας θετικής εταιρικής κουλτούρας. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό των λειτουργιών και στη μείωση των κινδύνων σφαλμάτων, αλλά και στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και ανταποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους σας.

Ποιες λειτουργίες του HR μπορείτε να αυτοματοποιήσετε;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες βασικές εργασίες HR που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο.

Προσλήψεις και Παρακολούθηση Υποψηφίων

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να εξορθολογίσει σημαντικά τις προσλήψεις, από τη δημοσίευση αγγελιών θέσεων εργασίας έως την επιλογή υποψηφίων. Με την αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, μπορείτε να δημιουργήσετε αγγελίες εργασίας, να τις δημοσιεύσετε σε πολλές πλατφόρμες και να προσεγγίσετε μια ευρύτερη ομάδα πιθανών υποψηφίων.

Επιπλέον, τα αυτοματοποιημένα εργαλεία ελέγχου βιογραφικών χρησιμοποιούν προκαθορισμένα κριτήρια για να φιλτράρουν αποτελεσματικά τα βιογραφικά. Αυτό εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού.

Ο προγραμματισμός συνεντεύξεων γίνεται αβίαστος καθώς τα αυτοματοποιημένα συστήματα στέλνουν προσκλήσεις, συλλέγουν απαντήσεις και κανονίζουν θέσεις συνεντεύξεων.

Ενσωμάτωση

Η βελτιστοποίηση της διαδικασίας ενσωμάτωσης μέσω της αυτοματοποίησης βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία για τους νέους υπαλλήλους. Ξεκινά με την απρόσκοπτη διαχείριση εγγράφων, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους προσλαμβάνοντες να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την απαραίτητη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για ατελείωτα έντυπα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις αυτοματοποιημένες εκπαιδευτικές ενότητες ώστε να ταιριάζουν σε μεμονωμένους ρόλους. Θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τις σχετικές πληροφορίες όταν τις χρειάζονται περισσότερο.

Επιπλέον, η αυτοματοποίηση της ρύθμισης των λογαριασμών και του εξοπλισμού διασφαλίζει ότι οι νέοι υπάλληλοι έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται από την πρώτη μέρα. Ως αποτέλεσμα, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού επωφελούνται από μια πιο ομαλή μετάβαση και πιο αποτελεσματική διαδικασία ενσωμάτωσης.

Διαχείριση δεδομένων εργαζομένων

Η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού απλοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης των πληροφοριών των εργαζομένων. Με τη λειτουργία κεντρικών συστημάτων, η ενημέρωση των προσωπικών στοιχείων, η παρακολούθηση της παρουσίας και ο χειρισμός των αιτημάτων αδείας γίνονται αβίαστα.

Τα σφάλματα χειροκίνητης γραφειοκρατίας και εισαγωγής δεδομένων ανήκουν στο παρελθόν καθώς τα αυτοματοποιημένα συστήματα διασφαλίζουν την ακρίβεια των δεδομένων. Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες γρήγορα όταν έχουν ανάγκη, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις με βάση αξιόπιστες γνώσεις.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα HomePod ως μεγάφωνο

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι επωφελούνται από επιλογές αυτοεξυπηρέτησης, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τις δικές τους πληροφορίες ή να ζητούν άδεια χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από το HR.

Επεξεργασία Μισθοδοσίας

Η αυτοματοποίηση της επεξεργασίας μισθοδοσίας έχει φέρει επανάσταση στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού απλοποιώντας τους υπολογισμούς μισθών, τις φορολογικές εκπτώσεις και τις παρακρατήσεις παροχών. Η εφαρμογή αυτοματοποίησης στις διαδικασίες μισθοδοσίας έχει πολλαπλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης σφαλμάτων και της έγκαιρης διανομής μισθοδοσίας.

Επιπλέον, η αυτοματοποιημένη μισθοδοσία επιτρέπει στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να δημιουργούν ακριβείς αναφορές χωρίς κόπο για οικονομικούς σκοπούς και σκοπούς συμμόρφωσης.

Η αυτοματοποίηση αυτής της σημαντικής λειτουργίας επιτρέπει στο HR να ανακατευθύνει την προσοχή του σε πιο στρατηγικές δραστηριότητες που επηρεάζουν θετικά την επιτυχία του οργανισμού.

Διαχείριση της απόδοσης

Η αποτελεσματική διαχείριση της απόδοσης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μεμονωμένων εργαζομένων καθώς και για τη συνολική οργανωτική επιτυχία. Για τον εξορθολογισμό αυτής της διαδικασίας, η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού προσφέρει εργαλεία για τη διεξαγωγή ελέγχων απόδοσης, τον καθορισμό στόχων και την παροχή σχολίων.

Αυτά τα φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία αυτοματισμού προωθούν τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και διευθυντών, διασφαλίζοντας ότι οι ατομικοί στόχοι ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του οργανισμού.

Επιπλέον, τα αυτοματοποιημένα συστήματα διαχείρισης απόδοσης επιτρέπουν την εύκολη παρακολούθηση της προόδου με την πάροδο του χρόνου. Αυτό επιτρέπει τον εντοπισμό προτύπων και περιοχών που χρειάζονται βελτίωση.

Η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού απαλλάσσει τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού από διοικητικά βάρη που σχετίζονται με εργασίες διαχείρισης απόδοσης. Αντίθετα, μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην καθοδήγηση και την υποστήριξη των προσπαθειών ανάπτυξης των εργαζομένων. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά ενισχύει επίσης ένα εργατικό δυναμικό υψηλής απόδοσης που τελικά ωφελεί ολόκληρο τον οργανισμό.

Διαχείριση Παροχών

Με την αυτοματοποίηση των διαδικασιών HR, η διαχείριση των παροχών γίνεται λιγότερο περίπλοκη. Οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους οφέλη, που κυμαίνονται από προγράμματα ασφάλισης υγείας έως επιλογές αποταμίευσης συνταξιοδότησης, μέσω διαδικτυακών πλατφορμών φιλικών προς τον χρήστη.

Το σύστημα αυτοματισμού χειρίζεται τη διαδικασία εγγραφής και διασφαλίζει ότι οι σωστές παρακρατήσεις γίνονται από τους μισθούς ενώ εγγράφει έγκαιρα τους υπαλλήλους στα επιλεγμένα οφέλη. Αυτό όχι μόνο απλοποιεί τη διαχείριση των παροχών αλλά και απαλλάσσει τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού από διοικητικά βάρη.

Με την αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού σε ισχύ, οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερο έλεγχο στα οφέλη τους, δίνοντας στο HR την ευκαιρία να επικεντρωθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό και τη συμμόρφωση με τα οφέλη.

Παρακολούθηση χρόνου και προσέλευσης

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης χρόνου και παρουσίας προσφέρουν μια πιο ακριβή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στις χειροκίνητες διαδικασίες. Αυτά τα συστήματα μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα με βιομετρικές συσκευές όπως σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώρισης προσώπου ή να χρησιμοποιούν ταυτότητες για εύκολες διαδικασίες clock-in και clock-out.

Με την αυτοματοποίηση αυτών των εργασιών ανθρώπινου δυναμικού, οι οργανισμοί εξαλείφουν την ανάγκη για μη αυτόματα φύλλα χρόνου, τα οποία μειώνουν τα σφάλματα και διασφαλίζουν ακριβείς αμοιβές των εργαζομένων.

Επιπλέον, τα αυτοματοποιημένα συστήματα μπορούν να επιβάλουν τις πολιτικές παρουσίας της εταιρείας, όπως η παρακολούθηση υπερωριών ή η διαχείριση χρονοδιαγραμμάτων βάρδιων. Η εφαρμογή αυτού εξοικονομεί χρόνο και προσφέρει άμεσες πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα συμμετοχής του εργατικού δυναμικού. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να κατανέμουν αποτελεσματικά τους πόρους και να διαχειρίζονται τις ώρες εργασίας.

Πύλη αυτοεξυπηρέτησης εργαζομένων

Οι πύλες αυτοεξυπηρέτησης εργαζομένων προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού. Αυτές οι φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες δίνουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να διαχειρίζονται διάφορες εργασίες ανθρώπινου δυναμικού ανεξάρτητα, εξαλείφοντας την ανάγκη παρέμβασης προσωπικού HR.

Αυτές οι πύλες παρέχουν στους υπαλλήλους μια βολική μέθοδο για να διατηρούν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως στοιχεία επικοινωνίας και επαφές έκτακτης ανάγκης, ακριβή και ενημερωμένα. Αυτό βοηθά το HR να διατηρεί ακριβή αρχεία. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να ζητήσουν άδεια, να αποκτήσουν πρόσβαση σε στελέχη πληρωμής και να ανακτήσουν σημαντικούς πόρους και πολιτικές ανθρώπινου δυναμικού.

Παρέχοντας διαφάνεια και βελτιώνοντας τα κανάλια επικοινωνίας, αυτές οι πύλες μειώνουν επίσης τις διοικητικές έρευνες που απευθύνονται στο τμήμα HR. Κατά συνέπεια, η αυτοματοποίηση των καθηκόντων ρουτίνας επιτρέπει στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να επικεντρωθούν σε πιο στρατηγικές πρωτοβουλίες όπως η ανάπτυξη ταλέντων και η δέσμευση παρέχοντας στους υπαλλήλους την ευκολία των επιλογών αυτοεξυπηρέτησης.

Συμμόρφωση και Αναφορά

Ο αυτοματισμός είναι επίσης χρήσιμος για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το ανθρώπινο δυναμικό. Η χρήση λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού βοηθά στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την εργατική νομοθεσία, τους κανονισμούς κατά των διακρίσεων και τα βιομηχανικά πρότυπα.

  Πώς να αναζητήσετε τον δείκτη ποιότητας αέρα για μια πόλη μέσω της Αναζήτησης Google

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα χρησιμεύουν ως μηχανισμός παρακολούθησης για ορόσημα συμμόρφωσης. Αυτά παρέχουν έγκαιρες ειδοποιήσεις στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και δημιουργούν αναφορές που αποδεικνύουν τη συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις.

Μειώνοντας τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης, πιθανών προστίμων και νομικών διαφορών, η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού προστατεύει τους οργανισμούς. Επιπλέον, απλοποιεί τη δημιουργία αναφορών ανάλυσης δεδομένων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που ωφελούν τόσο τον οργανισμό όσο και τους υπαλλήλους του.

Συνεντεύξεις αποβίβασης και εξόδου

Η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση μιας απρόσκοπτης διαδικασίας αποβίβασης όταν οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν έναν οργανισμό. Χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες λίστες ελέγχου, το HR μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά εργασίες όπως η συλλογή όλων των απαραίτητων εγγράφων, η ανάκτηση εξοπλισμού της εταιρείας και η ανάκληση της πρόσβασης στα εταιρικά συστήματα.

Αυτή η βελτιωμένη προσέγγιση όχι μόνο εγγυάται την ασφάλεια των δεδομένων, αλλά και εξαλείφει τυχόν συνεχιζόμενες διοικητικές ευθύνες μετά την αποχώρηση ενός υπαλλήλου από τον οργανισμό.

Επιπλέον, η αυτοματοποίηση επιτρέπει στους HR να διεξάγουν συνεντεύξεις εξόδου χωρίς κόπο, συλλέγοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση από τους αποχωρούντες υπαλλήλους. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις πολιτικές και τις πρακτικές του οργανισμού.

Οφέλη από την αυτοματοποίηση HR

Στον γρήγορο επιχειρηματικό κόσμο, τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού αγκαλιάζουν την αυτοματοποίηση για να αξιοποιήσουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

Αποτελεσματικότητα και Εξοικονόμηση Χρόνου

Με την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών όπως η εισαγωγή δεδομένων, η διαχείριση εγγράφων και οι διοικητικές διαδικασίες, η αυτοματοποίηση ανθρώπινου δυναμικού προσφέρει πολύτιμη εξοικονόμηση χρόνου για τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού.

Με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, οι ομάδες HR μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε σημαντικές στρατηγικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη ταλέντων και τη δέσμευση των εργαζομένων. Η μειωμένη εξάρτηση από τη χειρωνακτική γραφειοκρατία βελτιώνει επίσης τη συνολική αποτελεσματικότητα του τμήματος HR.

Μείωση σφαλμάτων

Η μη αυτόματη εισαγωγή δεδομένων είναι συχνά επιρρεπής σε λάθη, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η μισθοδοσία και η συμμόρφωση.

Η αυτοματοποίηση HR προσφέρει μια λύση σε αυτό αυτοματοποιώντας τους υπολογισμούς και τις μεταφορές δεδομένων. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο αλλά και βελτιώνει την ακρίβεια, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ακριβείς αποζημιώσεις και οφέλη, ενώ μετριάζεται η πιθανότητα δαπανηρών παραβιάσεων της συμμόρφωσης.

Ενισχυμένη Συμμόρφωση

Πολλά συστήματα αυτοματισμού HR περιλαμβάνουν λειτουργίες για ενσωματωμένους ελέγχους συμμόρφωσης και υπενθυμίσεις. Αυτά τα συστήματα μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά δεδομένα, να ασφαλίζουν δεδομένα, να παρακολουθούν σημαντικές ημερομηνίες, όπως πιστοποιήσεις υπαλλήλων και λήξεις αδειών εργασίας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο οργανισμός σας θα παραμείνει σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις νομικές απαιτήσεις.

Με την εφαρμογή αυτών των συστημάτων, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε σημαντικά τον κίνδυνο προστίμων και άλλων νομικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν λόγω μη συμμόρφωσης.

Βελτιωμένη εμπειρία εργαζομένων

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των εργαζομένων. Με τις πύλες αυτοεξυπηρέτησης, οι εργαζόμενοι μπορούν εύκολα να χειριστούν εργασίες όπως η ενημέρωση των πληροφοριών τους, η αίτηση άδειας και η ανεξάρτητη πρόσβαση σε πόρους ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό ενδυναμώνει τους υπαλλήλους και μειώνει την ανάγκη για συνεχή αλληλεπίδραση με το προσωπικό HR.

Επιπλέον, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών εγγραφής ενσωμάτωσης και οφελών οδηγεί σε μια πιο ομαλή και πιο θετική εμπειρία για νέες προσλήψεις.

Λήψη αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα HR προσφέρουν στους επαγγελματίες HR πολύτιμα δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Αυτά τα συστήματα παράγουν εκτενείς αναφορές σχετικά με κρίσιμες μετρήσεις ανθρώπινου δυναμικού, όπως ποσοστά εναλλαγής εργαζομένων, αξιολογήσεις απόδοσης και δημογραφικά στοιχεία του εργατικού δυναμικού.

Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα δίνει τη δυνατότητα στους HR να εντοπίζουν τάσεις και τομείς που χρειάζονται βελτιώσεις. Έτσι, μπορούν να αναπτύξουν στρατηγικές πρωτοβουλίες ανθρώπινου δυναμικού που ευθυγραμμίζονται με τους γενικούς στόχους του οργανισμού.

Εξοικονόμηση κόστους

Ενώ η εισαγωγή της αυτοματοποίησης ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να απαιτήσει μια αρχική δαπάνη, οι πιθανές μακροπρόθεσμες μειώσεις του κόστους είναι σημαντικές. Μειώνοντας τα διοικητικά έξοδα και ελαχιστοποιώντας τα σφάλματα, η αυτοματοποίηση βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει το λειτουργικό κόστος.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή αυτοματοποίησης μισθοδοσίας όχι μόνο μειώνει την πιθανότητα σφαλμάτων, αλλά εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια που διαφορετικά θα αφιερώνονταν σε χειροκίνητους υπολογισμούς.

  Πώς να προσθέσετε αυτοκόλλητες σημειώσεις στην αρχική οθόνη του iPhone σας

Επεκτασιμότητα και προσαρμοστικότητα

Τα συστήματα αυτοματισμού ανθρώπινου δυναμικού έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται απρόσκοπτα στις εξελισσόμενες ανάγκες του οργανισμού σας. Είτε επεκτείνετε την ομάδα σας είτε δημιουργείτε νέες τοποθεσίες, τα εργαλεία αυτοματισμού κλιμακώνονται αβίαστα για να προσαρμόσουν αυτές τις αλλαγές.

Διασφαλίζοντας ότι οι διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού παραμένουν αποδοτικές και αποτελεσματικές, το εργαλείο υποστηρίζει την ανάπτυξη του οργανισμού σας και την ανάπτυξη του εργατικού σας δυναμικού.

Τώρα, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία αυτοματισμού HR για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών HR και την επίτευξη των στόχων σας πιο γρήγορα.

#1. Βαρίδι

Το εργαλείο αυτοματισμού ανθρώπινου δυναμικού της Bob είναι ένα ισχυρό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να εξορθολογίζει διάφορες διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού και να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα. Με την αυτοματοποίηση των χειρωνακτικών εργασιών, αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να διαθέσουν περισσότερο χρόνο σε στρατηγικές πρωτοβουλίες.

Η φιλική προς το χρήστη διεπαφή επιτρέπει τη ρύθμιση προσαρμόσιμων ροών εργασίας για κάθε διαδικασία HR, από την ενσωμάτωση νέων εργαζομένων έως την αποβίβαση. Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν εργασίες, να τις αναθέσουν σε μέλη της ομάδας και να καθορίσουν χρονοδιαγράμματα για μέγιστη παραγωγικότητα.

Η πλατφόρμα ενσωματώνεται απρόσκοπτα με δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας όπως το Slack και το Microsoft Teams για ομαλή συνεργασία. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Bob είναι η μεγάλη του έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων.

Ο Bob διατηρεί τις εμπιστευτικές σας πληροφορίες ασφαλείς, παραχωρώντας πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένους ενδιαφερόμενους, κάτι που αποτελεί ουσιαστική πτυχή δεδομένων των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τις παραβιάσεις δεδομένων σήμερα. Για περαιτέρω βελτίωση της χρησιμότητάς του, το εργαλείο ενσωματώνει χαρακτηριστικά όπως το eSign για νομικά δεσμευτικά συμβόλαια.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, ο Bob παρέχει μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Προσφέρουν προσαρμοσμένη τιμολόγηση ανάλογα με τις μοναδικές απαιτήσεις και την κλίμακα του οργανισμού σας. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ζητήσετε μια προσαρμοσμένη προσφορά απευθείας μέσω του ιστότοπού τους.

#2. HROne

HROne είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοματισμού HR που απλοποιεί και εξορθολογίζει διάφορες λειτουργίες HR. Λειτουργεί ως μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, που καλύπτει 127 διαδικασίες HR για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των εργαζομένων χωρίς κόπο.

Από την επιβίβαση έως την έξοδο, το HROne προσφέρει λειτουργίες όπως διαχείριση εργατικού δυναμικού, διαχείριση μισθοδοσίας, παρακολούθηση παρουσίας, αξιολογήσεις απόδοσης και αφοσίωση εργαζομένων. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να είναι προσβάσιμη και εύχρηστη με τις δυνατότητες cloud και mobile-ready.

Δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, το HROne τροφοδοτείται από το Microsoft Azure και συμμορφώνεται με τα πρότυπα GDPR και ISO27001. Το HROne είναι μια προσαρμόσιμη λύση αυτοματισμού που μπορεί να καλύψει τις μοναδικές σας ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού, ανεξάρτητα από το εάν έχετε μια μικρή, μεσαία ή μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.

Για μεγαλύτερους οργανισμούς με συγκεκριμένες ανάγκες, το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Έτσι, απευθυνθείτε σε αυτούς για μια εξατομικευμένη προσφορά.

#3. Zoho Creator

Zoho Creator είναι μια ισχυρή πλατφόρμα αυτοματισμού HR που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί πολύπλοκες λειτουργίες HR. Με το Zoho Creator, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε εργασίες σε όλο τον κύκλο ζωής των εργαζομένων, από την πρόσληψη έως τη συνταξιοδότηση.

Με αυτήν την ολοκληρωμένη λύση, μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές για κινητά και web από την αρχή. Προσφέρει επίσης προηγμένες ροές εργασίας αυτοματισμού, απλοποιεί τη διαχείριση των εργαζομένων και βελτιώνει την επικοινωνία εντός του οργανισμού σας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Zoho Creator περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση και την αποβίβαση εργαζομένων, την παρακολούθηση παρουσίας, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και την παρακολούθηση έργου. Αυτή η πλατφόρμα είναι ευέλικτη και μπορεί να αντικαταστήσει συστήματα που βασίζονται σε χαρτί, να μετατρέψει υπολογιστικά φύλλα σε εφαρμογές φιλικές προς το χρήστη και να προσφέρει μια πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά συστήματα ανθρώπινου δυναμικού.

Αυτό που ξεχωρίζει το Zoho Creator είναι η δέσμευσή του να προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη εμπειρία για άτομα χωρίς να διαθέτουν τεχνική εξειδίκευση. Για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε, το Zoho Creator προσφέρει ακόμη και δωρεάν επιλογές εγγραφής για προστιθέμενη αξία.

συμπέρασμα

Η εφαρμογή της αυτοματοποίησης HR μπορεί να έχει μεταμορφωτικό αντίκτυπο στον οργανισμό σας. Όχι μόνο βελτιώνει την αποδοτικότητα, την παραγωγικότητα και την ακρίβεια, αλλά οδηγεί επίσης σε εξοικονόμηση κόστους στις διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού σας.

Αξιοποιώντας το λογισμικό αυτοματισμού ανθρώπινου δυναμικού, μπορείτε να κάνετε την ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας να δώσει προτεραιότητα σε βασικές εργασίες, όπως η ανάπτυξη ταλέντων και η δέσμευση των εργαζομένων, αυτοματοποιώντας παράλληλα το διοικητικό φόρτο εργασίας.

Επομένως, επιλέξτε ένα εργαλείο αυτοματισμού ανθρώπινου δυναμικού από την παραπάνω λίστα με βάση το μέγεθος και τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Κάνοντας αυτή την έξυπνη κίνηση μπορεί να ωθήσει τον οργανισμό σας προς μεγαλύτερη επιτυχία.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις.