Πόσο κοστίζει ένα Tesla Cybertruck και πότε είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας;

Βασικά Takeaways

  • Η εισαγωγή του Tesla Cybertruck δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί, με το γυαλί να ραγίζει κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης, αλλά βοήθησε μόνο στην αύξηση της διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από το φουτουριστικό ηλεκτρικό pickup.
  • Το Cybertruck υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις, με εντυπωσιακές φιγούρες που μπορούν να ανταγωνιστούν μοντέλα EV υψηλών επιδόσεων. Διαθέτει επίσης εντυπωσιακή ικανότητα ωφέλιμου φορτίου και ρυμούλκησης, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά όπως ένα προσαρμοσμένο ATV.
  • Ενώ το Rivian R1T έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά και προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες, το μεγαλύτερο μέγεθος κρεβατιού του Cybertruck και το τιμόνι στον πίσω τροχό του δίνουν ένα πλεονέκτημα. Η Tesla αναμένεται να τηρήσει την υπόσχεσή της να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της στην κατηγορία των ηλεκτρικών φορτηγών.

Το Tesla Cybertruck είναι ένα από τα πιο διαφημισμένα προϊόντα όλων των εποχών. Ο Έλον Μασκ κεντρίζει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για αυτό το φουτουριστικό ηλεκτρικό pickup εδώ και χρόνια, ειδικά μετά το φιάσκο του «θωρακισμένου γυαλιού». Το πρόβλημα είναι ότι το Cybertruck ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και εξακολουθεί να λείπει από την κατηγορία των ηλεκτρικών φορτηγών.

Ελλείψει αυτού, η Rivian και η Ford είχαν την αγορά για τον εαυτό τους. Αυτό θέτει το ερώτημα: πότε θα φτάσει το Cybertruck στην αγορά, πόσο θα κοστίσει και πώς θα συγκριθεί με έναν αυξανόμενο αριθμό ταλαντούχων αντιπάλων;

Η εισαγωγή του Cybertruck δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο

Το Tesla Cybertruck ξεσήκωσε τον κόσμο όταν παρουσιάστηκε από τον Elon Musk, ακόμα κι αν η εισαγωγή δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο. Το Cybertruck υποτίθεται ότι ήταν το πιο εντυπωσιακό pickup φορτηγό που σχεδιάστηκε ποτέ. διέθετε ακόμη και θωρακισμένα παράθυρα, τα οποία θα ήταν αδιαπέραστα από μεταλλικά αντικείμενα που εκτοξεύονταν απευθείας πάνω τους.

Αλλά μια μεγάλη αποτυχία σημειώθηκε στη σκηνή την ημέρα που παρουσιάστηκε το Cybertruck. Το γυαλί έσπασε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που υποτίθεται ότι έδειχνε πόσο σκληρή ήταν και ο Έλον φαινόταν έτοιμος να απολύσει πολύ κόσμο. Ωστόσο, το φιάσκο χρησίμευσε μόνο για να μεγεθύνει τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το Cybertruck. Τα μιμίδια άρχισαν να πέφτουν βροχή και ο Τύπος τρελάθηκε. Το μόνο πράγμα για το οποίο μίλησε κανείς την επόμενη μέρα ήταν το θωρακισμένο τζάμι του Cybertruck.

  Πώς να μεταβείτε σε μια σελίδα στο Word στο Microsoft 365

Αλλά και το ίδιο το φορτηγό τράβηξε αρκετή προσοχή, και επάξια, επειδή πολλές από τις προδιαγραφές που ο Έλον Μασκ λάτρευε στη σκηνή ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακές. Το Cybertruck ήταν (και εξακολουθεί να είναι) διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ. Το σχήμα είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και οι αριθμοί απόδοσης που υποσχέθηκαν κατά την αποκάλυψη είναι εκπληκτικοί.

Το Tesla Cybertruck υπόσχεται να προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις

Πίστωση εικόνας: Tesla

TeslaΗ περιγραφή του Cybertruck αποτυπώνει τέλεια την ουσία του ηλεκτρικού φορτηγού:

Καλύτερη χρησιμότητα από ένα φορτηγό με περισσότερες επιδόσεις από ένα σπορ αυτοκίνητο

Οι προδιαγραφές του Cybertruck που υποσχέθηκε η Tesla την εποχή της αποκάλυψης του φορτηγού ήταν πρωτόγνωρες, με βαθμολογίες απόδοσης συγκρίσιμες με μοντέλα EV υψηλής απόδοσης. Το Cybertruck υποσχέθηκε να προσφέρει εντυπωσιακές φιγούρες που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τις Ferrari και τις Lamborghini, ενώ ρυμουλκούσαν τεράστια φορτία και παρέχοντας εντυπωσιακή χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου.

Το Cybertruck διέθετε ακόμη και ένα προσαρμοσμένο ATV (το λεγόμενο Cyberquad) που μπορούσε να φορτιστεί απευθείας από το κρεβάτι του φορτηγού EV. Η Tesla υπόσχεται χωρητικότητα 3.500 λίβρες ωφέλιμου φορτίου και 14.000+ λίβρες ικανότητα ρυμούλκησης. Αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετά απίστευτοι για οποιοδήποτε όχημα, αλλά είναι πραγματικά αξιοσημείωτοι αν σκεφτεί κανείς ότι το Cybertruck υποτίθεται ότι επιταχύνει στα 60 mph σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Το Cybertruck της Tesla θα είναι καλύτερο από το Rivian R1T;

Πίστωση εικόνας: Ρίβιαν

Το Rivian R1T είναι ένα φορτηγό που προσφέρει πολλά από αυτά που υποσχέθηκε το Cybertruck και είναι ήδη προς πώληση. Το R1T έχει κλέψει λίγη από τη βροντή του Cybertruck, αλλά η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το Cybertruck εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Ο Έλον Μασκ είπε ότι το Cybertruck δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα και αυτό δεν είναι μόνο μάρκετινγκ της Tesla. Το Cybertruck είναι δύσκολο να συγκριθεί με οτιδήποτε, ακόμα και με το R1T, λόγω του πόσο μοναδικό είναι.

Το Rivian μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ρυμουλκεί 11.000 λίβρες. Μπορεί επίσης να επιταχύνει στα 60 mph σε 3 δευτερόλεπτα. Και οι δύο αυτές φιγούρες εμπνέουν το ίδιο δέος που είχαν αρχικά οι προδιαγραφές του Cybertruck. Με το Cybertruck της, η Tesla υποσχέθηκε τα πιο τρελά στατιστικά στον κόσμο σε συνδυασμό με εκπληκτική χρησιμότητα, αλλά η Rivian ήταν η πρώτη που τα παρέδωσε όλα αυτά σε ένα φορτηγό.

Όταν το Cybertruck βγει στην αγορά, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει το πολυτάλαντο φορτηγό Rivian. Αυτή είναι μια πρόκληση που η Tesla πιθανότατα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη όλη την τεχνογνωσία των επιδόσεων που έχει συγκεντρώσει η Tesla με τις καρό εκδόσεις του Model X και Model S.

  Διορθώστε το σφάλμα Google Play Store κατά τον έλεγχο για ενημερώσεις

Το Cybertruck έχει ήδη τον ρυθμό R1T όσον αφορά το μήκος του κρεβατιού. Το κρεβάτι μήκους 4,5 ποδιών του Rivian είναι αδύναμο σε σύγκριση με το κρεβάτι του Tesla, το οποίο αναμένεται να έχει μήκος πάνω από 6 πόδια. Το μέγεθος του κρεβατιού είναι πολύ σημαντικό στον κόσμο των pickup trucks και το Cybertruck έχει το πλεονέκτημα. Το φορτηγό Tesla θα προσφέρει επίσης σύστημα διεύθυνσης με πίσω τροχούς, με το οποίο δεν μπορεί να εξοπλιστεί το R1T.

Ένα μέρος όπου το R1T σίγουρα θα έχει τον ρυθμό του Cybertruck είναι το μπροστινό του πορτμπαγκάζ, επειδή κρίνοντας από το βίντεο που διέρρευσε από το κρότο του Cybertruck, δεν είναι ακριβώς σπηλαιώδης. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του Cybertruck (αν πιστεύετε στον Elon Musk) είναι ότι το Cybertruck είναι αρκετά αδιάβροχο για να χρησιμεύσει ως σκάφος για σύντομες στάσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που θα συνιστούσαμε να δοκιμάσετε με το Cybertruck σας.

Η Tesla ανέφερε ότι θα προσφέρει μια εγκατάσταση τετρακίνησης στο Cybertruck αντί για τη διαμόρφωση τριών κινητήρων που η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα έβαζε στην κορυφαία έκδοση. Αυτό είναι πιθανώς μια άμεση απάντηση στο Rivian R1T και το τετρακινητήριο AWD του. Οι μπαταρίες 4680 του Cybertruck είναι 10% πιο πυκνές σε ενέργεια από αυτές που παράγονται σήμερα, γεγονός που δείχνει ότι η Tesla παίρνει πραγματικά κάθε μέρος της ανάπτυξης του Cybertruck στα σοβαρά.

Πότε θα κυκλοφορήσει το Cybertruck;

Το πρόγραμμα κυκλοφορίας των προϊόντων της Tesla υπόκειται σε συχνές αλλαγές, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά το Cybertruck είναι όντως στη γωνία.

Ο Elon Musk σχολίασε ότι αναμένει ότι οι παραδόσεις Cybertruck θα ξεκινήσουν στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023 σε μια ειδική εκδήλωση παράδοσης, πράγμα που σημαίνει ότι επιλεγμένα άτομα (πιθανότατα μέλη της Tesla) θα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ένα Cybertruck πριν από το τέλος του 2023.

Η Tesla αναμένεται επίσης να δημοσιεύσει πλήρεις προδιαγραφές για το Cybertruck κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής εκδήλωσης παράδοσης. Ο Έλον Μασκ είπε ότι το Gigafactory Texas της Tesla έχει ήδη κατασκευάσει το πρώτο του υποψήφιο Cybertruck παραγωγής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Tesla θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή στις αρχές Οκτωβρίου.

  Πώς να μειώσετε το θόρυβο φόντου και την ηχώ στα φωνητικά μηνύματα iPhone

Ο Έλον Μασκ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του πίσω από το τιμόνι ενός από αυτά τα υποψήφια Cybertrucks παραγωγής και φαίνεται υπέροχο. Φορτηγά που μεταφέρουν πολλά Cybertrucks από το Gigafactory Austin στις εγκαταστάσεις της Tesla στο Fremont έχουν επίσης εντοπιστεί και όλα φαίνονται να είναι μοντέλα έτοιμα για παραγωγή, γεγονός που υποδηλώνει πόσο κοντά είναι το φορτηγό στην παραγωγή σε αυτό το σημείο.

Πόσο θα κοστίσει το Tesla Cybertruck;

Πίστωση εικόνας: Tesla

Το Cybertruck αρχικά υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε σε τρεις βαθμίδες τιμών. Η έκδοση με έναν κινητήρα θα κοστίζει 39.900 $. Η έκδοση διπλού κινητήρα του φουτουριστικού φορτηγού EV είχε τιμή 49.900 $. Το πιο ακριβό Cybertruck (η παραλλαγή τριών κινητήρων) υποτίθεται ότι κόστιζε 69.900 δολάρια.

Ο Έλον Μασκ παρουσίασε αρχικά το φορτηγό ως ένα προσιτό ηλεκτρικό pickup για τις μάζες. Αυτό πάντα έμοιαζε λίγο παρατραβηγμένο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Cybertruck ήταν κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και διέθετε θωρακισμένο γυαλί. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει επίσης μοναδικό στυλ και τεράστιους τροχούς εκτός δρόμου. Η αερανάρτηση ήταν επίσης στάνταρ, ακόμη και στην έκδοση με έναν κινητήρα.

Το Cybertruck θα ήταν ένα απόλυτο κλέψιμο σε αυτές τις τιμές, ακόμα κι αν η έκδοση με τετρακινητήρες, που θα αντικαταστήσει την έκδοση με τρεις κινητήρα, είναι σημαντικά πιο ακριβή. Ακόμη και σε υψηλές τιμές, το Cybertruck είναι εντυπωσιακό όταν συγκρίνεις τις επιδόσεις του με τα συμβατικά φορτηγά που πωλούνται αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στην Ετήσια Συνέλευση των Μετόχων του 2022, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η τιμή του Cybertruck θα αυξηθεί, όπως και οι προδιαγραφές:

Η τιμολόγηση του Cybertruck αποκαλύφθηκε το 2019 και η κράτηση ήταν 99 $. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, επομένως οι προδιαγραφές και η τιμολόγηση θα είναι διαφορετικά. Δεν μου αρέσει να δίνω λίγο κακά νέα, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει τρόπος να έχω προβλέψει αρκετά τον πληθωρισμό που έχουμε δει και τα διάφορα ζητήματα.

Ρεαλιστικά, μια έκδοση $39.900 του Cybertruck δεν φαίνεται πιθανή και οι τιμές σίγουρα θα αυξηθούν σε ολόκληρη τη σειρά Cybertruck.

Το Cybertruck πλησιάζει επιτέλους στην κυκλοφορία του

Το Cybertruck είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα προϊόντα όλων των εποχών. Ας ελπίσουμε ότι η Tesla θα μπορέσει να φέρει αυτό το ασυνήθιστο αλλά πολύ ικανό όχημα στην αγορά και να το κάνει άλλον έναν από τους πολλούς λόγους που οι άνθρωποι ερωτεύονται την Tesla. Ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος χρόνος για να κυκλοφορήσει το Cybertruck, αν η Tesla εκμεταλλευτεί τις εκπληκτικές δυνατότητες του οχήματος, οι άνθρωποι σίγουρα θα το λατρέψουν, ακόμα κι αν θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από όσα περίμεναν.