Πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός πρόσβασής σας; 8 Σημαντικές συμβουλές για να προσδιορίσετε ότι οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι ισχυροί ή όχι;

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, ξοδεύουμε κυρίως τον ποιοτικό μας χρόνο σε συσκευές είτε για εργασία είτε για ψυχαγωγία. Εμείς ασχολούμαστε τόσο πολύ με τις συσκευές και το Διαδίκτυο που τα πράγματα μας δεν είναι πια τόσο κρυφά. Σε όλο αυτόν τον κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα, το λεπτό στρώμα τους μας προστατεύει από προσωπικές απώλειες. Μπορεί να είναι οικονομικά, προσωπικά δεδομένα και πολλά άλλα. Αυτό το επίπεδο προστασίας είναι ο κωδικός πρόσβασής σας. Σκεφτείτε τον κωδικό πρόσβασής σας ως την ασπίδα που προστατεύει την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ο κωδικός πρόσβασής σας είναι σαν ένα κύριο κλειδί δεδομένων. Ο κωδικός πρόσβασής σας είναι σαν ένα πρώτο επίπεδο προστασίας από κακούς που θέλουν να παραβιάσουν το απόρρητό σας.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι σαν ασπίδα, καθιστώντας δύσκολο να σκεφτούν πιθανές απειλές. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός πρόσβασής σας και γιατί χρειαζόμαστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης; Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μαντέψετε τον κωδικό πρόσβασής σας για έναν διαδικτυακό λογαριασμό; Γιατί αν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι αδύναμος, είναι σαν να αφήνετε την εξώπορτα για τους εξωτερικούς.

Συνήθη λάθη κατά την επιλογή κωδικών πρόσβασης.

Η επιλογή ενός καλού κωδικού πρόσβασης είναι σαν να βάζετε μια ασπίδα στα διαδικτυακά σας δεδομένα για να είστε ασφαλείς σε έναν ψηφιακό κόσμο. Σύμφωνα με Έρευνα του ExpressVPN γίνεται για την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης. Έχουν αποκαλύψει πολύ εκπληκτικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση κωδικού πρόσβασης και ορισμένα κοινά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε στο μέλλον κατά την επιλογή του κωδικού πρόσβασής σας.

  Διορθώστε το μήνυμα σφάλματος Sling TV 8-12

1. Υπερβολικά εύκολο: Μην επιλέξετε κάτι πολύ απλό όπως “password12345. Οι κακοί τα δοκιμάζουν πρώτα γιατί είναι εύκολο να τα μαντέψεις.

2. Προσωπικά στοιχεία: η επιλογή πραγμάτων όπως τα γενέθλιά σας ή το όνομα του κατοικίδιου σας είναι επικίνδυνη. Οι χάκερ μπορούν να τα ανακαλύψουν και να μπουν στους λογαριασμούς σας.

3. Ίδιος κωδικός πρόσβασης παντού: Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα κλειδί για κάθε κλείδωμα. Αν κάποιος το πάρει, μπορεί να ανοίξει τα πάντα.

4. Πολύ σύντομος: Οι σύντομοι κωδικοί πρόσβασης είναι σαν μικρές κλειδαριές. Πηγαίνετε για μεγαλύτερα για να το κάνετε πιο δύσκολο για τους χάκερ.

5. Χρήση κοινών λέξεων: Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι απλώς μια κανονική λέξη, οι χάκερ μπορούν να το καταλάβουν εύκολα. Ανακατέψτε το για να το κάνετε δύσκολο.

6. Ξεχάστε να αλλάξετε: Το να μην αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας είναι λάθος. Ακόμη και οι καλοί κωδικοί πρόσβασης μπορεί να γίνουν αδύναμοι με την πάροδο του χρόνου.

7. Κοινή χρήση μυστικών: Μην κοινοποιείτε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας, ακόμη και με φίλους. Είναι ο μυστικός σας κωδικός για να κρατάτε τα πράγματα ασφαλή.

8. Αγνοώντας την πρόσθετη ασφάλεια: Εάν ένας ιστότοπος προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, χρησιμοποιήστε τον. Προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

9. Χρήση μόνο γραμμάτων ή αριθμών: Συνδυάστε γράμματα, αριθμούς και σύμβολα στον κωδικό πρόσβασής σας. Το κάνει πιο δυνατό.

10. Χρήση δημόσιου Wi-Fi: Να είστε προσεκτικοί όταν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi. Είναι σαν να μιλάς δυνατά δημόσια. άλλοι μπορεί να ακούσουν. Χρησιμοποιήστε ασφαλή δίκτυα όταν είναι δυνατόν.

Συμβουλές για την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης.

1. Προσθήκη αριθμών, συμβόλων και κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων: Δημιουργήστε κωδικούς πρόσβασης με συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Αυτή η ποικιλία καθιστά πιο δύσκολο για τους κακούς να τα καταλάβουν.

  Χρησιμοποιήστε το μονοφωνικό κανάλι ήχου για καλύτερο ήχο όταν χρησιμοποιείτε ένα ακουστικό

2. Αποφύγετε τη χρήση προσωπικών πληροφοριών: Αποφύγετε τη χρήση εύκολα μαντέψιμων πληροφοριών όπως το όνομά σας ή τα γενέθλιά σας. Αντίθετα, προτιμήστε κάτι μοναδικό και άσχετο με την προσωπική σας ζωή.

3. Μην επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης: Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς. Εάν χαθεί ένα κλειδί, δεν θέλετε να ανοίξει όλες τις πόρτες σας.

4. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Σας βοηθά να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης με ασφάλεια, ώστε να μην χρειάζεται να τους θυμάστε όλους.

5. Κρατήστε τον κωδικό πρόσβασής σας για τον εαυτό σας: Κρατήστε τους κωδικούς πρόσβασής σας για τον εαυτό σας. Η κοινή χρήση τους, ακόμη και με φίλους, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Είναι σαν να μοιράζεστε την ταυτότητά σας με τον υπερήρωα – δεν είναι καλή ιδέα!

Γιατί να επιλέξετε Password Manager με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων;

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι ασπίδες κωδικών πρόσβασης προστατεύουν τα διαδικτυακά σας δεδομένα και την παρουσία σας στον ψηφιακό κόσμο – αυτό κάνουν οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για την ψηφιακή σας ζωή.

1. Password Managers: Your Memory Helper

Το να θυμάσαι είναι δύσκολο: Έχουμε πολλούς διαδικτυακούς λογαριασμούς και το να θυμάσαι ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τον καθένα είναι δύσκολο. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τους θυμούνται για εσάς.

Σούπερ ισχυροί κωδικοί πρόσβασης: Δημιουργούν εξαιρετικά ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που θα μπορούσαμε να βρούμε. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους κακούς να εισβάλουν μέσα.

  Διατηρήστε τα περιεχόμενα του ντουλαπιού σας φρέσκα με Grocy στο Raspberry Pi

Εύκολο και γρήγορο: Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης κάνουν εύκολη τη σύνδεση. Το κάνουν για εσάς, εξοικονομώντας χρόνο και διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαλάσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Επιπλέον προστασία: Διατηρώντας τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς πίσω από έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, όπως μια σούπερ ασπίδα που προστατεύει το υλικό σας στο διαδίκτυο.

2. Επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA): Το παρεάκι που έχει μεγάλη επιτυχία

Διπλή ασφάλεια: Το 2FA προσθέτει ένα επιπλέον βήμα μετά τον κωδικό πρόσβασής σας, όπως μια μυστική χειραψία. Καθιστά πιο δύσκολο για κάποιον να εισβάλει, ακόμα κι αν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Διορθώνει προβλήματα κωδικού πρόσβασης: Η IFA παρεμβαίνει για να σώσει την ημέρα. εάν με κάποιο τρόπο διαρρεύσει ο κωδικός πρόσβασής σας Αυτό σημαίνει ότι οι κακοί χρειάζονται περισσότερα από τον κωδικό πρόσβασής σας για να εισέλθουν.

Λειτουργεί παντού: Είτε είστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε κάνετε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, το 2FA μπορεί να σας προστατεύσει. Είναι σαν ένας έμπιστος συνεργάτης που σε πάει παντού.

Έχετε τον έλεγχο: Η χρήση του 2FA σάς δίνει περισσότερο έλεγχο στην ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να είστε ένας υπερήρωας υπεύθυνος για τον ψηφιακό σας κόσμο.

Συμπέρασμα ?

Η επιλογή των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας είναι σημαντική αυτές τις μέρες. Η πρότασή μας λοιπόν στους αναγνώστες είναι πάντα να αποφεύγουν τα κοινά λάθη που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω. Ρυθμίστε και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας γιατί ένα μόνο λάθος μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη και ακόμη και μερικοί προχωρούν σε ατυχείς καταστάσεις όπως η αυτοκτονία μόνο και μόνο λόγω οικονομικών απωλειών λόγω hacks ή παραβιάσεων δεδομένων όπως προσωπικών φωτογραφιών ή διαρροών βίντεο. Σας προτείνουμε λοιπόν να το κατανοήσετε και να εξασφαλίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σήμερα.