Πόσο αξίζουν τα δεδομένα του προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Dark Web

Βασικά Takeaways

  • Οι χάκερ πωλούν συχνά κλεμμένα δεδομένα από λογαριασμούς κοινωνικών μέσων στον σκοτεινό ιστό, καθιστώντας τον μια πολύτιμη αγορά για εγκληματίες.
  • Οι λογαριασμοί LinkedIn έχουν την υψηλότερη αξία στον σκοτεινό ιστό λόγω των επαγγελματικών πληροφοριών που περιέχουν, ενώ οι λογαριασμοί Reddit έχουν τη μικρότερη αξία.
  • Για να προστατεύσετε τα δεδομένα του προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το να καταλήξουν στον σκοτεινό ιστό, περιορίστε τις προσωπικές πληροφορίες που δημοσιεύετε, χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και έχετε ένα σχέδιο απόκρισης σε περίπτωση εισβολής. Παραμείνετε σε εγρήγορση για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Οι χάκερ που κλέβουν τα δεδομένα σας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τα χρησιμοποιούν πάντα οι ίδιοι. Συχνά το πωλούν σε άλλους εγκληματίες στο σκοτεινό ιστό.

Αν και ο ίδιος ο σκοτεινός ιστός δεν είναι παράνομος, φιλοξενεί παράνομες αγορές. Οι πληροφορίες είναι πολύτιμες στον σημερινό ψηφιακό κόσμο και πολλά ανταλλακτήρια σκοτεινού Ιστού πωλούν κλεμμένα δεδομένα.

Τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λογαριασμούς που πωλούνται, ο καθένας με ένα κόστος. Λοιπόν, πόσο αξίζει ο λογαριασμός σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έναν χάκερ;

  10 καλύτερο λογισμικό διαδικτυακού σεμιναρίου για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Α 2023 Μελέτη σκοτεινού ιστού Whizcase ερεύνησε πολλές αγορές και ανταλλακτήρια σκοτεινού ιστού για να βρει τη μέση τιμή για κάθε τύπο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν οι χακαρισμένοι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης λιανικής:

Χακαρισμένος λογαριασμός

Dark Web Worth

LinkedIn

$45

Facebook

$14

Ίνσταγκραμ

$12

Διχόνοια

$12

Snapchat

$11

X (Twitter)

$10

Pinterest

$9

Τικ Τοκ

$8

Reddit

$6

Αυτές οι τιμές αποκαλύπτουν ποια προφίλ κοινωνικών μέσων είναι τα πιο πολύτιμα για τους χάκερ, καθιστώντας τους τους πιο δελεαστικούς στόχους. Η τιμή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που περιλαμβάνει κάθε τύπος λογαριασμού.

Ενώ το LinkedIn μπορεί να μην έχει τόσους πολλούς χρήστες όσο άλλες πλατφόρμες, οι λογαριασμοί του είναι μακράν οι πιο πολύτιμοι επειδή τα προφίλ περιέχουν επαγγελματικές πληροφορίες όπως τίτλους, ιστορικό εργασίας, συναδέλφους και ευθύνες. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να ενημερώσουν αποτελεσματικές καμπάνιες ψαρέματος με δόρυ και οι χρήστες μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να πληρώσουν περισσότερα για να ανακτήσουν τα δεδομένα τους.

Το Reddit είναι το λιγότερο πολύτιμο, επειδή αυτοί οι λογαριασμοί δεν έχουν τόσο μεγάλη επίδραση. Συχνά είναι ανώνυμοι και σπάνια συνδέονται με άλλους ιστότοπους ή συνδέσεις στον πραγματικό κόσμο, επομένως οι εγκληματίες δεν μπορούν να επωφεληθούν πολύ από αυτά. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, όπου οι άνθρωποι συνδέονται περισσότερο με άλλους και δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία, δικαιολογούν υψηλότερη τιμή.

  Τι είναι η υβριδική απομακρυσμένη εργασία;

Εάν αυτές οι τιμές φαίνονται χαμηλές, είναι επειδή υπάρχει μεγάλη προσφορά για να καλύψει τη ζήτηση των εγκληματιών. Οι εισβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τρομακτικά συνηθισμένες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν θέλετε τα δεδομένα σας να καταλήγουν στον σκοτεινό ιστό.

Περιορίστε αυτό που δημοσιεύετε

Σύμφωνα με έναν Αναφορά Κέντρου πόρων κλοπής ταυτότητας, μια και μόνο παραβίαση δεδομένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επηρεάσει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες. Αυτά τα συμβάντα είναι συχνά εκτός του ελέγχου σας, αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις διαρροές όταν συμβεί αυτό.

Σκεφτείτε δύο φορές πριν δημοσιεύσετε προσωπικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης—ακόμα κι αν πιστεύετε ότι το προφίλ σας είναι σχετικά ιδιωτικό. Θυμηθείτε, όσο περισσότερα δεδομένα περιέχει ο λογαριασμός σας, τόσο πιο πολύτιμο είναι για τους χάκερ. Εάν οι λογαριασμοί σας δεν αποκαλύπτουν πολλά για τον πραγματικό κόσμο σας, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν θα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά αφού τους παραβιάσουν.

Εξασκηθείτε στη σωστή διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Τα μακρύτερα και πιο σύνθετα είναι πιο δυνατά έναντι επιθέσεων με διαπιστευτήρια. Μην επαναχρησιμοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης σε πολλούς λογαριασμούς. Τα επαναχρησιμοποιημένα διαπιστευτήρια είναι ευκολότερο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ειδικά αν ένα από τα προφίλ σας βρίσκεται ήδη στον σκοτεινό ιστό.

  Πώς να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου στο Mac σας

Πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα όταν είναι διαθέσιμη. Όσο απλό και αν φαίνεται, αυτό το βήμα σημαίνει ότι ένας παραβιασμένος κωδικός πρόσβασης δεν θα δώσει σε έναν χάκερ πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Έχετε ένα σχέδιο απόκρισης

Επειδή αυτές οι επιθέσεις είναι τόσο συχνές, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το χειρότερο. Να είστε σε επιφυλακή για σημάδια χακαρισμένου λογαριασμού και να είστε έτοιμοι να απαντήσετε αν παρατηρήσετε οτιδήποτε.

Πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς παρέχουν υπηρεσίες παρακολούθησης σκοτεινού ιστού που σας ειδοποιούν εάν παρατηρήσουν τα δεδομένα σας στον σκοτεινό ιστό. Εάν λάβετε μία από αυτές τις ειδοποιήσεις, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας και παρακολουθήστε για ύποπτη δραστηριότητα στα πιστωτικά και τραπεζικά σας αντίγραφα. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας και δεσμεύστε τον λογαριασμό ή την πίστωσή σας εάν συμβεί κάτι.

Η αγορά του σκοτεινού Ιστού καθιστά τις εισβολές μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιο επικερδείς για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι επιθέσεις γίνονται πιο συχνές, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και να είστε σε επιφυλακή για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.