Πρέπει να αποκτήσετε το MacBook Pro 14 ιντσών με M3 ή M3 Pro;

Η Apple αντικατέστησε το MacBook Pro 13 ιντσών με ένα βασικό μοντέλο 14 ιντσών που τροφοδοτείται από το βασικό τσιπ M3 και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το M3 Pro MacBook Pro 14 ιντσών στη σειρά της Apple. Ωστόσο, για να αγοράσετε το σωστό MacBook Pro για τις ανάγκες σας, πρέπει να μάθετε τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων.

Η διαφορά τιμής

Υπάρχει μια αρκετά αξιοπρεπή διαφορά τιμής μεταξύ των δύο μοντέλων MacBook Pro 14 ιντσών, παρόλο που είναι παρόμοια μηχανήματα. Το M3 MacBook Pro ξεκινά από 1.599 $. Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει το βασικό τσιπ M3 με CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων, 8 GB ενοποιημένης μνήμης και SSD 512 GB.

Το μοντέλο M3 Pro 14 ιντσών, από την άλλη πλευρά, ξεκινά από 1.999 $ και περιλαμβάνει το τσιπ M3 Pro, που διαθέτει CPU 11 πυρήνων και GPU 14 πυρήνων. Έρχεται επίσης με 18GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο.

Με 1.599 $, λαμβάνετε πολλά από αυτά που προσφέρουν τα μοντέλα MacBook Pro ανώτερης κατηγορίας, όπως μια εξαιρετική οθόνη Liquid Retina XDR με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz με δυνατότητα ProMotion, μεγάλη επιλογή θύρας και σταθερή διάρκεια μπαταρίας. Ευτυχώς, το μοντέλο M3 Pro ξεκινά από την ίδια τιμή με την προηγούμενη γενιά και εξακολουθείτε να έχετε πολλές επιδόσεις επαγγελματικού επιπέδου για την τιμή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στην Apple TV σας

Μ3 έναντι Μ3 Pro Chip

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων MacBook Pro 14 ιντσών είναι τα τσιπ πυριτίου της Apple που χρησιμοποιούν. Η παραλλαγή M3 διατίθεται μόνο σε μία διαμόρφωση: την παραλλαγή CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων που αναφέραμε προηγουμένως. Υποστηρίζει έως και 24 GB μνήμης, όπως και το προηγούμενο τσιπ M2.

Εν τω μεταξύ, το M3 Pro προσφέρει έως και CPU 12 πυρήνων και GPU 18 πυρήνων, ενώ προσφέρει έως και 36 GB μνήμης RAM, 12 GB περισσότερο από το κανονικό τσιπ M3. Και τα δύο τσιπ M3 και M3 Pro περιλαμβάνουν επίσης Neural Engine 16 πυρήνων, αλλά το M3 Pro έχει περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης (150 GB/s έναντι 100 GB/s).

Όσον αφορά την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, το τσιπ M3, παρόλο που είναι πιο ισχυρό από τον επεξεργαστή M2, εξακολουθεί να περιορίζεται στην υποστήριξη μόνο μιας οθόνης σε ανάλυση έως και 6K. Ωστόσο, το M3 Pro σάς επιτρέπει να συνδέσετε το MacBook Pro σε δύο εξωτερικές οθόνες έως και 6K, επιτρέποντάς σας να επεκτείνετε περαιτέρω τον χώρο εργασίας σας. Μπορείτε ακόμη και να συνδέσετε το M3 Pro MacBook Pro 14 ιντσών σε μία οθόνη 8K.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Ενώ το τυπικό τσιπ M3 προσφέρει αρκετή ισχύ για τακτικές εργασίες υπολογιστών και στη συνέχεια μερικές, το M3 Pro έχει πολύ περισσότερο χώρο για όσους χρειάζονται την επιπλέον απόδοση και το τσιπ παρέχει καλύτερη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης.

Διαφορές υλικού

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Εκτός από τη χρήση διαφορετικών τσιπ σιλικόνης της Apple, υπάρχουν και άλλες αξιοσημείωτες διαφορές στο υλικό μεταξύ των δύο μοντέλων MacBook Pro 14 ιντσών. Για αρχή, το M3 Pro MacBook Pro αποκτά ένα νέο χρώμα: Space Black. Δίνει αναμφίβολα στον φορητό υπολογιστή μια πιο κρυφή εμφάνιση, την οποία θα απολαύσουν πολλοί επαγγελματίες χρήστες. Το M3 MacBook Pro, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να διαθέτει Space Gray.

Επιπλέον, υπάρχει μια μικρή διαφορά στην επιλογή θύρας. Το αρχικό M3 MacBook Pro διαθέτει μόνο δύο θύρες USB-C αντί για τρεις. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας, αυτές οι θύρες USB-C υποστηρίζουν μόνο ταχύτητες Thunderbolt 3 αντί για Thunderbolt 4.

Τέλος, το βασικό M3 MacBook Pro 14 ιντσών έχει μόνο έναν ανεμιστήρα ψύξης, σε σύγκριση με δύο στο M3 Pro MacBook Pro. Αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση, δεδομένου ότι το τσιπ M3 δεν θα αντλήσει τόση ισχύ όσο το M3 Pro.

  11 τρόποι για να διορθώσετε το Skype συνεχίζει να αποσυνδέεται στον υπολογιστή

Θήκες χρήσης για κάθε μοντέλο

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Με τις διαφορές που συζητήσαμε παραπάνω, τόσο σε τιμή όσο και σε υλικό, τα δύο μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών είναι σαφώς για διαφορετικά σύνολα χρηστών. Με 1.599 $, το M3 MacBook Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή για περιστασιακούς χρήστες που θέλουν την εντυπωσιακή οθόνη του MacBook Pro και πρόσθετες θύρες χωρίς να ξοδέψουν 2.000 $ σε φορητό υπολογιστή.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ για απαιτητικές ροές εργασίας, όπως η επεξεργασία βίντεο ή η γραφική σχεδίαση, το μοντέλο M3 Pro προσφέρει περισσότερο χώρο όσον αφορά την απόδοση, την ψύξη και την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης. Συνολικά, θα πρέπει να κλίνετε περισσότερο προς το υψηλότερου επιπέδου MacBook Pro εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για δημιουργική εργασία.

Αγοράστε το κατάλληλο MacBook Pro για τις ανάγκες σας

Η επιλογή μεταξύ των μοντέλων M3 και M3 Pro MacBook Pro εξαρτάται αποκλειστικά από το τι πρέπει να κάνετε με τον φορητό υπολογιστή σας. Εάν είστε κάποιος που εκτελεί βασικές εργασίες, αλλά θέλετε μια ανώτερη οθόνη και περισσότερες θύρες από αυτές που προσφέρουν τα μοντέλα MacBook Air, το M3 MacBook Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ωστόσο, εάν βασίζεστε στον φορητό υπολογιστή σας για να κάνετε επαγγελματική δουλειά, η επιπλέον ιπποδύναμη στο μοντέλο M3 Pro μπορεί να αξίζει το πρόσθετο κόστος.