Πορτοφόλι Dapps, Defi, NFTs [2022]

Το MetaMask είναι ένα πορτοφόλι αποκλειστικά για το blockchain Ethereum. Βουτήξτε βαθιά για να γνωρίσετε το MetaMask μέσα-έξω.

Δεν πας για ψώνια χωρίς το πορτοφόλι σου, σωστά;

Ομοίως, θα χρειαστείτε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης για να κάνετε συναλλαγές με ένα blockchain.

Ένα πορτοφόλι είναι το προσωπικό σας κλειδί για να αλληλεπιδράσετε με τον κρυπτογραφικό κόσμο. Σας εξουσιοδοτεί να αγοράζετε, να πουλάτε ή να μεταφέρετε περιουσιακά στοιχεία στο blockchain.

Και το MetaMask είναι ένα πορτοφόλι για το πιο διαφορετικό blockchain που υπάρχει – το Ethereum. Είναι η πύλη σας στο οικοσύστημά του DeFi, μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT), μάρκες ERC-20και πρακτικά–τα πάντα Ethereum.

Είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή για iOS και Android. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επέκταση με μερικά προγράμματα περιήγησης ιστού: Chrome, Firefox, Brave και Edge.

Αλλά προτού περάσετε από την πραγματική διαδικασία εγγραφής και οτιδήποτε άλλο, ας πούμε ένα γεια σε αυτό το φανταστικό καυτό κρυπτογραφικό πορτοφόλι:

Ξέρω. Είναι πολλά να λάβετε ταυτόχρονα. Έτσι, θα πάμε εύκολα, βήμα-βήμα.

Τι είναι το MetaMask;

Το Blockchain προσφέρει ιδιωτικότητα, διαφάνεια και αμετάβλητο. Θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε εφαρμογές, να κάνετε συναλλαγές οπουδήποτε και να κάνετε πολλά περισσότερα χωρίς να σας παρακολουθεί κανείς (διαβάστε Google, Κυβερνήσεις).

Υπάρχουν όμως διάφορα blockchain, το καθένα κωδικοποιημένο για διαφορετικό σκοπό.

Ωστόσο, το Ethereum, ένα γιγαντιαίο αποκεντρωμένο οικοσύστημα, είναι για τις μάζες. Και το MetaMask είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, καυτό πορτοφόλι για να σας κάνει να κυκλοφορείτε με το Ethereum.

Τα ζεστά πορτοφόλια είναι δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Αυτό φέρνει επίσης το πιο ευάλωτο από αυτά τα πορτοφόλια – την ασφάλεια. Ενώ ένας μεμονωμένος χρήστης χαμηλών τόνων μπορεί να είναι αρκετά ασφαλής με ένα ζεστό πορτοφόλι, θα πρέπει να προσέχετε τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης που τα χρησιμοποιούν – και να αναζητήσετε καλύτερα ανταλλακτήρια που υποστηρίζονται από κρύα πορτοφόλια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά αυτού του πορτοφολιού:

Ευκολία στη χρήση

Η έναρξη με το MetaMask είναι εύκολη, γρήγορη και ανώνυμη. Δεν χρειάζεστε καν διεύθυνση email. Απλώς ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης και θυμηθείτε (και αποθηκεύστε) τη φράση μυστικής ανάκτησης και τελειώσατε.

Ασφάλεια

Οι πληροφορίες σας είναι κρυπτογραφημένες στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο οποίο κανείς δεν έχει πρόσβαση. Σε περίπτωση απώλειας κωδικού πρόσβασης, έχετε τη φάση ανάκτησης μυστικού 12 λέξεων (ονομάζεται επίσης φράση αρχικής) για ανάκτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τη φράση σπόρου ασφαλή, καθώς ακόμη και η MetaMask δεν έχει πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Μόλις χαθεί, δεν μπορεί να ανακτηθεί.

Ενσωματωμένο Crypto Store

Αν αναρωτιέστε, όχι, δεν μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin με το MetaMask. Υποστηρίζει μόνο Ether και άλλα διακριτικά που σχετίζονται με τον Ether, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων κουπονιών ERC-20. Τα κρυπτονομίσματα (εκτός του Ether) στο Ethereum δημιουργούνται ως μάρκες ERC-20.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Το MetaMask αποθηκεύει τις πληροφορίες σας τοπικά. Έτσι, σε περίπτωση που αλλάξετε πρόγραμμα περιήγησης ή μηχανήματα, μπορείτε να επαναφέρετε το πορτοφόλι MetaMask με τη φράση μυστικής ανάκτησης.

Κοινοτική υποστήριξη

Από τον Αύγουστο του 2021, το MetaMask φιλοξενούσε 10 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως σε όλο τον κόσμο. Η απλή και διαισθητική διεπαφή χρήστη συνεχίζει να προωθεί αυτούς τους αριθμούς με καταγεγραμμένη αύξηση 1800% από τον Ιούλιο του 2020.

Συμπερασματικά, δοκιμάστε το MetaMask εάν τα καυτά πορτοφόλια είναι η επιλογή σας. Ας ξεκινήσουμε με την εγκατάσταση πριν προχωρήσουμε στις περιπτώσεις χρήσης της. Περαιτέρω ενότητες περιλαμβάνουν την απεικόνιση για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome και την πλατφόρμα για κινητά Android.

Εγκατάσταση του MetaMask στον Chrome

μεταβείτε στο σελίδα λήψης, επιλέξτε την πλατφόρμα σας και πατήστε το κουμπί λήψης στο κουμπί. Θα ανιχνεύσει αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης. Αλλά για iOS και Android, επιλέξτε την πλατφόρμα σας για να λάβετε τους συνδέσμους ή κάντε αναζήτηση στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.

Επέκταση προγράμματος περιήγησης MetaMask

Θα το δείξω με το πρόγραμμα περιήγησης chrome. Επισκεφτείτε τη σελίδα λήψης και κάντε κλικ στην Εγκατάσταση MetaMask για Chrome για να επισκεφθείτε τη σελίδα επέκτασης MetaMask στο κατάστημα ιστού του Chrome.

Εγκαταστήστε το και καρφιτσώστε το για να το κάνετε διαθέσιμο στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησής σας. Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με την εγκατάσταση οποιασδήποτε επέκτασης προγράμματος περιήγησης στο chrome.

  11 Συμβουλές για εργασία από το σπίτι σε Mac

Εγγραφή πορτοφολιού MetaMask

Τέλος, θα σας καλωσορίσουν με αυτό. Τώρα κάντε κλικ στο Get Started για να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής.

Η επόμενη οθόνη θα σας δώσει την επιλογή Εισαγωγής Πορτοφολιού ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Πορτοφόλι. Κάντε κλικ στην τελευταία επιλογή για να καταχωρήσετε ένα νέο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε ορισμένα ανώνυμα δεδομένα με το MetaMask για να μεταβείτε στην ακόλουθη οθόνη. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Όχι Ευχαριστώ για απόλυτη ηρεμία – δεν θα εμποδίσει την εμπειρία χρήστη σας με το MetaMask. Επιλέξτε ανάλογα και προχωρήστε.

Τώρα Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στην ακόλουθη οθόνη.

Στη συνέχεια, θα δείτε την ομάδα MetaMask να προσπαθεί να τονίσει τη σημασία της φράσης μυστικής ανάκτησης με ένα σύντομο βίντεο. Παρακολουθήστε το καλύτερα και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Τώρα ήρθε η ώρα να αποθηκεύσετε τη μυστική φράση ανάκτησης. Μπορείτε να αποκαλύψετε τη μυστική φράση και να την κατεβάσετε ως αρχείο κειμένου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο για να προχωρήσετε.

Το MetaMask καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι θα θυμάστε αυτή τη σημαντική φράση, καθώς δεν την αποθηκεύει για εσάς. Έτσι βλέπετε ένα παζλ λέξεων για να ξαναχτίσετε αυτή τη φράση, ακριβώς όπως ήταν. Αν δεν το κάνετε σωστά, το κουμπί Επιβεβαίωση στο τέλος δεν θα ενεργοποιηθεί και δεν μπορείτε να συνεχίσετε.

Και αν δεν το θυμάστε ή δεν το αποθηκεύσατε, υπάρχει ένα κουμπί πίσω κάτω από το εικονίδιο MetaMask στην κορυφή. Αυτό θα σας μεταφέρει στην προηγούμενη σελίδα για να το κατεβάσετε και να το απομνημονεύσετε.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτό, το κουμπί Επιβεβαίωση θα ζωντανέψει. Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε το συγχαρητήριο μήνυμα στην τελευταία οθόνη της διαδικασίας εγγραφής.

Τέλος, κάντε κλικ στο Όλα Έγιναν στη σελίδα συγχαρητηρίων για να εισέλθετε στον πίνακα ελέγχου του πορτοφολιού σας.

Εγκατάσταση του MetaMask στο Android

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή από το play store και ξεφυλλίσετε την οθόνη Ξεκινώντας, σας παρουσιάζονται τρεις επιλογές:

 • Εισαγωγή με χρήση φράσης μυστικής ανάκτησης
 • Συγχρονισμός με την επέκταση MetaMask
 • Δημιουργήστε ένα νέο Πορτοφόλι
 • Δημιουργήστε ένα νέο Πορτοφόλι

  Η δημιουργία ενός νέου πορτοφολιού στο Android είναι πανομοιότυπη με τη διαδικασία που συζητήθηκε παραπάνω. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κατεβάστε το MetaMask από το play store και ξεκινήστε τη διαδικασία εγγραφής.

  Έτσι, αντί να επαναλάβω τα ίδια βήματα, θα προτιμούσα να εξηγήσω πώς να εισαγάγετε το πορτοφόλι MetaMask στο κινητό σας Android.

  Συγχρονισμός με την επέκταση MetaMask

  Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά.

  Αυτή η επιλογή σάς οδηγεί να σαρώσετε έναν κωδικό QR από την επέκταση του προγράμματος περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας για να εισαγάγετε το πορτοφόλι στο κινητό σας Android.

  Για να λάβετε τον κωδικό QR, κάντε κλικ στην επέκταση MetaMask και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο avatar σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις από το αναδυόμενο παράθυρο.

  Τώρα κάντε κλικ στο Advanced στις Ρυθμίσεις και, τέλος, επιλέξτε Συγχρονισμός με κινητό.

  Και θα λάβετε αυτό το μήνυμα του MetaMask που απενεργοποιεί αυτήν τη δυνατότητα.

  Η ομάδα τους μπορεί να διορθώνει ένα ή δύο πράγματα για να κάνει αυτό το καυτό πορτοφόλι πιο ασφαλές για να προσελκύει περισσότερους χρήστες.

  Επιπλέον, δεν μπορείτε να κάνετε στιγμιότυπο οθόνης (ή εγγραφή οθόνης) μέσα στην εφαρμογή Android MetaMask. Θα έπαιρνες μαύρη οθόνη ακόμα κι αν κατά κάποιο τρόπο πετύχαινες. (ΥΓ: Γι’ αυτό τα στιγμιότυπα οθόνης του κινητού δεν είναι καθαρά.)

  Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για την εξοικονόμηση των χρηστών από τυχόν εφαρμογές phishing. Καλή δουλειά, MetaMask!

  Εισαγωγή με χρήση φράσης μυστικής ανάκτησης

  Μας μένει λοιπόν να εισάγουμε το πορτοφόλι με τη φράση μυστικής ανάκτησης 12 λέξεων.

  Εισαγάγετε το μαζί με τον νέο κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο ΕΙΣΑΓΩΓΗ στο κάτω μέρος.

  Συγκεκριμένα, ο κωδικός πρόσβασης που εισάγεται εδώ μπορεί να είναι διαφορετικός από αυτόν που χρησιμοποιείται στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Αλλά αυτό θα προσθέσει στον πόνο σας να θυμάστε το καθένα ξεχωριστά.

  Έτσι, το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για το MetaMask σε κάθε πλατφόρμα. Αποδεικνύει περαιτέρω ότι το MetaMask είναι ένα πορτοφόλι χωρίς φύλαξη. Ότι όλα είναι αποθηκευμένα στην τοπική σας συσκευή—χωρίς αποθήκευση στο cloud και συγχρονισμός.

  Στη συνέχεια, θα δείτε την οθόνη συγχαρητηρίων. Και τέλος, μπορείτε να έχετε τον πίνακα ελέγχου χρήστη για κινητά MetaMask.

  Χρήση MetaMask

  Τώρα που έχετε το MetaMask μαζί σας – ας το εξερευνήσουμε λίγο.

  Επιβεβαίωση λογαριασμού

  Έτσι, έχετε το πορτοφόλι σας σε ένα από τα ισχυρότερα blockchain.

  Συγχαρητήρια για αυτό, αλλά ποια είναι η απόδειξη; Δεν εμπιστεύεστε κάποια κινούμενα σχέδια σε μια εφαρμογή, σωστά;

  Λοιπόν, ας επαληθεύσουμε την ύπαρξή σας στο ethereum με το Etherscan – ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε συμβάντα που σχετίζονται με το ethereum.

    Πώς να προσθέσετε, να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε γραφικά στοιχεία στο iPhone σας

  Για αυτό, αντιγράψτε τη δημόσια διεύθυνσή σας από το πορτοφόλι MetaMask και επικολλήστε την Etherscan να γνωρίζετε το ιστορικό συναλλαγών και το υπόλοιπο αιθέρα. Ή, μπορείτε απλά να ελέγξετε όλα αυτά μέσα από το πορτοφόλι MetaMask σας.

  Κάντε κλικ στο εικονίδιο MetaMask στο πρόγραμμα περιήγησής σας και επιλέξτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες. Τέλος, κάντε κλικ στην Προβολή λογαριασμού στο Etherscan για να μάθετε τις λεπτομέρειες.

  Θα πάρετε κάτι σαν αυτό:

  Δεδομένου ότι το πορτοφόλι είναι ολοκαίνουργιο, δεν υπάρχει ιστορικό συναλλαγών. Εν ολίγοις, θεωρήστε αυτό ανάλογο με το βιβλιάριο του τραπεζικού σας λογαριασμού – που δείχνει όλο το χρεωστικό και πιστωτικό ιστορικό.

  Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να μεταβείτε στο Expand View εάν θέλετε έναν πίνακα εργαλείων MetaMask πλήρους οθόνης αντί για το αναδυόμενο παράθυρο.

  Αυτή η επιλογή βρίσκεται κάτω από την Προβολή λογαριασμού στο Etherscan. Το Expand View θα ανοίξει το πορτοφόλι σας σε μια νέα καρτέλα, κρατώντας το ανοιχτό μέχρι να το κλείσετε. Είναι μια ανακούφιση από το αναδυόμενο παράθυρο που κλείνει κάθε φορά που αλλάζετε καρτέλες ή ελαχιστοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

  Δημόσια και Ιδιωτικά Κλειδιά

  Αυτοί οι όροι διασπώνται πολύ. Εν συντομία, το δημόσιο κλειδί είναι για τη λήψη κεφαλαίων. Αλλά θα χρειαστείτε το ιδιωτικό σας κλειδί εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά.

  Ένα ιδιωτικό κλειδί είναι η απόδειξη ότι τα χρήματα σε ένα πορτοφόλι είναι πραγματικά δικά σας. Είναι επίσης απαραίτητο σε κάθε συναλλαγή που κάνετε.

  Στο MetaMask, μπορείτε να λάβετε το δημόσιο κλειδί σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου χρήστη. Απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα του λογαριασμού και θα εμφανιστεί ένα αντίγραφο στο πρόχειρο. Τώρα κάντε κλικ για να αντιγράψετε το δημόσιο κλειδί σας.

  Ο δοκιμαστικός λογαριασμός μου έχει αυτό το δημόσιο κλειδί:

  0xAc9c3F6CC307832af263409E758a0dabeBA5F502

  Ένα ιδιωτικό κλειδί είναι, ας πούμε, μια εξαιρετικά ιδιωτική υπόθεση.

  Ποτέ μην μοιράζεστε το ιδιωτικό σας κλειδί με κανέναν. Εάν το κάνετε, ο λογαριασμός σας είναι εκεί. Ένας κάτοχος ιδιωτικού κλειδιού μπορεί να μεταφέρει τον λογαριασμό (ή/και κεφάλαια) από ένα πορτοφόλι (ας πούμε MetaMask) σε οποιοδήποτε άλλο πορτοφόλι της επιλογής του.

  Για να εξαγάγετε το ιδιωτικό σας κλειδί, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες για να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Επιλέξτε Εξαγωγή ιδιωτικού κλειδιού στην επόμενη οθόνη.

  Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στην Επιβεβαίωση για να αποκαλύψετε το ιδιωτικό σας κλειδί. Έχω λογοκρίνει το ιδιωτικό μου κλειδί για να τονίσω τη μυστικότητά του.

  Συνιστάται ανεπιφύλακτα να διατηρείτε το ιδιωτικό σας κλειδί σε φυσική μορφή και όχι ως αρχείο κειμένου στο Google Drive σας ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Η διατήρησή του στο διαδίκτυο θα αυξήσει τους κινδύνους ασφαλείας ενός ήδη ευάλωτου ζεστού πορτοφολιού.

  Πολλαπλοί Λογαριασμοί

  Μπορείτε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς στο πορτοφόλι σας MetaMask. Ο σκοπός μπορεί να είναι ξεχωριστές περιπτώσεις χρήσης για το καθένα. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να έχει έναν λογαριασμό NFT και έναν επαγγελματικό λογαριασμό ξεχωριστά στο MetaMask.

  Συγκεκριμένα, κάθε λογαριασμός θα έχει το δικό του ζεύγος δημόσιων-ιδιωτικών κλειδιών. Αλλά η φάση της μυστικής ανάκτησης είναι το κύριο κλειδί για όλους τους λογαριασμούς σας. Ενώ ένα ιδιωτικό κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή ενός λογαριασμού (περισσότερα γι’ αυτό αργότερα), μια μυστική φράση ανάκτησης (γνωστή και ως φράση σποράς) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς ταυτόχρονα.

  Για να δημιουργήσετε έναν επιπλέον αριθμό, κάντε κλικ στο avatar σας στο αναδυόμενο παράθυρο MetaMask. Στη συνέχεια, επιλέξτε το +Δημιουργία λογαριασμού. Ονομάστε το και θα το δείτε στον πρώτο σας λογαριασμό.

  Είναι ενδιαφέρον ότι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί μέσα στο λογαριασμό MetaMask. Ωστόσο, είστε ελεύθεροι να καταργήσετε έναν εισαγόμενο λογαριασμό. Ομοίως, δεν υπάρχει τρόπος να διαγράψετε ένα πορτοφόλι που βασίζεται στο ethereum (ή οποιοδήποτε blockchain). Μπορείτε απλά να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε.

  Αγορά, αποστολή και ανταλλαγή

  Στη συνέχεια, υπάρχουν κύριες λειτουργίες – Αγορά, Αποστολή & Ανταλλαγή – που μπορείτε να κάνετε με το πορτοφόλι σας MetaMask.

  Αγορά αιθέρα (ή μάρκες ERC-20)

  Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καταθέσετε αιθέρα (ETC) ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό ERC-20 στο λογαριασμό σας. Υπάρχουν δύο πύλες πληρωμής – η Wyre και η Transak.

  Η Wyre υποστηρίζει πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες μαζί με την πληρωμή Apple. Αυτές οι επιλογές επιβάλλουν μια προμήθεια συναλλαγής 3% επιπλέον του ανώτατου ορίου 500 USD στις εβδομαδιαίες συναλλαγές.

  Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν μια επιλογή μεταφοράς ACH με ελάχιστη χρέωση 0,75% και μεγαλύτερο όριο συναλλαγών 25000 USD ανά εβδομάδα. Ενώ η κάρτα και η Apple πληρώνουν άμεσα, οι μεταφορές ACH μπορεί να χρειαστούν έως και μια εβδομάδα για να πραγματοποιηθούν.

  Επιπλέον, πληρώνετε ένα τέλος Δικτύου ως κίνητρο στους εξορύκτες για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές σας. Δείτε αυτές τις δύο περιπτώσεις αγοράς 100 USD και 1000 USD από τη Wyre.

    Ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο στην υπηρεσία σας

  Ενώ η προμήθεια συναλλαγής είναι προφανώς ανάλογη με το ποσό της συναλλαγής, η χρέωση δικτύου υπολογίζεται διαφορετικά. Εξαρτάται από το μέγεθος των δεδομένων και όχι από το ποσό της συναλλαγής. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και την εξόρυξη γενικά, μεταβείτε στον οδηγό μας σχετικά με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

  Το Transak είναι παρόμοιο με τον Wyre. Ανάλογα με το νόμισμα και τη διαθεσιμότητά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο.

  Αποστολή με MetaMask

  Χρειάζεστε το δημόσιο κλειδί του δέκτη για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. Για αποστολή, κάντε κλικ στο Αποστολή στον πίνακα εργαλείων χρήστη και εισαγάγετε το δημόσιο κλειδί του παραλήπτη.

  Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να στείλετε και να κάνετε κλικ στο Επόμενο.

  Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε την Εκτιμώμενη χρέωση αερίου (συμβουλή ανθρακωρύχου) για να δώσετε προτεραιότητα στη συναλλαγή σας.

  Οι συναλλαγές με εξαιρετικά χαμηλές συμβουλές εξόρυξης είναι πιθανό να καθυστερήσουν ή να αποτύχουν ανάλογα με τις συνθήκες του δικτύου. Αλλά είναι καλύτερο να το αφήσετε ανέγγιχτο, ειδικά αν είστε νέοι σε αυτό. Τέλος, πατήστε Επιβεβαίωση.

  Αφού επαληθευτεί η συναλλαγή, θα δείτε το ιστορικό στην περιοχή δραστηριότητας.

  Σημειωτέον, έχω ζητήσει 5 ETH στο Ropsten Test Network (πάνω δεξιά, εκτός από το avatar) για να δείξω τον τρόπο αποστολής χρησιμοποιώντας το MetaMask.

  Τα περιουσιακά στοιχεία στα δοκιμαστικά δίκτυα δεν αξίζουν ούτε μια δεκάρα. Αυτά τα δοκιμαστικά δίκτυα χρησιμοποιούνται για δοκιμές προγραμματιστών πριν από την κυκλοφορία των προϊόντων τους στο κύριο δίκτυο Ethereum. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό συναλλαγή και στο Etherscan.

  Token Swap

  Το MetaMask σάς επιτρέπει να ανταλλάσσετε μάρκες Ether και ERC-20 μεταξύ τους.

  Αυτό το πορτοφόλι αναζητά όλα τα διαθέσιμα ανταλλακτήρια και σας παρουσιάζει την καλύτερη προσφορά. Προσπαθεί να εξοικονομήσει το μέγιστο σε χρέωση δικτύου και ολίσθηση (διακύμανση στην προσφορά μεταξύ τοποθέτησης παραγγελίας και επιβεβαίωσης).

  Μην στεναχωριέσαι! Έχετε την επιλογή να ορίσετε μια ανοχή ολίσθησης (1% έως 5%), πέρα ​​από την οποία η συναλλαγή σας ακυρώνεται αυτόματα.

  Η MetaMask χρεώνει μια χρέωση που κυμαίνεται από 0,3% έως 0,875% στις ανταλλαγές. Οι προσφορές που λαμβάνετε περιλαμβάνουν αυτήν την αμοιβή.

  Εισαγωγή λογαριασμού

  Αυτή η λειτουργία θα εισάγει έναν λογαριασμό και όχι ολόκληρο το πορτοφόλι. Και επειδή το πορτοφόλι δεν είναι εγγενές στο MetaMask, θα πρέπει να το εισαγάγετε για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

  Για εισαγωγή, κάντε κλικ στο avatar σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εισαγωγή λογαριασμού. Εισαγάγετε το ιδιωτικό κλειδί του θέματος λογαριασμού και κάντε κλικ στην Εισαγωγή.

  Τέλος, θα δείτε έναν εισαγόμενο λογαριασμό κάτω από τον εγγενή λογαριασμό σας. Το έχω εισαγάγει στο άλλο πορτοφόλι μου MetaMask, στο οποίο μόλις μετέφερα έναν (εικονικό) Αιθέρα στο Ropsten Test Network.

  Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η λειτουργία δεν διέγραψε τον λογαριασμό από το πρώτο του πορτοφόλι. Ενώ το εισαγόμενο μπορεί να αφαιρεθεί από αυτό το πορτοφόλι, το πρωτότυπο θα είναι πάντα εκεί στο εγχώριο μέρος του.

  Αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps)

  Αυτές οι εφαρμογές αναπτύσσονται στο blockchain (σε αυτήν την περίπτωση το ethereum). Το MetaMask είναι ένας τρόπος αλληλεπίδρασης και χρήσης αυτών των εφαρμογών.

  Για παράδειγμα, Νομισματοκοπείο είναι μια dApp για τη δημιουργία NFT. Αφού εγγραφείτε, πρέπει να συνδέσετε ένα πορτοφόλι για να ξεκινήσετε την εγγραφή του NFT σας. Ρίξε μια ματιά:

  Είναι αρκετά παρόμοιο με τον έλεγχο ταυτότητας Google ή Facebook που ίσως είχατε χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, το MetaMask όχι μόνο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αποκεντρωμένες εφαρμογές αλλά υποστηρίζει και συναλλαγές, διατηρεί το ιστορικό τους, μεταξύ άλλων.

  Ανεξάρτητα, οι δυνατότητές του εξαρτώνται και από το dApp που χρησιμοποιείτε.

  Συμβουλές ασφαλείας

  Ενώ υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις χρήσης του MetaMask, η ασφαλής χρήση του είναι ζωτικής σημασίας. Όντας ένα ζεστό πορτοφόλι, δεν είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων ethereum.

  Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες υποδείξεις για να διατηρήσετε ανέπαφη την ακεραιότητα του πορτοφολιού σας. Ας τα τσεκάρουμε:

  • Να χρησιμοποιείτε πάντα το MetaMask ως τη μοναδική καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Και κλειδώστε το μετά τη χρήση.
  • Ποτέ μην μοιράζεστε τη μυστική φράση ανάκτησης, τα ιδιωτικά κλειδιά και τον κωδικό πρόσβασής σας με κανέναν.
  • Είναι καλύτερο να διατηρείτε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης για τη χρήση του MetaMask.
  • Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε ένα αποκλειστικό πρόγραμμα περιήγησης MetaMask, μην χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή λογαριασμούς Google στο πρόγραμμα περιήγησης παράλληλα με το MetaMask.
  • Προσπαθήστε να αποκτήσετε ένα πορτοφόλι υλικού εάν έχετε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

  Ομολογουμένως, αυτή η λίστα δεν είναι καθόλου πλήρης. Ενημερωθείτε λοιπόν για τις βέλτιστες πρακτικές για να αποθηκεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία με ασφάλεια.

  Συμπέρασμα 🧑‍💻

  Αυτό καλύπτει μια γεύση του τι μπορεί να κάνει το MetaMask.

  Τέλος, όποιος σκέφτεται ένα καυτό πορτοφόλι ethereum θα πρέπει σίγουρα να δώσει στο MetaMask μια ευκαιρία.

  Είναι ένα φανταστικό, εύχρηστο και ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με το blockchain ethereum.