Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Στην τρέχουσα ψηφιακή εποχή, τα πάντα είναι online, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εγγράφων για φοιτητές ή επαγγελματίες. Οι διαδικτυακοί επεξεργαστές κειμένου έχουν γίνει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τη δημιουργία, την επεξεργασία και την κοινή χρήση εγγράφων στο διαδίκτυο.

Το Canva Docs είναι η νεότερη προσθήκη στον κόσμο των διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας εγγράφων. Ο νεοφερμένος ανταγωνίζεται τα πιο δημοφιλή Έγγραφα Google και το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο Microsoft Word Online.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε τρεις διαδικτυακούς επεξεργαστές κειμένου: Canva Docs, Google Docs και Microsoft Word Online, σε διάφορα είδη λειτουργιών για να προσδιορίσουμε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

1. Διεπαφή χρήστη και προσβασιμότητα

Δεδομένου ότι και οι τρεις διαδικτυακοί επεξεργαστές κειμένου βασίζονται στον ιστό, μπορούν να προσπελαστούν από οπουδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Canva Docs προσφέρει μια απλή και βασική διεπαφή χρήστη με όλες τις λειτουργίες εύκολα προσβάσιμες στη γραμμή εργαλείων. Οι δυνατότητες επεξεργασίας και μορφοποίησης είναι σχετικά περιορισμένες, αλλά αρκούν για τη δημιουργία απλών και οπτικά ελκυστικών εγγράφων.

Έγγραφα Google έχει μια διαισθητική διεπαφή με μια καλά διαρρυθμισμένη γραμμή εργαλείων και επιλογές χαρακτηριστικών για εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, η διεπαφή μπορεί περαιτέρω να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για να επιτρέψει στα πιο ευδιάκριτα εργαλεία να είναι άμεσα διαθέσιμα στη γραμμή εργαλείων.

Microsoft Word Online δεν έχει τόσες πολλές δυνατότητες σε σύγκριση με την έκδοση για υπολογιστές. Ωστόσο, έχει μια εύχρηστη και απλή διεπαφή χρήστη με όλα τα βασικά εργαλεία δημιουργίας, μορφοποίησης και επεξεργασίας εγγράφων που απαιτούνται προσεκτικά διατεταγμένα για εύκολη πρόσβαση.

2. Αριθμός & Τύπος Προτύπων

Το Canva Docs συνοδεύεται από περισσότερα από 100+ πρότυπα αισθητικής εγγράφων για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, όπως σχεδιασμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώσεις συσκέψεων, επιχειρηματικές προτάσεις και πολλά άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πλήρως προσαρμόσιμα και φιλικά προς το χρήστη πρότυπα αλλάζοντας τις εικόνες, τα κείμενα και άλλα στοιχεία.

Τα Έγγραφα Google παρέχουν πολλά πρότυπα σε διάφορες κατηγορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς τύπους εγγράφων, όπως βιογραφικά, αναφορές, επιστολές και άλλα.

Το Microsoft Word Online προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα προτύπων για διαφορετικούς τύπους εγγράφων για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε εντυπωσιακά έγγραφα.

  Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth σε Mac

Το Canva Docs προσφέρει βασικές λειτουργίες γραφής και εργαλεία που σας βοηθούν να δημιουργήσετε απλά έγγραφα, αλλά πιστά στο σχεδιαστικό υπόβαθρο του Canva, συνοδεύεται από μια σειρά σχεδιαστικών χαρακτηριστικών και εργαλείων που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε πιο οπτικά επιβλητικά έγγραφα.

Τα Έγγραφα Google διαθέτουν πολλές δυνατότητες γραφής και επεξεργασίας που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εύκολα έγγραφα. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να προσαρμόσετε το έγγραφο μορφοποιώντας το κείμενο, εισάγοντας εικόνες, πίνακες, διαγράμματα, γραφήματα, γραφήματα και άλλα συνημμένα πολυμέσων για να επιτύχετε τα επιθυμητά οπτικά εφέ.

Το Microsoft Word Online προσφέρει μια εκτενή λίστα εργαλείων γραφής και επεξεργασίας για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου εγγράφου. Η ηλεκτρονική έκδοση προσφέρει πολλά εργαλεία μορφοποίησης κειμένου, επεξεργασίας και τοποθέτησης αρχείων πολυμέσων, αλλά όχι τόσο όσο η έκδοση για υπολογιστές.

4. Υποστηριζόμενες μορφές αρχείων

Το Canva Docs υποστηρίζει μόνο μία μορφή εγγράφου, το έγγραφο PDF (.pdf). Ωστόσο, αναμένεται να επεκτείνει την υποστήριξή της για μορφή αρχείου σε περισσότερες τις επόμενες ημέρες.

Τα Έγγραφα Google υποστηρίζουν τις περισσότερες μεγάλες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Word (.doc, .docx), Open Document Format (.odt), Rich Text Format (.rtf), PDF document (.pdf), Plain text (.txt), Web σελίδα (.html, συμπιεσμένη) και δημοσίευση EPUB (.epub).

Το Microsoft Word Online υποστηρίζει δημοφιλείς μορφές αρχείων όπως Word (.doc, .docx), έγγραφο PDF (.pdf) και Open Document Format (.odt).

5. Ευκολία Συνεργασίας

Με τα Canva Docs, μπορείτε να συνεργάζεστε απρόσκοπτα σε πραγματικό χρόνο με τα μέλη της ομάδας σας και να δημιουργείτε οπτικά εντυπωσιακά έγγραφα. Όλοι όσοι εργάζονται σε ένα έγγραφο έχουν χρωματικούς δρομείς και επιλογές για να παρακολουθούν εύκολα και μπορούν να αφήνουν σχόλια ή να αντιδρούν με emoji και αυτοκόλλητα.

Τα Έγγραφα Google είναι ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους συνεργατικούς επεξεργαστές κειμένου στην αγορά, με μια εκτενή λίστα λειτουργιών που σας βοηθούν να αλληλεπιδράτε και να επικοινωνείτε καλύτερα σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να συνεργαστείτε σε ένα Έγγραφο είτε κοινοποιώντας τον σύνδεσμο προς το έγγραφο είτε κοινοποιώντας το έγγραφο με την πρόσκληση.

Το Microsoft Word Online προσφέρει πολύ καλύτερα εργαλεία συνεργασίας σε σύγκριση με τη δυνατότητα συν-συγγραφέων στο αντίστοιχο εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να μοιραστείτε το έγγραφο και να συνεργαστείτε με τους συμπαίκτες σας σε πραγματικό χρόνο ενώ το έγγραφο αποθηκεύεται στο OneDrive.

Το Canva Docs παρέχει ένα εργαλείο βοηθού γραφής με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Magic Write, το οποίο σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα πρώτο πρόχειρο με απλές εισαγωγές κειμένου. Η δυνατότητα είναι δωρεάν για χρήση για έως και 25 ερωτήματα, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα επί πληρωμή Canva Pro για πρόσθετη υποστήριξη ερωτημάτων.

  6 Καλύτερες Γεννήτριες Βίντεο με Τεχνητή Νοημοσύνη για την Επιχείρησή σας

Τα Έγγραφα Google παρέχουν πολύ χρήσιμη βοήθεια γραφής, όπως προτάσεις Έξυπνης Σύνταξης, Προτάσεις Έξυπνης Απάντησης, Αυτόματη Ορθογραφική Διόρθωση και άλλα. Ωστόσο, ο βοηθός γραφής Duet AI για τα Έγγραφα Google βρίσκεται ακόμα στη φάση δοκιμών στο Workspace Labs.

Το Microsoft Word Online υποστηρίζει επίσης τον βοηθό γραφής που υποστηρίζεται από AI, Copilot, στις εκδόσεις του για επιχειρήσεις και καταναλωτές. Το νέο εργαλείο AI είναι διαθέσιμο μέσω του Editor στο Word Online, το οποίο σας επιτρέπει να γράφετε με σιγουριά προσφέροντας προτάσεις.

Πίστωση εικόνας: Microsoft/Μicrosoft 365 Copilot

Το κύριο χαρακτηριστικό των Εγγράφων Canva είναι το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση, η εισαγωγή και η επεξεργασία πολυμέσων σε ένα έγγραφο. Όλες οι επιλογές σχεδίασης πολυμέσων είναι άμεσα διαθέσιμες στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και μπορούν να αναζητηθούν και να προστεθούν. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν, αλλά μερικά απαιτούν αναβάθμιση στην έκδοση Canva Pro.

Τα Έγγραφα Google σάς επιτρέπουν να εισάγετε εικόνες από πολλές πηγές, όπως μεταφόρτωση από τον υπολογιστή, αναζήτηση στον ιστό, Google Drive, Φωτογραφίες Google, κατά διεύθυνση URL και απευθείας από την κάμερα. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε άλλα αρχεία πολυμέσων, όπως σχέδια, γραφήματα, emoji και άλλα από το κουμπί Εισαγωγή στο επάνω μέρος.

Το Microsoft Word Online έχει βελτιωθεί σημαντικά όσον αφορά την πρόσβαση στα μέσα και τη μορφοποίηση σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές. Μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε όλα τα είδη μέσων, όπως εικόνες, διαδικτυακά βίντεο, σχέδια, emoji και αυτοκόλλητα, απευθείας στο έγγραφο.

8. Πρόσθετα και ενσωματώσεις εφαρμογών

Το Canva Docs υποστηρίζει την προσθήκη εφαρμογών και ενσωματώσεων υπηρεσιών τρίτων για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του. Αν και οι επιλογές είναι περιορισμένες προς το παρόν, αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα Έγγραφα Google σάς επιτρέπουν να προσθέτετε εφαρμογές τρίτων από το Google Workspace Marketplace για να προσθέσετε επιπλέον λειτουργικότητα στα έγγραφά σας. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε άλλες υπηρεσίες Google, όπως τα Φύλλα Google, τις Παρουσιάσεις Google, το Google Drive και υπηρεσίες τρίτων όπως το Dropbox και το Zapier.

Το Microsoft Word Online προσφέρει πολλαπλές εφαρμογές και πρόσθετα τρίτων μέσω του αποκλειστικού του Office Add-ins Store για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα. Αν και ενσωματώνεται καλά με άλλες εφαρμογές του Microsoft Office όπως το Excel, το PowerPoint και το Outlook, οι υπηρεσίες τρίτων είναι περιορισμένες.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα κείμενο σε μονόχρωμη ταπετσαρία

9. Εύχρηστες συντομεύσεις

Το Canva Docs συνοδεύεται από πολλές εύχρηστες συντομεύσεις, τόσο στα έγγραφα όσο και από το πληκτρολόγιο. Αυτά περιλαμβάνουν το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης, το Insight Εγγράφων, τις μαγικές συντομεύσεις και το εξαιρετικά χρήσιμο κουμπί συν.

Τα Έγγραφα Google παρέχουν μια σειρά από συντομεύσεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς σας κατά τη δημιουργία εγγράφων, όπως εύρεση και αντικατάσταση, μετάφραση γλώσσας, εξισώσεις, φωνητική υπαγόρευση, προτάσεις εξερεύνησης και πολλά πλήκτρα συντομεύσεων πληκτρολογίου.

Το Microsoft Word Online δεν προσφέρει τόσες εύχρηστες λειτουργίες συντομεύσεων σε σύγκριση με την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά παρέχει συντομεύσεις πληκτρολογίου και όλα τα βασικά, όπως μέτρηση λέξεων, έλεγχος προσβασιμότητας, μετάφραση, φωνητική πληκτρολόγηση, εξισώσεις, σύμβολα και, τέλος, εύρεση και αντικαταστήστε το εργαλείο.

10. Ιστορικό εκδόσεων περιεχομένου

Η δυνατότητα ελέγχου έκδοσης στο ηλεκτρονικό εργαλείο εγγράφων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις αλλαγές, να συγκρίνετε τις αλλαγές και να επαναφέρετε τις προηγούμενες εκδόσεις του εγγράφου σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό εκδόσεων στα Έγγραφα Canva, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχείο στο επάνω μέρος και επιλέξτε την επιλογή Ιστορικό εκδόσεων από το αναπτυσσόμενο μενού. Δυστυχώς, η λειτουργία ιστορικού εκδόσεων στα Έγγραφα Canva δεν είναι διαθέσιμη για τη δωρεάν έκδοση. πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα επί πληρωμή Canva Pro.

Ευτυχώς, η λειτουργία Ιστορικού εκδόσεων στα Έγγραφα Google είναι δωρεάν για όλους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη δυνατότητα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ρολογιού στην επάνω αριστερή γωνία του εγγράφου.

Το Microsoft Word Online προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ιστορικού εκδόσεων στη δωρεάν έκδοση, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στον τίτλο του εγγράφου και επιλέγοντας την επιλογή ιστορικού εκδόσεων.

Τα Έγγραφα Google εξακολουθούν να είναι ο καλύτερος διαδικτυακός επεξεργαστής εγγράφων

Το Canva Docs προσθέτει ένα νέο επίπεδο στη δημιουργία εγγράφων με αισθητικά ευχάριστα οπτικά στοιχεία σχεδίασης, ωστόσο, δεν διαθέτει άλλα βασικά χαρακτηριστικά δημιουργίας εγγράφων.

Το Microsoft Word Online είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής εγγράφων που παρέχει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία και δυνατότητες για τη δημιουργία μεγάλων εγγράφων, όπως αναφορές και διατριβές. Ωστόσο, οι περιορισμοί του στη συνεργασία και την ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες το καθιστούν καταλληλότερο για μεμονωμένα έργα.

Τα Έγγραφα Google είναι ξεκάθαρα νικητής σε αυτήν την ομάδα λόγω της μεγάλης γκάμα ισχυρών χαρακτηριστικών τους, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όποιον αναζητά ένα αξιόπιστο, φιλικό προς τον χρήστη και πλήρες διαδικτυακό εργαλείο επεξεργασίας κειμένου που προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες παραγωγικότητας και συνεργασίας.