Ποιο είναι καλύτερο για εσάς;

Βασικά Takeaways

  • Το Apple Watch Series 9 διαθέτει μια νέα δυνατότητα διπλού αγγίγματος που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στο watchOS πατώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη δύο φορές. Είναι μια βολική προσθήκη που εξαλείφει την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το άλλο σας χέρι ή ακόμα και τη μύτη σας.
  • Το τσιπ S9 της Σειράς 9 είναι 25% πιο αποδοτικό σε ενέργεια από το τσιπ S8 στο μοντέλο της Σειράς 8. Διαθέτει επίσης Neural Engine 4 πυρήνων για ταχύτερες εργασίες μηχανικής εκμάθησης και αυξημένη χωρητικότητα αποθήκευσης 64 GB.
  • Ενώ η Σειρά 9 προσφέρει κάποιες βελτιώσεις, το Apple Watch Series 8 εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό ρολόι με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά υγείας. Εάν αυτές οι αναβαθμίσεις δεν είναι κρίσιμες για εσάς, η Σειρά 8 μπορεί να αγοραστεί σε μειωμένη τιμή από τρίτους λιανοπωλητές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
  Usenet ή Torrents, ποιο είναι καλύτερο για λήψη;

Η κυκλοφορία του Apple Watch Series 9 το 2023 μπορεί να σας κάνει να θέλετε να κάνετε αναβάθμιση. Είναι όμως πολύ καλύτερο από το Series 8 που κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν;

Μπορεί να πιστεύετε ότι το νέο σημαίνει καλύτερο και η Σειρά 9 έχει ένα υπέροχο νέο χαρακτηριστικό. Αλλά αν αναρωτιέστε αν πρέπει να πάρετε μια Σειρά 8 ή μια Σειρά 9, δεν είστε μόνοι. Διαβάστε παρακάτω καθώς θα συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Apple Watch Series 8 και Series 9;

Πίστωση εικόνας: μήλο

Όταν συγκρίνετε αυτές τις δύο συσκευές με την πρώτη ματιά, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε διαφορές. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι συσκευές φαίνονται πανομοιότυπες και έχουν παρόμοιες οθόνες.

Το Apple Watch Series 9 έχει μια νέα δυνατότητα διπλού αγγίγματος που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στο watchOS πατώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη δύο φορές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απαντάτε σε κλήσεις, να αναβάλλετε ξυπνητήρια και να τραβάτε φωτογραφίες. Αυτό λειτουργεί με τη βοήθεια του νέου τσιπ S9 που αισθάνεται τη δόνηση από το χτύπημα των δακτύλων σας.

  Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες στη βροχή (και σε άλλες υγρές καταστάσεις)

Η χειρονομία διπλού αγγίγματος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι για να πατήσετε το Apple Watch σας. Παλαιότερα, μερικοί άνθρωποι κατέφευγαν στη χρήση της μύτης τους όταν τα χέρια τους ήταν γεμάτα. Τώρα, αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Εκτός από τη χειρονομία διπλού αγγίγματος, το τσιπ S9 της Σειράς 9 είναι 25 τοις εκατό πιο αποδοτικό σε ενέργεια από το τσιπ S8 στο μοντέλο της Σειράς 8. Το τσιπ S9 διαθέτει έναν νευρωνικό κινητήρα 4 πυρήνων που του επιτρέπει να εκτελεί εργασίες μηχανικής εκμάθησης δύο φορές πιο γρήγορα. Η Apple έχει αυξήσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης στα 64 GB, σε σύγκριση με 32 GB στο S8.

Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση από Apple Watch Series 8 σε Series 9;

Η κυκλοφορία του Apple Watch της Σειρά 9 έχει πολλούς κατόχους S8 να αναρωτιούνται αν πρέπει να κάνουν αναβάθμιση. Ή, αν ψάχνετε να αγοράσετε το πρώτο σας Apple Watch, ίσως αναρωτιέστε ποιο να αγοράσετε.

  WebAssembly για αρχάριους Μέρος 4: WebAssembly και JavaScript Companionship

Αν και η δυνατότητα διπλού αγγίγματος είναι εύχρηστη, δεν αξίζει την αναβάθμιση καθώς αυτή είναι η μόνη σημαντική προσθήκη. Οι βελτιώσεις απόδοσης και αποθηκευτικού χώρου είναι επίσης εξαιρετικές, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν διαφορά εδώ. Επίσης, υπάρχει ένας τρόπος να δοκιμάσετε τη χειρονομία με διπλό πάτημα σε ένα παλαιότερο Apple Watch.

Συνολικά, το Apple Watch Series 8 εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό ρολόι με πανομοιότυπο σύνολο αισθητήρων που προσφέρουν πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά υγείας.

Επιλέξτε το κατάλληλο Apple Watch για εσάς

Ενώ το Apple Watch Series 9 είναι διαθέσιμο για αγορά απευθείας από την Apple, το Series 8 δεν εμφανίζεται πλέον στον ιστότοπό του. Ωστόσο, θα μπορείτε να αγοράσετε μια μεταχειρισμένη ή νέα Σειρά 8 από τρίτους λιανοπωλητές σε μειωμένη τιμή όσο διαρκούν τα αποθέματα.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch Series 9, θα πρέπει να πληρώσετε την πλήρη τιμή, κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Τελικά, η επιλογή είναι δική σας όταν αποφασίζετε τι θα αγοράσετε Apple Watch. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η δυνατότητα διπλού αγγίγματος και οι βελτιώσεις απόδοσης αξίζουν το επιπλέον κόστος.