Ποια Πλατφόρμα Ενορχήστρωσης να Διαλέξετε

Το Nomad και το Kubernetes έχουν αναδειχθεί ως δύο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ενορχήστρωσης που είναι διαθέσιμες για τους φόρτους εργασίας δυναμικής ενορχήστρωσής σας.

Οι πλατφόρμες ενορχήστρωσης σάς βοηθούν να αυτοματοποιήσετε τη διαμόρφωση, τη διαχείριση και τον συντονισμό πολλών διαφορετικών εφαρμογών που εκτελείτε.

Και τα δυο Νομάς και Kubernetes απλοποιήστε την ανάπτυξη και τη διαχείριση των εφαρμογών σας σε κοντέινερ. Με τη σωστή πλατφόρμα ενορχήστρωσης, μπορείτε να χειριστείτε αποτελεσματικά τις διάφορες μικροϋπηρεσίες και τα κοντέινερ σας – από την ανακάλυψη και την ανάπτυξη υπηρεσιών μέχρι τον συντονισμό και την κλιμάκωση.

Πριν επιλέξουμε τη σωστή πλατφόρμα, ας μάθουμε περισσότερα για το Nomad και το Kubernetes.

Τι είναι το Nomad;

Νομάς από τη HashiCorp αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ενορχήστρωσης του φόρτου εργασίας. Έχοντας ευελιξία, προγραμματίζει και ενορχηστρώνει την ανάπτυξη και τη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων. Λειτουργεί τόσο σε cloud όσο και σε εσωτερική εγκατάσταση και υποστηρίζει επίσης φόρτους εργασίας χωρίς κοντέινερ.

Με το Nomad, λαμβάνετε ένα απλό δυαδικό αρχείο που πρέπει να εκτελέσετε. Σε αντίθεση με άλλες λύσεις, έχει πολύ μικρό αποτύπωμα πόρων που δεν καταλαμβάνει πολύ υπολογισμό από τους διακομιστές σας. Πέρα από τα κοντέινερ, μπορείτε να εκτελέσετε διάφορους φόρτους εργασίας όπως Windows, Java, Virtual Machines και Docker.

Μπορείτε να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε τα κοντέινερ της επιχείρησής σας στην παραγωγή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τις μη κοντέινερ εφαρμογές σας στο σύμπλεγμα Nomad χωρίς να χρειάζεται να τις τοποθετήσετε σε κοντέινερ. Χρησιμοποιώντας το Nomad, μπορείτε εύκολα να μειώσετε την κλίμακα και να εκτελείτε τις εφαρμογές σας γεωγραφικά πιο κοντά στο σημείο διαμονής των πελατών σας. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά εργασίες παρτίδας μικρής διάρκειας.

Το Nomad διατίθεται σε δύο εκδόσεις – την Community Edition και την Enterprise Edition. ο Έκδοση Κοινότητας είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε μόνοι σας το σύμπλεγμα Nomad. Μέσα σε 15 λεπτά, μπορείτε να το εκτελέσετε τοπικά ή στο περιβάλλον cloud σας. Εν τω μεταξύ, το Enterprise Edition παρέχει υποστήριξη και πρόσθετες λειτουργίες όπως συνεργασία, λειτουργίες και διακυβέρνηση.

Τι είναι το Kubernetes;

Kubernetes είναι μια πλατφόρμα ενορχήστρωσης που είναι επεκτάσιμη, φορητή και εξαιρετικά αποδοτική. Γνωστό και ως K8s, αναπτύχθηκε αρχικά από την Google. Αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται το Cloud Native Computing Foundation ή το CNCF και είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ενορχήστρωσης.

Με το Kubernetes, μπορείτε να μεταφέρετε αποτελεσματικά τον φόρτο εργασίας σας όπου απαιτείται – είτε πρόκειται για on-premise, δημόσιο cloud ή υβριδική λειτουργία. Στοχεύει να παρέχει όλα τα πιθανά εργαλεία που μπορεί να χρειαστείτε για να λύσετε τις ανάγκες σας για ενορχήστρωση και διαχείριση υποδομής.

Είναι μακράν η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ενορχήστρωσης. Κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών cloud, όπως το Amazon Web Service και η Google Cloud Platform, παρέχουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες Kubernetes – Amazon Elastic Kubernetes Service (AWS EKS) και Google Kubernetes Engine (GKE), αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινώντας με το Kubernetes: Μια εισαγωγή για αρχάριους

Ποιο όμως πρέπει να επιλέξετε για τις απαιτήσεις της πλατφόρμας ενορχήστρωσής σας; Ας το μάθουμε συγκρίνοντας τα δύο.

Nomad εναντίον Kubernetes

#1. Εγκατάσταση

Δεδομένου ότι το πρώτο βήμα για τη χρήση των περισσότερων εργαλείων και τεχνολογιών λογισμικού είναι η εγκατάσταση, η ευκολία της παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν επιλέγετε μεταξύ Nomad και Kubernetes, θα θέλατε να δείτε πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσετε με αυτά.

Νομάς

Για το Nomad, λαμβάνετε ένα προ-μεταγλωττισμένο δυαδικό αρχείο ή ένα πακέτο που πρέπει να εγκαταστήσετε. Για μη αυτόματη εγκατάσταση στο τοπικό σας μηχάνημα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκαταστήστε το επίσημο δυαδικό αρχείο. Εάν χρησιμοποιείτε Linux, μπορείτε να εγκαταστήσετε το επίσημο πακέτο Linux. Σε κάθε περίπτωση, μετά την εγκατάσταση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε τα πρόσθετα CNI (Container Network Interface) απευθείας από τη γραμμή εντολών σας.

  Διορθώστε το Unable to Get Write Permissions for Fallout 3

Είναι ακόμη πιο απλό εάν κάνετε εγκατάσταση σε MacOS ή Windows χρησιμοποιώντας εργαλεία διαχείρισης πακέτων όπως το Homebrew και το Chocolatey, αντίστοιχα. Με μία μόνο εντολή, η εγκατάστασή σας θα ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων CNI.

Kubernetes

Όσον αφορά το Kubernetes, υπάρχουν διάφορα στοιχεία και πελάτες που μπορείτε να εγκαταστήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Παίρνετε δυαδικά για το καθένα. Έχει διαφορετικές εικόνες κοντέινερ για διαφορετικούς χρόνους εκτέλεσης και αρχιτεκτονικές συστήματος.

Μπορείτε να ελέγξετε το επίσημο αποθετήριο για το επίσημο δυαδικό αρχείο που ταιριάζει με την πλατφόρμα σας, είτε πρόκειται για Darwin, Linux ή Windows, και την αρχιτεκτονική του συστήματός σας. Μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση της σωστής εικόνας κοντέινερ, θα χρειαστείτε το kubectl – το εργαλείο γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τα κοντέινερ.

#2. Επεκτασιμότητα

Για τους φόρτους εργασίας εμπορευματοκιβωτίων, η επεκτασιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Καθορίζει την ικανότητα του συστήματός σας να χειρίζεται τον αυξανόμενο φόρτο εργασίας σας. Εν ολίγοις, εάν χρειάζεστε περισσότερη υπολογιστική ισχύ, το πλαίσιο ενορχήστρωσής σας θα πρέπει να μπορεί να προσθέτει εύκολα νέους πόρους.

Νομάς

Το Nomad έχει αποδειχθεί ότι τρέχει συμπλέγματα που ξεπερνούν τους 10.000 κόμβους σε περιβάλλον παραγωγής. Το 2020, το Nomad ολοκλήρωσε ένα stress test με 2 εκατομμύρια docker containers σε 6.100 κεντρικούς υπολογιστές. Αυτό κάλυψε πάνω από 10 διαφορετικές περιοχές AWS και έτρεξε για 22 λεπτά. Αυτό ξεπέρασε την προηγούμενη επιτυχημένη πορεία τους 1 εκατομμύριο κοντέινερ.

Μπορείτε επίσης να έχετε οριζόντια αυτόματη κλιμάκωση με το Nomad Autoscaler. Μπορείτε να το εκτελέσετε ως ξεχωριστή διαδικασία όταν χρειάζεται.

Kubernetes

Από την έκδοση 1.28, το Kubernetes μπορεί να σας επιτρέψει να κλιμακώσετε το σύμπλεγμα σας σε έως και 5.000 κόμβους. Μπορείτε να εκτελέσετε συνολικά 150.000 λοβούς ή 300.000 συνολικά κοντέινερ.

Με την αυξημένη επεκτασιμότητα, η διατήρηση ενός συμπλέγματος Kubernetes είναι πιο περίπλοκη όταν το συγκρίνετε με τη διαχείριση του συμπλέγματος Nomad. Το Nomad σας δίνει το πλεονέκτημα έναντι του Kubernetes με τον συνολικό αριθμό των κόμβων που μπορείτε να εκτελέσετε.

#3. Εκτέλεση

Όταν επιλέγετε μια πλατφόρμα ενορχήστρωσης, θα πρέπει να στοχεύετε σε μια ισορροπία μεταξύ των χαρακτηριστικών και της απόδοσης. Η απόδοση μιας πλατφόρμας ενορχήστρωσης καθορίζει επίσης πόσους πόρους συστήματος θα χρησιμοποιήσετε.

Νομάς

Το Nomad έχει μικρό αποτύπωμα πόρων λόγω της μονοδυαδικής προσέγγισής του. Αποφεύγετε επίσης την εγκατάσταση ξεχωριστών υπηρεσιών για να θέσετε σε λειτουργία την πλατφόρμα ενορχήστρωσής σας. Ως εκ τούτου, καταλήγετε να καταναλώνετε λιγότερη CPU και μνήμη στους κόμβους σας, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος και καλύτερη απόδοση.

Είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμο και μπορεί να χειριστεί διάφορους φόρτους εργασίας, είτε πρόκειται για on-prem είτε για το cloud. Με την απλότητα, την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητά του, θα έχετε ένα πλεονέκτημα στη διατήρηση της απόδοσης καθώς αυξάνεται το μέγεθος του συμπλέγματός σας.

Kubernetes

Το Kubernetes είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένο για φόρτους εργασίας με κοντέινερ. Εάν διαχειρίζεστε έναν στόλο μικροϋπηρεσιών που βασίζονται σε κοντέινερ, τότε η Kubernetes διαπρέπει στη διαχείρισή τους. Με τις εκτεταμένες δυνατότητες δικτύωσης και το ευρύ φάσμα ενσωματώσεων, μπορείτε να επιταχύνετε και να ρυθμίσετε τις ανάγκες ενορχήστρωσής σας.

Λόγω του εκτεταμένου συνόλου δυνατοτήτων και διαμορφώσεων, το Kubernetes χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους του συστήματός σας. Καθώς το μέγεθος του συμπλέγματός σας μεγαλώνει, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε επιπλέον έξοδα και πολυπλοκότητα στη διαχείρισή του.

#4. Δικτύωση

Η δικτύωση είναι μια σημαντική πτυχή όταν πρόκειται για ενορχήστρωση κοντέινερ. Καθορίζει πώς οι κόμβοι σας μπορούν να εντοπίσουν και να μιλήσουν μεταξύ τους.

Νομάς

Έχοντας επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην ενορχήστρωση του φόρτου εργασίας, το Nomad μόλις αγγίζει τη δικτύωση και προσπαθεί να τροποποιήσει τα πράγματα όσο το δυνατόν λιγότερο.

Αντί να βασίζεται σε υποδομές, το Nomad λειτουργεί με διαμορφώσεις. Λαμβάνετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε απευθείας από τη διαμόρφωση αντί να εκτελείτε επιπλέον στοιχεία όπως διακομιστές DNS ή εξισορροπητές φορτίου. Η βασική μονάδα προγραμματισμού στο Nomad, που ονομάζεται Εκχωρήσεις, μπορεί να ζητήσει θύρες χρησιμοποιώντας το μπλοκ δικτύου.

  14 εφαρμογές iPad για να παραμείνετε οργανωμένοι όλη την ημέρα [2023]

Kubernetes

Όταν πρόκειται για Kubernetes, η δικτύωση είναι ένας κεντρικός πυλώνας. Μπορείτε να ελέγξετε τις ακόλουθες πτυχές – επικοινωνία κοντέινερ σε κοντέινερ μέσω localhost, επικοινωνία pod-to-pod, επικοινωνία pod-to-service και επικοινωνία αιώνιας υπηρεσίας.

Σε σύγκριση με τις δυναμικές θύρες στο Nomad, η Kubernetes ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Λαμβάνετε το Service API ως αφηρημένο για να εκθέσετε μια ομάδα Pods στο δίκτυο

#5. Απαιτήσεις

Εάν εκτελείτε την πλατφόρμα ενορχήστρωσής σας σε κλίμακα, τότε οι απαιτήσεις συστήματος θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του συμπλέγματος και τους φόρτους εργασίας που εκτελείτε. Εκτός από τη CPU και τη μνήμη, θα χρειαστείτε επίσης πόρους δικτύου.

Νομάς

Για διακομιστές παραγωγής, συνιστάται να εκτελείτε σε μεγάλες παρουσίες μηχανημάτων. Είναι καλό για κάθε παράδειγμα διακομιστή να έχει μεταξύ 4-8+ πυρήνες CPU, 16-32 GB+ μνήμης και 40-80 GB+ γρήγορο δίσκο. Θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσετε σημαντικό εύρος ζώνης δικτύου.

Εάν χρησιμοποιείτε τείχος προστασίας, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται οι 3 θύρες που επιτρέπονται στο Nomad. Οι 3 θύρες είναι – το HTTP API (Προεπιλογή 4646) που χρησιμοποιείται από διακομιστές και πελάτες, το RPC (Προεπιλογή 4647) που χρησιμοποιείται για εσωτερική επικοινωνία και το Serf WAN (Προεπιλογή 4648) που χρησιμοποιείται από διακομιστές για συνομιλία με άλλους διακομιστές.

Kubernetes

Τα συμπλέγματα Kubernetes μπορούν να γίνουν πολύ περίπλοκα όταν εκτελούνται σε περιβάλλοντα παραγωγής με υψηλή περιεκτικότητα σε εμπορευματοκιβώτια. Ωστόσο, συνιστάται να διατηρείτε κάθε κόμβο με τουλάχιστον 2-4 πυρήνες CPU και 8-16 GB μνήμης RAM.

Για μεγάλα συμπλέγματα, μπορεί να χρειάζεστε περισσότερους πόρους ανά κόμβο. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό εύρος ζώνης δικτύου.

Ενώ το Nomad και το Kubernetes μπορούν να κλιμακωθούν ώστε να ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας, ένα σύμπλεγμα Kubernetes θα καταλάμβανε περισσότερους πόρους συγκριτικά.

#6. Κωδικοποίηση

Η ευκολία κωδικοποίησης καθορίζει πόσο αποτελεσματικά μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το πλαίσιο της επιλογής σας. Εκτός από τον ορισμό της πλατφόρμας και των εργασιών σας, θα χρειαστεί επίσης να μάθετε τις εντολές CLI για να αλληλεπιδράτε με το εργαλείο γραμμής εντολών.

Νομάς

HCL ή HashiCorp Configuration Language είναι η κύρια γλώσσα διαμόρφωσης που χρησιμοποιείται στο Nomad. Το HCL στοχεύει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ αναγνώσιμων από τον άνθρωπο και φιλικών προς τις μηχανές. Μπορείτε να γράψετε τις προδιαγραφές εργασίας χρησιμοποιώντας αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών, των περιορισμών και των εξαρτήσεων για την εφαρμογή και τις υπηρεσίες σας.

Επιπλέον, θα χρειαστεί επίσης να μάθετε τις εντολές CLI για το εργαλείο γραμμής εντολών Nomad. Αυτό σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με το νομαδικό σύμπλεγμα και να κάνετε διαμορφώσεις.

Kubernetes

Αντί να βασίζεστε σε διαφορετική γλώσσα, μπορείτε να διαμορφώσετε το Kubernetes χρησιμοποιώντας αρχεία YAML. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε JSON. Αυτά τα αρχεία διαμόρφωσης σάς επιτρέπουν να περιγράφετε εύκολα τον τρόπο εκτέλεσης της εφαρμογής σας, συμπεριλαμβανομένων προδιαγραφών για ομάδες, υπηρεσίες, αναπτύξεις και άλλους πόρους.

Όταν εκτελείτε πολύπλοκες εφαρμογές Kubernetes, το Helm είναι ένας διαχειριστής πακέτων για το Kubernetes που σας επιτρέπει να ορίσετε, να εγκαταστήσετε και να αναβαθμίσετε ακόμη και πολύπλοκες εφαρμογές Kubernetes. Τα γραφήματα τιμόνι είναι γραμμένα σε YAML και μπορούν να περιλαμβάνουν πρότυπα και αρχεία τιμών για την προσαρμογή των αναπτύξεων.

Θα χρησιμοποιήσετε το εργαλείο γραμμής εντολών kubectl για να αλληλεπιδράσετε με το σύμπλεγμα Kubernetes. Αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση διαφόρων εντολών για τη δημιουργία, τροποποίηση και διαχείριση πόρων Kubernetes.

#7. Ενσωμάτωση

Οι πλατφόρμες ενορχήστρωσης διαθέτουν τη δική τους σειρά ενσωματώσεων που υποστηρίζουν. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές ενσωματώσεις τρίτων που μπορείτε να προσθέσετε για να αυξήσετε το σύνολο δυνατοτήτων.

Νομάς

Με το Nomad, μπορείτε να ενσωματωθείτε ενεργά με διάφορα εργαλεία και τεχνολογίες. Συνδεθείτε απρόσκοπτα με το Docker και άλλους χρόνους εκτέλεσης κοντέινερ, διευκολύνοντας την ανάπτυξη εφαρμογών με κοντέινερ. Για την παροχή υποδομής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενοποίηση Terraform και να απλοποιήσετε τη δημιουργία πόρων.

Ως μέλος του HashiCrop, το Nomad σάς επιτρέπει επίσης να συνεργαστείτε με τον Consul της HashiCorp για ανακάλυψη υπηρεσιών και ελέγχους υγείας, ενώ το HashiCorp Vault διασφαλίζει την ασφαλή διαχείριση μυστικών. Οι ανάγκες παρακολούθησης σας καλύπτονται μέσω ενσωματώσεων όπως Prometheus, Grafana και ELK Stack. Επιπλέον, το Nomad ταιριάζει άψογα στις αγωγές CI/CD σας, επιτρέποντας την αυτοματοποιημένη ανάπτυξη εφαρμογών.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone

Kubernetes

Όντας μια δοκιμασμένη στο χρόνο λύση, η Kubernetes παρέχει μια μακρά λίστα τεχνολογιών για ενοποίηση. Μπορείτε να συνδεθείτε με το Docker για αναπτύξεις κοντέινερ. Για τις ανάγκες δικτύωσης σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λύσεις όπως το Calico ή το Cilium. Οι επιλογές αποθήκευσης όπως ο Ceph και οι εγγενείς πάροχοι στο cloud, όπως το AWS EKS (Amazon Elastic Kubernetes Service) και το Google GKE (Google Kubernetes Engine) διαχειρίζονται ενεργά τον μόνιμο αποθηκευτικό χώρο σας. Οι εγγενείς λύσεις cloud σας παρέχουν επίσης πρόσθετες υπηρεσίες.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τους φόρτους εργασίας χωρίς διακομιστή, τότε η Kubernetes σας καλύπτει. Μπορείτε να επεκτείνετε το Kubernetes σας με πλαίσια χωρίς διακομιστές όπως το Knative και το KEDA (Αυτόματη κλιμάκωση βάσει συμβάντων που βασίζεται στο Kubernetes).

#8. GUI

Ίσως θέλετε να απομακρυνθείτε από τη γραμμή εντολών και τον κώδικα κατά καιρούς και να απεικονίσετε την πλατφόρμα που εκτελείτε. Η ύπαρξη GUI ή γραφικής διεπαφής χρήστη σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό.

Νομάς

Το Nomad παρέχει μια ενσωματωμένη διεπαφή χρήστη Web ως μέρος του δυαδικού αρχείου. Όταν εγκαθιστάτε το Nomad και τρέχετε τον διακομιστή, λαμβάνετε το GUI μαζί με το API και το CLI. Χρειάζεστε μηδενική διαμόρφωση για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη διεπαφή χρήστη και να επιθεωρείτε το σύμπλεγμα σας.

Μόλις ξεκινήσετε τον διακομιστή Nomad, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση διακομιστή στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Στη συνέχεια, θα ανακατευθυνθείτε στη διεπαφή χρήστη Web. Υπάρχει επίσης μια υποεντολή Ui, ώστε να μπορείτε να επισκεφτείτε την απαιτούμενη ιστοσελίδα απευθείας από τη διεπαφή της γραμμής εντολών.

Kubernetes

Το Kubernetes δεν διαθέτει GUI από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Η ίδια η Kubernetes προσφέρει μια επίσημη διεπαφή χρήστη που ονομάζεται Πίνακας ελέγχου. Αν και δεν είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή, μπορείτε να το θέσετε σε λειτουργία χρησιμοποιώντας το εργαλείο kubectl. Χρησιμοποιώντας τον Πίνακα ελέγχου, μπορείτε να λάβετε μια επισκόπηση του συμπλέγματός σας.

Μπορείτε να αναπτύξετε εφαρμογές με κοντέινερ σε ένα σύμπλεγμα Kubernetes, να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Οι εγγενείς πάροχοι του cloud, όπως το AWS EKS και το Google GKE, παρέχουν τα δικά τους εργαλεία διεπαφής χρήστη. Υπάρχουν επίσης εργαλεία τρίτων που μπορείτε να εκτελέσετε.

Nomad εναντίον Kubernetes: Συνοπτικός Πίνακας

FeatureNomadKubernetesInstallationΈνα μοναδικό προμεταγλωττισμένο δυαδικό Διαφορετικά δυαδικά αρχεία για διαφορετικά στοιχεία και πελάτεςΚλιμακότηταΜπορεί να τρέξει 10.000 κόμβους και 2 εκατομμύρια κοντέινερ. κόκκους ελέγχου και κάνει να μην βασίζεστε σε δυναμικές θύρες ΑπαιτήσειςΧαμηλότερες απαιτήσεις συστήματος για μεγαλύτερο σύμπλεγμαΈνα μεγαλύτερο σύμπλεγμα χρειάζεται περισσότερες πηγές συστήματοςΚωδικοποίησηΔιαθέτει πολύ ευρύ φάσμα ενσωματώσεων και εργαλείωνΜπορεί να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες γλώσσες όπως YAML και JSONIntegrationΈχει καλές ενσωματώσεις επίσημων και τρίτωνΔιαθέτει πολύ ευρύ φάσμα ενσωματώσεων και εργαλείων διαθέσιμα-GUIBu στο web UI διαθέσιμοΧρειάζεται να εγκατασταθεί ξεχωριστά

Επιλέξτε τη σωστή πλατφόρμα για τις ανάγκες ενορχήστρωσής σας

Μεταξύ Nomad και Kubernetes, η επιλογή μιας πλατφόρμας ενορχήστρωσης εξαρτάται από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και τις προτεραιότητές σας. Και οι δύο πλατφόρμες υποστηρίζουν διάφορες περιπτώσεις χρήσης – προγραμματισμό ανάπτυξης, αυτοματοποιημένη διάθεση και ανάκτηση και ανακάλυψη και διαχείριση συμπλεγμάτων.

Εάν δίνετε προτεραιότητα στην απλότητα και έχετε μικρό φόρτο εργασίας, το Nomad μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Με τις ενιαίες δυαδικές και ελάχιστες απαιτήσεις πόρων, το Nomad διευκολύνει τη ρύθμιση και τη λειτουργία. Επιπλέον, μπορείτε να κλιμακώσετε το σύμπλεγμα σας για να υποστηρίξετε μεγάλο αριθμό κόμβων.

Από την άλλη πλευρά, εάν χρειάζεστε εκτεταμένες δυνατότητες, λεπτομερή έλεγχο και ένα ευρύ φάσμα ενσωματώσεων, τότε το Kubernetes είναι η απάντησή σας. Παρέχει μια ισχυρή λύση για φόρτους εργασίας με εμπορευματοκιβώτια και μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα με διάφορα εργαλεία και τεχνολογίες. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τις διαχειριζόμενες λύσεις που παρέχονται από το AWS και το Google Cloud.

Λάβετε υπόψη άλλους τομείς όπως η ανάγκη εκμάθησης μιας νέας γλώσσας (HCL) στην περίπτωση του Nomad, ενώ οι διαμορφώσεις Kubernetes λειτουργούν με YAML ή JSON. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστείτε μια διεπαφή ιστού για την ευκολία χρήσης σας.

Λάβετε υπόψη τους διαθέσιμους πόρους συστήματος που διαθέτετε και το κόστος που σχετίζεται με αυτούς. Η επιλογή της πλατφόρμας ενορχήστρωσής σας μεταξύ Nomad και Kubernetes θα πρέπει να βασίζεται στις ανάγκες, την τεχνογνωσία και τους πόρους σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τις βέλτιστες πρακτικές του Kubernetes για καλύτερη ενορχήστρωση κοντέινερ.