Ποια παλαιότερα τηλέφωνα Samsung αποκτούν Galaxy AI;

Βασικά Takeaways

 • Η Samsung επιβεβαίωσε την υποστήριξη Galaxy AI για όλα τα τηλέφωνα και τα tablet υψηλής τεχνολογίας από το 2023.
 • Το Galaxy AI θα φτάσει σε συμβατές συσκευές παράλληλα με την ενημέρωση λογισμικού One UI 6.1.

Η Samsung σχεδιάζει να διαθέσει το Galaxy AI, το πολυπόθητο σύνολο λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάστηκε μαζί με τη σειρά Galaxy S24, στα παλαιότερα μοντέλα της μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού το 2024. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τηλέφωνα Samsung επιλέξιμα. Μάθετε εάν η συσκευή Galaxy σας βρίσκεται στη λίστα.

Η λίστα της Samsung με τις συσκευές που είναι συμβατές με το Galaxy AI

Σε ένα Ανάρτηση Samsung Newsroom, ο κορεατικός κολοσσός των smartphone ανακοίνωσε επίσημα τη λίστα των συσκευών που θα υποστηρίζουν το Galaxy AI με την ενημέρωση λογισμικού One UI 6.1. Εκτός από τα παλαιότερα smartphone, η Samsung φέρνει το Galaxy AI στη σειρά tablet της. Ακολουθεί η λίστα με τα συμβατά τηλέφωνα και tablet:

 • Galaxy S23, S23+, S23 Ultra και S23 FE
 • Galaxy Z Flip 5 και Z Fold 5
 • Galaxy Tab S9, Tab S9+ και Tab S9 Ultra
  Πώς να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων σε Mac

Όπως μπορείτε να δείτε, όλα τα premium τηλέφωνα και ταμπλέτες που κυκλοφόρησε η Samsung το 2023 μπορούν να λάβουν μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες Galaxy AI. Τα μοντέλα χαμηλού επιπέδου όπως το Galaxy A54, το Galaxy Tab S9 FE/FE+ και το Galaxy A23, δεν θα έχουν Galaxy AI, πιθανότατα επειδή το υλικό τους δεν είναι αρκετά ικανό.

Πότε θα κυκλοφορήσει η Samsung το One UI 6.1 με το Galaxy AI;

AngieYeoh/Shutterstock

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Samsung θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί το One UI 6.1 από τα τέλη Μαρτίου. Δεν έχουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία, αλλά θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα ενημέρωσης λογισμικού στο συμβατό τηλέφωνο ή tablet Galaxy σας την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Με το One UI 6.1, η Samsung σχεδιάζει να φέρει το Galaxy AI σε 100 εκατομμύρια χρήστες το 2024:

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Night Light" του Gnome

«Αυτή είναι μόνο η αρχή του Galaxy AI, καθώς σχεδιάζουμε να φέρουμε την εμπειρία σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες Galaxy εντός του 2024 και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε τρόπους για να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες του mobile AI».

Το 9to5Google ανέφερε ότι το One UI 6.1 θα φτάσει και σε παλαιότερες ναυαρχίδες όπως οι σειρές Galaxy S22 και S21 αργότερα το 2024, αλλά δυστυχώς, το Galaxy AI δεν θα είναι μέρος του.

Ποιες δυνατότητες Galaxy AI έρχονται σε παλαιότερα τηλέφωνα;

Zarif Ali/MakeUseOf

Τα ψιλά γράμματα πάνω Η ανάρτηση του Newsroom της Samsung επιβεβαιώνει ότι ορισμένες από τις λειτουργίες Galaxy AI του S24 δεν θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις παλαιότερες συσκευές. Η Samsung υπόσχεται τις ακόλουθες λειτουργίες μόλις ενημερώσετε το τηλέφωνό σας Android σε One UI 6.1:

 • Ζωντανή μετάφραση και διερμηνέας
 • Chat Assist
 • Σημείωση Βοήθεια
 • Κύκλος για Αναζήτηση με το Google
 • Πρόταση γενετικής επεξεργασίας και επεξεργασίας
 • Instant Slow-mo
 • Βοήθεια περιήγησης
 • Βοηθός μεταγραφής
  Google Meet εναντίον Zoom: Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Το Instant Slow-mo δεν θα είναι διαθέσιμο για το Galaxy S23 FE.

Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, οι συμβατές συσκευές Galaxy που εκτελούν το One UI 6.1 θα σας επιτρέψουν επίσης να δημιουργήσετε ταπετσαρίες AI με μηνύματα κειμένου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες λειτουργίες Galaxy AI, όπως το Live Translate, το Note Assist, το Chat Assist και το Generative Edit απαιτούν να συνδεθείτε με λογαριασμό Samsung. Επίσης, το Chat Assist θα περιορίζεται στο πληκτρολόγιο Samsung, ενώ το Browsing Assist απαιτεί τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Internet Samsung.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Samsung να φέρει το Galaxy AI σε παλαιότερα μοντέλα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας να υποστηρίζει παλαιότερες συσκευές μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, η ενημέρωση One UI 6.1 με χαρακτηριστικά Galaxy AI θα μπορούσε να αποθαρρύνει ορισμένους χρήστες από την αναβάθμιση στο S24 ή στο S24 Ultra.