Ποια είναι η νέα προδιαγραφή Premium Chromebook Plus της Google και πότε θα κυκλοφορήσει;

Βασικά Takeaways

  • Η Google αποκάλυψε τη νέα της σειρά Chromebook Plus, προσφέροντας υψηλότερες προδιαγραφές, καλύτερη παραγωγικότητα και περισσότερες επιλογές χρήστη για όσους συμμετέχουν στη διαφημιστική εκστρατεία παραγωγικότητας Chromebook.
  • Οι ελάχιστες προδιαγραφές υλικού του Chromebook Plus περιλαμβάνουν ελάχιστη απαίτηση CPU για Intel Core i3 12ης γενιάς ή νεότερη, ή AMD Ryzen 3 7000 series ή παραπάνω, 8 GB+ RAM, 128 GB+ αποθηκευτικό χώρο, κάμερα web 1080p+ με προσωρινή μείωση θορύβου και οθόνη Full HD IPS ή καλύτερη .
  • Το Chromebook Plus θα διαθέτει βελτιώσεις λογισμικού όπως το Magic Eraser με AI στο Google Photos, τη συνεργασία με το Adobe Photoshop και το Express, αναβαθμισμένες κάμερες web με μια γραμμή εργαλείων εργαλείων που υποστηρίζονται από AI και μια βελτιωμένη λειτουργία του Google Drive που ονομάζεται File Sync. Υπάρχουν επίσης σχέδια για μελλοντικές δυνατότητες AI που θα προστεθούν στο Chromebook Plus.

Σε μια πολυαναμενόμενη κίνηση, η Google αποκάλυψε επιτέλους πλήρως τη νέα της σειρά Chromebook Plus, υποσχόμενη συσκευές εστιασμένες στην παραγωγικότητα με υψηλότερες προδιαγραφές, καλύτερη παραγωγικότητα και περισσότερες επιλογές χρήστη. Το Chromebook Plus εικάζεται εδώ και μήνες και αρχικά είχε την κωδική ονομασία Chromebook X, αλλά το όνομα έπεσε στα μέσα του 2023 υπέρ του ελαφρώς πιο βανίλιας Plus (και ίσως για να αποφευχθεί η συσχέτιση με το X του Musk;).

Παρόλα αυτά, οι νέες προδιαγραφές του Chromebook Plus θα είναι ένα όφελος για όσους συμμετέχουν στη διαφημιστική εκστρατεία παραγωγικότητας του Chromebook, κυρίως λόγω των ελάχιστων προδιαγραφών που απαιτεί τώρα η Google.

Τι είναι το Chromebook Plus;

Το Chromebook Plus είναι μια νέα γενιά Chromebook που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία στους δημοφιλείς φορητούς φορητούς υπολογιστές παραγωγικότητας. Σπρώχνει την επωνυμία Chromebook Plus να δημιουργήσει μια σαφή διάκριση μεταξύ των κανονικών Chromebook και μιας νέας γενιάς premium Chromebook με υψηλότερες ελάχιστες προδιαγραφές, καλύτερες δυνατότητες ασφαλείας και ορισμένες λειτουργίες AI.

Πίστωση εικόνας: Google

  Τι είναι το Tailgating και πώς να ασφαλιστείτε από αυτό;

Επί Η Λέξη-κλειδί, η Google δηλώνει ότι τα μοντέλα Chromebook Plus θα έχουν «διπλάσια απόδοση» παράλληλα με τις ενσωματωμένες λειτουργίες παραγωγικότητας και, το πιο σημαντικό, πρέπει να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο απόδοσης. Οι ελάχιστες προδιαγραφές υλικού του Chromebook Plus είναι:

  • CPU: Intel Core i3 12ης γενιάς ή νεότερη ή AMD Ryzen 3 7000 series ή μεταγενέστερη
  • RAM: 8 GB+
  • Αποθηκευτικός χώρος: 128 GB+
  • Webcam: 1080p+ με προσωρινή μείωση θορύβου
  • Οθόνη: Full HD IPS ή καλύτερη οθόνη

Οι αναβαθμίσεις σε τουλάχιστον 8 GB θα πρέπει να ενισχύσουν τη λειτουργικότητα – συν, αυτές είναι ελάχιστες προδιαγραφές. Αναμένετε πολλά μοντέλα Chromebook Plus να ξεπεράσουν αυτά για να προσφέρουν καλύτερη συνολική απόδοση.

3 Νέες βελτιώσεις λογισμικού Chromebook Plus

Η Google προωθεί εν μέρει τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού του Chromebook Plus για να επιτρέψει την καλύτερη υποστήριξη λογισμικού.

Για παράδειγμα, το Google Photos θα διαθέτει πλέον τη Magic Eraser με τεχνητή νοημοσύνη (που κυκλοφόρησε επίσης σε όλες τις συσκευές Android νωρίτερα το 2023) για αυτόματη αφαίρεση φόντου εικόνων και πολλά άλλα, μαζί με την επιλογή αυτόματης δημιουργίας και δημιουργίας ταινιών και άλλων σύντομων κλιπ από σειρά εικόνων.

Πίστωση εικόνας: Google

Η Google συνεργάστηκε επίσης με την Adobe για να φέρει τα Photoshop, Express και LumaFusion στο Chromebook Plus, φέρνοντας ένα επίπεδο παραγωγικότητας και επιλογών δημιουργικότητας στις νέες προδιαγραφές που κυκλοφόρησαν. Επί του παρόντος, οι χρήστες του Chromebook Plus θα λαμβάνουν δωρεάν τρεις μήνες Adobe Photoshop και Express όταν αγοράζουν ένα νέο Chromebook Plus (μαζί με τρίμηνη συνδρομή στο επίπεδο Προτεραιότητας του εργαλείου παιχνιδιών νέφους GeForce Now της Nvidia).

Άλλες εξελίξεις έρχονται στις κάμερες Chromebook Plus, ενισχύοντας και πάλι τα διαπιστευτήρια παραγωγικότητας των νέων συσκευών. Οι ενσωματωμένες κάμερες web του Chromebook Plus πρέπει να είναι τουλάχιστον 1080p (και να περιλαμβάνουν προσωρινή μείωση θορύβου για μεγαλύτερη ευκρίνεια). Επιπλέον, η εφαρμογή webcam θα λάβει μια εύχρηστη γραμμή εργαλείων με εργαλεία που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη, όπως βελτιωμένος φωτισμός, ακύρωση θορύβου, ζωντανοί υπότιτλοι και επιλογές θολώματος, με περισσότερες δυνατότητες να φτάσουν.

Πίστωση εικόνας: Google

Το Chromebook Plus διαθέτει επίσης μια αναβαθμισμένη λειτουργία του Google Drive που ονομάζεται Συγχρονισμός αρχείων, η οποία ουσιαστικά διατηρεί όλα τα αρχεία σας συγχρονισμένα εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή. Ακούγεται σχετικά παρόμοιο με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του Google Drive, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το File Sync προτού το χαρακτηρίσουμε χρήσιμο ή όχι.

  Πώς να επισημάνετε ένα μήνυμα κειμένου ως μη αναγνωσμένο στο iPhone

Τώρα, η Google δεν σταμάτησε στις ελάχιστες προδιαγραφές του Chromebook Plus και στις νέες δυνατότητες παραγωγικότητας. Αποκάλυψε επίσης ότι το Chromebook Plus θα λαμβάνει νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης έως το 2024 και μετά, πολλές από τις οποίες επικεντρώνονται στο να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη, με βάση την τεχνολογία AI της Google. Για παράδειγμα, η Google θέλει να συμπεριλάβει ένα εργαλείο δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης που θα σας βοηθήσει να κάνετε αναρτήσεις ή να δημιουργήσετε αποσπάσματα όταν απαιτείται.

Διευκολύνουμε τη σύνταξη και τη βελτίωση του περιεχομένου συντομότερης μορφής στους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Chromebook Plus. Με ένα μόνο δεξί κλικ, μπορείτε να λάβετε βοήθεια με το γυάλισμα ή την προσθήκη λίγης εξυπνάδας στα λόγια σας, είτε γράφετε μια κριτική εστιατορίου, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια περιγραφή βίντεο στο YouTube.

Από την κυκλοφορία, οι φορητοί υπολογιστές Chromebook Plus θα περιλαμβάνουν ένα δυναμικό εργαλείο ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας που αλλάζει τέσσερις φορές την ημέρα. Σε μια μελλοντική ενημέρωση, η Google θέλει να το μετατρέψει σε ένα εργαλείο δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει σε κάθε χρήστη να εισάγει ένα μήνυμα προτροπής και να λάβει ένα μοναδικό φόντο επιφάνειας εργασίας. Το παράδειγμα της Google ήταν «οι γάτες στο στυλ του Βαν Γκογκ», αλλά αν είναι κάτι σαν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης κειμένου σε εικόνα όπως το Midjourney ή το DALL-E, οι επιλογές και τα μηνύματα είναι ουσιαστικά απεριόριστες.

Πίστωση εικόνας: Google

Πότε κυκλοφορεί το Chromebook Plus; Ποια μοντέλα Chromebook Plus είναι διαθέσιμα;

Η Google λανσάρει επίσημα το Chromebook Plus στις 8 Οκτωβρίου 2023—αλλά μερικά μοντέλα Chromebook Plus ήδη κυκλοφορούν κρυφά στην αγορά. Για παράδειγμα, η Acer, η Asus, η HP και η Lenovo έχουν ήδη αποκαλύψει νέο υλικό Chromebook Plus:

Μοντέλο

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Ενσωματωμένα Γραφικά

Οθόνη

ΕΜΒΟΛΟ

Αποθήκευση

Αρχική τιμή

Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook Plus

  Δημιουργήστε την επόμενη εφαρμογή σας με πλατφόρμα χαμηλού κώδικα - Zoho Creator

Έως Intel Core i5-1334U

Μέχρι Intel Iris Xe

Οθόνη αφής 14 ιντσών 1920×1200

8 GB LPDDR4x

Έως 512 GB PCIe SSD

$499

Lenovo Slim 3i Chromebook Plus

Intel Core i3-N305

Intel UHD

Οθόνη αφής έως 14 ιντσών 1920×1080

8 GB LPDDR5

Έως 256 GB eMMC

$549

Asus Chromebook Plus CM34 Flip

AMD Ryzen 3+

TBD

IPS 14 ιντσών

8 GB+

128 GB+

$499

Asus Chromebook Plus CX34

Έως Intel Core i7-1255U

Μέχρι Intel Iris Xe

Οθόνη αφής 14 ιντσών 1920×1080 IPS

Έως 16 GB LPDDR5-4800

Έως 512 GB PCIe 3.0 SSD

$399

Acer Chromebook Plus 514

Έως Ryzen 5 7520C

AMD Radeon 610M

14 ιντσών 1920×1200 IPS

Έως 16 GB LPDDR5x

Έως 512 GB PCIe 3.0 SSD

399,99 $

Acer Chromebook Plus 515

Έως Intel Core i7-1355U

Intel UHD

15,6 ιντσών 1920×1080 IPS

Έως 16 GB LPDDR5x

Έως 512 GB PCIe 4.0 SSD

399,99 $

HP Chromebook Plus 15,6 ιντσών

Intel Core i3-N305

Intel UHD

15,6 ιντσών 1920×1080 IPS @ έως 144 Hz

8 GB LPDDR5-4800

Έως 256 GB UFS

$499

HP Chromebook Plus x360 14 ιντσών

Έως Intel Core i5-1235U

Μέχρι Intel Iris Xe

Οθόνη αφής 14 ιντσών 1920×1200 IPS

Έως 16 GB LPDDR4x-4266

Έως 512 GB PCIe SSD

$699

Πρέπει να αγοράσετε ένα Chromebook Plus;

Δεν έχουμε ακόμη φέρει στα χέρια μας ένα Chromebook Plus για έλεγχο, επομένως η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω. Ωστόσο, δεδομένης της δέσμευσης για αύξηση των ελάχιστων προδιαγραφών υλικού, αναβαθμίσεων σε εργαλεία παραγωγικότητας και ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης, η προδιαγραφή Chromebook Plus θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους καταναλωτές. Θεωρητικά, δεν θα χρειαστεί να αναπηδήσετε ανάμεσα σε σωρεία κριτικών για να βρείτε Chromebook με τις προδιαγραφές που χρειάζεστε, καθώς τα μοντέλα Plus θα γίνουν η premium, πρώτη επιλογή.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι παρά τις ελάχιστες προδιαγραφές υλικού του Chromebook Plus, δεν υπάρχει καμία αναφορά για αντίστοιχη ελάχιστη απόδοση μπαταρίας. Εάν η νέα προδιαγραφή Chromebook Plus εκτελεί πιο ισχυρό υλικό, ελπίζουμε ότι η διάρκεια ζωής και η χωρητικότητα της μπαταρίας θα εξισορροπηθούν και θα μπορέσουν να διατηρήσουν το Chromebook σε λειτουργία όλη την ημέρα. Καθώς η παραγωγικότητα ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης του Chromebook, είναι πιθανό αυτό να έχει ληφθεί υπόψη, αλλά είναι παράξενο να μην αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.