Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα πληρωμών;

Ο χρόνος είναι χρήμα και το αντίστροφο. Ο κόσμος τείνει προς τις συναλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις χωρίς μετρητά, και πολλές λύσεις έχουν διευκολύνει αυτή τη στροφή. Το PayPal είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες διαχείρισης χρημάτων που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, αλλά άλλες λύσεις όπως η Payoneer παρέχουν επίσης εξαιρετικές υπηρεσίες.

Θέτει το ερώτημα, ποια είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ PayPal και Payoneer στους τομείς που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, όπως η ασφάλεια και τα οφέλη; Ας ανακαλύψουμε.

PayPal εναντίον Payoneer: Ποιο είναι πιο ασφαλές;

Για αρχή, και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν ειδικά κέντρα ασφαλείας στις ιστοσελίδες τους. Το κέντρο ασφαλείας του PayPal εμφανίζει κοινές παραβιάσεις ασφαλείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι χρήστες και αναφέρει πώς μπορούν να αποφευχθούν. Αυτή η ενότητα παρέχει επίσης συμβουλές και κοινά βήματα που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για την ασφάλεια των λογαριασμών τους.

Οι στοιχειώδεις πτυχές της ασφαλούς τεχνολογίας του PayPal περιλαμβάνουν το κλειδί ασφαλείας PayPal (ένας κωδικός πρόσβασης), παρακολούθηση και πρόληψη απάτης, κρυπτογράφηση δεδομένων, επιβεβαίωση πληρωμής μέσω email και σύνδεση ασφαλείας επιπέδου μεταφοράς.

Οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους με τον λογαριασμό τους στο PayPal πριν αποκτήσουν πρόσβαση στο κλειδί ασφαλείας PayPal, καθώς θα σταλεί μέσω μηνύματος κειμένου. Αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας μπορούν να επαυξηθούν για αγοραστές και πωλητές σε επιπλέον τιμή—καθιστώντας το εξαιρετικό χαρακτηριστικό εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας PayPal για επαγγελματικούς λόγους.

Το PayPal προσφέρει επίσης μια λίστα με τις πιστοποιήσεις ασφαλείας του στην ίδια σελίδα ως λεπτομέρειες της τεχνολογίας και των πρακτικών ασφαλείας του. Τα παραπάνω λεπτομερή χαρακτηριστικά ασφαλείας και τα πιστοποιητικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τυχόν αμφιβολίες που έχετε σχετικά με το εάν το PayPal είναι ασφαλές στη χρήση.

Η σελίδα ασφαλείας της Payoneer είναι επίσης απίστευτα λεπτομερής. Η σελίδα παρουσιάζει διάφορες λίστες με επωνυμίες και υπηρεσίες που εμπιστεύονται την Payoneer ως λύση πληρωμής για να δείξει αξιοπιστία. Εμφανίζει επίσης τις άδειες και τις πιστοποιήσεις ασφαλείας της Payoneer από ρυθμιστικούς φορείς σε δημοφιλείς χώρες παγκοσμίως.

Τι γίνεται όμως με την πλευρά του χρήστη της ασφάλειας; Λοιπόν, η Payoneer αναφέρει πώς μπορείτε να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας από χάκερ. Προσφέρουν επαλήθευση σε δύο βήματα, έλεγχο ταυτότητας RSA (αλγόριθμος Rivest-Shamir-Adleman) και αποτροπή εξαγοράς λογαριασμού.

  Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας Venmo

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για εξερεύνηση στο κέντρο ασφαλείας που είναι στο ίδιο επίπεδο με τις υπηρεσίες που προσφέρει το PayPal. Επομένως, είναι ασφαλές να πούμε ότι και οι δύο πλατφόρμες λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλειά τους.

PayPal εναντίον Payoneer: Χρήσεις και ενσωματώσεις

Το Payoneer είναι καλά ενσωματωμένο με πολλές πλατφόρμες και δημοφιλείς αγορές όπως το Fiverr, το Upwork και το iStock. Αυτό καθιστά εύκολη τη λήψη πληρωμών μέσω Payoneer από αυτές τις πλατφόρμες. Η πλατφόρμα σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να χρεώνετε πελάτες ζητώντας πληρωμές μέσω της πλατφόρμας σε διαφορετικά νομίσματα.

Επιπλέον, η υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων σάς επιτρέπει να κάνετε μετατροπή από το ένα νόμισμα σε ένα άλλο εύκολα. Επί πλέον? Το Payoneer υποστηρίζει επίσης διαδικτυακές αγορές και λειτουργεί καλά με καταστήματα όπως το Amazon, το Walmart και το Alibaba.

Ομοίως, το PayPal υποστηρίζεται σε χιλιάδες καταστήματα και πλατφόρμες. Η επιλογή πληρωμής με PayPal εμφανίζεται αυτόματα στο Amazon, το Wish, το Fiverr, το Airbnb και άλλα.

Ως παλιό όνομα στον διαδικτυακό χώρο συναλλαγών, οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο PayPal έχουν εξελιχθεί πέρα ​​από τις συναλλαγές σε νομίσματα fiat και κρυπτογράφηση. Μπορείτε να πληρώσετε και να διαχειριστείτε λογαριασμούς, να συνάψετε επιχειρηματικό δάνειο, να θέσετε στόχους εξοικονόμησης και να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλους επιχειρηματικούς πόρους.

Από τα παραπάνω, μπορούμε να δούμε ότι ενώ και οι δύο πλατφόρμες έχουν πολλές ενσωματώσεις, το PayPal έχει μεγαλύτερο βάθος χρήσης από το Payoneer, σε μεγάλο βαθμό λόγω των ετών λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, το PayPal είχε περισσότερο χρόνο για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την προσφερόμενη λειτουργικότητα.

Αποδεκτοί τρόποι πληρωμής PayPal και Payoneer

Το PayPal συχνά προτρέπει τους νέους χρήστες να συνδέσουν τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τους με τους λογαριασμούς τους προτού εξερευνήσουν τι προσφέρει η εφαρμογή. Η πλατφόρμα διευκολύνει επίσης τις ανταμοιβές πιστωτικών καρτών ως μέσο πληρωμής. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πληρωμής που είναι διαθέσιμοι στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η εφαρμογή PayPal επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν, να λαμβάνουν και να αποθηκεύουν κρυπτογράφηση.

Το Payoneer είναι μια διαφορετική ιστορία. Η πλατφόρμα είναι ξεκάθαρη σχετικά με τις πολιτικές πληρωμών της από την αρχή. Ένας χρήστης δεν μπορεί να προσθέσει χρήματα στον λογαριασμό του Payoneer από την τράπεζά του. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε χρήματα από αγορές ή πελάτες με τον λογαριασμό σας Payoneer και να χρησιμοποιείτε αυτά τα χρήματα για να κάνετε πληρωμές.

  Πώς να επιλέξετε το μικρόφωνό σας σε Mac

Το Payoneer υποστηρίζει επίσης άλλα νομίσματα και επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν εύκολα από το ένα νόμισμα στο άλλο. Και ενώ τα χρήματα που διατηρούνται στον λογαριασμό σας Payoneer είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω συναλλαγών με χρεωστική κάρτα, θα πρέπει πρώτα να ξέρετε πώς να παραγγείλετε και να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική κάρτα Payoneer.

Τελικά, το PayPal είναι πολύ πιο βολικό όσον αφορά τις λύσεις πληρωμής, επειδή μπορείτε εύκολα να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα.

PayPal εναντίον Payoneer: Χρεώσεις

Τόσο η Payoneer όσο και η PayPal προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτησή σας, αλλά τι κερδίζουν σε αντάλλαγμα; Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι χρεώσεις ή τα τέλη υπηρεσιών. Το PayPal και το Payoneer χρεώνουν διαφορετικές χρεώσεις. Λοιπόν, ας συγκρίνουμε.

Αρχικά, ας δούμε τις χρεώσεις υπηρεσιών του PayPal. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή σας, αλλά είναι τυπικά ως επί το πλείστον. Μπορείτε να κάνετε μια αγορά ή δωρεά με το PayPal δωρεάν, εφόσον δεν υπάρχει μετατροπή νομίσματος.

Υπάρχει μια διαφορετική υποδιαίρεση για τις αμοιβές για τους εμπόρους, δηλαδή για αυτούς που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους για να κάνουν εμπορικές συναλλαγές. Η προμήθεια κυμαίνεται από το 1,9% του ποσού της συναλλαγής έως και το 3,49%. Ορισμένες από αυτές τις πωλήσεις εμπόρου ενδέχεται επίσης να επιβαρύνουν μια σταθερή χρέωση επιπλέον ενός ποσοστού του ποσού της συναλλαγής.

Το PayPal έχει επίσης μια ξεχωριστή λίστα με χρεώσεις που σχετίζονται με την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων. Ξεκινά από 0,49 $ για οποιαδήποτε συναλλαγή κρυπτογράφησης μικρότερη από 5 $ και κλιμακώνεται έως και 1,5% του ποσού της συναλλαγής όταν το ποσό της κρυπτογράφησης που εμπλέκεται είναι αξίας άνω των 1.000 $.

Οι συναλλαγές μεταξύ λογαριασμών Payoneer, από την άλλη πλευρά, είναι εντελώς δωρεάν, ανεξάρτητα από το νόμισμα. Η πλατφόρμα παίρνει επίσης έως και 3% της αξίας της συναλλαγής όταν οι χρήστες ζητούν πληρωμή από τους πελάτες τους μέσω Payoneer.

Επιπλέον, το κόστος της ενοποίησης με αγορές όπως το Fiverr και το Upwork ποικίλλει ανάλογα με την πλατφόρμα. Θα πρέπει να ελέγξετε τους ιστότοπούς τους για χρεώσεις συναλλαγών. Η Payoneer χρεώνει επίσης για αναλήψεις σε τυπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και για την ιδιοκτησία της χρεωστικής κάρτας Payoneer.

  6 καλύτερα προγράμματα προβολής Visio για προβολή μορφής VSD

Σε σύγκριση, το PayPal έχει μια μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη λίστα χρεώσεων, όλα εξαρτώνται από διάφορες συνθήκες. Από αυτή την άποψη, η Payoneer είναι πολύ πιο εύκολη στην εργασία και την παρακολούθηση του κόστους.

Όρια πληρωμής σε PayPal και Payoneer

Το PayPal είναι γενναιόδωρο για τους πρώτους χρήστες και επιτρέπει εφάπαξ όριο συναλλαγών χωρίς λογαριασμό έως και 4000 $. Ωστόσο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για περαιτέρω συναλλαγές μετά από αυτό. Δεν υπάρχει όριο στο ποσό των χρημάτων που μπορούν να στείλουν οι κάτοχοι λογαριασμού PayPal που έχουν επαληθευτεί — συνολικά. Ωστόσο, η πλατφόρμα μπορεί να περιορίσει τα ποσά που μπορείτε να στείλετε στα 10.000 $.

Το Payoneer είναι λίγο διαφορετικό. Με την Payoneer, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε έως και 25.000 $ καθημερινά. Ωστόσο, περιορίζεστε στο να στέλνετε 50.000 $ και να λαμβάνετε 100.000 $ μηνιαίως. Έτσι, όσον αφορά τις μαζικές συναλλαγές, το PayPal υπερτερεί με ένα υψηλότερο, σχεδόν ανύπαρκτο όριο συναλλαγών.

PayPal εναντίον Payoneer: Χρόνοι Απόσυρσης

Τόσο το PayPal όσο και το Payoneer επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ασφαλή ανάληψη χρημάτων από τους λογαριασμούς τους σε έναν τυπικό τραπεζικό λογαριασμό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει αυτή η συναλλαγή. Λοιπόν, ας δούμε τους χρόνους απόσυρσης και για τις δύο πλατφόρμες.

Το PayPal προσφέρει δύο μεθόδους ανάληψης, οι οποίες είναι και οι δύο εντελώς δωρεάν. Η δυνατότητα Άμεσης Ανάληψης μεταφέρει τα χρήματα στον λογαριασμό που θέλετε από οπουδήποτε μέσα σε ένα έως 30 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, η Τυπική Ανάληψη χρειάζεται περίπου μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα για να διεκπεραιωθεί. Και οι δύο αυτοί χρόνοι εξαρτώνται επίσης από το πόσο γρήγορα η τράπεζά σας μπορεί να εκκαθαρίσει τις συναλλαγές.

Η Payoneer, ωστόσο, έχει έναν τυπικό χρόνο ανάληψης για όλους τους χρήστες: μία ημέρα. Ωστόσο, αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να παραταθεί έως και δύο εργάσιμες ημέρες.

PayPal εναντίον Payoneer: Η ετυμηγορία μας

Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που περιγράφονται παραπάνω, ποια είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ PayPal και Payoneer; Θα μπορούσε κανείς εύκολα να υποστηρίξει ότι το PayPal είναι μια καλύτερα δοκιμασμένη και αξιόπιστη επιλογή λόγω της υποστήριξής του και της απεριόριστης συναλλακτικής φύσης του.

Ωστόσο, η Payoneer διευκολύνει καλύτερα την αίτηση πληρωμής από πελάτες και επιχειρήσεις. Έτσι, τελικά καταλήγει στη χρήση για την οποία προορίζεται. Πηγαίνετε με το PayPal για προσωπική και γενική επαγγελματική χρήση, αλλά επιλέξτε Payoneer εάν σκοπεύετε να συναλλάσσεστε συχνά με πελάτες και πελάτες.