Ποια είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης του Λογαριασμού σας Google και πώς λειτουργεί;

Μπορεί να έχετε ακούσει για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης Google ή ακόμα και να έχετε μία για τους λογαριασμούς σας. Ξέρετε όμως πώς ακριβώς λειτουργούν; Πώς ακριβώς ενσωματώνει η Google μια άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ασφάλεια του λογαριασμού σας;

Εξερευνήσαμε ποιες είναι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης Google εδώ και εμβαθύναμε σε όλα όσα μπορείτε να κάνετε με αυτήν.

Ποια είναι η διεύθυνση email ανάκτησης του Λογαριασμού σας Google;

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης είναι μια μη υποχρεωτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσθέτετε στον λογαριασμό σας Google ως μέσο ανάκτησης του εν λόγω Λογαριασμού Google σε περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης δεν χρειάζεται να είναι άλλος λογαριασμός Gmail. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Outlook ως διεύθυνση email ανάκτησης για τον λογαριασμό σας Google.

  7 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου χωρίς πράκτορες

Γιατί χρειάζεστε μια διεύθυνση email ανάκτησης λογαριασμού Google;

Αν και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης δεν είναι υποχρεωτικό, υπάρχουν μερικοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε ένα στον Λογαριασμό σας Google:

1. Ανακτήστε έναν χαμένο λογαριασμό

Εάν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση email ανάκτησης για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε αυτόν. Απλώς επιλέξτε Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης, πληκτρολογήστε τον τελευταίο κωδικό πρόσβασης που θυμάστε και πληκτρολογήστε το email ανάκτησης στο πλαίσιο.

Αφού πληκτρολογήσετε το email, θα λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης στα εισερχόμενα του email ανάκτησης, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε την πρόσβαση.

Μπορεί να μην βλέπετε την ανάκτηση email ως την πρώτη σας επιλογή όταν επιλέγετε Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης. επιλέξτε Δοκιμάστε άλλον τρόπο μέχρι να δείτε την επιλογή για ένα email ανάκτησης. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, καλύψαμε περισσότερα σχετικά με την ανάκτηση του κλειδωμένου λογαριασμού σας Google σε έναν ειδικό οδηγό.

  Το μεγαλύτερο σημαίνει πραγματικά καλύτερο;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό ανάκτησης για να παρακολουθείτε την ασφάλεια του λογαριασμού σας Google. Όταν εντοπίσει νέες προσπάθειες σύνδεσης, η Google θα στείλει ειδοποιήσεις στο email ανάκτησής σας. Θα στείλει επίσης ειδοποιήσεις ύποπτης δραστηριότητας στο email ανάκτησης, ώστε να μπορέσετε να ενεργήσετε γρήγορα.

Γι’ αυτό σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε συχνά για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδοποιήσεις και οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα—ειδικά αν ο λογαριασμός Google δεν είναι αυτός που χρησιμοποιείτε συχνά.

Πώς εκχωρείτε ή αλλάζετε μια διεύθυνση email ανάκτησης;

Τώρα που γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεστε σχετικά με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης, ίσως θέλετε να προσθέσετε ή να αλλάξετε μία, εάν έχετε ήδη μία. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον ιστό:

 • Συνδεθείτε στο δικό σας Λογαριασμός Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
 • Κάντε κλικ στην Ασφάλεια στο αριστερό παράθυρο.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο τμήμα Πώς συνδέεστε στο Google.
 • Επιλέξτε Email ανάκτησης και εισαγάγετε τη διεύθυνση email ανάκτησης στο πλαίσιο εισαγωγής.
 • Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την ανάκτηση και επιλέξτε Επόμενο.
 • Η Google θα στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης στο email. Πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο εισαγωγής.
 • Θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι η διεύθυνση email σας έχει επαληθευτεί.
 •   10 πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας Web3 για να ασφαλίσετε τη διαδικασία σύνδεσης χρήστη [2023]

  Μπορείτε να το αλλάξετε στο Android από τις Ρυθμίσεις > Google > Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google > Ασφάλεια. Ελέγξτε την ενότητα Τρόπος που μπορούμε να σας επαληθεύσουμε και επιλέξτε Email ανάκτησης.

  Ή, χρησιμοποιώντας ένα iPhone, μπορείτε να το κάνετε αυτό από την εφαρμογή Gmail. Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας και επιλέξτε Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google. Μεταβείτε στην Ασφάλεια και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο email ανάκτησης.

  Ασφαλίστε τον Λογαριασμό σας Google με ένα email ανάκτησης

  Μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης ενδέχεται να μην είναι ελκυστική, αν πιστεύετε ότι είναι ένας επιπλέον τρόπος πρόσβασης στον λογαριασμό σας από κάποιον. Εάν φοβάστε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης δεν είναι τόσο ασφαλής, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο Λογαριασμό Google με ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

  Εκτός από αυτό, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την ασφάλεια του λογαριασμού σας Google και να τον ανακτάτε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη σύνδεση.