Πλήρης οδηγός για το REGEX στο Google Search Console

Το Google Search Console, ή GSC, είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των ειδικών SEO🧑‍💻 στην ερμηνεία της απόδοσης ενός ιστότοπου.

Η εισαγωγή του REGEX έχει βελτιώσει τον τρόπο απόκτησης χρήσιμων πληροφοριών από το περιεχόμενο και, ταυτόχρονα, τη δημιουργία νέων ιδεών για δημιουργία.

Η δυνατότητα REGEX ήταν πολύ αναμενόμενη για τα web analytics. Επιτρέπει το φιλτράρισμα ιδιόμορφων στοιχείων από οποιαδήποτε διεύθυνση URL, κάτι που κατά τα άλλα ήταν δύσκολο ή αδύνατο.

Εδώ, εφιστώ την προσοχή σας στις συμβουλές και τα κόλπα για τη χρήση του REGEX στο Google Search Console. Θα μάθετε επίσης για τα διαφορετικά σύνολα τελεστών που θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τους κωδικούς REGEX για να έχετε την επιθυμητή ερμηνεία.

REGEX ή κανονική έκφραση: Μια επισκόπηση

Το Google Search Console είναι μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία που προσφέρεται σε webmasters με σκοπό τη διαχείριση της απόδοσης του ιστότοπου. Παρέχει λεπτομερείς αναφορές σχετικά με την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, τις εμφανίσεις, τα κλικ🖱️ και τις κατατάξεις λέξεων-κλειδιών ενός ιστότοπου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κατανόηση της επιτυχίας των καμπανιών SEO.

Ωστόσο, υπήρχαν περιορισμοί στο φιλτράρισμα του ποσοστού επιτυχίας μιας διεύθυνσης URL. Η GSC επέτρεψε την εξαγωγή έως και 1000 σειρών για ανάλυση. Ήταν δυνατό μόνο το φιλτράρισμα συγκεκριμένων ενοτήτων σε μια διεύθυνση URL, όπως ο ορισμός της διαδρομής, της ιδιότητας τομέα ή των προθεμάτων, ενώ έλειπαν σύνθετες συμβολοσειρές και παραλλαγές.

Το Regular Expression ή το Regex είναι μια αποτελεσματική προσθήκη στο GSC. Ο σκοπός είναι να παράσχει ένα σύστημα όπου οι ειδικοί SEO μπορούν να χρησιμοποιούν το GSC για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και την απόδοση ενός ιστότοπου.

Το Regex επιτρέπει την εύρεση σημαντικών λεπτομερειών SEO ενός ιστότοπου, εφαρμόζοντας αυτούς τους κωδικούς σε φίλτρα Σελίδων ή ερωτημάτων. Οι κωδικοί αποτελούνται από μεταχαρακτήρες που περικλείουν μια συμβολοσειρά που σχετίζεται με την παράμετρο φιλτραρίσματος. Καθώς εισάγετε το Regex στον πίνακα, εμφανίζει το αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε για αναφορά.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Regex στο GSC

Ο σκοπός της εργασίας στο Google Search Console είναι η ανάλυση του ιστότοπου από τεχνική άποψη. Η ομάδα SEO συνεργάζεται με πολλά τέτοια εργαλεία και τεχνικές για μια στρατηγική βελτιστοποίησης με την οποία ο ιστότοπος κατατάσσεται ψηλά📈 στις μηχανές αναζήτησης και δημιουργεί επισκεψιμότητα.

Το Regex παρέχει ένα πρόσθετο όφελος διευκολύνοντας τη διαδικασία συλλογής χρήσιμων δεδομένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω για τον αυτοσχεδιασμό των σχεδίων βελτιστοποίησης. Εδώ είναι τι μπορείτε να ερμηνεύσετε με την αναφορά Regex.

✨ Χρησιμοποιώντας κωδικούς Regex σε ερωτήματα, μπορείτε να μάθετε τον όγκο των αναζητήσεων σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά/φράσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες ιδέες περιεχομένου για το ιστολόγιό σας και να δημιουργήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα.

✨ Οι κωδικοί Regex εξοικονομούν πολύ χρόνο για SEO που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες και ασχολούνται με τεράστιους όγκους δεδομένων ιστού. Χρειάζονται μόνο μερικοί μεταχαρακτήρες και συμβολοσειρές στη σωστή σύνταξη για την ταξινόμηση των ερωτημάτων ή των σελίδων για συγκεκριμένες απαιτήσεις.

✨ Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι η εργασία σε έναν τυπικό συνδυασμό λέξεων, προτάσεων και διευθύνσεων URL. Αυτοί οι χαρακτήρες πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή σειρά για να σχηματίσουν έναν λειτουργικό κώδικα Regex.

✨ Αναμφίβολα, παρέχει καλύτερες πληροφορίες για τον ιστότοπό σας, ο οποίος περιλαμβάνει σελίδες με υψηλή απόδοση και χαμηλή απόδοση, μαζί με τις τάσεις.

✨ Μπορείτε να εφαρμόσετε τους κωδικούς Regex σε προσαρμοσμένες αναφορές για να παρακολουθείτε τη ροή επισκεψιμότητας σε ιστοσελίδες για συγκεκριμένα ερωτήματα. Αργότερα, μπορείτε να δώσετε εντολή στην ομάδα να εργαστεί ανάλογα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μπορείτε να ορίσετε πολλούς συνδυασμούς χαρακτήρων Regex για να ορίσετε έναν κώδικα και να τον χρησιμοποιήσετε για να ερμηνεύσετε μια λύση για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας.

Πού να εφαρμόσω το Regex στο Google Search Console;

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Regex στο GSC, χρειάζεστε πρωτίστως πρόσβαση στην ιδιοκτησία του ιστότοπού σας. Είναι μια καταναγκαστική κατάσταση, καθώς δεν θα μπορείτε να την επισυνάψετε ως ιδιοκτησία σας στο Google Search Console για οποιαδήποτε άλλη αναλυτική διαδικασία.

Πρέπει να συνδεθείτε στο Google Search Console με το Gmail ID σας και να ξεκινήσετε προσθέτοντας την ιδιότητα από την επιλογή που δίνεται στην πλαϊνή γραμμή. Ιδιοκτησία είναι ο ιστότοπος στον οποίο είστε κάτοχος ή έχετε άδεια πρόσβασης στην κονσόλα.

Μόλις προσθέσετε τον ιστότοπο ή οποιαδήποτε διεύθυνση URL στη δεδομένη επιλογή, το πάνελ θα σας ζητήσει να το επαληθεύσετε✅. Η διαδικασία επαλήθευσης παρατίθεται στη στήλη και μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να επιλέξετε την ιδιοκτησία σας για περαιτέρω διαδικασίες.

Κάτω από το αναφερόμενο όνομα ιδιότητας, κάντε κλικ στην παράμετρο “Απόδοση” και πατήστε το κουμπί “Νέο” πάνω από το γράφημα για επιλογές φιλτραρίσματος.

  14 Premium Antivirus για να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας

Μπορείτε να επιλέξετε Ερώτημα ή Σελίδες για να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα Regex για φιλτράρισμα αποτελεσμάτων.

Εξήγηση των χαρακτήρων Regex

Υπάρχουν πολλά σύνολα χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται ως Regex στο φιλτράρισμα ερωτημάτων και σελίδων στο Google Search Console. Κάθε μεταχαρακτήρας αντιπροσωπεύει διαφορετικό νόημα στο φίλτρο. Εάν τα καταλαβαίνετε καλά, τότε δεν θα είναι δύσκολο να κάνετε μια ανάλυση στο GSC χρησιμοποιώντας το Regex.

Εδώ, στο παρακάτω διάγραμμα, έχω εξηγήσει ορισμένα σύμβολα και χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στον κώδικα Regex με ένα κατάλληλο παράδειγμα.

CharactersUsage()Αυτές οι παρενθέσεις χρησιμοποιούνται για την ομαδοποίηση χαρακτήρων ή εκφράσεων, γνωστές και ως καταγραφή ομάδων. (Geek) Θα λάβετε όλες τις ιστοσελίδες με τη λέξη “Mobile” στην αρχή του τίτλου ή της ετικέτας. [^\mobile] Εάν η ανάστροφη κάθετο ακολουθεί τη σημείωση, θα φιλτράρει τις διευθύνσεις URL με τη δεδομένη λέξη κινητό. |Αυτό είναι ένα σύμβολο Ή που χρησιμοποιείται απλώς για την εφαρμογή επιλογών στον κώδικα. Κινητό|PCΗ αναφορά θα ανακτήσει όλες τις σελίδες με οποιαδήποτε από τις δύο λέξεις. ^Το σύμβολο καρέ θα ταιριάζει μόνο με τη λέξη ή τη φράση στην αρχή μιας συμβολοσειράς.^MobileΘα λάβετε όλες τις ιστοσελίδες με τη λέξη “Mobile” στην αρχή του τίτλου ή της ετικέτας. [^\mobile] Εάν η ανάστροφη κάθετο ακολουθεί τη σημείωση, θα φιλτράρει τις διευθύνσεις URL με τη δεδομένη λέξη κινητό. $Το σύμβολο του δολαρίου θα ταιριάζει μόνο με τη λέξη ή τη φράση στο τέλος μιας συμβολοσειράς.Mobile$Θα λάβετε όλες τις ιστοσελίδες με τη λέξη “Mobile” στην αρχή του τίτλου ή της ετικέτας. [^\mobile] Εάν η ανάστροφη κάθετο ακολουθεί τη σημείωση, θα φιλτράρει τις διευθύνσεις URL με τη δεδομένη λέξη κινητό. .Ένα σύμβολο τελείας χρησιμοποιείται για την αντιστοίχιση οποιουδήποτε μεμονωμένου χαρακτήρα σε μια συμβολοσειρά.to. Θα λάβετε όλες τις ιστοσελίδες με τη λέξη “Κινητό” στο τέλος του τίτλου ή της ετικέτας. \Η ανάστροφη κάθετο χρησιμοποιείται για την παράλειψη της κυριολεκτικής σημασίας των χαρακτήρων.\dΑυτό θα αντιστοιχίσει σελίδες με ψηφία 0-9. [xyz]Αυτός ο κωδικός RegEx θα ταιριάζει με το ερώτημα με έναν ή όλους αυτούς τους χαρακτήρες στην αγκύλα. x, y ή z.Mobile[xyz]Ο κώδικας θα ταιριάζει με σελίδες που έχουν όλες τις λέξεις σε συνδυασμό mobile με x, y ή z, όπως mobilex, mobilezy και mobilezxy. [c-m]Αυτός ο κωδικός RegEx θα ταιριάζει με το ερώτημα με οποιοδήποτε πεζό ή κεφαλαίο γράμμα μεταξύ c και m.Mobile[c-m]Ο κώδικας θα ταιριάζει με σελίδες που έχουν όλες τις λέξεις σε συνδυασμό κινητού με γράμματα μεταξύ c και m. όπως, mobilecjg, mobileeel, mobilecdf. [3-7]Αυτός ο κωδικός RegEx θα ταιριάζει με το ερώτημα με αριθμούς μεταξύ 3 και 7.Mobile[0-9]Ο κωδικός θα ταιριάζει με σελίδες που έχουν όλες τις λέξεις σε συνδυασμό με κινητά με αριθμούς μεταξύ 3 και 7. όπως, mobile73, mobile654, mobile445. [\w]Αυτό θα αντιστοιχίσει κάθε λέξη στις ιστοσελίδες με τα γράμματα “to” like προς, into, to.[\w]*Κινητό[\w]Ανάστροφη κάθετο ακολουθούμενη από το γράμμα “w” με πεζά μέσα στην αγκύλη. Αυτό θα ταιριάζει με οποιαδήποτε λέξη ή χαρακτήρα, όπως γράμμα (και πεζά και κεφαλαία), αριθμό ή κάτω παύλα. [\W]Αυτός ο κωδικός Regex θα αντιστοιχίσει σελίδες που έχουν τη λέξη “κινητό” με άλλες λέξεις, είτε στον τίτλο, στο meta είτε στο άρθρο, όπως κινητό τηλέφωνο, mobileapp[\W]*Κινητό[\W]Πίσω κάθετο ακολουθούμενη από το γράμμα “W” με κεφαλαία γράμματα μέσα στην αγκύλη. Αυτό θα ταιριάζει με όλα, εκτός από γράμματα ή αριθμούς. Σημαίνει χαρακτήρες κενού χώρου και σύμβολα όπως: ?:#@$%.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς κωδικούς με αυτούς τους χαρακτήρες για να φιλτράρετε πολύπλοκα ερωτήματα στο GSC.

Συγκεκριμένα Regexes στο Google Search Console

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους μεταχαρακτήρες στο Google Search Console για να δημιουργήσετε μοναδικά μοτίβα ή κωδικούς για την εκπλήρωση συγκεκριμένων σκοπών. Εδώ είναι μερικά από αυτά, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στην πύλη GSC σας.

🔶 ^[\w\W\s\S]{70,}$

Διαδοχικά, ο κώδικας θα ταιριάζει με όλες τις λέξεις, τους αριθμούς, τους χαρακτήρες που δεν είναι λέξεις ή τους ειδικούς χαρακτήρες, τα σύμβολα, το λευκό διάστημα και τις μη λευκές ή νέες γραμμές στη σελίδα. Ενώ ο ποσοτικός “70” σημαίνει ότι η συμβολοσειρά είναι μεγάλη ή τουλάχιστον 70 χαρακτήρες.

Παράδειγμα: Αυτοί οι τύποι κωδικών ισχύουν για την επαλήθευση κωδικών πρόσβασης, την ταξινόμηση λιστών προϊόντων με αναλυτική περιγραφή ή αλλού.

🔶 (\w+\s){6,}\w+

Αυτός ο κώδικας Regex έχει τρεις ενότητες. Στοχεύει να αντιστοιχίσει λέξεις και αριθμούς με κενά μεταξύ τους. Επομένως, ο κώδικας θα φέρει τις συμβολοσειρές που είναι τουλάχιστον 6 λέξεις ή περισσότερες, όπως αυτή η πρόταση. “Οι χορδές που είναι τουλάχιστον 6 λέξεις ή περισσότερες.”

Παράδειγμα: Αυτοί οι κωδικοί ισχύουν για το φιλτράρισμα άρθρων με μεγαλύτερους τίτλους, μεγαλύτερα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

🔶 ^(ποιος|τι|που|πότε|γιατί|πώς)[“ “]

Αυτός ο κώδικας Regex είναι απλός και αρκετά ωφέλιμος για bloggers και ειδικούς SEO. Είναι εύκολο να γίνει κατανοητό ότι θα ταιριάζει με όλα τα ερωτήματα στις μηχανές αναζήτησης που ξεκινούν με οποιαδήποτε από αυτές τις λέξεις. ποιος, ή τι, ή πού, και άλλοι στην παρένθεση. Η συμβολοσειρά πρέπει να ξεκινά με οποιαδήποτε από αυτές τις λέξεις, ακολουθούμενη από ένα κενό. Επομένως, δεν θα φέρει λέξεις όπως, “ωστόσο”, “ολόκληρο” κ.λπ.

  Μπορείτε να ξαναζήσετε το GameCube σε μια σύγχρονη τηλεόραση και είναι εκπληκτικό

Παράδειγμα: Αυτοί οι κωδικοί είναι κατάλληλοι για την κατανόηση των τάσεων της αγοράς και των συζητήσεων των χρηστών για τη λήψη νέων ιδεών περιεχομένου.

🔶 “ποιος | τι | που | πότε | γιατί | πώς»

Είναι παρόμοιο με τον κώδικα Regex που συζητήθηκε παραπάνω, αλλά εδώ, η συνάρτηση θα ταιριάζει με όλες τις συμβολοσειρές που περιέχουν οποιαδήποτε από αυτές τις λέξεις, ανεξάρτητα από το αν η συμβολοσειρά αρχίζει με αυτές τις λέξεις ή όχι.

Παράδειγμα: Ο κώδικας είναι κατάλληλος για την επισήμανση αμφισβητήσιμων δηλώσεων, το φιλτράρισμα των εισροών χρήστη κ.λπ.

🔶 .*

Η περίοδος μεταχαρακτήρα ακολουθούμενη από έναν αστερίσκο ονομάζεται συχνά έκφραση μπαλαντέρ, επειδή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ταιριάξετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη συμβολοσειρά βάζοντάς την κάτω από αυτόν τον κωδικό.

Παράδειγμα: Το Regex .*Android.* θα ανακτήσει όλες τις σελίδες στην ιδιοκτησία σας που περιέχουν τη λέξη Android. Χρησιμοποιώντας απευθείας τον κωδικό .* στο φίλτρο, θα εξαγάγει όλες τις σελίδες που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης σε ένα μήνα.

🔶 [^\/\.\-:0-9A-Za-z_]

Ένα σύμβολο caret ακολουθείται από μια ανάστροφη κάθετο, η οποία θα αποκλείσει τους χαρακτήρες που αναφέρονται στον κώδικα. Εδώ, ο κώδικας θα ταιριάζει με συμβολοσειρές που δεν έχουν κάθετο προς τα εμπρός, ψηφία, τελεία, άνω και κάτω τελεία, παύλα και όλα τα αλφάβητα με κεφαλαία και πεζά.

Παράδειγμα: Επομένως, ο κώδικας ισχύει για τη λήψη διευθύνσεων URL, μετα-περιγραφών ή περιεχομένου που έχει ειδικούς χαρακτήρες όπως &%$@.

🔶 ?i)(((είναι|είναι).(μάρκα|ιστοτόπος|εταιρία)|(μάρκα|ιστοτόπος|εταιρία).(είναι|είναι)).*(αποβράσματα|αξιόπιστα))

Είναι ένας μακρύς κωδικός Regex με συγκεκριμένες ενότητες. Ο χαρακτήρας “?i” που χρησιμοποιείται στην αρχή του κώδικα είναι για μια σημαία χωρίς διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Σημαίνει ότι ο κώδικας θα ταιριάζει με τις συμβολοσειρές ανεξάρτητα από το αν είναι κεφαλαίο ή πεζό. Οι παρενθέσεις που ακολουθούν περιέχουν μερικές λέξεις που χωρίζονται με χαρακτήρες σωλήνα (OR).

Ο κώδικας Regex θα εντοπίσει τα ερωτήματα ανεξάρτητα από τις υπονοούμενες περιπτώσεις γραμμάτων, που περιλαμβάνουν τις λέξεις is or are, brand, company ή site, μαζί με scum ή αξιόπιστο.

Παράδειγμα: Αυτός ο κώδικας Regex μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά για την εύρεση του μοτίβου των ερωτημάτων των πελατών. Θα μπορείτε να γνωρίζετε εάν ο ιστότοπός σας έχει θετικές ή αρνητικές κριτικές.

🔶 (kwd1|kwd2).*

Είναι μια απλοποιημένη χρήση του κωδικού regex διαχωρισμού όπου η GSC θα φιλτράρει σελίδες ή ερωτήματα είτε τη λέξη kwd1 είτε kwd2, ακολουθούμενη από οποιοδήποτε άλλο γράμμα ή αριθμό.

Παράδειγμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοτίβο για να εξαγάγετε σελίδες στον ιστότοπό σας που έχουν οποιαδήποτε από αυτές τις λέξεις συνδεδεμένες με άλλες λέξεις ή αριθμούς στη διεύθυνση URL, τον τίτλο, το meta ή το περιεχόμενο.

🔶 (Λέξη-κλειδί1 ΚΑΙ Λέξη-κλειδί2)

Αυτός ο κώδικας είναι ένα σαφές παράδειγμα έκφρασης συνδυασμού. Το “AND” είναι ένας τελεστής που χρησιμοποιείται στον κώδικα Regex. Χρησιμοποιείται για τη λήψη σελίδων που έχουν αυτές τις δύο λέξεις στην ίδια σειρά.

Παράδειγμα: Μπορείτε να εφαρμόσετε τον κώδικα στο GSC για να λάβετε σελίδες, τίτλους ή meta με δύο συγκεκριμένες λέξεις με την ίδια σειρά.

🔶 “λέξη-κλειδί1 λέξη-κλειδί2”

Ο κώδικας είναι κατάλληλος για την αντιστοίχιση μιας φράσης ή μιας ακριβούς σειράς λέξεων στην ιστοσελίδα.

Παράδειγμα: Εφαρμόστε τον κώδικα στο GSC για να βρείτε σελίδες με τίτλο, περιγραφή ή περιεχόμενο που περιέχει μια συγκεκριμένη φράση.

🔶 (Λέξη-κλειδί1 | Λέξη-κλειδί2)

Αυτός ο κωδικός έχει δύο λέξεις και έναν χαρακτήρα σωλήνα. Σημαίνει ότι η GSC θα εμφανίζει σελίδες του ιστότοπού σας που έχουν είτε τη λέξη-κλειδί1 είτε τη λέξη-κλειδί2, αλλά όχι και τα δύο.

Παράδειγμα: Εφαρμόστε τον κώδικα για να εξαγάγετε σελίδες από τον ιστότοπό σας που έχουν οποιαδήποτε από τις δύο ή περισσότερες λέξεις διαχωρισμένες με τον χαρακτήρα σωλήνα.

🔶 (Λέξη-κλειδί1)\b(Λέξη-κλειδί2)\b

Αυτός ο κωδικός Regex έχει δύο συγκεκριμένες λέξεις με τον χαρακτήρα “\b” που είναι σύμβολο για το όριο λέξης. Θα παρέχει σελίδες με αυτές τις δύο λέξεις και καμία άλλη λέξη, ψηφίο ή χαρακτήρα ανάμεσά τους.

Παράδειγμα: Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κώδικα στο φίλτρο GSC για να μάθετε για σελίδες που έχουν δύο ξεχωριστές λέξεις στη συνέχεια.

🔶 (Λέξη-κλειδί1)\w+(Λέξη-κλειδί2)

Ο κώδικας περιλαμβάνει δύο λέξεις με τον μεταχαρακτήρα “\w+” ανάμεσα, όπου το “w” είναι πεζό. Επομένως, θα φέρει όλες τις σελίδες που περιέχουν αυτές τις δύο λέξεις, είτε στον τίτλο, στην περιγραφή ή στο περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λέξεων μεταξύ τους.

Παράδειγμα: Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον κώδικα για να εξαγάγετε όλες τις σελίδες στον ιστότοπό σας που περιέχουν τουλάχιστον αυτές τις δύο λέξεις οπουδήποτε στον τίτλο, το περιεχόμενο ή το meta.

🔶 (Λέξη-κλειδί)\bφράση

Είναι ένας απλός κώδικας Regex για να αντιστοιχίσετε τη συμβολοσειρά με τη λέξη σε παρένθεση και ακολουθούμενη από τη φράση λέξης. Ο μεταχαρακτήρας “\b” υποδηλώνει όριο λέξης ή κανένα άλλο χαρακτήρα ανάμεσα στις δεδομένες λέξεις.

  11 Καλύτερος διαδικτυακός μεταγλωττιστής Ruby για κώδικα εν κινήσει

Παράδειγμα: Αυτός ο κώδικας Regex στο GSC σας θα παραδώσει σελίδες που έχουν τις συγκεκριμένες λέξεις σε σειρά οπουδήποτε στο άρθρο, όπως “φράση λέξης-κλειδιού”.

🔶 a-url.|.b-url.|.c-url.|.e-url.|.f-url.|.g-url.|.h-url.|.i-url.|.j -url.|.k-url.|.l-url.|.m-url.|.n-url.|.o-url.|.p-url.|.

Αυτός ο κώδικας Regex παραθέτει πολλαπλές διευθύνσεις URL “a,b,c,e,g…..” χωρισμένες με τον χαρακτήρα σωλήνα. Επομένως, θα φιλτράρει τις συμβολοσειρές με οποιαδήποτε από αυτές τις διευθύνσεις URL.

Παράδειγμα: Μπορείτε να εφαρμόσετε τέτοια μοτίβα στον πίνακα GSC για να λάβετε ιστοσελίδες που έχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις URL στον τίτλο ή το άρθρο.

🔶 ^(μήλο|μπάλα|γάτα| φάρμα πάπιας)$

Ο δεδομένος κωδικός υπονοεί την αντιστοίχιση της αρχής μιας συμβολοσειράς με μία από αυτές τις λέξεις, “μήλο, μπάλα, γάτα ή φάρμα πάπιας”, επειδή ο χαρακτήρας σωλήνα τις χωρίζει. Ενώ φροντίζει επίσης να μην έχει άλλη λέξη ή χαρακτήρα.

Παράδειγμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με σελίδες που έχουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στην αρχή.

🔶 .*\/$

Ο δεδομένος κώδικας Regex στοχεύει να καταγράψει κάθε συμβολοσειρά, είτε λέξεις είτε αριθμούς, αλλά θα πρέπει να τελειώνει με κάθετο προς τα εμπρός.

Παράδειγμα: Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντιστοιχίσετε τις σελίδες που έχουν διευθύνσεις URL που τελειώνουν με κάθετο προς τα εμπρός.

🔶 .(καλύτερη|κορυφή|έναντι|κριτική).*

Αυτός ο κωδικός θα ταιριάζει με συμβολοσειρές που έχουν τελεία στην αρχή μαζί με μία από τις δεδομένες λέξεις (που χωρίζονται με χαρακτήρα σωλήνα) και άλλες λέξεις, αριθμούς ή ειδικούς χαρακτήρες στη συνέχεια.

Παράδειγμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοια μοτίβα του Regex σε εμπορικές αναφορές για να κατανοήσετε τις τάσεις της αγοράς.

🔶 (αγορά|φθηνή|τιμή|αγορά|παραγγελία).

Αυτός ο κωδικός θα ταιριάζει με συμβολοσειρές που έχουν μία από τις δεδομένες λέξεις διαχωρισμένες από έναν χαρακτήρα σωλήνα και ακολουθούμενες από άλλες λέξεις, αριθμούς ή χαρακτήρες.

Παράδειγμα: Αυτοί οι κωδικοί είναι χρήσιμοι για την αντιστοίχιση αναζητήσεων συναλλαγών ή ερωτημάτων που σχετίζονται με τα προϊόντα του ιστότοπού σας.

🔶 (face(b|be)ook) 🔶 (f(a|e)ce(b|be)ook 🔶 (fa(c|s)(e|i)book)

Αυτοί οι κωδικοί έχουν έναν συνδυασμό λέξεων μέσα σε παρενθέσεις μαζί με χαρακτήρες σωλήνων ανάμεσά τους.

Το πρώτο Regex θα ταιριάζει με τις συμβολοσειρές που έχουν τη λέξη “face” ακολουθούμενη από “b” ή “be” και τελειώνει με “ook”. Έτσι, οι σελίδες που θα ανακτηθούν θα έχουν τη λέξη facebook ή facebeook.

Το δεύτερο Regex θα ταιριάζει με τις συμβολοσειρές που έχουν τη λέξη “f” ακολουθούμενη από “a” ή “e” ακολουθούμενη από “ce” ακολουθούμενη από “b” ή “be” και τελειώνει με “ook”. Έτσι, οι σελίδες που ανακτήθηκαν θα έχουν οποιονδήποτε συνδυασμό, όπως facebook, fecebook, facebeook ή fecebeook.

Το τρίτο Regex θα ταιριάζει με τις συμβολοσειρές που έχουν τη λέξη “fa” ακολουθούμενη από “c” ή “s” ακολουθούμενη από “e” ή “I” και τελειώνει με “book”. Έτσι, οι ανακτημένες σελίδες θα έχουν οποιονδήποτε συνδυασμό, όπως facebook, facibook, fasebook ή fasibook.

Παράδειγμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιους κωδικούς για να αντιστοιχίσετε πιθανά ορθογραφικά λάθη στις ιστοσελίδες σας.

🔶 .wp-.

Ο κωδικός που δίνεται θα ταιριάζει με τις συμβολοσειρές που έχουν τελεία ακολουθούμενη από “wp-” που ακολουθείται από άλλους χαρακτήρες.

Παράδειγμα: Είναι κατάλληλο για εξαγωγή σελίδων με URL WordPress.

🔶 .*/url-1/.* έναντι .*/url-2/.*

Ο δεδομένος κώδικας έχει δύο διαφορετικές διευθύνσεις URL με χαρακτήρα σύγκρισης Regex. Θα φέρει δύο συγκεκριμένες διευθύνσεις URL από τον ιστότοπό σας για να συγκρίνει τις μετρήσεις τους.

Παράδειγμα: Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον κώδικα για να συγκρίνετε την επισκεψιμότητα, τη συμμετοχή χρηστών και άλλη πρόοδο μεταξύ δύο συγκεκριμένων ιστοσελίδων στον ιστότοπό σας.

Άλλα ασυνήθιστα Regexes

🔺 (?i)\bλέξη-κλειδί\b

Αυτός ο κώδικας θα ταιριάζει με μια συμβολοσειρά που έχει τη λέξη “λέξη-κλειδί”. Η αναζήτηση γίνεται ανεξάρτητα από την ευαισθησία πεζών-κεφαλαίων της λέξης στις ιστοσελίδες.

🔺 “φράση”

Αυτός ο κώδικας θα ταιριάζει απλώς με τις σελίδες που έχουν τη φράση λέξης μέσα.

🔺 \w{5}

Ο κώδικας θα ταιριάζει με ερωτήματα που έχουν χαρακτήρες 5 λέξεων.

🔺 \d{3}

Αυτός ο κωδικός θα ταιριάζει με ερωτήματα που έχουν ακριβώς 3 ψηφία.

🔺 ([^” “]*)

Αυτός ο κωδικός Regex θα ταιριάζει με συμβολοσειρές που δεν έχουν χαρακτήρες σε εισαγωγικά.

🔺 (?i)\b(λέξη-κλειδί1|λέξη-κλειδί2|λέξη-κλειδί3)\b

Αυτός ο δεδομένος κωδικός θα ταιριάζει με τις συμβολοσειρές που έχουν οποιαδήποτε από τις λέξεις χωρισμένες με χαρακτήρα σωλήνα και με οποιαδήποτε ή κεφαλαία ή πεζά.

🔺 \W+

Ο κωδικός θα ταιριάζει με οποιονδήποτε αριθμό χαρακτήρων χωρίς λέξη, συνήθως ειδικούς χαρακτήρες.

🔺 \d{3,5}

Ο κωδικός θα ταιριάζει με όλες τις συμβολοσειρές που έχουν αριθμούς 3 ψηφίων και μέγιστο 5 ψηφία.

🔺 \b\w+\b

Ο κωδικός θα ταιριάζει με οποιονδήποτε αριθμό χαρακτήρων λέξης με όρια λέξεων.

Τελικές Λέξεις

Η μηχανή αναζήτησης Google έχει γίνει πηγή τεράστιων πληροφοριών μετά την εισαγωγή κωδικών Regex στα φίλτρα απόδοσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η κατανόηση της δομής των κωδικών για την εξαγωγή των αναλυτικών αναφορών.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετούς κωδικούς Regex στον πίνακα σας για να λάβετε περίεργες λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας και να τους χρησιμοποιήσετε για να αυτοσχεδιάσετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα κόλπα αναζήτησης Google που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.