Παρακολούθηση ή μη παρακολούθησης; Ζύγιση της δυνατότητας παρακολούθησης εφαρμογών του iPhone

Βασικά Takeaways

  • Η παρακολούθηση εφαρμογών συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητές σας εντός των εφαρμογών, παρέχοντας εξατομικευμένες διαφημίσεις και προτάσεις βάσει τοποθεσίας για καλύτερη εμπειρία χρήστη.
  • Οι προγραμματιστές εφαρμογών επωφελούνται από την παρακολούθηση εφαρμογών δημιουργώντας έσοδα μέσω στοχευμένων διαφημίσεων, αγορών εντός εφαρμογής και λειτουργιών premium.
  • Ωστόσο, η παρακολούθηση εφαρμογών θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο, οδηγεί σε στοχευμένες και δυνητικά παρεμβατικές διαφημίσεις και μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Επομένως, εξετάστε αυτά τα μειονεκτήματα προτού επιτρέψετε στις εφαρμογές να σας παρακολουθούν.

Η παρακολούθηση εφαρμογών είναι μια αόρατη δύναμη που διαμορφώνει τις διαδικτυακές μας εμπειρίες, δουλεύοντας μυστικά για τη συλλογή όλων των διαδραστικών σας δεδομένων με μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Κατά τη λήψη μιας εφαρμογής στο iPhone σας, μπορεί να έχετε δει ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να επιτρέψετε σε μια εφαρμογή να σας παρακολουθεί.

Αν πάντα αναρωτιόσαστε αν το πάτημα αυτού του κουμπιού είναι το σωστό, είμαστε εδώ για να λύσουμε το δίλημμά σας. Θα σταθμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παρακολούθησης εφαρμογών και θα απαντήσουμε στο μεγάλο ερώτημα: παρακολούθηση ή όχι;

Τι είναι η παρακολούθηση εφαρμογών σε iPhone;

Ο όρος παρακολούθηση εφαρμογών είναι αρκετά αυτονόητος και αναφέρεται στο τι συμβαίνει στα παρασκήνια όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές στο iPhone σας. Όταν κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικές αγορές, παίζετε ένα παιχνίδι ή παραδίδετε φαγητό μέσω διαφόρων εφαρμογών, η παρακολούθηση εφαρμογών θα σας παρακολουθεί και θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητές σας εντός της εφαρμογής.

Τα μοτίβα χρήσης εφαρμογών, η διάρκεια χρήσης μιας εφαρμογής, η τοποθεσία σας και οι αλληλεπιδράσεις με διαφημίσεις εντός εφαρμογής είναι μερικά από τα πράγματα που παρακολουθούνται και καταγράφονται.

  Πώς να μετατρέψετε μια διεύθυνση URL σε σύνδεσμο Emoji

Οι περισσότεροι προγραμματιστές εφαρμογών και διαφημιστές ενσωματώνουν αυτήν τη δυνατότητα στις εφαρμογές τους για να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα και τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών. Αυτό τους βοηθά να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους ώστε να ενσωματώνουν δημοφιλείς λειτουργίες και να παρέχουν καλύτερη εμπειρία για εσάς. Εάν δεν σας αρέσει, μπορείτε εύκολα να σταματήσετε την παρακολούθηση μεμονωμένων εφαρμογών στο iPhone σας.

Τα πλεονεκτήματα του να επιτρέπεται στις εφαρμογές να σας παρακολουθούν

Γιατί η παρακολούθηση εφαρμογών είναι τόσο ενσωματωμένη στην τεχνολογία σήμερα; Λοιπόν, είναι κυρίως επειδή έχει πολλά οφέλη τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές. Θα συζητήσουμε τα σημαντικότερα παρακάτω.

1. Εξατομικευμένες διαφημίσεις

Όταν η δραστηριότητά σας παρακολουθείται σε μια εφαρμογή, μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές να εμφανίζουν διαφημίσεις σχετικές με εσάς, ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε προϊόντα, προσφορές, υπηρεσίες και περιεχόμενο που πραγματικά σας αρέσει και μπορεί να χρειάζεστε.

Χωρίς εξατομικευμένες διαφημίσεις που λαμβάνετε μέσω της παρακολούθησης εφαρμογών, πιθανότατα θα δείτε ένα σωρό άσχετα πράγματα που δεν σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και δεν χάνουν τον χρόνο σας.

Είναι επίσης χρήσιμο για τους προγραμματιστές εφαρμογών, καθώς μπορούν να κατανείμουν τους πόρους τους πιο αποτελεσματικά στοχεύοντας χρήστες με συγκεκριμένες διαφημίσεις με τις οποίες είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν.

2. Συστάσεις βάσει τοποθεσίας

Δεν απαιτούν όλες οι εφαρμογές την τοποθεσία σας για τις υπηρεσίες τους, αλλά οι περισσότερες το κάνουν, συνήθως για δικό σας όφελος. Όταν μια εφαρμογή γνωρίζει πού βρίσκεστε, μπορεί να προτείνει κοντινά καταστήματα, εστιατόρια, καταστήματα, εκδηλώσεις και υπηρεσίες που καλύπτουν αυτό που θέλετε και χρειάζεστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ταξιδεύετε και θέλετε να εξερευνήσετε νέα μέρη χωρίς ταλαιπωρία.

Άλλα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η παρακολούθηση τοποθεσίας περιλαμβάνουν ενημερώσεις παράδοσης φαγητού, κίνηση σε πραγματικό χρόνο και καιρικές συνθήκες γύρω σας, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone σας εάν δεν θέλετε οι εφαρμογές να βλέπουν την τοποθεσία σας.

  Τα 10 καλύτερα ιστολόγια Java για προγραμματιστές όλων των επιπέδων

3. Νομισματοποίηση

Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος που οι προγραμματιστές εφαρμογών ενσωματώνουν τόσο ευρέως την παρακολούθηση εφαρμογών. Χωρίς αυτό, δεν θα λάμβαναν κανένα χρηματικό όφελος από τις δωρεάν εφαρμογές που έχουν αναπτύξει, καθιστώντας τις προσπάθειές τους μάταιες.

Μόλις μπορέσουν να παρακολουθήσουν τι ενδιαφέρει τους χρήστες, οι προγραμματιστές μπορούν να εργαστούν για τη δημιουργία εσόδων μέσω στοχευμένων διαφημίσεων, αγορών εντός εφαρμογής, συνδρομών και λειτουργιών υψηλής ποιότητας. Αυτό τους δίνει αρκετά για να συνεχίσουν να δημιουργούν δωρεάν υπηρεσίες για τους χρήστες, έτσι όλοι κερδίζουν στο τέλος.

4. Σχόλια για προγραμματιστές

Μπορεί να μην το έχετε δει ποτέ από αυτήν την οπτική γωνία, αλλά γίνεστε μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης μιας εφαρμογής απλώς χρησιμοποιώντας την και επιτρέποντας την παρακολούθηση εφαρμογών. Η αλληλεπίδρασή σας με την εφαρμογή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για έναν προγραμματιστή να γνωρίζει πώς λειτουργεί η εφαρμογή του.

Μπορούν να εντοπίσουν όλα όσα χρειάζονται βελτίωση, να διορθώσουν σφάλματα, να βελτιώσουν τη διεπαφή χρήστη και να καθορίσουν πότε η εφαρμογή πρόκειται να γίνει ενημέρωση. Στο τέλος της ημέρας, η εφαρμογή θα γίνει ευκολότερη και καλύτερη στη χρήση της, και όλα αυτά χάρη στα δεδομένα που παρείχατε.

Τα μειονεκτήματα του να επιτρέπεται στις εφαρμογές να σας παρακολουθούν

Η ιστορία δεν ολοκληρώνεται ποτέ χωρίς να βαραίνει τόσο το κακό όσο και το καλό. Για να έχετε πλήρη επίγνωση του τι επιλέγετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα μειονεκτήματά του. Αυτή η ενότητα θα εξετάσει εν συντομία τα μειονεκτήματα της παρακολούθησης εφαρμογών και γιατί δεν είναι το φλιτζάνι τσάι για όλους.

1. Το απόρρητό σας έχει τεθεί σε κίνδυνο

Το απόρρητο είναι ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα του τεχνολογικού κόσμου σήμερα. Τα όρια μεταξύ της προστασίας των πληροφοριών και της παροχής ευκολίας γίνονται όλο και πιο ασαφή και η δυσπιστία αυξάνεται. Η Apple ήταν σε καλύτερη θέση με την εισαγωγή της Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών στο iOS για να σταματήσει τις εφαρμογές να σας παρακολουθούν αν δεν το θέλετε.

  9 ισχυρά εργαλεία για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την παρακολούθηση εφαρμογών ASP.NET

Εάν επιλέξετε να αφήσετε τις εφαρμογές να σας παρακολουθούν, να γνωρίζετε ότι οι συνήθειες περιήγησής σας, η τοποθεσία, η χρήση εφαρμογών και ακόμη και ορισμένα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να είναι προσβάσιμα από οντότητες. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα οι πληροφορίες σας να πέσουν σε λάθος χέρια και να χρησιμοποιηθούν κατάχρηση, εκθέτοντας σας σε ορισμένους κινδύνους, όσο ελάχιστοι κι αν είναι.

2. Στοχευμένες διαφημίσεις

Ενώ οι εξατομικευμένες διαφημίσεις είναι αρκετά χρήσιμες με διάφορους τρόπους, μπορεί να βομβαρδιστείτε με τόνους διαφημίσεων, οι οποίες μπορεί να είναι ενοχλητικές και ενοχλητικές. Η επανειλημμένη προβολή διαφημίσεων σχετικά με πράγματα που μπορεί να έχετε αναζητήσει μπορεί επίσης να κάνει τους χρήστες να αισθάνονται άβολα όταν αναλύονται και μπορεί να θεωρηθεί ως πρακτική χειραγώγησης.

Επιπλέον, θα βλέπετε μόνο ένα επιλεγμένο είδος διαφημίσεων που η εφαρμογή θεωρεί σχετικές με εσάς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη έκθεσης και διαφορετικότητας, περιορίζοντας αυτά που μπορείτε να δείτε και να ανακαλύψετε.

3. Αποστράγγιση μπαταρίας

Η συνεχής παρακολούθηση είναι μια διαδικασία που καταναλώνει σημαντική ποσότητα μπαταρίας και ενέργειας, ειδικά εάν απαιτεί επίσης την ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Κανείς δεν θέλει να ξεμείνει από μπαταρία σε άβολες στιγμές και η συνεχής παρακολούθηση εφαρμογών μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό.

Το να μην έχετε μπαταρία επανειλημμένα και να τρέχετε για να αναζητήσετε φορτιστή είναι μια ταλαιπωρία και μπορεί επίσης να μειώσει την υγεία της μπαταρίας σας μακροπρόθεσμα. Η απενεργοποίηση της παρακολούθησης εφαρμογών είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας.

Να είστε έξυπνοι σχετικά με τις εφαρμογές που μπορούν να σας παρακολουθούν, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ό,τι χρειάζεστε, ενώ ταυτόχρονα διατηρείτε την μπαταρία σας.

Αξίζει τα πλεονεκτήματά της η παρακολούθηση εφαρμογών;

Η παρακολούθηση εφαρμογών αποφέρει έσοδα για τις περισσότερες από τις εφαρμογές εκεί έξω. Ως εκ τούτου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τεχνολογικού κόσμου. Έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εφαρμογές για να συνδέουν τον κόσμο και σας προσφέρει εξατομικευμένες διαφημίσεις και προτάσεις βάσει τοποθεσίας, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Δυστυχώς, έρχεται με το κόστος να διακινδυνεύσετε το απόρρητό σας και να αποφορτιστεί η μπαταρία, μαζί με το εμπόδιο να έχετε μια εξαιρετικά φιλτραρισμένη εμπειρία περιήγησης.