Ο οδικός χάρτης No-Fluff για να γίνεις ηθικός χάκερ [2023]

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και οι εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο δεν σταματούν με την αυξανόμενη εξάρτηση από το cloud και τις διαδικτυακές υπηρεσίες από άτομα και οργανισμούς.

Με την ακμάζουσα ψηφιοποίηση και τις μεγάλες υπηρεσίες, τα προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου και τις οικονομικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο, οι χάκερ αναζητούν πάντα κενά και τρωτά σημεία ασφαλείας για να βρουν μια ευκαιρία να παραβιάσουν το δίκτυο και τα συστήματα μιας εταιρείας και να εκτελέσουν κακόβουλες δραστηριότητες.

Μια επίθεση hacking συμβαίνει κάθε 39 δευτερόλεπτα και γύρω 300.000 κακόβουλο λογισμικό που δημιουργείται καθημερινά — έχει αυξήσει τη σημασία της διαδικτυακής ασφάλειας και των ειδικευμένων ατόμων που μπορούν να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και των πιθανοτήτων διαδικτυακών παραβιάσεων.

Εδώ λάμπει η σημασία ενός ηθικού χάκερ. Ο ρόλος ενός ηθικού χάκερ είναι να διασφαλίζει την διαδικτυακή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ενός οργανισμού, βρίσκοντας και διορθώνοντας τα κενά ασφαλείας προτού μπορέσουν οι χάκερ να τα εκμεταλλευτούν.

Αν σας ενδιαφέρει να γίνετε ηθικός χάκερ και θέλετε να εξερευνήσετε και να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον τομέα, αυτό είναι το τέλειο άρθρο. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι κάνει ένας ηθικός χάκερ, βασικές δεξιότητες που απαιτούνται και ευθύνες, ευκαιρίες καριέρας και έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να γίνεις ηθικός χάκερ για να χτίσεις μια προσοδοφόρα καριέρα.

Πίνακας περιεχομένων

Κατανόηση του Ethical Hacking και τι κάνει ένας Ethical Hacker;

Η ηθική πειρατεία, επίσης γνωστή ως πειρατεία λευκού καπέλου, είναι όπου ένας ηθικός χάκερ χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές, εργαλεία και δεξιότητες προγραμματισμού για να δοκιμάσει και να βελτιώσει την ασφάλεια ενός δικτύου ή συστήματος.

Ο ρόλος ενός ηθικού χάκερ είναι να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει τα τρωτά σημεία και τις αδυναμίες του συστήματος που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας χάκερ για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση για κακόβουλους σκοπούς, όπως η εκτέλεση παραβιάσεων δεδομένων και η βλάβη της φήμης και της εικόνας της επωνυμίας ενός οργανισμού.

Έτσι, ένας ηθικός χάκερ βοηθά τους οργανισμούς να βρουν τα τρωτά σημεία ασφαλείας και να τα διορθώσουν πριν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από έναν χάκερ. Αυτή είναι μια κατάσταση win-win και για τα δύο μέρη—καθώς οι οργανισμοί μπορούν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι χάκερ πληρώνονται για το ίδιο.

Οι ηθικοί χάκερ μπορούν είτε να εργαστούν ως εσωτερικοί επαγγελματίες ασφάλειας, είτε ως ειδικοί σε προσομοίωση επιθετικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή ως ανεξάρτητοι εργολάβοι.

Σε αντίθεση με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ή τους κακόβουλους χάκερ, οι ηθικοί χάκερ συνεργάζονται με εταιρείες και οργανισμούς για να βρουν τρωτά σημεία χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές δεξιότητες και εργαλεία προγραμματισμού και παρέχουν λύσεις για να τα διορθώσουν πριν τα ανακαλύψουν οι χάκερ.

Διαβάστε επίσης: Ethical Hacker Online Training Grounds

Είναι το Ethical Hacking ένα προσοδοφόρο επάγγελμα;

Δεδομένων των αυξανόμενων απειλών για την ασφάλεια και της σημασίας της διασφάλισης της ασφάλειας και του μετριασμού των κινδύνων – το ηθικό hacking είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα και υψηλής ζήτησης επαγγέλματα στη σημερινή εποχή.

Με άριστες δεξιότητες και καλά προσόντα, μπορείτε να κερδίσετε εξαψήφιο μισθό και άνω ως ηθικός χάκερ. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Glassdoor, ο μέσος μισθός ενός ηθικού χάκερ είναι $117.752 το χρόνομε επιπλέον αμοιβή 9.418 $ ετησίως.

Ο μισθός σας ως ηθικός χάκερ καθορίζεται από πολλούς παράγοντες όπως οι γνώσεις σας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τα δίκτυα, τον προγραμματισμό και άλλα, καθώς και από τη συνολική εμπειρία και τις πιστοποιήσεις σας.

Αν και μπορεί να αισθάνεστε δύσκολο στην αρχή όταν ξεκινάτε την καριέρα σας ως εισαγωγικός ηθικός χάκερ, με συνεπείς προσπάθειες, ποιοτική εμπειρία και καλές πιστοποιήσεις, μπορείτε να αναπτυχθείτε και να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα καριέρα για τον εαυτό σας.

Ποιες δεξιότητες πρέπει να διαθέτει ένας ηθικός χάκερ;

Για να ξεχωρίσετε στην καριέρα σας ως ηθικός χάκερ, πρέπει να αναπτύξετε βασικά σύνολα δεξιοτήτων. Εδώ είναι οι κορυφαίες δεξιότητες που πρέπει να κατακτήσετε για να γίνετε επαγγελματίας, ηθικός χάκερ:

 • Βασικές αρχές Linux: Το Linux είναι ένα κυρίαρχο και ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί τους περισσότερους ιστότοπους και διακομιστές. Πολλοί διακομιστές cloud, όπως ο Azure και ο AWS, έχουν αναπτυχθεί στο λειτουργικό σύστημα Linux. Ως εκ τούτου, η γνώση των βασικών και θεμελιωδών αρχών του Linux είναι ένα πλεονέκτημα για έναν έμπειρο, ηθικό χάκερ. Μπορείτε να δοκιμάσετε πιστοποιήσεις όπως Linux Essentials ή το Πιστοποίηση Red Hat για να μάθετε και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο Linux.
 • Τεχνικές δεξιότητες: Η κατανόηση των δικτύων υπολογιστών και της λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων κατανόησης όπως το Ethernet και το TCP/IP, είναι ζωτικής σημασίας για έναν ηθικό χάκερ. Είναι επίσης σημαντικό να εξοικειωθείτε με τους τύπους υλικού δικτύωσης, όπως διακόπτες, δρομολογητές και τείχη προστασίας.
 • Δεξιότητες προγραμματισμού: Αν και δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε σκληρό προγραμματισμό, η εξοικείωση με τις βασικές αρχές προγραμματισμού οποιωνδήποτε δημοφιλών γλωσσών, όπως η C, η C++, η Python ή η Java, είναι επωφελής, ειδικά στη γνώση του τρόπου λειτουργίας των συστημάτων υπολογιστών. Ο ρόλος της ηθικής πειρατείας απαιτεί συχνά προσαρμοσμένη κωδικοποίηση ή δέσμη ενεργειών για τη δημιουργία ασφαλούς λογισμικού ή την ανάλυση ή την αντίστροφη μηχανική κακόβουλου κώδικα. Ως εκ τούτου, η γνώση βασικών δεξιοτήτων προγραμματισμού είναι ένα πλεονέκτημα για έναν ηθικό χάκερ.
 • Βασικές αρχές δικτύωσης: Η κατανόηση των θεμελιωδών αρχών δικτύωσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η εκμάθηση σχετικά με τα πρωτόκολλα, την τοπολογία και την αρχιτεκτονική συμβάλλει στη δημιουργία αποτελεσματικών μέτρων και στρατηγικών ασφαλείας κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και στην εφαρμογή απόκρισης συμβάντων και εγκληματολογίας.
 • Επικοινωνιακές δεξιότητες: Ως ηθικός χάκερ, δεν αρκεί απλώς η εύρεση τρωτών σημείων. Πρέπει να επικοινωνείτε αποτελεσματικά περίπου το ίδιο με τους ηλικιωμένους σας, κάτι που περιλαμβάνει σαφείς αναφορές και δημιουργία προφορικών παρουσιάσεων για να διορθώσετε τα τρωτά σημεία όσο το δυνατόν νωρίτερα.
  Πώς να εγκαταστήσετε μια εσωτερική κάρτα ήχου στον υπολογιστή σας

Έτσι, το ηθικό hacking απαιτεί τόσο σκληρές όσο και μαλακές δεξιότητες και συνεπή μάθηση για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες τάσεις, εργαλεία και τεχνολογίες—για να χτίσετε μια σταθερή βάση και να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας ως ηθικός χάκερ.

Βασικές ευθύνες ενός ηθικού χάκερ

Οι ηθικοί χάκερ πρέπει να περάσουν από επίσημη εκπαίδευση, το Certified Ethical Hacking (CEH v11) από φημισμένα εκπαιδευτικά ινστιτούτα για να διαπρέψουν στο ethical hacking.

Τα άτομα διδάσκονται διάφορες δεξιότητες και εργαλεία και ενημερώνονται για τις κρίσιμες ευθύνες που θα πρέπει να αναλάβουν ως ηθικοί χάκερ.

Εδώ είναι οι βασικές ευθύνες ενός ηθικού χάκερ:

 • Σαρώστε και παραβιάστε τα δίκτυα και τα συστήματα του οργανισμού για να ελέγξετε για κενά και τρωτά σημεία.
 • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις και τις εγκαταστάσεις ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας για να αποφύγετε κακή χρήση.
 • Βοηθήστε στην αποφυγή συστημάτων ανίχνευσης και πρόληψης εισβολής.
 • Βρείτε κενά στις ασύρματες κρυπτογραφήσεις για να αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις σε διακομιστές ιστού και εφαρμογές.
 • Χειριστείτε τους κινδύνους που προκύπτουν λόγω κλοπής περιουσιακών στοιχείων σε φορητούς υπολογιστές και απάτης με συστήματα.
 • Υπογράψτε συμφωνίες μη αποκάλυψης ή εμπιστευτικές συμφωνίες για την προστασία των κρίσιμων δεδομένων και πληροφοριών του οργανισμού.

Προϋποθέσεις για έναν Ηθικό Χάκερ

Πριν επιλέξει και προχωρήσει στην καριέρα ενός ηθικού χάκερ, πολλοί αναρωτιούνται για τις προαπαιτούμενες δεξιότητες ή γνώσεις που απαιτούνται και αν χρειάζεται κάποιος πτυχίο για να γίνει ηθικός χάκερ.

Ενώ το να έχετε επαγγελματικό πτυχίο στο ethical hacking δεν είναι αναγκαιότητα, είναι σίγουρα ένα πρόσθετο πλεονέκτημα—κάνοντάς σας πιο αξιόπιστο, αξιόπιστο και αξιόπιστο. Το να γίνει κάποιος ηθικός χάκερ απαιτεί την απόκτηση κρίσιμων δεξιοτήτων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και χωρίς επίσημο πτυχίο, πρέπει να έχει υψηλή εμπειρία, γνώση και δεξιότητα για να βρει μια καλή δουλειά ως ηθικός χάκερ.

Ένας βήμα προς βήμα χάρτης πορείας για να γίνετε ηθικός χάκερ

Ακολουθήστε αυτόν τον βήμα προς βήμα και λεπτομερή οδικό χάρτη ηθικής πειρατείας για να ανοίξετε το δρόμο σας για να γίνετε ηθικός χάκερ.

#1. Εξοικειωθείτε με το LINUX/UNIX

Ως ηθικός χάκερ, η εξοικείωση με τα λειτουργικά συστήματα LINUX και UNIX είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς το LINUX είναι ένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα και δημοφιλή λειτουργικά συστήματα για πειρατεία.

Το LINUX διαθέτει ένα διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, παρέχει πολλά εργαλεία για τους χάκερ και εξασφαλίζει υψηλότερη ασφάλεια για τα συστήματα υπολογιστών. Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux περιλαμβάνουν το Ubuntu, το Red Hat Linux, το BackTrack Linux και πολλά άλλα, μαζί με το Kali Linux — ειδικά προσαρμοσμένο για σκοπούς πειρατείας.

#2. Μάθετε προγραμματισμό C

Η γλώσσα προγραμματισμού C είναι μια από τις αρχαιότερες και πιο πρωτόγονες γλώσσες προγραμματισμού από όλες, η οποία αποτελεί επίσης τη βάση για την εκμάθηση LINUX/UNIX καθώς είναι πλήρως γραμμένη σε C.

Έτσι, για να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Linux και να αξιολογήσετε και να αποδομήσετε τους κώδικες με ευκολία, το mastering C παρέχει το πάνω χέρι στους ηθικούς χάκερ. Ταυτόχρονα, μπορείτε επίσης να μάθετε άλλες κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού, όπως Python, PHP, Javascript και SQL, για να γίνετε ικανός ηθικός χάκερ.

#3. Μάθετε πώς να παραμένετε ανώνυμος

Το να κρύβετε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα και να μην αφήνετε ίχνη αποδεικτικών στοιχείων είναι μια από τις πιο κρίσιμες δεξιότητες ενός ηθικού χάκερ, που βοηθά να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδρομή που ακολουθείτε για να διεισδύσετε ή να χακάρετε ένα σύστημα.

  40 χρόνια μετά, το «Pac-Man» εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τις καρδιές μας

Τα Proxychains, το Anonsurf και το MacChanger είναι τα καλύτερα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την ανωνυμία σας και να προστατέψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Διαφορετικά, οι χάκερ με μαύρο καπέλο και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να επωφεληθούν αδικαιολόγητα εάν ανακαλύψουν τη διαδικασία που ακολουθήσατε για να χακάρετε ένα σύστημα—με αποτέλεσμα παραβιάσεις δεδομένων, μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό και άλλους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση της ανωνυμίας είναι υψίστης σημασίας.

#4. Master Networking Concepts

Η κατανόηση και η εκμάθηση εννοιών και πρωτοκόλλων δικτύου βοηθά στην εκμετάλλευση ευπαθειών ως ηθικός χάκερ και επίσης στην πλοήγηση στις προκλήσεις δικτύωσης, ειδικά με εις βάθος γνώση σχετικά με εργαλεία όπως το Nmap, το Burp Suite, το Wireshark, το Metasploit κ.λπ.

Μερικές από τις κρίσιμες έννοιες δικτύωσης που πρέπει να μάθετε περιλαμβάνουν υποδίκτυο, δίκτυο TCP/IP, Υπηρεσία Ονομάτων Τομέα (DNS), μπλοκ μηνυμάτων διακομιστή, δίκτυα Bluetooth, ασύρματα δίκτυα, μάσκες δικτύων και CIDR, δίκτυα αυτοκινήτων, δίκτυα SCADA και απλό πρωτόκολλο διαχείρισης δικτύου .

#5. Περιήγηση μέσω του κρυφού ιστού

Ως ηθικός χάκερ, η πρόσβαση στον κρυφό και σκοτεινό ιστό του Διαδικτύου, ο οποίος συνήθως δεν είναι ορατός στις μηχανές αναζήτησης, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη εγκληματικών δραστηριοτήτων και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Tor, ένα πρόγραμμα περιήγησης που ανωνυμοποιεί, για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό, καθώς ο σκοτεινός ιστός απαιτεί ειδική εξουσιοδότηση ή λογισμικό για πρόσβαση σε αυτόν. Αν και δεν είναι παράνομη κάθε πτυχή του σκοτεινού ιστού ή οτιδήποτε υπάρχει σε αυτόν, το να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες και να διασφαλίζεις πώς μπορείς να κρατήσεις τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου μακριά είναι κρίσιμο για έναν ηθικό χάκερ.

#6. Υιοθετήστε την κρυπτογραφία ή τη μυστική γραφή

Η εκμάθηση της τέχνης της κρυπτογράφησης και της αποκρυπτογράφησης με κρυπτογραφία ή μυστική γραφή είναι μια κρίσιμη δεξιότητα για έναν ηθικό χάκερ.

Οργανισμοί και επιχειρήσεις κρυπτογραφούν πολλά πολύτιμα και ευαίσθητα δεδομένα σε δίκτυα χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως ο έλεγχος ταυτότητας και η εξουσιοδότηση.

Η κατανόηση αυτών των εννοιών ασφάλειας, όπως η εμπιστευτικότητα και η ακεραιότητα των δεδομένων και η εκμάθηση του τρόπου αναγνώρισης της κρυπτογράφησης και της ανακάλυψης δεδομένων, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα μαθήματα για έναν εξειδικευμένο, ηθικό χάκερ.

#7. Βουτήξτε βαθύτερα στις έννοιες του Hacking

Μόλις κατακτήσετε τις δεξιότητές σας στα προαναφερθέντα πεδία και θέματα, είναι απαραίτητη η βαθιά εμβάθυνση σε ηθικές παραβιάσεις και έννοιες εκμάθησης όπως η έγχυση SQL, η αξιολόγηση ευπάθειας και η δοκιμή διείσδυσης.

Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να ενημερώνεστε για τα πιο πρόσφατα εργαλεία ασφαλείας, ειδήσεις και τάσεις για να βρείτε νέες τεχνικές hacking και να διασφαλίσετε περαιτέρω ασφάλεια δικτύου και συστήματος.

#8. Μάθετε να εξερευνάτε ευπάθειες συστήματος

Η εκμάθηση της δεξιότητας της σάρωσης δικτύων και ο εντοπισμός κενών και τρωτών σημείων δικτύου είναι μια δεξιότητα που πολλοί ικανοί ηθικοί χάκερ επιθυμούν να κατακτήσουν. Εκτός από την εύρεση τρωτών σημείων, οι ηθικοί χάκερ είναι επίσης ελεύθεροι να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν τα δικά τους τρωτά σημεία για να παραβιάσουν ένα σύστημα.

Μερικά από τα κρίσιμα εργαλεία αναγνώρισης ευπάθειας από το Kali Linux περιλαμβάνουν το Nessus Vulnerability Scanner, το Nikto Vulnerability Scanner, το Nmap Vulnerability Scanner, το OpenVAS Vulnerability Scanner και το Wapiti Vulnerability Scanner.

#9. Παρακολουθήστε φόρουμ και συζητήσεις εμπειρογνωμόνων

Ενώ η εκμάθηση των δεξιοτήτων που αναφέρθηκαν παραπάνω και η συνεπής πρακτική είναι σημαντική, η παρακολούθηση συζητήσεων και διαδικτυακών σεμιναρίων, η συμμετοχή σε φόρουμ και κοινότητες hacking, η συνάντηση με ειδικούς χάκερ και η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων είναι επίσης ένα κρίσιμο μέρος της καριέρας ενός ηθικού χάκερ.

Η δημιουργία και η συμμετοχή τέτοιων κοινοτήτων και συζητήσεων βοηθά στην προώθηση και την ανταλλαγή περισσότερων γνώσεων και συνεργασίας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε κοινότητες hacking σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Discord, το Telegram και άλλα.

Στάδια καριέρας και ευκαιρίες για έναν ηθικό χάκερ

Όπως κάθε άλλο προφίλ εργασίας, μια καριέρα στο ηθικό hacking πρέπει να χτιστεί σταδιακά με ποιοτικές δεξιότητες και εμπειρία πριν γίνει ένας ειδικός ηθικός χάκερ.

Εδώ είναι τα στάδια και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας που μπορείτε να αποκτήσετε στην ηθική σας καριέρα στο hacking.

Στάδιο 1: Το αρχικό στάδιο

Συνήθως, οι ηθικοί χάκερ ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους αποκτώντας πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών ή υποβάλλοντας αίτηση για μαθήματα ηθικής πειρατείας και πιστοποιήσεις, όπως CompTIA.

Πρέπει να επιτύχετε πιστοποίηση A+ και να ολοκληρώσετε δύο ξεχωριστές εξετάσεις όταν παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα για να περιμένετε έναν μέσο μισθό 44.000 $ ετησίως στην αρχή. Επιπλέον, απαιτείται επίσης να αποκτήσετε βασικές γνώσεις για δίκτυα και εφαρμογές με το Network+ και Προσόντα CCNA.

Στάδιο 2: Υποστήριξη Δικτύου

Μόλις αποκτήσετε θεμελιώδεις γνώσεις και προσόντα, το επόμενο στάδιο της σταδιοδρομίας σας στο ηθικό hacking είναι να εργάζεστε στην υποστήριξη δικτύου—όπου θα πρέπει να αναλάβετε εργασίες όπως ενημέρωση και παρακολούθηση δικτύου, έλεγχος για τρωτά σημεία και εγκατάσταση προγραμμάτων ασφαλείας.

  Πώς να εισαγάγετε μια γραμμή υπογραφής στο Microsoft Word

Στάδιο 3: Μηχανικός Δικτύων

Αφού αποκτήσετε αρκετή εμπειρία στην υποστήριξη δικτύου, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αίτηση και να διασφαλίζετε μια φημισμένη θέση ως μηχανικός δικτύου, όπου θα είστε υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και το σχεδιασμό δικτύων με μέσο μισθό 60.000-65.000 $.

Εδώ, ο ρόλος σας θα είναι να εξετάσετε την ασφάλεια του δικτύου και του συστήματος και να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους και τις παραβιάσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο — επιβάλλοντας ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να αποκτήσετε πιστοποιήσεις ασφαλείας όπως Security+, TICSA, CISSP κ.λπ.

Στάδιο 4: Ασφάλεια Πληροφοριών

Η εργασία στην ασφάλεια πληροφοριών είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια στην καριέρα ενός ηθικού χάκερ, όπου μπορείτε να εργαστείτε με μέσο μισθό 69.000 $.

Ως αναλυτής ασφάλειας πληροφοριών, θα επικεντρωθείτε κυρίως στις δοκιμές διείσδυσης για πρακτική εμπειρία με εργαλεία και λογισμικό ασφαλείας.

Σε αυτό το στάδιο, πρέπει επίσης να εστιάσετε στην απόκτηση α Πιστοποιητικό Certified Ethical Hacker (CEH). από το International Council of Electronic Commerce Consultants (το Συμβούλιο EIC) για να προωθήσετε τον εαυτό σας ως επαγγελματία, ηθικό χάκερ.

Σε τι διαφέρει ένας ηθικός χάκερ από έναν ελεγκτή διείσδυσης;

Ως ένα σημείο, οι ηθικοί χάκερ και οι ελεγκτές διείσδυσης μοιράζονται έναν παρόμοιο στόχο — τη διασφάλιση της ασφάλειας του συστήματος. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι ρόλοι και των δύο διαφέρουν σημαντικά.

Οι ηθικοί χάκερ προσπαθούν να καταλάβουν και να προβλέψουν τη συμπεριφορά των χάκερ για να εκθέσουν τα τρωτά σημεία του συστήματος για να τα διορθώσουν και τα κενά προτού γίνουν τεράστια προβλήματα. Οι ηθικοί χάκερ απαιτούν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και έχουν επίσης ένα πιο ολοκληρωμένο φάσμα ενδιαφερόντων.

Από την άλλη πλευρά, οι ελεγκτές διείσδυσης επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες μεθόδους και συστήματα για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση και την ασφάλεια του δικτύου. Η δοκιμή διείσδυσης είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει την παραβίαση ενός συγκεκριμένου συστήματος πληροφοριών χωρίς κακόβουλο σκοπό να διορθωθούν τα κενά ασφαλείας.

Οι ελεγκτές διείσδυσης προσομοιώνουν μια επίθεση σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και ενδιαφέρονται ειδικά για τη διείσδυση στο δίκτυο. Ταυτόχρονα, οι ηθικοί χάκερ χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές και μπορούν να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα σύστημα.

Οι ελεγκτές διείσδυσης απαιτούν πρόσβαση μόνο σε ένα συγκεκριμένο σύστημα πληροφοριών που θα χρησιμοποιήσουν για τη δοκιμή πένας. Από την άλλη πλευρά, οι ηθικοί χάκερ θα χρειαστούν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα συστημάτων υπολογιστών και πληροφοριών σε όλη την υποδομή πληροφορικής για να βρουν και να διορθώσουν τρωτά σημεία ασφαλείας.

Έτσι, ενώ οι ελεγκτές διείσδυσης έχουν συγκεκριμένους στόχους και συστήματα στόχων, οι ηθικοί χάκερ έχουν πολύ ευρύτερο ρόλο, απαιτώντας περισσότερο χρόνο, προσπάθεια, δεξιότητες και γνώσεις.

Ethical Hacking Ηλεκτρονικά βιβλία και πόροι

Έχω συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα διαδικτυακά βιβλία και πόρους για να ξεκινήσετε τη μάθηση και το ταξίδι σας προς το να γίνετε ηθικός χάκερ.

#1. Ethical Hacking: A Hands-on Introduction to Breaking In

Αυτός ο πρακτικός οδηγός από τον Daniel G. Graham αποτελείται από την παραβίαση συστημάτων υπολογιστών από το έδαφος, από την καταγραφή της κυκλοφορίας μέχρι τη δημιουργία ύπουλων trojans.

Είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για αρχάριους για την απόκτηση δεξιοτήτων ηθικής hacking για επίδοξους ερευνητές ασφαλείας, ελεγκτές διείσδυσης και αναλυτές κακόβουλου λογισμικού. Εκτός από αυτό, θα μάθετε επίσης να χρησιμοποιείτε διαφορετικά εργαλεία δοκιμής διείσδυσης και εργαλεία που σας βοηθούν να γράφετε κώδικα στην Python.

#2. Gray Hat Hacking: The Ethical Hacker’s Handbook, Sixth Edition

Αυτό το περιεκτικό εγχειρίδιο ηθικής πειρατείας παρέχει τις πιο πρόσφατες και ενημερωμένες στρατηγικές για την πρόληψη των πιο πρόσφατων και πιο κακόβουλων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Αποτελείται από δραστικές στρατηγικές σχεδιασμού και ανάλυσης και πρακτικά βήματα για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, παρέχει επίσης πλήρη κάλυψη του IoT, της ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού και της ασφάλειας κινητών και cloud με δοκιμές διείσδυσης, ransomware και τεχνικές αντίστροφης μηχανικής.

Ως εκ τούτου, είναι ένα τέλειο βιβλίο εάν θέλετε να βουτήξετε βαθύτερα στην έννοια των δόλιων όπλων, τακτικών και δεξιοτήτων των χάκερ και να βρείτε λύσεις και εργαστήρια δοκιμών για την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

#2. Ethical Hacking: 3 σε 1- Οδηγός για αρχάριους+ Συμβουλές και κόλπα+ Προηγμένα και αποτελεσματικά μέτρα ηθικής εισβολής

Αυτός ο πλήρης οδηγός αρχαρίων ηθικής πειρατείας παρέχει έναν πλήρη οδικό χάρτη για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και κοινωνικής μηχανικής και την εύρεση απροσδόκητων ευπαθειών υπολογιστή προτού οι χάκερ μπορέσουν να τα βρουν και να τα εκμεταλλευτούν για κακόβουλους σκοπούς.

Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης μια βήμα προς βήμα λεπτομερή διαδικασία εισβολής σε ένα λειτουργικό σύστημα Windows και ο συγγραφέας, Elijah Lewis, παρέχει αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες συμβουλές και κόλπα που πρέπει να εφαρμόσει ένας ηθικός χάκερ για να γίνει ικανός στις δουλειές του.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε ως ηθικός χάκερ;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά εργαλεία όπως Wireshark, Kali Linux, Nmap, Burp Suite και Metasploit για την ασφάλεια εφαρμογών Ιστού και τη δοκιμή διείσδυσης.

συμπέρασμα

Το ethical hacking είναι μια προσοδοφόρα επιλογή καριέρας σε αυτήν την ψηφιακή εποχή και οι οργανισμοί και οι παγκόσμιες επιχειρήσεις εκτιμούν ιδιαίτερα τους αποτελεσματικούς και ειδικευμένους ηθικούς χάκερ για να ενισχύσουν την ασφάλεια του δικτύου και του συστήματός τους.

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι είστε λάτρης της κυβερνοασφάλειας που θέλει να ανοίξει το δρόμο σας προς την ηθική πειρατεία. Σε αυτήν την περίπτωση, ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να καταλάβετε πού μπορείτε να ξεκινήσετε, πόσα μπορείτε να κερδίσετε, ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξετε και πώς μπορείτε να γίνετε ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, ηθικός χάκερ σε χρόνο μηδέν.

Ενώ το να αφήσετε το στίγμα σας ως έμπειρος ηθικός χάκερ θα είναι δύσκολο στην αρχή, η εξασφάλιση ότι θα εξασκήσετε τα εργαλεία, θα παρακολουθήσετε μαθήματα και τις πιστοποιήσεις και θα μάθετε κρίσιμες δεξιότητες δικτύωσης και προγραμματισμού που αναφέρονται στο άρθρο, σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την καριέρα σας.

Καλή τύχη, και καλό hacking!

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα μαθήματα ηθικής hacking για να γίνετε ειδικός σε θέματα ασφάλειας.