Ο οδικός χάρτης για την ευέλικτη αποτελεσματικότητα

Αν έπρεπε να αναφέρω μόνο ένα βασικό γεγονός ολόκληρου του πλαισίου του Scrum που υποτιμάται συνεχώς, αυτό θα ήταν ο σχεδιασμός του sprint.

Θα είναι μια συλλογική συνάντηση όπου η ομάδα Scrum προετοιμάζει τη δουλειά της για το επόμενο σπριντ. Δεν θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες ανά σπριντ δύο εβδομάδων. Αντί για όλα αυτά, συχνά καταλήγει σε αβεβαιότητα και πολλή δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει για να διευκρινιστεί ποιο θα είναι το εύρος του επόμενου σπριντ.

Ο προγραμματισμός του Sprint και η σημασία του στην ευέλικτη ανάπτυξη

Αυτή είναι η εκδήλωση όπου η ομάδα εξετάζει το ανεκτέλεστο προϊόν. Αυτή είναι μια λίστα με έπη και χαρακτηριστικά που περιέχουν απαιτήσεις και κριτήρια αποδοχής για το προϊόν. Η ομάδα επιλέγει τα αντικείμενα υψηλότερης προτεραιότητας από το ανεκτέλεστο για να εργαστεί στο επόμενο σπριντ. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αναλύονται σε μεμονωμένες εργασίες που αποτελούν την πλήρη εργασία που πρέπει να εκτελέσει η ομάδα ανάπτυξης για να ολοκληρώσει και να παραδώσει με επιτυχία το σπριντ.

Η σημασία του σχεδιασμού σπριντ έγκειται στην καθιέρωση αυτής της κοινής κατανόησης του έργου που η ομάδα δεσμεύεται να προσφέρει. Επίσης, καθορίζει ποια είναι τα τρέχοντα πιο πολύτιμα αντικείμενα, επομένως ο σχεδιασμός sprint μεγιστοποιεί την αξία για τον πελάτη. Τέλος, αυτή η διαδικασία δημιουργεί σιωπηρά μια αίσθηση ιδιοκτησίας και δέσμευσης για ολόκληρη την ομάδα. Φυσικά, αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα της ομάδας.

Στοιχεία του προγραμματισμού Sprint

Υπάρχουν μερικά βασικά μέρη που πρέπει να περιέχει κάθε συνάντηση προγραμματισμού σπριντ στο Scrum.

#1. Εκκρεμότητα προϊόντων

Πριν από τον προγραμματισμό του σπριντ, ο Κάτοχος Προϊόντος θα πρέπει να έχει βελτιώσει το ανεκτέλεστο προϊόν για να διασφαλίσει ότι είναι ενημερωμένο και έχει προτεραιότητα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματισμού σπριντ, η ομάδα εξετάζει το ανεκτέλεστο προϊόν. Συζητούν τα στοιχεία που βρίσκονται στην κορυφή των καθυστερήσεων.

#2. Γκολ σπριντ

Η ομάδα ορίζει συναινετικά έναν στόχο σπριντ και το όραμα που έχει ο Κάτοχος Προϊόντος για το σπριντ. Αυτή είναι μια συνοπτική δήλωση που περιγράφει πώς θα είναι η αυξητική αξία της ομάδας μετά το τέλος αυτού του σπριντ. Ο στόχος του σπριντ πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος και επιτεύξιμος εντός της περιόδου ενός σπριντ.

#3. Περιεχόμενο Sprint

Τα στοιχεία από το ανεκτέλεστο που επιλέχθηκαν για το επόμενο σπριντ σχηματίζουν το περιεχόμενο σπριντ. Η ομάδα θα είναι βέβαιη ότι όλα όσα βρίσκονται μέσα στην ομάδα περιεχομένου μπορούν να παραδοθούν πλήρως εντός της περιόδου σπριντ. Για αυτό, η ομάδα πρέπει να εκτιμήσει την προσπάθεια για καθένα από τα στοιχεία από το περιεχόμενο σπριντ.

Μέρη της συνάντησης προγραμματισμού Sprint

Για να θέσουμε τα στοιχεία σε προοπτική, όλα αποτελούν συγκεκριμένες ενέργειες που αναμένετε να συμβούν στον προγραμματισμό του σπριντ.

Η ομάδα τελειοποιεί τις εκκρεμότητες. Είναι μια συζήτηση μεταξύ του κατόχου προϊόντος (ως ιδιοκτήτη του περιεχομένου) και της ομάδας ανάπτυξης, η οποία είναι εδώ για να κατανοήσει τον σκοπό και τα κριτήρια αποδοχής των στοιχείων. Ένα αντικείμενο (ή ιστορία) βελτιστοποιείται μόνο εάν ολόκληρη η ομάδα συμφωνεί ότι η ιστορία είναι ξεκάθαρη για δραστηριότητες ανάπτυξης.

Τι να επιτύχετε

Ο απώτερος στόχος μιας συνάντησης προγραμματισμού σπριντ είναι ο καθορισμός ενός στόχου Sprint και η συμφωνία για το Περιεχόμενο Sprint που θα εργαστεί η ομάδα στο επερχόμενο σπριντ.

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα πρέπει να έχει αρκετές έτοιμες ιστορίες και δυνατότητες που μπορούν να διαμορφώσουν αυτό το περιεχόμενο στο ανεκτέλεστο. Ένα καθήκον για τον Κάτοχο Προϊόντος είναι να ιεραρχήσει τις ιστορίες πριν από τη συνάντηση, έτσι ώστε η ομάδα ανάπτυξης να γνωρίζει ποια θέματα έχουν την υψηλότερη επιχειρηματική προτεραιότητα. Ένα καθήκον για την ομάδα ανάπτυξης είναι να εξοικειωθεί με αυτά τα στοιχεία και να εκτιμήσει την προσπάθεια-εκτίμηση αυτών των στοιχείων στο ανεκτέλεστο.

Πώς να επιτύχετε

Η συνάντηση προγραμματισμού Sprint αφορά την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ του κατόχου του προϊόντος και της ομάδας ανάπτυξης. Συνεργάζονται μαζί για να αποκτήσουν σαφήνεια σχετικά με το εύρος των στοιχείων υψηλότερης προτεραιότητας στο ανεκτέλεστο. Μόλις η ομάδα τελειοποιήσει αρκετές ιστορίες κορυφαίας προτεραιότητας, ο Κάτοχος Προϊόντος θα καθορίσει ποιος είναι ο στόχος του επόμενου σπριντ. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς που λένε τι θα αφορά κυρίως το επόμενο σπριντ. Ή ποια θα είναι η κύρια πρόθεση και σκοπός της παράδοσης για αυτό το σπριντ;

  Τι είναι το βελτιστοποιημένο όριο χρέωσης στο Apple Watch σας;

Στη συνέχεια, η ομάδα ανάπτυξης θα υπολογίσει τη χωρητικότητα της ομάδας για το σπριντ και θα συμπληρώσει το περιεχόμενο σπριντ με τα στοιχεία υψηλότερης προτεραιότητας που αποτελούν τον στόχο του σπριντ.

Τελικά, η ομάδα μπορεί να προσθέσει στο περιεχόμενο σπριντ άλλες ιστορίες που δεν ανταποκρίνονται στον στόχο του σπριντ. Έστω και μόνο για να γεμίσει την εναπομείνασα ελεύθερη χωρητικότητα σπριντ. Ωστόσο, ο στόχος του σπριντ είναι κάτι που η ομάδα επικοινωνεί ως την κύρια αυξητική αξία του σπριντ.

Ανάλογα με το επίπεδο προετοιμασίας εκ των προτέρων, η συνάντηση προγραμματισμού σπριντ μπορεί να είναι είτε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση είτε μια πολύ γρήγορη υποδοχή απόφασης. Σε περίπτωση που η ομάδα είναι ήδη έμπειρη, μπορεί να υπάρχουν ήδη αρκετές καλά προετοιμασμένες ιστορίες στο ανεκτέλεστο για τα επόμενα δύο ή τρία σπριντ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνάντηση είναι στην πραγματικότητα μόνο για τον καθορισμό του στόχου της άνοιξης και τη συλλογή σχετικών στοιχείων από το ανεκτέλεστο. Εάν αυτές οι ιστορίες δεν είναι έτοιμες πριν από τη συνάντηση σχεδιασμού σπριντ, πρέπει να ολοκληρωθούν σε αυτήν τη συνάντηση. Στη συνέχεια, αυτό απαιτεί διαδραστική συζήτηση μεταξύ του κατόχου του προϊόντος και της ομάδας ανάπτυξης.

Ρόλοι και ευθύνες

Υπάρχουν τρεις κύριοι ρόλοι που συμμετέχουν σε κάθε συνάντηση προγραμματισμού σπριντ: ο Κάτοχος Προϊόντος (PO), η Ομάδα Ανάπτυξης και ο Scrum Master (SM). Κάθε ρόλος έχει συγκεκριμένες ευθύνες κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματισμού σπριντ.

Η PO είναι υπεύθυνη για το πραγματικό περιεχόμενο των εκκρεμοτήτων και για τη διασφάλιση ότι το ανεκτέλεστο προϊόν είναι ενημερωμένο και έχει προτεραιότητα. Η PO κατέχει τελικά τη συνάντηση προγραμματισμού σπριντ και είναι υπεύθυνη για τη διευκόλυνση της συζήτησης γύρω από τα ανεκτέλεστα στοιχεία προϊόντων, βοηθώντας την ομάδα να κατανοήσει την επιχειρηματική αξία κάθε στοιχείου. Το PO επικοινωνεί επίσης και συνεργάζεται με την Ομάδα Ανάπτυξης για να καθορίσει τον στόχο του σπριντ. Και διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο του sprint ευθυγραμμίζεται με το συνολικό όραμα του προϊόντος.

Η Ομάδα Ανάπτυξης είναι υπεύθυνη για την επιλογή των ανεκτέλεστων στοιχείων προϊόντων στα οποία θα εργαστεί κατά τη διάρκεια του σπριντ και για την αποτελεσματική δημιουργία του περιεχομένου σπριντ. Μόνο η ομάδα ανάπτυξης μπορεί να δεσμευτεί για τα συγκεκριμένα στοιχεία από το ανεκτέλεστο. Η Ομάδα Ανάπτυξης είναι υπεύθυνη για την εκτίμηση της προσπάθειας που απαιτείται για κάθε εργασία και την ανάθεση της στα μέλη της ομάδας.

Η SM είναι υπεύθυνη για την ενορχήστρωση των τελετών σπριντ και τη διευκόλυνση της συνάντησης προγραμματισμού σπριντ, διασφαλίζοντας ότι όλα παραμένουν σε καλό δρόμο. Το SM βοηθά επίσης την ομάδα να κατανοήσει τον σκοπό της συνάντησης προγραμματισμού σπριντ και τη σημασία της δημιουργίας μιας κοινής κατανόησης της εργασίας. Είναι επίσης να διδάξετε στην ομάδα τις καλύτερες ευέλικτες πρακτικές στην πορεία.

Όλοι (στο πλαίσιο των ρόλων τους) συνεργάζονται για να συνάψουν μια κοινή συμφωνία σχετικά με το έργο για το επόμενο σπριντ και τον τρόπο με τον οποίο θα το παραδώσει η ομάδα. Τα μέλη της ομάδας είναι υπεύθυνα να κάνουν ερωτήσεις, να μοιράζονται τις απόψεις τους και να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν περιεχόμενο σπριντ. Ο απώτερος στόχος είναι να παραδοθούν υψηλής ποιότητας παραδοτέα εντός της περιόδου του σπριντ.

Πώς να προετοιμαστείτε για τον προγραμματισμό Sprint

Το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας βρίσκεται στον Κάτοχο του Προϊόντος. Η PO είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για την ετοιμότητα και την προετοιμασία των εκκρεμοτήτων. Δεν είναι ότι η ΔΠ πρέπει να ορίζει όλες τις ιστορίες και τα χαρακτηριστικά στο ανεκτέλεστο, αλλά η ευθύνη και η ιδιοκτησία είναι της ΔΠ. Εναπόκειται επίσης στην PO να κατέχει αυτή τη συνάντηση και να οδηγήσει τη συζήτηση περιεχομένου.

Στη συνέχεια, η ομάδα ανάπτυξης θα μελετήσει το ανεκτέλεστο πολύ πριν από τον προγραμματισμό του σπριντ, ώστε η ίδια η συνάντηση να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά. Εάν οι άνθρωποι διαβάσουν τα στοιχεία για πρώτη φορά στον προγραμματισμό του σπριντ, προφανώς, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να αποκτήσουν σαφήνεια τα στοιχεία.

Κάθε θέμα που θα συζητηθεί στον προγραμματισμό του σπριντ πρέπει επίσης να έχει ήδη καθορισμένα κριτήρια αποδοχής. Αυτό είναι, και πάλι, καθήκον που πρέπει να διασφαλίσει η ΟΠ. Το πραγματικό περιεχόμενο των αντικειμένων και τα κριτήρια αποδοχής είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για τον προγραμματισμό του σπριντ. Εάν λείπουν ή είναι πολύ ταλαντευόμενα (συνήθως μια ιστορία που περιέχει μόνο την κεφαλίδα και καθόλου περιεχόμενο), τότε η ομάδα δεν μπορεί να προετοιμαστεί για αυτά εξαρχής.

Θέτοντας τον στόχο με τον σωστό τρόπο

Η πιο αποτελεσματική διαδικασία καθορισμού στόχων και στόχων κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματισμού σπριντ είναι να ακολουθήσετε κάτι που μπορείτε να ονομάσετε επαναληπτική προσέγγιση. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που δείχνουν περισσότερα σχετικά με τον τρόπο καθορισμού αποτελεσματικών στόχων και στόχων:

  Διορθώστε το σφάλμα Xbox Live 8015190e
  • Ελέγξτε το ανεκτέλεστο προϊόν πριν από τον προγραμματισμό. Τότε ξέρετε τι θα συζητήσετε (για να μην χάνετε χρόνο στη συνάντηση).
  • Καθορίστε μαζί τον στόχο του σπριντ, μόλις οι πιθανές ιστορίες για το επόμενο σπριντ είναι έτοιμες για την ομάδα.
  • Επιλέξτε τα ανεκτέλεστα στοιχεία για να σχηματίσετε τον μόλις συμφωνημένο στόχο σπριντ. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εφικτά στο σπριντ.
  • Βελτιώστε τον στόχο Sprint, εάν είναι απαραίτητο, μόλις διαμορφωθεί το περιεχόμενο του sprint με τα στοιχεία από το ανεκτέλεστο. Προσαρμόστε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσετε τη σωστή και ξεκάθαρη επαυξημένη επικοινωνία σπριντ σε όλους εκτός της ομάδας.
  • Αναθεωρήστε και αναθεωρήστε τους στόχους του σπριντ ακόμη και κατά τη διάρκεια του ίδιου του σπριντ. Ειδικά αν προκύψουν έντονες και απρόβλεπτες επιπλοκές. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται επαναπροσδιορισμός του στόχου του σπριντ και όσο πιο γρήγορα συμβεί, τόσο το καλύτερο για όλους.
  • Απλώς μην ξεχνάτε ότι κάθε στόχος σπριντ πρέπει να αντικατοπτρίζει την πραγματική χωρητικότητα σπριντ (πόσο θα είναι διαθέσιμη η ομάδα στο επόμενο σπριντ) και πρέπει να υπάρχει εκτίμηση προσπάθειας για κάθε αντικείμενο που σχηματίζει το περιεχόμενο σπριντ.

    Βέλτιστες πρακτικές για τον προγραμματισμό Sprint

    Εάν θέλετε να πετύχετε σε αυτή τη συνάντηση, τότε προετοιμαστείτε πάντα εκ των προτέρων. Αυτό το μήνυμα έρχεται κυρίως στους ιδιοκτήτες προϊόντων, αλλά αυτό δεν αποκλείει και την ομάδα ανάπτυξης. Όλοι θα πρέπει να ελέγχουν την τρέχουσα κατάσταση του ανεκτέλεστου προϊόντος πολύ εκ των προτέρων.

    Με αυτό, δεν χρειάζεται να ρωτήσετε τον κόσμο αν είναι πραγματικά η πρώτη φορά που βλέπουν αυτήν την ιστορία. Σε ένα ιδανικό σενάριο, θα θέλατε να έχετε ήδη εκτιμήσει μερικές από τις πιο ξεκάθαρες ιστορίες. Αν και, αυτό δεν είναι ρεαλιστική προσδοκία τις περισσότερες φορές.

    Ο SM θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσει τη συνάντηση εστιασμένη στην πραγματική ατζέντα και στα θέματα που πρέπει να καλυφθούν. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά αν η ομάδα δεν είναι ακόμα ώριμη. Υπάρχει μια έντονη τάση να συζητάμε τα πάντα και κάθε λεπτομέρεια και να αμφισβητούμε ακόμη και τα βασικά δεδομένα που διαφορετικά θα θεωρούσε κανείς ως ατομικά. Κόψτε αυτό και πείτε στην ομάδα να προχωρήσει.

    Η συνεργασία και η επικοινωνία είναι αυτά που οδηγούν κάθε επιτυχημένη ομάδα scrum. Όλοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το για τα καλά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον προγραμματισμό σπριντ, όπου μπορείτε να ακούσετε μόνο τον Κάτοχο του Προϊόντος (ή ακόμα χειρότερα, μόνο τον Scrum Master).

    Η συνάντηση προγραμματισμού σπριντ πρέπει να έχει συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς. Μην παρατείνετε αυτό το συμφωνημένο χρονικό διάστημα. Και παρακαλώ, μην δημιουργήσετε ένα άλλο (ειδικό) δεύτερο μέρος του σχεδιασμού του σπριντ γιατί αυτό που μόλις συνέβη δεν ήταν αρκετό. Μάθετε από αυτό και κάντε το την επόμενη φορά (πολύ) καλύτερα.

    Ένα Απόλυτο Μην

    Μην εγκαταλείπετε τον προγραμματισμό του σπριντ χωρίς να χωρίσετε τα αντικείμενα σε ιστορίες. Είναι συνηθισμένο λάθος να πιστεύεις ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει η ομάδα ακόμα και αργότερα. Πρώτα απ ‘όλα, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ακρίβεια των εκτιμήσεων για το περιεχόμενο σπριντ.

    Επίσης, μεταφέρετε αποτελεσματικά ορισμένες από τις δραστηριότητες του προγραμματισμού σπριντ σε ένα χρόνο που είναι για την πραγματική ανάπτυξη των αντικειμένων. Μειώνετε τον χρόνο ανάπτυξης περιεχομένου sprint και δεν του δίνετε καν χρονικό όριο.

    Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αυξήσετε, να παρατείνετε ή να πολλαπλασιάσετε τις τελετές σπριντ. Παρόλα αυτά, αυτό ακριβώς συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Μην ακολουθείτε το πλήθος εδώ.

    Ας δούμε εν συντομία ορισμένα εργαλεία προγραμματισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εκτέλεση των συνεδριών προγραμματισμού σπριντ. Μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε υψηλότερη αποτελεσματικότητα, αν και θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να έχετε μια ώριμη ομάδα χωρίς πρόσθετα εργαλεία.

    #1. Τάρα


    Πηγή: ταρα.αι

    Τάρα.αι είναι ένα εργαλείο προγραμματισμού σπριντ που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βοηθήσει στον προγραμματισμό και τη διαχείριση των σπριντ πιο αποτελεσματικά. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να αυτοματοποιεί χειροκίνητες εργασίες που εμπλέκονται στον προγραμματισμό σπριντ, όπως η εκτίμηση της προσπάθειας και η ανάθεση εργασιών στα μέλη της ομάδας. Το Tara.ai παρέχει επίσης πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για τις ομάδες για να παρακολουθούν την πρόοδό τους και τους τομείς προς βελτίωση.

    Προφανώς, μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ του Tara.ai και άλλων παρόμοιων εργαλείων είναι η χρήση του AI. Το Tara.ai χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσει δεδομένα από προηγούμενα σπριντ και να παρέχει συστάσεις για να κατανοήσει πώς να βελτιώσει τη διαδικασία για τα επόμενα σπριντ. Το εργαλείο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία πιο ακριβών και λεπτομερών ιστοριών χρηστών.

      Πώς να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα Flash στο iPhone

    Μια άλλη συγκεκριμένη πτυχή είναι το πόσο προσαρμόσιμο είναι το Tara.ai. Το εργαλείο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ομάδας. Μπορεί ακόμη και να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία και πλατφόρμες αρκετά εύκολα.

    #2. ClickUp


    Πηγή: clickup.com

    ClickUp είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού σπριντ που σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη διαχείριση έργων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού σπριντ. Το εργαλείο είναι πολύ πλούσιο σε χαρακτηριστικά και υποστηρίζει μια σειρά από πιθανές ενσωματώσεις.

    Η βασική διαφορά μεταξύ του ClickUp και άλλων εργαλείων είναι στην ευελιξία. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ClickUp ίσως ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσετε πολλές προσαρμοσμένες ροές εργασίας και διαδικασίες για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις σας για το έργο. Το εργαλείο παρέχει μια σειρά προτύπων και προκατασκευασμένες ροές εργασίας που μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω.

    Μια άλλη διαφορά είναι ότι το ClickUp υποστηρίζει μια σειρά από ενσωματώσεις με άλλα εργαλεία και πλατφόρμες. Το εργαλείο μπορεί να ενσωματωθεί με δημοφιλή εργαλεία όπως π.χ Χαλαρότητα, Trelloκαι Google Driveεπιτρέποντας στις ομάδες να βελτιώσουν τη ροή εργασίας τους και να συνεργαστούν μαζί.

    Το ClickUp παρέχει στην ομάδα έναν καλό αριθμό δυνατοτήτων για να βοηθήσει στον προγραμματισμό και τη διαχείριση των σπριντ της, όπως διαχείριση εργασιών, παρακολούθηση χρόνου και αναφορά. Το εργαλείο υποστηρίζει πληροφορίες και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο για να αναλύσει την πρόοδο της ομάδας με την πάροδο του χρόνου και, με αυτό, να εντοπίσει τομείς προς βελτίωση.

    #3. Lucidspark


    Πηγή: lucidspark.com

    Lucidspark είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού σπριντ που παρέχει έναν εικονικό πίνακα για να συνεργαστούν οι ομάδες και να σχεδιάσουν τα σπριντ τους. Το εργαλείο στοχεύει να βοηθήσει τις ομάδες να αναπτύξουν νέες ιδέες και να βάλουν ένα σύστημα σε χάος πληροφοριών. Απλώς σχεδιάζει πιο αποτελεσματικά τη δουλειά της ομάδας.

    Μία από τις βασικές διαφορές που ξεχωρίζουν το Lucidspark είναι η εστίασή του στην οπτική συνεργασία. Το εργαλείο παρέχει μια σειρά από πρότυπα και οπτικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες για να οργανώσουν τις ιδέες τους και να προγραμματίσουν τα σπριντ τους. Ο εικονικός πίνακας δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, εξαλείφοντας σημαντικά τα μειονεκτήματα διαφόρων τοποθεσιών.

    Μια άλλη ιδιότητα του Lucidspark είναι η ευρεία δυνατότητα ενσωμάτωσής του με άλλα εργαλεία και πλατφόρμες. Ομοίως με το ClilckUp, ενσωματώνεται εύκολα με εργαλεία όπως το Slack, το Google Drive και το Trello.

    Το Lucidspark υποστηρίζει πολλές δυνατότητες για τις ομάδες να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται τα σπριντ τους. Για παράδειγμα, διαχείριση εργασιών, παρακολούθηση χρόνου και αναφορά. Και πάλι, το Lucidspart παρέχει επίσης πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τις ομάδες να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να εντοπίζουν τομείς προς βελτίωση.

    #4. Wrike


    Πηγή: wike.com

    Wrike είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού σπριντ που παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη διαχείριση έργων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού σπριντ.

    Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ του Wrike και άλλων παρόμοιων εργαλείων είναι η εστίασή του στη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο. Η Wrike έχει εφαρμόσει μια σειρά από λειτουργίες συνεργασίας, όπως επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, σχολιασμός και ανάθεση εργασιών. Το εργαλείο υποστηρίζει επίσης πολλές λειτουργίες επικοινωνίας, όπως συνομιλία, email και τηλεδιάσκεψη.

    Το Wrike μπορεί να ενσωματωθεί με παρόμοια εργαλεία όπως αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως (Slack, Google Drive) αλλά και με Ομάδες της Microsoftτο οποίο μπορεί να είναι πλεονέκτημα για ορισμένες εταιρείες.

    Το Wrike υποστηρίζει επίσης λειτουργίες που βοηθούν τις ομάδες να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται τα σπριντ τους. Αυτά περιλαμβάνουν τη διαχείριση εργασιών, την παρακολούθηση χρόνου και την αναφορά.

    #5. Zoho


    Πηγή: zoho.com

    Zoho Sprint είναι ένα άλλο εργαλείο σχεδιασμού που παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη διαχείριση έργων Agile.

    Μία από τις βασικές ιδιότητες του Zoho Sprint είναι η εστίασή του στην απλότητα. Το εργαλείο σάς προσφέρει μια απλή και διαισθητική διεπαφή που είναι εύκολη στη χρήση. Αυτό ισχύει ακόμη και για ομάδες που είναι νέες στη διαχείριση έργων Agile. Το εργαλείο παρέχει επίσης έναν καλό αριθμό προτύπων και προκατασκευασμένων ροών εργασίας που μπορούν να προσαρμοστούν για να πληρούν τις απαιτήσεις του έργου σας.

    Όπως και με άλλα εργαλεία από τη λίστα, το Zoho Sprint παρέχει επίσης διαχείριση εργασιών, παρακολούθηση χρόνου και αναφορά. Και επίσης πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για τις ομάδες για τη μέτρηση και τον εντοπισμό περιοχών προς βελτίωση.

    συμπέρασμα

    Η εκτέλεση του προγραμματισμού σπριντ με τον σωστό τρόπο είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κατακτήσετε μόνο με εμπειρία. Ακόμα κι αν μάθετε όλες τις θεωρίες που είναι διαθέσιμες, το πρώτο βασικό ένστικτο των ανθρώπων όταν βρίσκονται σε μια συνάντηση θα είναι να απομακρύνονται από την περιοχή εστίασης.

    Μια ομάδα γεμάτη τεχνική εμπειρία είναι επίσης μια ομάδα γεμάτη επιπλοκές. Η ωριμότητα της ομάδας, σε αυτή την περίπτωση, μετρά την κατανόηση της νοοτροπίας και όχι το επίπεδο εμπειρίας των τεχνικών δεξιοτήτων που έχουν. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε πού να βελτιωθείς και (ακόμα πιο σημαντικό) πώς να βελτιωθείς.

    Στη συνέχεια, ελέγξτε τις ανθυγιεινές διαδικασίες που μπορούν να καταστρέψουν το σπριντ σας.