Ο καλύτερος φορητός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής χωρητικότητας μέχρι σήμερα

Βασικά Takeaways

  • Ο Ugreen PowerRoam GS2200 είναι ένας εξαιρετικά φορητός σταθμός παραγωγής ενέργειας με χωρητικότητα 2kWh και δυνατότητα τροφοδοσίας συσκευών έως 2400W.
  • Διαθέτει αποσπώμενο τροχό και επεκτεινόμενη λαβή τρόλεϊ, καθιστώντας εύκολη τη μετακίνηση και ιδανική για κάμπινγκ ή άλλες δραστηριότητες.
  • Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας προσφέρει γρήγορη φόρτιση μέσω AC και ηλιακού, με μέγιστη ηλιακή ισχύ 1200W. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι η έλλειψη ρυθμιζόμενου ρυθμού φόρτισης και ασύρματου φορτιστή Qi.

Η εύρεση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής χωρητικότητας, υψηλής απόδοσης και που δεν σπάει την πλάτη σας μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, το Ugreen PowerRoam GS2200 διαθέτει εντυπωσιακή χωρητικότητα 2 kWh, μπορεί να τροφοδοτήσει συσκευές έως και 2400 W και έχει ένα σετ αποσπώμενων τροχών με λαβή τρόλεϊ που κάνει τη μετακίνησή του χωρίς αέρα. Συνολικά, αυτός ο ηλεκτρικός σταθμός Ugreen είναι ένα προσεγμένο πακέτο.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Με καλή χωρητικότητα 2048 Wh (που μπορεί να επεκταθεί εάν χρειάζεται), υψηλή απόδοση για όλες τις ανάγκες της συσκευής σας και γρήγορη ηλιακή φόρτιση έως 1200 W… κανονικά θα εγκαταλείπατε τη φορητότητα για όλα αυτά. Ωστόσο, ενώ είναι βαρύ, το PowerRoam GS2200 διαθέτει αποσπώμενο μεταξόνιο και επεκτεινόμενη λαβή καροτσιού, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη τη μετακίνηση. Προσθέστε μια πληθώρα θυρών, αξιοπρεπή έλεγχο εφαρμογών και έχετε έναν σχεδόν τέλειο φορητό σταθμό παραγωγής ενέργειας.

Το μόνο που λείπει είναι ο ρυθμιζόμενος ρυθμός φόρτισης (είναι σταθερός 1800 W ή 550 W αν ενεργοποιήσετε την Αθόρυβη λειτουργία) και ένας ασύρματος φορτιστής Qi—κανένας από τους δύο δεν είναι διακοπτης διαπραγμάτευσης.

Μάρκα Ugreen

Διαστάσεις 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 ίντσες)

Βάρος 25 κιλά (56 λίβρες)

Θύρες εξόδου AC 4 (Ηνωμένο Βασίλειο/ΕΕ), 6 (ΗΠΑ)

Ονομασία εισόδου AC 1800W

Θύρες εξόδου DC 2x DC5521 (120W), θύρα αυτοκινήτου 12V (120W), RV/Anderson (300W)

Ονομασία ηλιακής εισόδου 1200W (δύο είσοδοι 600W)

Θύρες USB 4x USB-C (1x 140W, 1x 100W, 45W/2), 2x USB-A (22,5W)

Τύπος μπαταρίας LFP

Συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi

Επεκτάσιμη έως 12 kWh με πέντε μπαταρίες επέκτασης

Λειτουργία UPS Ναι – Εναλλαγή 10 ms

Φώτα Ναι, αλλά όχι πολύ φωτεινά

Πλεονεκτήματα

  • Οι αφαιρούμενοι τροχοί και η επεκτεινόμενη λαβή διευκολύνουν τη μετακίνηση
  • Μετατροπέας υψηλής απόδοσης για ισχύ έως και 2,4 kW (και δυνατότητα για συσκευές ακόμα μεγαλύτερης ισχύος)
  • Διπλή ηλιακή είσοδος, έως 1200W μέγιστο
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Επεκτάσιμο έως 12 kWh

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς φόρτιση Qi
  • Το ποσοστό φόρτισης δεν μπορεί να διαμορφωθεί

Φορητότητα

Θα αντιμετωπίσουμε πρώτα το μεγαλύτερο σημείο πώλησης. Οι ηλεκτρικές προδιαγραφές του PowerRoam GS2200 είναι εξαιρετικές—ειδικά όταν πρόκειται για την τροφοδοσία μεγαλύτερων συσκευών—αλλά εκεί που ξεπερνά πραγματικά τους ανταγωνιστές είναι η φορητότητα.

Η χωρητικότητα 2000 Wh είναι περίπου το σημείο στο οποίο το βάρος γίνεται πολύ δυσκίνητο για να μεταφερθεί, ακόμη και για μικρές αποστάσεις. Το GS2200 ζυγίζει περίπου 25 κιλά (56 λίβρες) από μόνο του και έχει διαστάσεις 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 ίντσες), επομένως σίγουρα ανήκει στην κατηγορία των δυσκίνητων, ακόμη και με τις λαβές και στις δύο πλευρές.

James Bruce / MakeUseOf

  Χρησιμοποιήστε το iTunes Home Sharing για ροή μουσικής από την επιφάνεια εργασίας στο iPhone σας

Ενώ έχει καλή ικανότητα να λειτουργεί μια ποικιλία συσκευών εναλλασσόμενου ρεύματος για λίγο και να παρέχει αρκετή ισχύ στον φορητό υπολογιστή και τις έξυπνες συσκευές σας—και μπορεί εύκολα να ανυψωθεί από ένα άτομο στο πίσω μέρος του φορτηγού ή του RV σας—αυτό το είδος Το βάρος δεν είναι αρκετά φορητό για να δικαιολογήσει την πραγματοποίηση μεγάλων ταξιδιών για κάμπινγκ ή μια σύντομη πεζοπορία από το όχημά σας.

James Bruce / MakeUseOf

Αλλά το GS2200 περιλαμβάνει ένα προαιρετικό τρόλεϊ. Η κύρια μονάδα μπορεί εύκολα να κουμπώσει στη θέση της ή να αφαιρεθεί ξανά εάν δεν χρειάζεστε πλέον τους τροχούς—χωρίς βίδες και απαιτούνται μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ, η επεκτεινόμενη λαβή του καροτσιού σημαίνει ότι είναι εύκολο να το σπρώξετε.

James Bruce / MakeUseOf

Οι τροχοί είναι χοντροί, συμπαγείς και διαθέτουν καλό κράτημα, επομένως θα πρέπει να είναι λεπτοί σε διάφορες επιφάνειες. Φυσικά, δεν πρέπει να πάρετε μια μπαταρία κοντά σε μεγάλες υδάτινες μάζες, αλλά το τρόλεϊ την ανεβάζει αρκετά ψηλά για να χειριστείτε την περιστασιακή λακκούβα χωρίς προβλήματα.

James Bruce / MakeUseOf

Έτσι, εάν κάνετε κάμπινγκ σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το αυτοκίνητό σας, η μεταφορά του Ugreen PowerRoam GS2200 θα πρέπει να είναι εύκολη, ακόμη και για ένα μόνο άτομο.

Φόρτιση τοίχου

Από εναλλασσόμενο ρεύμα, το GS2200 φορτίζει περίπου στα 1800 W, οδηγώντας σε πλήρη φόρτιση σε περίπου μιάμιση ώρα. Ωστόσο, το ποσοστό φόρτισης δεν μπορεί να προσαρμοστεί, κάτι που είναι ελαφρώς ενοχλητικό και ένα χαρακτηριστικό που θα βρείτε σε πολλούς ανταγωνιστές. Συχνά, θα ξέρω ότι έχω, για παράδειγμα, 300W ανταλλακτικά από τον ηλιακό του σπιτιού, οπότε θα φορτίζω κάτι με αυτόν τον συγκεκριμένο ρυθμό για να μην βυθιστεί στην κύρια μπαταρία μας.

Ωστόσο, το PowerRoam έχει μια αθόρυβη λειτουργία, η οποία μειώνει τον ρυθμό φόρτισης στα 550 W. Αν δεν χρειάζεται ιδιαίτερα να φορτίσετε βιαστικά, θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε τη χαμηλή ταχύτητα φόρτισης, καθώς θα προκαλέσει λιγότερη πίεση στις κυψέλες της μπαταρίας.

Για να μεταβείτε σε αθόρυβη λειτουργία, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ugreen. Είναι αρκετά βασικό (είναι σταθμός παραγωγής ενέργειας, τελικά), αλλά καλά σχεδιασμένο και απλό στην κατανόηση. Μπορείτε να αλλάξετε μερικές ρυθμίσεις, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις εξόδους και να δείτε τις ίδιες πληροφορίες που θα λαμβάνατε διαφορετικά από την μπροστινή οθόνη. Λειτουργεί μέσω Bluetooth ή Wi-Fi και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη σύνδεση.

Εάν πρέπει να φορτίσετε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η φόρτιση AC είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αλλά αν μπορείτε, επωφεληθείτε από τις άφθονες δυνατότητες ηλιακής φόρτισης για δωρεάν ενέργεια.

Όλο το κύκλωμα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος είναι ενσωματωμένο στο GS2200, επομένως δεν χρειάζεται εξωτερικό τούβλο τροφοδοσίας—μόνο ένα καλώδιο IEC υψηλού ρεύματος που μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί εάν χρειάζεται.

Ηλιακή Φόρτιση

Το PowerRoam GS2200 διαθέτει δύο θύρες ηλιακής φόρτισης XT60, η καθεμία με ξεχωριστό ελεγκτή MPPT. Αυτές οι θύρες μπορούν να χειριστούν το μέγιστο 600W στα 12-60V 15A (άρα 1200W συνολικά), που είναι υπεραρκετό για τη χωρητικότητα αυτής της μπαταρίας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μικρότερα φορητά πάνελ ή μεγαλύτερα στατικά πάνελ (ή και τα δύο ταυτόχρονα ). Η ρύθμιση δύο θυρών επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία με την ανάμειξη και την αντιστοίχιση διαφορετικών προδιαγραφών πάνελ χωρίς απώλεια απόδοσης.

  Τι είναι η ασφάλεια Zero Trust; Ένας οδηγός εισαγωγής

James Bruce / MakeUseOf

Δεδομένου ότι είναι φθινόπωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο τώρα και ο ήλιος σπάνια εμφανίζεται, δεν υπάρχει περίπτωση να μεγιστοποιήσω αυτές τις εισροές. Ωστόσο, μπόρεσα να συνδέσω ένα μείγμα στατικού πάνελ 550W και φορητών πάνελ αξίας 400W.

James Bruce / MakeUseOf

Είναι ενδιαφέρον ότι στη συσκευασία περιλαμβάνονται επίσης δύο προσαρμογείς σειράς 3 κατευθύνσεων, χωρίζοντας καθεμία από αυτές τις δύο θύρες εισόδου σε άλλες τρεις θύρες XT60, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε εύκολα έως και έξι πάνελ 200W συνολικά.

Αξίζει να θυμάστε ότι οι σειριακές συνδέσεις θα πολλαπλασιάσουν την τάση των συνδεδεμένων πάνελ, έτσι τρία πάνελ των 15V θα γίνουν 45V. Βεβαιωθείτε ότι τα πάνελ σας εξακολουθούν να είναι εντός προδιαγραφών εάν συνδέετε πολλαπλούς.

Είναι χρήσιμο, μια από αυτές τις θύρες στον διαχωριστή τριών κατευθύνσεων καλύπτεται με ένα ελαστικό προστατευτικό, ενώ οι άλλες δύο είναι εκτεθειμένες. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την υποδοχή σύνδεσης, είναι επειδή έχετε τουλάχιστον δύο πίνακες, αλλά μπορεί να μην έχετε τρία. Είναι μικρές σχεδιαστικές πινελιές όπως αυτή που εκτιμώ πολύ.

Εάν το σχεδιάζετε για ηλιακή φόρτιση, να θυμάστε ότι κανένα πάνελ δεν θα αποδίδει το 100% της βαθμολογίας του, ακόμη και υπό ιδανικές συνθήκες. Με συνδεδεμένα πάνελ 1200 W και σε πλήρη ηλιοφάνεια, είναι πιο πιθανό να λάβετε συνολικά περίπου 800 W. Αυτό θα ήταν ακόμα αρκετό για να φορτίσει τη μονάδα σε λιγότερο από μισή ημέρα.

Άφθονο έξοδο

Στο μοντέλο των ΗΠΑ, η Ugreen προσφέρει έξι πλήρεις πρίζες AC, αν και αυτό μειώνεται σε τέσσερις στο μοντέλο του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουμε λόγω του φυσικού μεγέθους των (πολύ ανώτερων!) βυσμάτων μας.

James Bruce / MakeUseOf

Αυτές οι υποδοχές εναλλασσόμενου ρεύματος μπορούν να αποδώσουν ένα τεράστιο μέγιστο 2400 W, αν και να έχετε κατά νου ότι αυτό θα εξαντλούσε την μπαταρία σας σε λιγότερο από μία ώρα.

Με τη λειτουργία U-Turbo (η οποία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά είναι απενεργοποιημένη σε αθόρυβη λειτουργία), μπορείτε ακόμη και να τροφοδοτήσετε ορισμένες συσκευές με ονομαστική ισχύ έως και 3500 W. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα ισχύ στα 3500 W, αλλά θα προσαρμόσει την ισχύ εξόδου για να λειτουργήσει αυτά τα πράγματα λίγο πιο αργά ή λιγότερο ζεστά από το συνηθισμένο. Αυτό θα λειτουργήσει μόνο με μία μόνο επαγωγική συσκευή—δηλαδή με αυτές με μεγάλο θερμαντικό στοιχείο ή κινητήρα, όπως βραστήρα ζεστού νερού ή τρυπάνι με σφύρα. Θα διαπιστώσετε ότι το νερό σας χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να βράσει από το συνηθισμένο όταν τρέχετε με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

James Bruce / MakeUseOf

Αν και θα ήθελα να δείξω ότι λειτουργεί η λειτουργία U-Turbo, η συσκευή μου με την υψηλότερη ισχύ είναι ένας ηλεκτρικός βραστήρας 2,4 kW, ο οποίος λειτουργούσε χωρίς προβλήματα. Δοκίμασα επίσης φριτέζα αέρα, εστία μαγειρέματος, γκριλ, ηλεκτρική σκούπα και θερμοσίφωνα. Όλα λειτούργησαν καλά, και υποψιάζομαι, όπως εγώ, θα δυσκολευτείτε πραγματικά να βρείτε κάποια συσκευή που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Οι έξοδοι USB είναι εξίσου γενναιόδωρες, με τέσσερις θύρες USB-C (140W max στην πρώτη, 100W στη δεύτερη και 45W στις δύο τελευταίες), καθώς και δύο USB-A (έως 22,5W η καθεμία). Επιπλέον, θα βρείτε 2 πρίζες DC5521 (120W max), μια πρίζα αυτοκινήτου DC 12V (120W) και ακόμη και μια θύρα RV/Anderson (300W).

  Πώς να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σε λογαριασμό Samsung

Τέλος, υπάρχει ένα μικρό φως στο μπροστινό μέρος, αλλά είναι ένα μόνο LED και απογοητευτικά αμυδρό. Σκεφτείτε το ως ένα μπόνους λειτουργία έκτακτης ανάγκης και όχι ως ένα πλήρες φως κάμπινγκ.

Λειτουργία UPS 20ms

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με τη δική του εσωτερική μπαταρία, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα όταν διακοπεί η τροφοδοσία και πρέπει να μεταβείτε σε μια πηγή τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης — αλλά άλλα ευαίσθητα ηλεκτρονικά θα το έκαναν. Εδώ μπαίνει ένα UPS. Ένα αδιάλειπτο τροφοδοτικό διασφαλίζει ότι όταν συμβεί διακοπή ρεύματος, οι συσκευές σας θα μεταβαίνουν απρόσκοπτα στο εφεδρικό τροφοδοτικό χωρίς διακοπή.

Το Ugreen PowerRoam GS2200 ισχυρίζεται ότι προσφέρει διακόπτη 20 ms με την πάροδο του χρόνου και, ενώ δεν έχω εξοπλισμό για να το μετρήσω, ήταν πολύ χαρούμενος που διατηρούσα την επιφάνεια εργασίας μου χωρίς προβλήματα όταν έβγαλα την πρίζα φόρτισης.

Επεκτάσιμο

Εάν οι 2 kWh δεν είναι αρκετές, το GS2200 μπορεί να επεκταθεί έως συνολικά 12 kWh με την προσθήκη πέντε μπαταριών EB2C00, οι οποίες στοιβάζονται από πάνω. Φυσικά, αυτό γίνεται πολύ λιγότερο φορητό σε εκείνο το σημείο (δεν θα μπορείτε να το μεταφέρετε πια), αλλά θα μπορούσατε πάντα να κρατάτε μια ή δύο επέκταση στο RV σας και να χρησιμοποιείτε την κύρια μονάδα μόνο όταν χρειάζεστε φορητότητα .

Μακροζωία

Η τεχνολογία μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LiFePO4 ή LFP) διασφαλίζει ότι οι κυψέλες θα σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση για τα επόμενα χρόνια. Έχουν βαθμολογηθεί στο 80% μετά από 3.000 κύκλους, οπότε αυτό είναι περίπου εννέα χρόνια καθημερινής φόρτισης και αποφόρτισης προτού υποβαθμιστεί κάπως η χωρητικότητα (και ακόμη και τότε, η μπαταρία εξακολουθεί να λειτουργεί, απλώς με χαμηλότερη χωρητικότητα).

Πρέπει να αγοράσετε το Ugreen PowerRoam GS2200;

Το PowerRoam GS2200 είναι τόσο κοντά στο τέλειο όσο μπορείτε για μια μπαταρία αυτού του μεγέθους.

Ο μετατροπέας υψηλής χωρητικότητας και υψηλής απόδοσης σημαίνει ότι μπορείτε να τροφοδοτήσετε βασικά τα πάντα, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά φορητός χάρη στην επεκτεινόμενη λαβή αποσκευών και το μεταξόνιο. Εν τω μεταξύ, εάν χρειάζεστε περισσότερη χωρητικότητα, μπορείτε να το αφαιρέσετε από τους τροχούς και να στοιβάζετε επιπλέον μπαταρίες.

Τα 1200 W ηλιακής εισόδου είναι υπεραρκετά για μια μικρή καμπίνα, κάμπινγκ ή RV, ενώ η ταχεία φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος είναι εκεί για έκτακτες ανάγκες.

Το μόνο που λείπει είναι ένας ρυθμιζόμενος ρυθμός φόρτισης και ένας ασύρματος φορτιστής Qi. Δεδομένης της κατά τα άλλα εξαιρετικής φορητότητας και των προδιαγραφών, μπορώ να τα συγχωρήσω.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Με καλή χωρητικότητα 2048 Wh (που μπορεί να επεκταθεί εάν χρειάζεται), υψηλή απόδοση για όλες τις ανάγκες της συσκευής σας και γρήγορη ηλιακή φόρτιση έως 1200 W… κανονικά θα εγκαταλείπατε τη φορητότητα για όλα αυτά. Ωστόσο, ενώ είναι βαρύ, το PowerRoam GS2200 διαθέτει αποσπώμενο μεταξόνιο και επεκτεινόμενη λαβή καροτσιού, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη τη μετακίνηση. Προσθέστε μια πληθώρα θυρών, αξιοπρεπή έλεγχο εφαρμογών και έχετε έναν σχεδόν τέλειο φορητό σταθμό παραγωγής ενέργειας.

Το μόνο που λείπει είναι ο ρυθμιζόμενος ρυθμός φόρτισης (είναι σταθερός 1800 W ή 550 W αν ενεργοποιήσετε την Αθόρυβη λειτουργία) και ένας ασύρματος φορτιστής Qi—κανένας από τους δύο δεν είναι διακοπτης διαπραγμάτευσης.