Ο εύχρηστος οδηγός για κάθε τύπο διακόπτη Cherry MX

Βασικά Takeaways

  • Το Cherry MX προσφέρει μια ευρεία γκάμα διακοπτών, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών γραμμικής, απτικής, κλικ και αθόρυβης λειτουργίας.
  • Οι δημοφιλείς διακόπτες Cherry MX Red, Blue και Brown είναι γνωστοί, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές για διαφορετικές προτιμήσεις και σκοπούς.
  • Ο σωστός διακόπτης Cherry MX για εσάς εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και την προβλεπόμενη χρήση, είτε χρειάζεστε ομαλά πατήματα πλήκτρων για παιχνίδια, ανάδραση αφής για πληκτρολόγηση ή πιο αθόρυβους διακόπτες για μια εμπειρία χωρίς θόρυβο.

Το Cherry είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στα μηχανικά πληκτρολόγια και οι διακόπτες Cherry MX Red, Blue και Brown εμφανίζονται σε αμέτρητα πληκτρολόγια.

Αλλά ξέρατε ότι το κόκκινο, το μπλε και το καφέ δεν είναι οι μόνοι διακόπτες που κάνει η Cherry; Αν και αυτοί είναι οι τυπικοί διακόπτες, η Cherry κάνει σωρούς περισσότερους διακόπτες που καλύπτουν γραμμικούς, απτικούς, κρότους και αθόρυβους, όλοι με διαφορετικά ονόματα (αλλά όλα τα χρώματα, μυαλό).

Έτσι, εδώ είναι κάθε διακόπτης Cherry MX που εξηγείται λεπτομερώς και γιατί μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον καθένα.

Κάθε διακόπτης Cherry MX σε σύγκριση

Πριν εμβαθύνουμε σε λεπτομερείς περιγραφές για κάθε διακόπτη Cherry MX, εδώ είναι ένας εύχρηστος πίνακας σύγκρισης διακοπτών για να σας βοηθήσει:

Διακόπτης

Δύναμη ενεργοποίησης

Ταξίδι

Ανατροφοδότηση

Χαρακτηριστικά

Cherry MX Black

60 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Γραμμικός

Βαρύς, ομαλός διακόπτης κατάλληλος για παιχνίδια

Cherry MX Red

45 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Γραμμικός

Ελαφρύς, γρήγορος διακόπτης ιδανικός για παιχνίδια

Cherry MX Brown

55 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Απτικό χτύπημα

Ελαφριά απτική ανάδραση, κατάλληλη για πληκτρολόγηση

Cherry MX Blue

50 γρ

Ενεργοποίηση 2,2 mm, κάτω 4 mm

Απτικό χτύπημα, ακουστικό κλικ

Εξαιρετική απτική και ακουστική ανατροφοδότηση για πληκτρολόγηση

Cherry MX Clear

65 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Απτικό χτύπημα

Πιο άκαμπτος διακόπτης αφής, πιο έντονο χτύπημα

Cherry MX Green

80 γρ

Ενεργοποίηση 2,2 mm, κάτω 4 mm

Απτικό χτύπημα, ακουστικό κλικ

Πολύ άκαμπτη, ανθεκτική αίσθηση, ακουστικό κλικ

Cherry MX White

60 γρ

Ενεργοποίηση 2,2 mm, κάτω 4 mm

Απτικό χτύπημα, ακουστικό κλικ

Πιο ελαφρύ από τα πράσινα, ακουστικό κλικ

Cherry MX Grey

80 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Απτικό εξόγκωμα, βρεγμένο

Απτικός, πιο αθόρυβος διακόπτης

Cherry MX Speed ​​Silver

45 γρ

  10 εφαρμογές μαγειρικής για να δοκιμάσετε εύκολα νέες συνταγές στο σπίτι

Ενεργοποίηση 1,2 mm, κάτω 3,4 mm

Γραμμικός

Πολύ γρήγορη ενεργοποίηση καλό για παιχνίδια

Cherry MX Silent Red

45 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Γραμμικό, με υγρασία

Γραμμικός, πιο αθόρυβος διακόπτης

Cherry MX Silent Black

60 γρ

Ενεργοποίηση 2mm, κάτω 4mm

Γραμμικό, με υγρασία

Γραμμικός, βαρύτερος, πιο αθόρυβος διακόπτης

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Cherry MX Black

Οι διακόπτες Cherry’s Red, Blue και Brown είναι οι πιο γνωστοί, αλλά ξέρατε ότι το Cherry MX Black είναι ο παλαιότερος μηχανικός διακόπτης πληκτρολογίου του; Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1984, ο Cherry MX Black είναι ένας βαρύς γραμμικός διακόπτης με δύναμη ενεργοποίησης 60 g και διαδρομή ενεργοποίησης 2 mm.

Αυτό μεταφράζεται σε μια διαφορετική εμπειρία πληκτρολόγησης και παιχνιδιού από ό,τι περιμένουν οι περισσότεροι, που απαιτεί περισσότερη δύναμη για να πατήσετε το πλήκτρο. Ωστόσο, καθώς πρόκειται για γραμμικούς διακόπτες (χωρίς απτική πρόσκρουση ή ανάδραση με κλικ), η κίνηση του διακόπτη εξακολουθεί να είναι αρκετά ομαλή.

Ωστόσο, λόγω του επιπλέον βάρους, οι διακόπτες Cherry MX Black μπορεί να γίνουν λίγο κουραστικοί κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων πληκτρολόγησης και παιχνιδιών. Η επιπλέον δύναμη γίνεται αισθητή μετά από λίγο.

Cherry MX Black Clear Top

Θέλετε κάτι λίγο πιο βαρύ και λίγο πιο μοναδικό; Το Cherry MX Black Clear-Top είναι αυτό που θέλετε, με δύναμη ενεργοποίησης 63,5 g και διαδρομή ενεργοποίησης 2,0 mm. Έχοντας χρησιμοποιήσει και τους δύο διακόπτες, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή, πρέπει να ειπωθεί.

Cherry MX Red

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Η Cherry κυκλοφόρησε το εμβληματικό κόκκινο διακόπτη της το 2008, και έγινε γρήγορα ο καλύτερος διακόπτης για δακτυλογράφους και παίκτες σε όλο τον κόσμο. Ο διακόπτης Cherry MX Red βασίζεται στο Cherry MX Black. Είναι ένας γραμμικός διακόπτης, αλλά έχει πολύ ελαφρύτερη δύναμη ενεργοποίησης 45 g και διαδρομή ενεργοποίησης 2 χιλιοστών, που τον καθιστά καλύτερα κατάλληλο για μεγαλύτερες περιόδους πληκτρολόγησης και gaming.

Η παραπάνω εικόνα δείχνει τους αρχικούς διακόπτες Cherry MX Red μαζί με τους διακόπτες Cherry MX Silent Red (κάτω).

Cherry MX Brown

Το πρώτο μηχανικό πληκτρολόγιο που είχα ποτέ χρησιμοποιούσε διακόπτες Cherry MX Brown και είναι μια άλλη από τις πιο δημοφιλείς επιλογές διακόπτη της Cherry.

Οι διακόπτες Cherry MX Brown διαθέτουν ένα απτικό χτύπημα που δείχνει πότε είναι ενεργοποιημένο το κλειδί, δίνοντάς σας φυσική ανατροφοδότηση κατά την πληκτρολόγηση. Το απτικό χτύπημα δεν είναι το ίδιο με τον ηχητικό ήχο κρότου που λαμβάνετε με το Cherry MX Blue (περισσότερα για αυτά στη συνέχεια) και για πολλούς ανθρώπους, είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ ομαλών γραμμικών και θορύβων κρότων.

Οι διακόπτες Cherry MX Brown έχουν δύναμη ενεργοποίησης 55 g και διαδρομή ενεργοποίησης 2 mm, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για πληκτρολόγηση, αλλά δεν συνιστώνται πάντα για παιχνίδια. Τούτου λεχθέντος, τα χρησιμοποιούσα για χρόνια, αλλά δεν παίζω πολλούς ανταγωνιστικούς διαδικτυακούς τίτλους (όπως CS:GO, Overwatch κ.λπ.).

  Στόχοι, βασικές έννοιες και περιπτώσεις χρήσης

Cherry MX Blue

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Το τρίτο πόδι από τους πιο γνωστούς διακόπτες της Cherry, το Cherry MX Blue είναι ο θορυβώδης διακόπτης που θα κάνει τους συναδέλφους ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα να εκνευριστούν. Ωστόσο, ακούγονται καλά όταν πληκτρολογείτε μακριά και το ηχητικό κλικ, μαζί με το απτικό χτύπημα, προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία πληκτρολόγησης.

Οι διακόπτες Cherry MX Blue είναι ελαφρώς ελαφρύτεροι από τον Cherry MX Brown στα 50 g με διαδρομή ενεργοποίησης 2,2 mm.

Cherry MX Clear

Οι απτικοί διακόπτες Cherry MX Clear είναι πιο ογκώδεις, βαρύτεροι διακόπτες από τους περισσότερους άλλους (αλλά όχι όλους!) διακόπτες Cherry, με δύναμη ενεργοποίησης 65 g και διαδρομή ενεργοποίησης 2 mm.

Οι βαρύτεροι διακόπτες μπορεί να γίνουν λίγο κουραστικοί στη χρήση με την πάροδο του χρόνου, επομένως δεν προτείνονται συνήθως για μεγάλες περιόδους πληκτρολόγησης ή gaming. Ωστόσο, οι διακόπτες Cherry MX Clear έρχονται με ένα ελαφρώς πιο έντονο χτύπημα από το Cherry MX Brown, το οποίο μπορεί να αρέσει σε όσους θέλουν ελαφρώς περισσότερα σχόλια χωρίς να αγοράσουν έναν διακόπτη με κλικ.

Cherry MX Green

Το Cherry MX Clear είναι βαρύ, αλλά οι διακόπτες Cherry MX Green είναι οι πιο βαρείς διακόπτες που κάνει η Cherry. Αυτοί οι διακόπτες άκαμπτης αίσθησης απαιτούν δύναμη ενεργοποίησης 80 g και έχουν διαδρομή ενεργοποίησης 2,2 mm, η οποία συνδυάζεται για μια πολύ ανθεκτική εμπειρία διακόπτη.

Είναι ειλικρινά πολύ δύσκολο να προτείνεις τους διακόπτες Cherry MX Green για οτιδήποτε. Το συνολικό επίπεδο δύναμης και αντίστασης σημαίνει ότι τα δάχτυλα και τα χέρια σας κουράζονται γρήγορα και δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί θα τα χρησιμοποιείτε για καθημερινές εργασίες με ευκολότερους και πιο φιλικούς προς το χρήστη διακόπτες.

Cherry MX White

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf

Σας αρέσουν οι διακόπτες που κάνουν κλικ, αλλά δεν θέλετε να κουράσετε τα χέρια σας; Οι διακόπτες Cherry MX White δύναμη ενεργοποίησης 60 g και διαδρομή ενεργοποίησης 2,2 mm είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση τόσο για τους πράσινους όσο και για τους μπλε διακόπτες.

Με ελαφρώς βαρύτερη δύναμη ενεργοποίησης από το Cherry MX Blue (50g έναντι 60g), οι διακόπτες Cherry MX White είναι αρκετά βολικοί για όσους θέλουν να πληκτρολογούν με δύναμη και θέλουν το ηχητικό κλικ και το απτικό χτύπημα.

Cherry MX Grey

Ο διακόπτης Cherry MX Grey διαθέτει ένα απτικό εξόγκωμα για να παρέχει ανατροφοδότηση πληκτρολόγησης, παρόμοια με τα δημοφιλή Browns. Αλλά το Grey έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη ενεργοποίησης 80 g, δίνοντάς του μια πιο άκαμπτη, πιο ανθεκτική αίσθηση από το Browns (και μοιάζει περισσότερο με ένα MX Green στα χαρακτηριστικά).

Επιπλέον, το Grey ενσωματώνει επιθέματα απόσβεσης θορύβου για να μειώσει σημαντικά τον θόρυβο του πληκτρολογίου. Αυτός είναι λοιπόν ένας υπέροχος διακόπτης αφής, αν θέλετε λίγο μεγαλύτερο βάρος, μαζί με μια πιο αθόρυβη εμπειρία πληκτρολόγησης.

  Πώς να κάνετε streaming gameplay από ένα PS4

Cherry MX Speed ​​Silver

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Cherry MX Speed ​​Silver έχει να κάνει με την ταχύτητα. Διαθέτει εξαιρετικά ελαφριά ενεργοποίηση 1,2 mm, με ακόμη πιο ελαφριά δύναμη ενεργοποίησης μόλις 40 g. Αυτό επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορο πάτημα πλήκτρων, το οποίο είναι τέλειο για παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό.

Ωστόσο, η πολύ ελαφριά δύναμη ενεργοποίησης σημαίνει ότι πιθανότατα θα πιέσετε περισσότερα τυχαία πλήκτρα—αντιστοιχία για την ταχύτητα. Αλλά αν θέλετε έναν από τους πιο γρήγορους μηχανικούς διακόπτες που διατίθενται, το Speed ​​Silver προσφέρει.

Cherry MX Silent Red

Το Cherry MX Silent Red είναι μια πιο αθόρυβη έκδοση του δημοφιλούς διακόπτη Red. Χρησιμοποιεί την ίδια ελαφριά γραμμική δύναμη 45 g, αλλά έχει ενσωματωμένα μαξιλαράκια μείωσης θορύβου για να μειώνει σημαντικά τον θόρυβο τόσο στην καθοδική όσο και στην άνω διαδρομή.

Αν σας αρέσουν οι γραμμικοί διακόπτες για παιχνίδια ή πληκτρολόγηση, αλλά θέλετε ένα σιωπηλό, πιο αθόρυβο προφίλ ήχου, τα Silent Reds είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αποκτάτε την ίδια ομαλή, γρήγορη αίσθηση των κλασικών Reds χωρίς τόσο πολύ θόρυβο. Δείτε τη διαφορά μεταξύ ενός κανονικού Cherry MX Red και του Cherry MX Silent Red παρακάτω.

Μπορείτε να δείτε πώς ο αθόρυβος διακόπτης μηχανικού πληκτρολογίου είναι πιο αθόρυβος από τον κανονικό του.

Cherry MX Silent Black

Παρόμοια με τα Silent Reds, τα Silent Blacks λαμβάνουν τον διακόπτη γραμμικού μαύρου 60g και προσθέτουν μαξιλαράκια απόσβεσης θορύβου για να μειώσουν το θόρυβο. Έτσι έχετε την ίδια ομαλή, σχετικά άκαμπτη γραμμική διαδρομή αλλά με λιγότερο ήχο που παράγεται.

Ποιον διακόπτη Cherry MX θα χρησιμοποιήσετε;

Έχετε διαβάσει τη λίστα. Έχετε ελέγξει τις προδιαγραφές. Τα χρώματα του διακόπτη Cherry απομυθοποιούνται. Το μόνο ερώτημα είναι ποιο διακόπτη Cherry MX θα επιλέξετε για το επόμενο μηχανικό πληκτρολόγιο σας; Με πάνω από δώδεκα διαφορετικούς τύπους διακοπτών που καλύπτουν παραλλαγές γραμμικής, απτικής, κλικ, αθόρυβης και ταχύτητας, το Cherry MX προσφέρει μια εκτεταμένη σειρά επιλογών μηχανικών διακοπτών. Ο σωστός διακόπτης Cherry MX για εσάς εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και την προβλεπόμενη χρήση.

Οι γραμμικοί διακόπτες όπως οι Reds and Blacks παρέχουν ομαλά, αδιάκοπα πατήματα πλήκτρων, τέλεια για παιχνίδια και γρήγορη πληκτρολόγηση. Οι διακόπτες απτικής πρόσκρουσης όπως τα Browns και Clears παρέχουν απτική ανάδραση ιδανική για πληκτρολόγηση. Οι διακόπτες με κλικ, όπως τα Μπλε και τα Πράσινα, προσθέτουν ηχητικά κλικ στο απτικό χτύπημα για δακτυλογράφους που απολαμβάνουν την ακουστική ανατροφοδότηση. Οι αθόρυβες επιλογές όπως το Silent Reds μειώνουν τον θόρυβο για μια πιο ήσυχη εμπειρία. Το Speed ​​Silver παρέχει εξαιρετικά γρήγορη ενεργοποίηση για παιχνίδια.

Ενώ τα βασικά προϊόντα όπως το Cherry MX Red, Blue και Brown μπορεί να είναι τα πιο δημοφιλή, η βαθύτερη έρευνα αποκαλύπτει διακόπτες που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, ένας διακόπτης Cherry MX πιθανότατα θα σας προσφέρει την ιδανική εμπειρία πληκτρολόγησης, παιχνιδιού και γενικής χρήσης.