Οι 8 πιο ακριβείς ανιχνευτές κειμένου AI που μπορείτε να δοκιμάσετε

Καθώς τα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT συνεχίζουν να βελτιώνονται, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ κειμένου που δημιουργείται από AI και γραπτού κειμένου από τον άνθρωπο. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως οι ακαδημαϊκοί, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το κείμενο δεν είναι γραμμένο από AI.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι ανιχνευτές κειμένου AI. Αν και κανένα από τα διαθέσιμα εργαλεία δεν ανιχνεύει με απόλυτη βεβαιότητα (και ούτε ισχυρίζονται ότι το κάνουν), μερικά από αυτά τα εργαλεία παρέχουν αρκετά ακριβή αποτελέσματα. Έτσι, εδώ, παραθέτουμε τους οκτώ πιο ακριβείς ανιχνευτές κειμένου AI που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Το GPTZero κατασκευάστηκε για να βοηθήσει τους δασκάλους να καταλάβουν εάν η εργασία που υποβλήθηκε από τους μαθητές τους δημιουργήθηκε με χρήση AI. Αλλά επειδή το GPTZero εντοπίζει με ακρίβεια το περιεχόμενο που δημιουργείται από το ChatGPT, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε δάσκαλος για να επωφεληθείτε από αυτό.

Το GPTZero αναλύει το κείμενο και λέει αν το κείμενο γράφτηκε από ανθρώπους ή τεχνητή νοημοσύνη, επισημαίνοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις που πιστεύει ότι έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Παρέχει επίσης μια βαθμολογία αμηχανίας και ριπής, τα οποία είναι μέτρα για την τυχαιότητα και τη διακύμανση της τυχαιότητας. Γενικά, αυτές οι βαθμολογίες είναι υψηλές για ανθρώπινο κείμενο και χαμηλές για τεχνητή νοημοσύνη.

Για να δοκιμάσουμε το εργαλείο, πρώτα επικολλήσαμε ένα απόσπασμα από το Soldier’s Home του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Το GPTZero σωστά χαρακτήρισε το κείμενο ως «πιθανότατα γραμμένο από άνθρωπο». Ομοίως, ήταν σε θέση να αναγνωρίσει σωστά το κείμενο που δημιουργήθηκε από το ChatGPT ως «γραμμένο εξ ολοκλήρου από AI».

Τέλος, εισαγάγαμε ένα απόσπασμα από κείμενο γραμμένο με τεχνητή νοημοσύνη αναμεμειγμένο με ανθρώπινο περιεχόμενο. Παραδόξως, το GPTZero αναγνώρισε σωστά σχεδόν όλες τις προτάσεις που γράφτηκαν από το AI. Σημάδεψε όμως και μερικά ανθρωπογραφικά.

Συνολικά, το GPTZero είναι καλό στην ανίχνευση κειμένου AI, αλλά παράγει επίσης ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Διαθέτει επίσης μια λειτουργία Μεταφόρτωσης Μαζικών Αρχείων που σας επιτρέπει να σαρώνετε πολλά αρχεία με ένα μόνο κλικ. Εκτός από το δωρεάν πρόγραμμα, το GPTZero διαθέτει δύο προγράμματα επί πληρωμή με πρόσθετες δυνατότητες και υψηλότερα όρια.

  Πώς να αποκτήσετε μια δορυφορική προβολή του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας το Google Earth

Η Winston AI ισχυρίζεται ότι εντοπίζει περιεχόμενο που δημιουργείται από AI με ακρίβεια 99,6%. Αν και δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό, το Winston AI απέδωσε καλά στις δοκιμές μας.

Πρώτον, εντόπισε το Soldier’s Home του Hemingway ως 100% γραμμένο από τον άνθρωπο. Ομοίως, χαρακτήρισε το κείμενο AI ως 0% γραμμένο από τον άνθρωπο. Ακόμα καλύτερα, επισήμανε τη μίξη τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινου κειμένου ως 35% ανθρώπινο, τονίζοντας σχεδόν σωστά όλες τις προτάσεις που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Winston AI εμφανίζει επίσης βαθμολογία αναγνωσιμότητας και λογοκλοπή (εάν κάνετε αναβάθμιση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επί πληρωμή). Προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή μόνο 2000 λέξεων, μετά την οποία θα πρέπει να μεταβείτε σε λογαριασμό επί πληρωμή.

Το Content at Scale είναι από μόνο του μια δημιουργία κειμένου AI που εστιάζει στην παραγωγή περιεχομένου μεγάλης μορφής με μερικά κλικ. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό εργαλείο ανίχνευσης AI.

Το περιεχόμενο στο Scale AI Detector παρέχει βαθμολογίες για πιθανότητα, μοτίβο και προβλεψιμότητα, μαζί με μια συνολική βαθμολογία. Αυτά εκφράζονται ως ποσοστά. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό, τόσο πιο πιθανό είναι το κείμενο να γράφτηκε από άνθρωπο. Το εργαλείο επισημαίνει επίσης προτάσεις που πιστεύει ότι είναι γραμμένες με τεχνητή νοημοσύνη.

Στις δοκιμές μας, έδωσε βαθμολογία 100% στο ανθρωπογραμμένο περιεχόμενο, 16% στο κείμενο του ChatGPT και 64% στο συνδυασμό και των δύο. Μιλώντας για τις συγκεκριμένες προτάσεις, προσδιόρισε σχεδόν όλες τις προτάσεις που γράφτηκαν με AI. Όμως, όπως και το GPTZero, χαρακτήρισε λανθασμένα μερικές από τις ανθρωπογραφικές προτάσεις ως δημιουργημένες από AI.

Αυτό το εργαλείο είναι επίσης δωρεάν και παρήγαγε αρκετά παρόμοια αποτελέσματα με το GPTZero.

Το Originality AI είναι ένας δημοφιλής ανιχνευτής κειμένου AI που ισχυρίζεται ότι εντοπίζει με ακρίβεια κείμενο που παράγεται από τα GPT 3, GPT 3.5 και ChatGPT. Δίνει ένα ποσοστό της πιθανότητας ότι το κείμενο δημιουργήθηκε από ανθρώπους ή τεχνητή νοημοσύνη και υπογραμμίζει τις προτάσεις που δημιουργήθηκαν ενδεχομένως από την τεχνητή νοημοσύνη.

Μοντέλο ανίχνευσης πρωτοτυπίας AI 2.0 (μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού του εργαλείου) επισήμανε το κείμενο που γράφτηκε από άνθρωπο ως 100% πιθανό να γραφτεί από άνθρωπο, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ομοίως, το Originality AI εντόπισε με ακρίβεια την απάντηση του ChatGPT, χαρακτηρίζοντάς την ως 100% AI. Όταν του ζητήθηκε να αναλύσει ένα μείγμα κειμένου ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης, το Originality το επισήμανε ως 68% AI και 32% ανθρώπινο.

  Πώς να προστατέψετε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα εργαλεία που προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα, το Originality AI είναι ένας επί πληρωμή ανιχνευτής. Μπορεί επίσης να ελέγξει το περιεχόμενο για λογοκλοπή, αλλά κοστίζει επιπλέον πίστωση.

Το Writeful στοχεύει να διευκολύνει την ακαδημαϊκή γραφή. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει μια σειρά από εργαλεία AI, συμπεριλαμβανομένου ενός ανιχνευτή GPT. Το εργαλείο είναι δωρεάν στη χρήση και κρυπτογραφεί τα δεδομένα για να διασφαλίσει το απόρρητο.

Το Writefull GPT Detector μπορεί να αναγνωρίσει περιεχόμενο που έχει γραφτεί από το GPT-3 καθώς και από το ChatGPT. Μετά την ανάλυση, παρέχει μια βαθμολογία που δείχνει την πιθανότητα ότι το περιεχόμενο γράφτηκε από AI.

Στις δοκιμές μας, το Writefull εντόπισε σωστά κείμενο που γράφτηκε από άνθρωπο, δίνοντάς του βαθμολογία 1% (δηλαδή, πιθανότητα 1% ότι το κείμενο δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη). Ωστόσο, έδωσε βαθμολογία 39% στο κείμενο του ChatGPT. Ομοίως, όταν συνδυάσαμε περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη με ανθρώπινο κείμενο, το Writfull το επισήμανε ως “2% πιθανότατα αυτό προέρχεται από το GPT-3 ή το ChatGPT”.

Έτσι, ενώ αναγνώριζε τα κείμενα του ανθρώπου και της τεχνητής νοημοσύνης με ακρίβεια σε κάποιο βαθμό, το Writefull έκανε λάθος όταν αναμίξαμε τα δύο. Το εργαλείο προσφέρει ενοποίηση με το Word και το Overleaf και διαθέτει επίσης API για ανιχνευτή GPT.

Το Hive Moderation δεν διαθέτει μόνο ένα εργαλείο για την ανίχνευση κειμένου AI, αλλά και για τον εντοπισμό εικόνων που δημιουργούνται από AI.

Το εργαλείο ανίχνευσης κειμένου ανέλυσε με ακρίβεια το κείμενο που γράφτηκε από άνθρωπο ως «πιθανόν να περιέχει 0% κείμενο τεχνητής νοημοσύνης». Ομοίως, το κείμενο που δημιουργήθηκε από AI προσδιορίστηκε ως τέτοιο. Αλλά όπως τα περισσότερα άλλα, δεν ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τον συνδυασμό και των δύο κειμένων με την ίδια ακρίβεια.

Στον ιστότοπό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επίδειξης δωρεάν χωρίς καν να εγγραφείτε. Αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για πλήρη πρόσβαση. Ομοίως, ο ανιχνευτής εικόνας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε εικόνες που δημιουργούνται από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το DALL-E 2 ή το Midjourney.

  7 Καλύτερες Πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων με bots για πωλήσεις και μάρκετινγκ

Το Crossplag είναι ένας άλλος δημοφιλής έλεγχος λογοκλοπής με ένα εργαλείο ανίχνευσης AI επίσης. Έχει μια απλή διεπαφή που σας επιτρέπει να επικολλήσετε κείμενο και να ελέγξετε αν δημιουργείται από AI.

Εκτός από το πόσο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ένα κομμάτι κειμένου με τεχνητή νοημοσύνη, το Crossplag τονίζει τις συγκεκριμένες προτάσεις που πιστεύει ότι έχουν δημιουργηθεί από AI.

Όταν δοκιμάσαμε το Crossplag, εντόπισε σωστά τα γραπτά κείμενα του ChatGPT και των ανθρώπων. Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε να σαρώσει μεικτό περιεχόμενο, το Crossplag το χαρακτήρισε λανθασμένα ως 100% ανθρώπινο.

Ενώ ο ανιχνευτής λογοκλοπής του απαιτεί αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή, το εργαλείο ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης του Crossplag είναι δωρεάν για χρήση.

Το Copyleaks, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία ανίχνευσης λογοκλοπής, διαθέτει ένα άλλο εργαλείο για τον εντοπισμό ChatGPT, GPT-3 και άλλων παρόμοιων γλωσσικών μοντέλων. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να ανιχνεύσει περιεχόμενο γραμμένο σε άλλες γλώσσες, όπως ισπανικά και γαλλικά επίσης.

Το εργαλείο μπόρεσε να αναγνωρίσει σωστά το διήγημα του Έρνεστ ως ανθρώπινης γραφής με περίπου 98,8% πιθανότητα. Ομοίως, εντόπισε κείμενο AI με βεβαιότητα 83,9%. Εκεί που έκανε λάθος ήταν ο συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινου περιεχομένου, καθώς το σημείωσε ως 67,2% πιθανό να είναι ανθρώπινο κείμενο.

Το AI Content Detector της Copyleaks έχει επέκταση Chrome. Το καλύτερο από όλα, προσφέρει ενσωμάτωση API και LMS.

Εντοπίστε κείμενο που δημιουργείται από AI με ένα μόνο κλικ

Χάρη στα προαναφερθέντα εργαλεία, μπορείτε να εντοπίσετε πολύ εύκολα κείμενο γραμμένο με AI. Ωστόσο, αυτά απέχουν πολύ από το να είναι απολύτως ακριβή. Απλώς αλλάζοντας μερικές προτάσεις, είναι δυνατό να εξαπατήσετε αυτούς τους ανιχνευτές. Και μια πιο σοβαρή ανησυχία με αυτά τα εργαλεία είναι τα ψευδώς θετικά.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να βασιστείτε πλήρως σε αυτούς τους ανιχνευτές, το κείμενο AI περιέχει πολλά ενδεικτικά σημάδια που μπορείτε να εντοπίσετε αν δώσετε λίγη προσοχή.