Οι 7 καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής για ήχο χωρίς απώλειες στα Windows 10

Βασικά Takeaways

  • Το 5KPlayer είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων με ενσωματωμένο ραδιόφωνο, δυνατότητες ασύρματης ροής και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Είναι δωρεάν για χρήση.
  • Το Winamp, ένα από τα παλαιότερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων για επιτραπέζιους υπολογιστές, υποστηρίζει διάφορες μορφές πολυμέσων, προσφέρει εύκολη πλοήγηση και υποστηρίζει πρόσθετα όπως το Shoutcast για διαδικτυακό ραδιόφωνο.
  • Το VLC Media Player διαθέτει μινιμαλιστική διεπαφή, ενσωματωμένους κωδικοποιητές για αναπαραγωγή διαφορετικών μορφών αρχείων, προηγμένες ρυθμίσεις ισοσταθμιστή και ομαλή αναπαραγωγή. Έχει επίσης κρυφά χαρακτηριστικά.

Ο ήχος χωρίς απώλειες είναι μια μη συμπιεσμένη μορφή που διατηρεί την αρχική ποιότητα των τραγουδιών σας. Γι’ αυτό, ως χρήστης των Windows, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής συμβατό με αυτές τις μορφές για να απολαύσετε τη μουσική σας.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής για οποιαδήποτε μορφή ήχου χωρίς απώλειες προτιμάτε. Θα συζητήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά τους και θα σας δείξουμε πώς να μεγιστοποιήσετε την ακουστική σας εμπειρία.

1. 5KPlayer

Το 5KPlayer είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων εξοπλισμένο με ενσωματωμένο ραδιόφωνο, το οποίο σας επιτρέπει να συντονιστείτε σε ζωντανό διαδικτυακό ραδιόφωνο από σταθμούς κορυφαίας κατηγορίας όπως το BBC, το Heart και το Capital. Σας επιτρέπει επίσης να κατεβάζετε βίντεο από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Vevo, το Facebook και το Vimeo για να τα παρακολουθείτε εκτός σύνδεσης.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του 5KPlayer είναι ότι υποστηρίζει ασύρματη ροή μέσω του Digital Living Network Alliance (DLNA). Αυτό σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία ήχου σε συσκευές στο οικιακό σας δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του κινητού σας τηλεφώνου.

Αυτή η συσκευή αναπαραγωγής διαθέτει επίσης μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που εμφανίζει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά στη μέση της οθόνης. Με αυτό, έχετε τον πλήρη έλεγχο της έντασης και της σειράς της λίστας αναπαραγωγής.

  Πώς να δείτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στα Windows 10

Το 5KPlayer είναι δωρεάν στη χρήση, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της μουσικής που θέλουν την καλύτερη εμπειρία με έναν προϋπολογισμό. Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία σας αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε πρόσθετο εξοπλισμό για να απολαύσετε ήχο χωρίς απώλειες.

Κατεβάστε: 5K Player (Ελεύθερος)

2. Winamp

Το Winamp, που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, είναι ένα από τα παλαιότερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων για επιτραπέζιους υπολογιστές. Υποστηρίζει πολλές μορφές πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων των WMA, WAV και FLAC.

Μετά την εγκατάσταση, το Winamp ζητά αμέσως άδεια να σαρώσει και να εισαγάγει τα υπάρχοντα κομμάτια και λίστες αναπαραγωγής στη συσκευή αναπαραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να προσθέσετε όλα τα αγαπημένα σας αρχεία ήχου στην εφαρμογή με μη αυτόματο τρόπο.

Επιπλέον, η διεπαφή είναι πολύ εύκολη στην πλοήγηση, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ήχου, βίντεο, ραδιοφώνου και podcast. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη διεπαφή χρήστη με θέματα και δέρματα που δημιουργούνται από τους χρήστες.

Το Winamp υποστηρίζει πρόσθετα, το πιο δημοφιλές από τα οποία είναι το Shoutcast. Αυτή η προσθήκη είναι ένα σύστημα πολυμέσων ροής που σας βοηθά να βρείτε τους καλύτερους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και παρέχει οδηγούς για τη δημιουργία της δικής σας εκπομπής.

Κατεβάστε: Winamp (Ελεύθερος)

Το VLC είναι ένα δωρεάν και δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που αναγνωρίζεται εύκολα από το εικονίδιο του κώνου κυκλοφορίας. Χάρη στον ενσωματωμένο κωδικοποιητή του, μπορείτε να αναπαράγετε διαφορετικές μορφές αρχείων χωρίς να εγκαταστήσετε εξωτερικούς κωδικοποιητές για μεμονωμένους τύπους αρχείων. Αυτή η ενσωματωμένη επιλογή προστατεύει επίσης τη συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό.

Η συσκευή αναπαραγωγής διαθέτει μια μινιμαλιστική αλλά διαισθητική διεπαφή με ισχυρά εργαλεία αναπαραγωγής ήχου. Οι προηγμένες ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή σάς επιτρέπουν να εξατομικεύσετε την εμπειρία ακρόασης προσαρμόζοντας τις εξόδους ήχου για να ταιριάζουν σε διαφορετικά είδη.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του VLC είναι η ικανότητά του να παρέχει ομαλή αναπαραγωγή χωρίς κενά, ακόμη και σε συστήματα μεσαίας κατηγορίας, ενώ σας προσφέρει πολλές λειτουργίες. Και το VLC είναι γεμάτο με μυστικές λειτουργίες που σας βοηθούν να αξιοποιήσετε ακόμη περισσότερο την εφαρμογή.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εκκίνηση του Skype στα Windows 10

Κατεβάστε: VLC Media Player (Ελεύθερος)

4. AIMP

Με τον κομψό σχεδιασμό και τις ολοκληρωμένες λειτουργίες του, το AIMP είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη λύση ήχου χωρίς απώλειες. Διαθέτει προσαρμόσιμη και εξαιρετικά λειτουργική διάταξη για να ταιριάζει στο γούστο σας. Επίσης, διαθέτει μετατροπέα ήχου, που σας επιτρέπει να αλλάζετε τα αρχεία σας από τη μια μορφή στην άλλη.

Εκτός από τη μεταφόρτωση αρχείων από την τοπική μονάδα δίσκου, το AIMP σάς επιτρέπει να εισάγετε αρχεία ήχου από το Google Drive, το OneDrive, το Dropbox και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Εάν σας αρέσει να κοιμάστε με μουσική να παίζει στο παρασκήνιο, το AIMP παρέχει μια λειτουργία χρονοδιακόπτη ύπνου που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε έναν αυτόματο τερματισμό λειτουργίας ή αδρανοποίηση μετά από μια καθορισμένη διάρκεια.

Η συσκευή αναπαραγωγής διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη μηχανή ήχου με ισοσταθμιστή 18 ζωνών, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την έξοδο ήχου ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικές διαθέσεις.

Κατεβάστε: AIMP Player (Ελεύθερος)

5. Foobar2000

Το Foobar2000 φημίζεται για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό, την ευελιξία και την υψηλή απόδοση. Υποστηρίζει φορητή εγκατάσταση, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής από μια συσκευή USB σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Αυτό το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής προσφέρει ένα απλό αλλά προσαρμόσιμο περιβάλλον χρήστη, το οποίο σας επιτρέπει να τροποποιήσετε την εμφάνιση του προγράμματος αναπαραγωγής ενώ ακούτε τη μουσική σας. Παρέχει επίσης μια προηγμένη δυνατότητα προσθήκης ετικετών που σας βοηθά να οργανώσετε τα κομμάτια και τις λίστες αναπαραγωγής σας χωρίς κόπο.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Foobar2000 είναι το Digital Signal Processing Manager, το οποίο σας δίνει πρόσβαση στον ισοσταθμιστή, τη διασταύρωση και άλλα εργαλεία για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου. Επιπλέον, η λειτουργία ReplayGain του Foobar200s σάς βοηθά να αναλύετε και να αναπαράγετε τον ήχο σας σε σταθερή ένταση, αποτρέποντας τις ξαφνικές δυνατές ή αθόρυβες αιχμές ήχου.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης φωτογραφιών του Mac σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου

Κατεβάστε: Foobar2000 (Ελεύθερος)

6. MusicBee

Ο αρμονικός συνδυασμός ποιοτικού σχεδιασμού, λειτουργικότητας και εξόδου ήχου υψηλής ποιότητας κάνει το MusicBee την προτιμώμενη επιλογή για τους λάτρεις του ήχου χωρίς απώλειες. Εξοπλισμένο με CD ripper, αυτή η συσκευή αναπαραγωγής σάς επιτρέπει να μετατρέπετε τα CD μουσικής σας σε ψηφιακά κομμάτια χωρίς κόπο.

Το MusicBee προσφέρει λειτουργίες ήχου υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης WASAPI και ASIO. Αυτά τα προγράμματα οδήγησης ήχου συνεργάζονται με τη διεπαφή των Windows για να βελτιώσουν την αναπαραγωγή χωρίς απώλειες. Εγγυούνται επίσης μια βέλτιστη εμπειρία ακρόασης χωρίς αλλαγές που προκαλούνται από το σύστημα.

Το MusicBee προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα UI skins, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τη διάταξη του προγράμματος αναπαραγωγής στα γούστα σας. Επιπλέον, διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης κομματιών, playlist και podcast με αυτόματη ανάκτηση μεταδεδομένων και προηγμένα εργαλεία προσθήκης ετικετών.

Κατεβάστε: MusicBee (Ελεύθερος)

Το MediaMonkey είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αναπαραγωγής που υποστηρίζει μεγάλες βιβλιοθήκες πολυμέσων σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των FLAC, ALAC και WAV. Εκτός από τη δυνατότητα αναπαραγωγής, αυτό το πρόγραμμα αναπαραγωγής σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να οργανώνετε τα αρχεία σας σε ξεχωριστές συλλογές μουσικής.

Ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής αναπαραγωγής είναι ο αυτόματος DJ και η ασφαλής λειτουργία jukebox, που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να παίζετε δυναμικές λίστες αναπαραγωγής πάρτι. Το Media Monkey συγχρονίζεται επίσης σε όλες τις συσκευές σας, ώστε να έχετε πάντα πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής σας.

Οι premium εκδόσεις αυτής της εφαρμογής σάς επιτρέπουν να μετονομάζετε αρχεία πολυμέσων, να μετατρέπετε αυτόματα ήχο κατά τον συγχρονισμό και να κωδικοποιείτε απεριόριστα αρχεία MP3.

Κατεβάστε: MediaMonkey (Δωρεάν, premium εκδόσεις διαθέσιμες)

Επιλέγοντας το σωστό πρόγραμμα αναπαραγωγής για την καλύτερη εμπειρία μουσικής στα Windows

Από παλιά προγράμματα αναπαραγωγής έως προσαρμόσιμες συσκευές αναπαραγωγής με εξελιγμένα οργανωτικά συστήματα, αυτές οι συσκευές αναπαραγωγής ήχου χωρίς απώλειες προσφέρουν δυνατότητες που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. Ωστόσο, πριν κάνετε μια επιλογή, είναι σημαντικό να εξερευνήσετε κριτικά τις διατάξεις, τις δυνατότητες, τα δευτερεύοντα εργαλεία και τις προσθήκες τους.