Οι 7 καλύτερες συντομεύσεις για χρήση με το κουμπί δράσης του iPhone 15 Pro

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το κουμπί δράσης του iPhone 15 Pro, πρέπει να εκχωρήσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση iOS που σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο. Αυτό είναι εύκολο αν χρησιμοποιείτε εκτενώς την εφαρμογή Συντομεύσεις, αλλά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτήν και δεν έχετε ιδέες, έχουμε παραθέσει μερικά εξαιρετικά παραδείγματα.

Πώς να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση στο κουμπί δράσης του iPhone σας

Πριν ξεκινήσετε, αξίζει να ξέρετε πώς να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση στο κουμπί Action του iPhone σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κουμπί δράσης και σύρετε προς τα αριστερά μέχρι να βρείτε την επιλογή Συντόμευση.

Επιλέξτε όποια συντόμευση θέλετε. την επόμενη φορά που θα πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Action, θα λάβετε μια επιβεβαίωση στο Dynamic Island του iPhone σας ότι ενεργοποιήσατε τη συντόμευση.

Για κάθε ιδέα συντόμευσης παρακάτω, θα τη δημιουργήσετε πρώτα στην εφαρμογή Συντομεύσεις και, στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις όπως αναφέρθηκε για να την προγραμματίσετε στο κουμπί Ενέργεια στο iPhone σας.

1. Σημειώστε κάτι σε μια σημείωση

Πόσο υπέροχο θα ήταν να έχετε έναν τρόπο να σημειώνετε γρήγορα κάτι στο iPhone σας χωρίς να χρειάζεται να βρείτε την εφαρμογή Notes ή να σύρετε προς τα κάτω από το Κέντρο Ελέγχου; Λοιπόν, χάρη στην εφαρμογή Συντομεύσεις, μπορείτε να προγραμματίσετε το κουμπί δράσης του iPhone σας ώστε να ανοίγει μια νέα σημείωση με ένα πάτημα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε αμέσως.

  Αναγνώριση επωνυμίας οντότητας (NER) που εξηγείται με τους όρους Layman

Για να δημιουργήσετε αυτήν τη συντόμευση, ξεκινήστε την εφαρμογή Συντομεύσεις, πατήστε το κουμπί συν (+) στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Προσθήκη ενέργειας. Τώρα, αναζητήστε “σημείωση” και επιλέξτε την ενέργεια Δημιουργία σημείωσης από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται. Μπορείτε ακόμη και να το ρυθμίσετε ώστε να συμπληρώνεται εκ των προτέρων με κείμενο κάθε φορά ή να το αποθηκεύετε αυτόματα σε έναν φάκελο της επιλογής σας.

2. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τα φώτα του σπιτιού σας

Εάν έχετε έξυπνα φώτα με δυνατότητα HomeKit, μπορείτε να προγραμματίσετε το κουμπί δράσης του iPhone σας για να ορίσετε μια συγκεκριμένη σκηνή. Για να ξεκινήσετε, αναζητήστε το “home” στο μενού Προσθήκη ενέργειας της εφαρμογής Συντομεύσεις και επιλέξτε την ενέργεια Control My Home από τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη σκηνή ή το αξεσουάρ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και είστε σχεδόν έτοιμοι για βασική χρήση.

Επιπλέον, εάν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε μια ενέργεια Εάν στη συντόμευση σας για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τα πάντα, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση. Έτσι, εάν φεύγετε από το σπίτι και τα φώτα σας είναι αναμμένα, πατώντας το κουμπί Ενέργεια θα σβήσουν και εάν επιστρέφετε σπίτι και όλα τα φώτα είναι σβηστά, με ένα πάτημα θα τα ανάψουν ξανά. Η ενέργεια Εάν εμφανίζεται στις προτάσεις ενώ ρυθμίζετε αυτήν τη συντόμευση.

3. Προσθέστε ένα νέο συμβάν ημερολογίου on the Fly

Ίσως δεν χρειάζεται να θυμάστε κάτι συγκεκριμένο σε μια σημείωση, αλλά μάλλον να θυμάστε ένα συμβάν που έρχεται. Εάν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιήστε τις Συντομεύσεις για να ενεργοποιήσετε το κουμπί “Ενέργεια” το παράθυρο “Νέο συμβάν” στην εφαρμογή Ημερολόγιο της Apple.

Αναζητήστε το “ημερολόγιο” αφού πατήσετε Προσθήκη ενέργειας στο μενού δημιουργίας συντόμευσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη νέου συμβάντος από τα αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι για κάθε πεδίο, πατάτε παρατεταμένα και επιλέγετε Ερώτηση κάθε φορά.

  Πώς να θολώσετε μια φωτογραφία στο iPhone

Κάποιες εφαρμογές ημερολογίου τρίτων το υποστηρίζουν επίσης, επομένως εάν χρησιμοποιείτε κάτι διαφορετικό από την εφαρμογή Ημερολόγιο της Apple, δοκιμάστε να το αναζητήσετε στις Συντομεύσεις για να δείτε εάν είναι διαθέσιμη η κατάλληλη ενέργεια.

4. Παίξτε το δικό σας μουσικό σταθμό

Εάν χρησιμοποιείτε το Siri και το Apple Music μαζί, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με την απλή εντολή “Play some music”. Αυτό αντλείται από τον εξατομικευμένο μουσικό σας σταθμό που προσαρμόζει το Apple Music με βάση τις προτιμήσεις σας και το ιστορικό ακρόασης. Οι προτάσεις είναι συνήθως επί τόπου, επομένως, είτε θέλετε να κάνετε εμπλοκή είτε να ακούσετε μουσική στο παρασκήνιο, εξετάστε το ενδεχόμενο να αντιστοιχίσετε το κουμπί Ενέργειά σας σε αυτόν τον σταθμό.

Αφού πατήσετε Προσθήκη ενέργειας στο νέο μενού συντόμευσης, αναζητήστε “μουσική” και βρείτε την ενέργεια Μουσικής Αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, πατήστε το πεδίο Μουσική και επιλέξτε Ακούστε τώρα ή Ραδιόφωνο για να βρείτε τον σταθμό σας. Θα πρέπει να έχει το πλήρες όνομά σας στον τίτλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια συντόμευσης για να αντιστοιχίσετε το κουμπί Action του iPhone σας σε μια λίστα αναπαραγωγής ή έναν καλλιτέχνη από τη βιβλιοθήκη σας.

5. Επικαλέστε το ChatGPT

Το ChatGPT είναι πολύ χρήσιμο για να παραμείνει θαμμένο σε μια εφαρμογή κάπου στην Αρχική οθόνη σας. Εφόσον έχετε εγκαταστήσει και ρυθμίσει την εφαρμογή ChatGPT στο iPhone σας, μπορείτε να αναζητήσετε τις ενέργειες ChatGPT στις Συντομεύσεις για να ξεκινήσετε αυτόματα μια συνομιλία AI από το κουμπί δράσης του iPhone 15 Pro.

Βρείτε την ενέργεια Ask ChatGPT και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το πεδίο Μήνυμα και επιλέξτε Ask Every Time. Μόλις επιλέξετε αυτήν τη συντόμευση για το κουμπί Ενέργειά σας, πατώντας το θα ξεκινήσει μια αναδυόμενη συνομιλία με το ChatGPT. Δεν σας αναγκάζει να αφήσετε αυτό που κάνετε αυτήν τη στιγμή και να μεταβείτε στην εφαρμογή—είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνετε μια ή δύο ερωτήσεις και να επιστρέψετε αμέσως στη δραστηριότητά σας.

  Πώς να πραγματοποιήσετε κλήσεις φωνής και βίντεο στο Skype

6. Καλέστε ή FaceTime τον Σημαντικό Άλλο σας

Μια εξαιρετικά απλή αλλά απίστευτα εύχρηστη συντόμευση για να ορίσετε το κουμπί Ενέργειά σας είναι η αυτόματη κλήση ή το FaceTime του σημαντικού άλλου, του καλύτερου φίλου ή μέλους της οικογένειάς σας. Το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να ξεκινήσει την κλήση εάν χρησιμοποιείτε την ενέργεια κλήσης ή FaceTime σε μια συντόμευση. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να καλείτε κάθε φορά και είστε έτοιμοι.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει γραφικά στοιχεία και αγαπημένα επαφές, αυτή η συντόμευση του κουμπιού δράσης είναι το μόνο πράγμα που πλησιάζει πραγματικά στην αναπαραγωγή της λειτουργίας γρήγορης κλήσης προηγούμενων δεκαετιών.

7. Προσδιορίστε τη μουσική με το Shazam

Ένα πάτημα ενός κουμπιού για να εκκινήσετε το Shazam και να αναγνωρίσετε γρήγορα τη μουσική που παίζει γύρω σας; Ναι παρακαλώ. Αισθάνομαι ότι το κουμπί δράσης του iPhone 15 Pro δημιουργήθηκε για στιγμές όπως αυτή – είναι έκπληξη που η Apple δεν το συμπεριέλαβε ως μία από τις προεπιλεγμένες επιλογές.

Ενώ το Shazam συχνά δρα αρκετά γρήγορα, η αναγνώριση ενός τραγουδιού μπορεί μερικές φορές να είναι έγκαιρη εάν το τραγούδι έχει σχεδόν τελειώσει ή εάν φεύγετε από την περιοχή. Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να ανακαλύπτει νέα μουσική, μετατρέψτε το κουμπί δράσης σας σε κουμπί Shazam.

Το καλύτερο κομμάτι? Δεν χρειάζεστε καν την εφαρμογή Shazam εγκατεστημένη στο iPhone σας. Μπορείτε να βρείτε τη συντόμευση Shazam από την ενότητα Gallery της εφαρμογής Συντομεύσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε την ενέργεια Αναγνώριση μουσικής, να αποθηκεύσετε τη νέα σας συντόμευση και να την αντιστοιχίσετε στο κουμπί Ενέργεια του iPhone σας.

Είναι απίστευτο πόσο δημιουργικοί έχουν γίνει οι άνθρωποι με τις συντομεύσεις κουμπιών Δράσης. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές είτε σας εμπνέουν να δημιουργήσετε κάτι καλύτερο είτε εισάγετε νέα λειτουργικότητα στο κουμπί Ενέργειά σας που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία του κουμπιού Ενέργειά σας ανά πάσα στιγμή από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.