Οι 7 καλύτερες εφαρμογές iPad που βοηθούν τους μαθητές να κάνουν Excel στο σχολείο

Μεταξύ των μαθημάτων, των εργασιών και των εξετάσεων, δεν είναι εύκολο να διατηρείτε τον φόρτο εργασίας σας στο σχολείο. Πρέπει να καταβάλετε πολλή προσπάθεια και αφοσίωση εάν θέλετε να διαπρέψετε σε όλα αυτά. Αν και είναι σίγουρα η πρόκληση, τα καλά νέα είναι ότι το iPad σας μπορεί να είναι ένα απίστευτο εργαλείο για να μειώσετε λίγο το βάρος.

Με τις κατάλληλες εφαρμογές, μπορείτε να μετατρέψετε το iPad σας σε μια ισχυρή μηχανή παραγωγικότητας και οργάνωσης που σας κρατά αφοσιωμένη κατά τη διάρκεια των συνεδριών μελέτης. Από την καταγραφή σημειώσεων έως τη λήψη βοήθειας με τις εργασίες για το σπίτι, αυτές είναι μερικές από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές iPad για μαθητές κάθε ηλικίας.

1. Apple Books

Τα Apple Books είναι μια εγγενής εφαρμογή για iPhone, iPad και Mac που εξοικονομεί αρκετά χρήματα βρίσκοντας βιβλία σε προσφορά, μερικά ακόμη και δωρεάν. Αφού κατεβάσετε αυτά τα βιβλία, μπορείτε να τα διαβάσετε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το Wi-Fi, χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας Apple.

Με τα Apple Books, μπορείτε να σχολιάσετε και να επισημάνετε σημαντικά αποσπάσματα, να σημειώσετε σημειώσεις και να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε μεμονωμένες σελίδες για εύκολη αναφορά. Εάν μελετάτε ενώ μετακινείστε ή σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το μέγεθος του κειμένου, τη γραμματοσειρά και τη φωτεινότητα της οθόνης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Όλες οι σημειώσεις και οι σελιδοδείκτες σας θα συγχρονιστούν στις συσκευές iCloud, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε στο iPhone ή το Mac σας. Το καλύτερο μέρος για τα Apple Books είναι ότι μπορείτε να παρατήσετε τα βαριά σακίδια, καθώς δεν χρειάζεται να μεταφέρετε γιγάντια βιβλία παντού.

Κατεβάστε: Apple Books (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

2. Ζουμ

Το Zoom είναι μακράν μια από τις καλύτερες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης για φιλοξενία και συμμετοχή σε συσκέψεις. Η εφαρμογή κατέστρεψε τον κόσμο στο απόγειο της πανδημίας COVID-19 και αντικατέστησε τις αίθουσες διδασκαλίας σε όλο τον κόσμο με εικονικές εξ αποστάσεως συσκέψεις. Στα περισσότερα ιδρύματα, το Zoom είναι περισσότερο απαίτηση παρά μια εφαρμογή που είναι ωραίο να έχετε στη διάθεσή σας.

  Εισαγωγή στο SAFe για αρχάριους

Όποτε είναι αδύνατο να διδάξετε μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη, οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές σας πιθανότατα θα σας ζητήσουν να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή τάξη με τη μορφή μιας συνάντησης Zoom. Αυτήν τη στιγμή είναι η πλατφόρμα επιλογής για τηλεδιάσκεψη λόγω της υποστήριξης μεταξύ πλατφορμών, των δυνατοτήτων εγγραφής και της υποστήριξης για έως και 100 συμμετέχοντες με το δωρεάν πρόγραμμα.

Εκτός από την παρακολούθηση διαλέξεων, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους φίλους σας να συμμετάσχουν σε μια κλήση Zoom, ώστε να μπορείτε να μελετάτε όλοι μαζί με ευκολία. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη σας, να παραμένετε εντός προγράμματος με υπενθυμίσεις συσκέψεων και διαθέτει έναν πίνακα για διαγράμματα εν κινήσει.

Κατεβάστε: Ανίπταμαι διαγωνίως (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

3. GoodNotes 5

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές λήψης σημειώσεων για το iPad, αλλά το GoodNotes 5 είναι αυτό που προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε διαδραστικά ψηφιακά σημειωματάρια που είναι πιο προσαρμόσιμα και ευέλικτα από τα χάρτινα. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε είδη κειμένου, χειρόγραφα, σχέδια, ηχογραφήσεις και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Είναι σαν ένας κενός καμβάς που σας επιτρέπει να ρίξετε όλες τις σκέψεις και τις ιδέες σας σε ένα μέρος. Στη συνέχεια, μπορείτε να οργανώσετε αυτές τις ιδέες σύροντας και αποθέτοντας οποιοδήποτε στοιχείο στη σελίδα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pencil για να δημιουργήσετε χειρόγραφες σημειώσεις που φαίνονται απίστευτα ρεαλιστικές. Το να γράφεις ή να σχεδιάζεις με αυτήν την εφαρμογή είναι απολύτως φυσικό και ρευστό.

Το GoodNotes 5 προσφέρει πολλά περισσότερα, όπως σχολιασμό για αρχεία PDF, δυνατότητες συνεργασίας και τη δυνατότητα μετατροπής του χειρογράφου σε κανονικό κείμενο.

Κατεβάστε: GoodNotes 5 (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4. Ημερολόγιο Google

Το Ημερολόγιο Google είναι εξαιρετικό για την οργάνωση του προγράμματος των μαθημάτων σας και των συνεδριών μελέτης, καθώς συγχρονίζει όλες τις τάξεις, τις εργασίες, τις εξετάσεις και άλλα συμβάντα σε ένα μέρος, ώστε να μην χάνετε τίποτα. Αφού προσθέσετε το πρόγραμμα των μαθημάτων σας, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις 15 λεπτά πριν από την έναρξη κάθε μαθήματος. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε την τοποθεσία κάθε τάξης, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πού να πάτε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον φακό πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Για εργασίες και εξετάσεις, μπορείτε να τις προσθέσετε στο ημερολόγιό σας μόλις ανακοινωθούν. Ορίστε υπενθυμίσεις για την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα της προθεσμίας, ώστε να μην ξεχνάτε τίποτα. Η εφαρμογή είναι επίσης εξαιρετική για την οργάνωση ομάδων μελέτης και συναντήσεων έργου.

Κατεβάστε: Ημερολόγιο Google (Ελεύθερος)

5. Βιβλίο σκίτσων

Όταν συνδυάζονται με ένα Apple Pencil, τα iPad είναι εξίσου ικανά με τα ολοκληρωμένα tablet σχεδίασης. Αυτό οφείλεται κυρίως στις δεκάδες ευέλικτες εφαρμογές σχεδίασης και σχεδίασης που είναι διαθέσιμες στο App Store και το Sketchbook είναι ένα από τα καλύτερα εκεί έξω.

Χάρη σε μια μεγάλη γκάμα πινέλων, χρωμάτων και προσαρμόσιμων εργαλείων, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές τεχνικές και στυλ χωρίς κόπο. Διαθέτει επίσης ένα σύστημα στρώσεων παρόμοιο με το Photoshop, που σας επιτρέπει να εργάζεστε σε πολλά στοιχεία ταυτόχρονα.

Ενώ η εφαρμογή είναι εξαιρετική για σχολή τέχνης και εκφράζει τον εαυτό σας, προσφέρει μεγάλη χρησιμότητα και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, οι φοιτητές αρχιτεκτονικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία μέτρησης για να δημιουργήσουν λεπτομερείς κατόψεις ή τρισδιάστατα μοντέλα. Όσοι ασχολούνται με το σχέδιο μόδας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάσουν σχέδια ρούχων με ακριβείς αναλογίες.

Αυτή η ευελιξία καθιστά την εφαρμογή ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δοκιμάσετε, ακόμα κι αν ασχολείστε με το σχέδιο ή το σκίτσο. Είναι αρκετά καλό που μπορεί να καταλήξετε να εθιστείτε στη χρήση του Apple Pencil.

Κατεβάστε: Αλμπουμ (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

6. Έγγραφα Google

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου εκτός σύνδεσης για πληκτρολόγηση, είτε πρόκειται για εργασίες θητείας, δοκίμια ή εφαρμογές, θα πρέπει να μεταβείτε στα Έγγραφα Google. Είναι απαραίτητο, καθώς όλα τα έγγραφά σας δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και αποθηκεύονται στο Google Drive σας, όπου μπορείτε να τα προβάλετε ανά πάσα στιγμή.

  Χρεώνει η AT&T για την αντικατάσταση της κάρτας SIM;

Είναι επίσης εξαιρετικό για τη συνεργασία με άλλους μαθητές σε ομαδικά έργα. Μπορείτε απλώς να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο που δίνει στον φίλο σας πρόσβαση στο έγγραφο για επεξεργασία και να τον αφήσετε να συνεχίσει από εκεί που σταματήσατε. Εάν έχετε κάποιες σκέψεις να μοιραστείτε, μπορείτε να επισημάνετε ορισμένες ενότητες του εγγράφου και να αφήσετε σχόλια.

Τα Έγγραφα Google αποθηκεύονται αυτόματα καθώς πληκτρολογείτε, επομένως δεν θα χάσετε ποτέ την εργασία σας εάν το iPad σας διακοπεί ή διακοπεί η τροφοδοσία. Διαθέτει επίσης υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών, καθώς είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στον ιστό, που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε την πρόσβαση στα έγγραφά σας ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Κατεβάστε: Έγγραφα Google (Ελεύθερος)

7. Μελέτη Chegg

Αν ποτέ νιώθετε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε μια μαθηματική εξίσωση ή έχετε κολλήσει στα θέματα που πρέπει να καλύψετε στην αγγλική σας εργασία, πρέπει να κάνετε λήψη του Chegg. Είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να κάνετε την εργασία σας με πόρους που περιλαμβάνουν λύσεις σχολικών βιβλίων, ενότητες Q&A και βίντεο. Μπορείτε επίσης να βρείτε flashcards για σχεδόν οποιοδήποτε μάθημα μπορείτε να σκεφτείτε.

Το Chegg σας παρέχει επίσης υποστήριξη 24/7 χάρη στη βοήθεια από ειδικούς εκπαιδευτές. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση ή να τραβήξετε μια φωτογραφία της εργασίας σας για να λάβετε απαντήσεις από επαληθευμένους ειδικούς του Chegg. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ερώτησή σας να έχει ήδη απαντηθεί στη βιβλιοθήκη των 60 εκατομμυρίων πλήρως λυμένων ερωτήσεων για το σπίτι.

Κατεβάστε: Μελέτη Chegg (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Άσε τα μαθήματά σου με αυτές τις εφαρμογές που πρέπει να έχεις για iPad

Όλες αυτές οι εφαρμογές σάς βοηθούν να βελτιώσετε την μαθησιακή σας εμπειρία με κάποιο τρόπο και σας επιτρέπουν να παραμένετε μπροστά από την καμπύλη στις τάξεις σας. Είναι εκπληκτικό πόσο καλό είναι το iPad ως εργαλείο εκμάθησης για μαθητές όλων των ηλικιών. Το γεγονός ότι τόσες πολλές εφαρμογές λήψης σημειώσεων και σχεδίασης λειτουργούν άψογα με το Apple Pencil κάνει την εμπειρία ακόμα καλύτερη.

Επιπλέον, τα σύγχρονα iPad τροφοδοτούνται από εξαιρετικούς επεξεργαστές. Ορισμένα από αυτά διαθέτουν ακόμη και τα ίδια τσιπ Apple Silicon που βρίσκονται στα MacBook. Ωστόσο, τα iPad εξακολουθούν να μην αντικαθιστούν σωστά τα MacBook, κυρίως λόγω ορισμένων περιορισμών του iPadOS.