Οι 7 καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για πρόσβαση στις σημειώσεις από οποιαδήποτε συσκευή

Το να κρατάτε σημειώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμένετε οργανωμένοι στην εργασία και την προσωπική σας ζωή. Μπορεί να είναι περιοριστικό, ωστόσο, όταν περιορίζεστε σε μία μόνο συσκευή. Αντί να βασίζεστε σε μία συσκευή για την αποθήκευση πολύτιμων πληροφοριών, αυτό το άρθρο θα καλύψει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για συγχρονισμό σημειώσεων σε πολλές συσκευές.

Η χρήση του αυτόματου συγχρονισμού σάς δίνει την ελευθερία να κρατάτε σημειώσεις και να κάνετε αλλαγές όπου κι αν βρίσκεστε. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για πρόσβαση σε σημειώσεις σε οποιαδήποτε συσκευή.

1. Evernote

Το Evernote είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο λήψης σημειώσεων που υπερέχει σε κάθε τομέα. Η εφαρμογή προσφέρει μια τακτοποιημένη δομή αποθήκευσης με σημειωματάρια, στοίβες και ετικέτες για να κρατάτε τις σημειώσεις σας οργανωμένες. Το Evernote προσφέρει επίσης ένα εργαλείο σκίτσων που το καθιστά μια εξαιρετική εφαρμογή σχεδίασης για Windows και macOS.

Εκτός από την εφαρμογή για υπολογιστές, το Evernote προσφέρει μια ισχυρή εφαρμογή για κινητά, ώστε να μπορείτε να κρατάτε τις σημειώσεις σας όπου κι αν βρίσκεστε. Σε κινητά, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία επεξεργασίας που εμφανίζονται στην εφαρμογή για υπολογιστές, καθώς και σε μια λειτουργία σάρωσης για να ανεβάσετε χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα πρότυπα είναι μια αξιοσημείωτη δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου. Χρησιμοποιώντας πρότυπα, μπορείτε να δημιουργήσετε αμέσως μια λίστα υποχρεώσεων, σελίδα σημειώσεων σύσκεψης, σχέδιο έργου και μια σειρά άλλων εγγράφων. Μπορείτε να συγχρονίσετε σημειώσεις σε δύο συσκευές στο δωρεάν πρόγραμμα (όπως κινητό και υπολογιστή.) Εάν σκέφτεστε να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα επί πληρωμή της Evernote, μπορείτε να συγχρονίσετε απεριόριστες συσκευές.

Λήψη: Evernote για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

2. Έννοια

Το Notion είναι ευρέως αγαπημένο για προσωπική διαχείριση έργων χάρη στον ανώτερο σχεδιασμό, την άψογη οργάνωση και τα ευέλικτα εργαλεία επεξεργασίας. Τώρα, με το Notion AI, μπορείτε να επιτύχετε ακόμη περισσότερα για καλύτερη παραγωγικότητα.

  12 φορητοί προβολείς για να μεταφέρουν ένα κινηματογράφο παντού

Ο επεξεργαστής που βασίζεται σε μπλοκ Notion είναι κυρίως υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός αβίαστου συστήματος λήψης σημειώσεων. Μπορείτε να μετακινήσετε ελεύθερα περιεχόμενο, να εισαγάγετε σχόλια και να συνδέσετε δύο ή περισσότερες σελίδες στο Notion. Τα μπλοκ εναλλαγής είναι ένα ειδικό εργαλείο που σας επιτρέπει να αποκρύψετε και να εμφανίσετε κείμενο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μεταξύ άλλων δυνατοτήτων για να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους λιστών στο Notion. Το καλύτερο από όλα είναι ότι όλα αυτά τα εργαλεία βρίσκονται στη δωρεάν εφαρμογή για κινητά της Notion. Μπορείτε να συγχρονίσετε δεδομένα σε απεριόριστες συσκευές στο δωρεάν πρόγραμμα του Notion.

Λήψη: Έννοια για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

3. Ροή εργασίας

Το Workflowy είναι μια δωρεάν εφαρμογή λήψης σημειώσεων που έχει σχεδιαστεί με απλότητα και υιοθετεί μια εξαιρετικά οργανωμένη προσέγγιση για να διατηρεί τις ιδέες σας σε τάξη. Η εφαρμογή βασίζεται σε κόμβους και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που βασίζεται σε κουκκίδες για να σας βοηθήσει να κρατάτε πιο γρήγορες σημειώσεις. Η δομή των κουκκίδων σάς επιτρέπει να εμβαθύνετε σε κομμάτια γνώσης εύκολα—απλώς πατήστε μια κουκκίδα για να κάνετε μεγέθυνση σε μια ιδέα.

Το Workflowy προσφέρει όλα όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε από μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας λίστας υποχρεώσεων, ενός εργαλείου παραγράφου και ενός εργαλείου καθρέφτη για την αντιγραφή και τον συγχρονισμό πληροφοριών μεταξύ των σελίδων. Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε περιεχόμενο προσκαλώντας φίλους μέσω email ή χρησιμοποιώντας έναν κρυφό σύνδεσμο. Το Multitasking είναι επίσης απλό στο Workflowy. Μπορείτε να ανοίξετε πολλές σελίδες ταυτόχρονα και να αλλάξετε την προβολή παραθύρου μεταξύ των παρακάτω επιλογών: Εκκρεμότητες, Λίστα και Πίνακας.

Η εφαρμογή για κινητά του Workflowy λειτουργεί πανομοιότυπα με την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, κάνοντας τη λήψη σημειώσεων αβίαστη όπου κι αν βρίσκεστε. Οι σημειώσεις συγχρονίζονται αυτόματα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Workflowy εκτός σύνδεσης εάν δεν έχετε άμεση πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λήψη: Workflowy για Windows | Μακ | Linux | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4. Google Keep

Το Google Keep προσφέρει έναν διασκεδαστικό τρόπο καταγραφής σημειώσεων και ιδεών σε διάφορες μορφές. Μπορείτε να δημιουργήσετε απλές σημειώσεις, λίστες υποχρεώσεων, να προσθέσετε εικόνες και να ηχογραφήσετε όλα σε ένα μέρος. Για αποτελεσματική οργάνωση, το Google Keep χρησιμοποιεί Ετικέτες, ώστε να μπορείτε να διαχωρίσετε τις επαγγελματικές και τις προσωπικές σας σημειώσεις.

  Η μεγαλύτερη αγορά για αγορά και πώληση διαδικτυακών επιχειρήσεων με λίγα κλικ – Flippa

Η εξατομίκευση είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Google Keep, παρέχοντας πολλές δημιουργικές δυνατότητες. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα φόντου κάθε νότας σε μονόχρωμο ή να επιλέξετε από μια σειρά αφηρημένων σχεδίων. Το Google Keep προσφέρει επίσης υπενθυμίσεις, τόσο με βάση το χρόνο όσο και με βάση την τοποθεσία, ώστε να μην χρειάζεται να βασίζεστε στη μνήμη σας.

Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς Google, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς χώρους εργασίας για να μειώσετε την ακαταστασία. Στην εφαρμογή για κινητά ή στην έκδοση ιστού, κατευθυνθείτε στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία για εναλλαγή λογαριασμών. Όλες οι σημειώσεις αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας Google για συγχρονισμό μεταξύ συσκευών.

Λήψη: Google Keep για Android | iOS | Ιστός (Ελεύθερος)

5. Απλή σημείωση

Το Simplenote ανταποκρίνεται στο όνομά του ως ένας εύκολος τρόπος για να σημειώνετε σημειώσεις και να καταγράφετε ιδέες. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ζωντανό αυτόματο συγχρονισμό για να διατηρεί τις σημειώσεις ενημερωμένες σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστες ετικέτες σε σημειώσεις και να αναζητήσετε σημειώσεις και ετικέτες χρησιμοποιώντας το εργαλείο γρήγορης αναζήτησης.

Το Simplenote προσφέρει πολλαπλές συντομεύσεις για τη βελτίωση της ροής εργασίας σας και προσφέρει υποστήριξη Markdown. Τα backlinks είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, που σας επιτρέπει να συνδέεστε σε άλλες σελίδες στον χώρο εργασίας σας. Εάν πρέπει να επαναφέρετε τυχόν αλλαγές που έγιναν σε σημειώσεις, το εργαλείο Ιστορικού του Simplenote προσφέρει μια λεπτομερή προσέγγιση για την παρακολούθηση όλων των αλλαγών που έγιναν σε οποιοδήποτε έγγραφο.

Δεν χρειάζεται να καταπονείτε τα μάτια σας ενώ κρατάτε σημειώσεις—Το Simplenote προσφέρει μια σκοτεινή λειτουργία και μια λειτουργία προεπισκόπησης για μια πιο άνετη εμπειρία προβολής. Όλα αυτά προσφέρονται δωρεάν, διαθέσιμα σε απεριόριστες συσκευές.

Λήψη: Simplenote για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

6. Σημειωματάριο Zoho

Το Zoho Notebook είναι ένα ευέλικτο εργαλείο παραγωγικότητας για αποτελεσματική λήψη σημειώσεων. Παρόμοια με το Evernote, η εφαρμογή χρησιμοποιεί σημειωματάρια ως μια εύχρηστη μέθοδο αποθήκευσης για να διαχωρίσει διαφορετικές σημειώσεις. Μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις σε πολλές μορφές και να εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο. Το εργαλείο εγγραφής φωνής είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση ενός ηχητικού ημερολογίου.

  Πώς να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google στο Outlook

Χρησιμοποιώντας το Zoho Notebook, μπορείτε να οργανώσετε τις σημειώσεις όπως θέλετε. Τόσο το πλέγμα όσο και η εμφάνιση λίστας είναι διαθέσιμα σε όλα τα σημειωματάρια. Μπορείτε να ομαδοποιήσετε κάρτες σημειώσεων με μια απλή χειρονομία τσιμπήματος για ένα επιπλέον επίπεδο οργάνωσης.

Το Zoho Notebook διασφαλίζει ότι όλες οι σημειώσεις σας είναι εύκολα προσβάσιμες. Υπάρχουν πολλές πολλές επιλογές Ταξινόμησης κατά για ταχύτερη πρόσβαση στις σημειώσεις. Για χρήστες κινητών, μπορείτε επίσης να προσθέσετε συντομεύσεις σε σημειωματάρια στην αρχική οθόνη σας. Η προσαρμογή είναι ένα άλλο πλεονέκτημα του Zoho Notebook, με πολλές επιλογές χρωμάτων και πολλά σχέδια για εξώφυλλα φορητών υπολογιστών.

Λήψη: Zoho Notebook για Android | iOS | Windows | Μακ (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

7. Σημείωση Nimbus

Το Nimbus Note είναι μια δημοφιλής εναλλακτική του Notion, που προσφέρει παρόμοιες ισχυρές λειτουργίες και αυτόματο συγχρονισμό, διατηρώντας τις σημειώσεις σας ενημερωμένες σε όλες τις συσκευές. Η εφαρμογή διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων επεξεργασίας για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε όμορφες σημειώσεις. Μπορείτε να επισημάνετε κείμενο, να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου και να χρησιμοποιήσετε ετικέτες κειμένου σε ένα έγγραφο.

Όπως το Notion, το Nimbus Note χρησιμοποιεί εντολές ως έναν εξαιρετικά γρήγορο τρόπο για τη δημιουργία περιεχομένου. Απλώς πληκτρολογήστε κάθετο (/) για πρόσβαση στη λίστα εντολών, όπου μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε επικεφαλίδες, πλαίσια ελέγχου, πίνακες και άλλα. Η Nimbus Note εισήγαγε πρόσφατα την τεχνική Kanban στο λογισμικό της για τη διαχείριση εργασιών. Υπάρχει επίσης μια ενότητα Εργασίες για να δείτε όλες τις εργασίες που έχουν προστεθεί στις σημειώσεις σας.

Λήψη: Nimbus Note για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Κρατήστε σημειώσεις οπουδήποτε με αυτές τις ισχυρές εφαρμογές λήψης σημειώσεων

Η λήψη σημειώσεων είναι κάτι περισσότερο από το να γράφεις πληροφορίες μία φορά και να ελπίζεις ότι τις θυμάσαι. Η αναθεώρηση των σημειώσεων σας είναι μια βασική δεξιότητα εάν θέλετε να διατηρήσετε πληροφορίες μακροπρόθεσμα. Αυτές οι εφαρμογές σάς δίνουν την ελευθερία να προβάλλετε και να επεξεργάζεστε τις σημειώσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Δοκιμάστε αυτές τις εφαρμογές λήψης σημειώσεων που συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας για εύκολη λήψη σημειώσεων.