Οι 7 καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για μαθητές

Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τι ειπώθηκε στην τάξη, η χρήση μιας εφαρμογής λήψης σημειώσεων μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη. Είτε γράφετε μια εργασία, είτε εργάζεστε σε ένα ομαδικό έργο είτε μελετάτε για εξετάσεις, υπάρχουν πολλές επιλογές για να βοηθήσετε τις ανάγκες σπουδών σας.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για μαθητές. Εξερευνήστε αυτές τις εφαρμογές για να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας, να συνοψίζετε πιο γρήγορα και να είστε πιο οργανωμένοι.

1. Evernote

Το Evernote αφαιρεί όλη την ταλαιπωρία για την οργάνωση των σημειώσεων της τάξης σας, ώστε να μπορείτε να μελετάτε πιο αποτελεσματικά. Δημιουργήστε σημειωματάρια και ομαδοποιήστε παρόμοια θέματα σε στοίβες σημειωματάριων. Μπορείτε επίσης να βρείτε γρήγορα σημειώσεις χρησιμοποιώντας την καρτέλα συντομεύσεων.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εμφανίσιμες σημειώσεις τάξης, το Evernote είναι μια κορυφαία επιλογή. Το πρόγραμμα επεξεργασίας πλούσιου κειμένου της Evernote προσφέρει πολλές γραμματοσειρές και χρώματα για να διαλέξετε. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε κείμενο για να τονίσετε βασικές πληροφορίες.

Η προσθήκη εικόνων είναι εύκολη στο Evernote. Χάρη στη λειτουργία Edit and Annotate του Evernote, μπορείτε εύκολα να σχολιάζετε εικόνες χρησιμοποιώντας πολλά σχήματα, βέλη και κείμενο. Αν είστε δημιουργικός κρατώντας σημειώσεις, υπάρχει επίσης η λειτουργία Σκίτσο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να επισυνάψετε σχέδια στις σημειώσεις σας.

Λήψη: Evernote για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

2. Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google είναι μια ευρέως δημοφιλής εφαρμογή λήψης σημειώσεων μεταξύ των μαθητών, χάρη στην απρόσκοπτη συμβατότητά της με άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Drive. Η εφαρμογή συνοδεύεται από πολλά εργαλεία συγγραφής δοκιμίων, όπως μέτρηση λέξεων, ορθογραφικός έλεγχος και ενσωματωμένο εργαλείο αναφοράς.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη Radeon

Για γραπτές εργασίες, μπορείτε εύκολα να μορφοποιήσετε τη σελίδα σας με κεφαλίδες και υποσέλιδα, αριθμούς σελίδων και κανόνες απόστασης παραγράφων. Μπορείτε επίσης να τεμαχίσετε κείμενο χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη επικεφαλίδων.

Τα Έγγραφα Google είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο συνεργασίας, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε σε έργα με τους συμμαθητές σας. Πατώντας το κουμπί Κοινή χρήση, μπορείτε να στείλετε τις σημειώσεις σας σε άλλους χρήστες της Google και να επεξεργαστείτε έγγραφα ταυτόχρονα. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία σχολίων όπου μπορείτε να αναφέρετε άλλους χρήστες.

Λήψη: Έγγραφα Google για Android | iOS (Ελεύθερος)

3. RemNote

Το RemNote προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας ως μαθητής. Η μοναδική του προσέγγιση στη λήψη σημειώσεων σάς επιτρέπει να συνδέετε ιδέες σε μια ιεραρχία που μοιάζει με δέντρο.

Για να σας γλιτώσει από το να μετακινείτε εμπρός-πίσω μεταξύ των σημειώσεων, το RemNote σάς επιτρέπει να ανοίγετε σημειώσεις σε πολλά παράθυρα για να διευκολύνετε τις ανάγκες σας για πολλαπλές εργασίες. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε με άλλες σημειώσεις και σελίδες αναφοράς στον χώρο εργασίας σας.

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει το RemNote τέλειο για μαθητές είναι οι κάρτες flash. Μπορείτε να προσθέσετε κάρτες flash απευθείας στις σημειώσεις σας ή να τις δημιουργήσετε από την αρχή. Η ειδική καρτέλα flashcards σάς επιτρέπει να εξασκείτε την ενεργή ανάκληση, ώστε να μαθαίνετε νέες πληροφορίες πιο γρήγορα. Για κάθε κάρτα flash, μπορείτε να βαθμολογήσετε την τρέχουσα κατανόησή σας. Στη συνέχεια, το RemNote θα σας τροφοδοτήσει με νέες πληροφορίες για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις αδυναμίες σας. Συνολικά, το RemNote είναι μια κορυφαία επιλογή για πιο αποτελεσματική μελέτη.

Λήψη: RemNote για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4. Έννοια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το Έννοια ως μαθητής. Η καθαρή διεπαφή και η ισχυρή οργάνωσή του είναι ιδανικά για κάθε σκληρά εργαζόμενο μαθητή. Το πρόγραμμα επεξεργασίας που βασίζεται σε εντολές είναι πιο αποτελεσματικό για τη γρήγορη λήψη σημειώσεων. Το καλύτερο από όλα, οι περισσότερες από τις δυνατότητες που θα χρειαστείτε ως φοιτητής περιλαμβάνονται στο δωρεάν πρόγραμμα.

  Οι 10 καλύτερες γεννήτριες UUID για χρήση το 2023

Εάν δεν σας αρέσει η οργάνωση περιεχομένου, μπορείτε να ανακαλύψετε δωρεάν πρότυπα Notion για να σας δώσουν μια αρχική δομή. Το Notion προσφέρει επίσης ένα δωρεάν πρότυπο “Σημειώσεις τάξης” που οργανώνει τις σημειώσεις της τάξης σας σε μια τακτοποιημένη λίστα.

Χρησιμοποιώντας τα μπλοκ του Notion, μπορείτε εύκολα να αναδιατάξετε περιεχόμενο, καταργώντας την ανάγκη για συνεχή αντιγραφή και επικόλληση. Τα μπλοκ σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε λίστες υποχρεώσεων και λίστες με κουκκίδες και να εισάγετε μέσα στις σημειώσεις σας. Ένας πρακτικός τύπος μπλοκ για μαθητές είναι το μπλοκ Callout. Αυτή η δυνατότητα δίνει έμφαση σε ένα απόσπασμα κειμένου, ώστε να μπορείτε να επισημάνετε βασικές πληροφορίες στις σημειώσεις της τάξης σας.

Λήψη: Έννοια για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

5. Microsoft OneNote

Αν αναζητάτε έναν γρήγορο τρόπο για να καταγράψετε γρήγορες σημειώσεις ως μαθητής, μπορείτε να βασιστείτε στο Microsoft OneNote. Η προσέγγιση που μοιάζει με καμβά της εφαρμογής την καθιστά χρήσιμη για την καταγραφή βασικών εννοιών, τη δημιουργία γρήγορων σκίτσων και τη δημιουργία λιστών υποχρεώσεων.

Η προσθήκη νέων σημειώσεων είναι εύκολη: απλώς κάντε κλικ οπουδήποτε στη σελίδα σημειώσεων για να σημειώσετε κάτι. Μπορείτε επίσης να σύρετε πληροφορίες, κάνοντας το OneNote ένα εξαιρετικό εργαλείο χαρτογράφησης μυαλού.

Το OneNote δεν περιορίζεται σε γραπτές σημειώσεις. Μπορείτε να κάνετε σκίτσα και να επισυνάψετε ηχογραφήσεις που συνδέονται με τις σημειώσεις σας. Οι μαθητές μαθηματικών μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα Ink to Math, επιτρέποντάς σας να εισάγετε εξισώσεις σχεδιάζοντάς τις.

Λήψη: Microsoft OneNote για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

6. Τζόπλιν

Το Joplin είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων χωρίς περισπασμούς για Windows και Mac, ιδανική για εστιασμένη μάθηση. Οι σημειώσεις κατηγοριοποιούνται στην πλαϊνή γραμμή σε δομή δέντρου. Δεν υπάρχει όριο στο πόσους φακέλους μπορείτε να δημιουργήσετε και να τοποθετήσετε ο ένας μέσα στον άλλο, καθιστώντας το Joplin ιδανικό για βαριά χρήση.

  Η δύναμη των τεχνολογικών εξελίξεων στην εκπαίδευση

Η εφαρμογή προσφέρει μια επιλογή εργαλείων λήψης σημειώσεων για μαθητές που βρίσκονται στην κορδέλα μορφοποίησης. Μπορείτε να εισαγάγετε εισαγωγικά, να προσθέσετε συνδέσμους σε ιστοσελίδες και να επισυνάψετε αρχεία PDF. Εάν μαθαίνετε προγραμματισμό, μπορείτε να εισαγάγετε μπλοκ κώδικα. Η Joplin υποστηρίζει επίσης το Markdown. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της προβολής Markdown και του τυπικού επεξεργαστή με το πάτημα ενός κουμπιού.

Λήψη: Joplin για Windows | Μακ | Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

7. Λογισμ

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων που προσφέρει κάτι περισσότερο από έναν απλό επεξεργαστή κειμένου, το Logseq είναι μια κορυφαία εφαρμογή που πρέπει να εξετάσετε. Η εφαρμογή διαθέτει μια καθημερινή σελίδα ημερολογίου, ένα εργαλείο λευκού πίνακα και κάρτες flash, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για μαθητές.

Το εργαλείο του λευκού πίνακα βοηθά στην προσθήκη διαγραμμάτων στις σημειώσεις μελέτης σας. Αυτό το εργαλείο προσφέρει τις βασικές δυνατότητες προσθήκης σχημάτων και κειμένου, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι η ικανότητά του να προσθέτει υπάρχουσες σελίδες στον πίνακα. Χρησιμοποιώντας τον πίνακα, μπορείτε να επισυνάψετε σημειώσεις τάξης και να τις επεξεργαστείτε ενώ κάνετε σκίτσα.

Το Logseq βασίζεται σε αμφίδρομες συνδέσεις για σημειώσεις διασύνδεσης. Αν και φαίνεται περίπλοκο στην αρχή, το μόνο που χρειάζεται είναι μια εντολή για τη σύνδεση δύο σελίδων. Μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε στη συνδεδεμένη σελίδα κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε συνδέσεις μεταξύ των θεμάτων καθώς μελετάτε.

Λήψη: Logseq για Windows | Μακ | iOS | Android (Ελεύθερος)

Μελετήστε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά με αυτές τις εφαρμογές που κρατούν σημειώσεις

Αυτές οι εφαρμογές λήψης σημειώσεων θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο ως μαθητής και να κατανοήσετε καλύτερα τις σημειώσεις σας. Είτε είστε οπτικός μαθητής είτε προτιμάτε να πληκτρολογείτε σημειώσεις, όλες αυτές οι εφαρμογές έχουν έναν μοναδικό τρόπο λήψης σημειώσεων. Αναβαθμίστε τη μάθησή σας και κάντε τις εξετάσεις σας με αυτές τις εφαρμογές λήψης σημειώσεων.