Οι 7 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις GitHub για τη φιλοξενία του έργου σας

Το GitHub φιλοξενεί έργα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης στους τεχνολογικούς κύκλους. Τα χαρακτηριστικά του μπορεί να φαίνονται ελκυστικά αρχικά, αλλά όταν το χρησιμοποιείτε τακτικά, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη όσο θα θέλατε.

Λοιπόν, το κύριο ερώτημα είναι, είναι αυτή η πλατφόρμα που ανήκει στη Microsoft κατάλληλη ως πλατφόρμα για τη φιλοξενία των έργων σας; Εάν σας ενοχλεί η ακατάστατη ιστορία, τα ακριβά σχέδια και τα υποκαταστήματα που δεν έχουν αποζημιωθεί, ήρθε η ώρα να μεταβείτε και να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις για το GitHub.

Αυτές οι επτά κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις GitHub υπόσχονται καλύτερη εξυπηρέτηση, τιμολόγηση και φιλοξενία έργου.

Το GitLab είναι μια πολύ γνωστή εναλλακτική του GitHub και έχει μια μέρα στο γήπεδο με το GitHub exodus. Έχουν διευκολύνει ακόμη και τη μετεγκατάσταση έργων από το GitHub. Υπάρχει μια συνεχής μάχη μεταξύ του GitHub και του GitLab και το να αποφασίσεις ποιο είναι καλύτερο είναι δύσκολο.

Καθώς έχει σχεδιαστεί για ολόκληρο τον κύκλο DevOps, το GitLab σάς επιτρέπει να κάνετε τα πάντα, από το σχέδιο μέχρι την κυκλοφορία για να παρακολουθείτε το λογισμικό σας. Τα ισχυρά εργαλεία προγραμματισμού σημαίνουν ότι δεν χρειάζεστε άλλο σύστημα για να κρατάτε τους πάντες σε καλό δρόμο. Το σύστημα διακλάδωσης του GitLab καθιστά εύκολη τη σχεδίαση, τη δοκιμή και τη διαχείριση κώδικα.

Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας παρουσίας για φιλοξενία στον διακομιστή σας ή να χρησιμοποιήσετε τη φιλοξενία SaaS του GitLab. Και οι δύο επιλογές έχουν διαφορετικές τιμές που κυμαίνονται από 0 έως 99 $ ανά χρήστη.

Ως εναλλακτική λύση GitHub, το σύστημα τιμολόγησης του GitLab σάς προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία που επιτρέπει στο λογισμικό να παρέχει πλήρη δυνατότητα DevOps σε οποιαδήποτε εταιρεία. Μπορεί να πληρώσετε περισσότερα, αλλά θα λάβετε όλα όσα χρειάζεστε.

Το σύστημα αποθετηρίου που βασίζεται στο Git της Atlassian ενσωματώνεται με άλλα προϊόντα της, όπως το Trello και το Jira. Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο μπόνους για τις ομάδες που χρησιμοποιούν ήδη αυτές τις εφαρμογές (οι οποίες είναι κοινές στον κόσμο ανάπτυξης). Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και το Trello για προσωπική σας χρήση, καθώς σας προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για να διαλέξετε.

  6 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roblox 277

Ενσωματώνεται επίσης με το Slack και το HipChat. Μπορείτε να δημιουργήσετε εγγενείς ενσωματώσεις στη διεπαφή χρήστη, προσθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και η ασφάλεια Soc 2 Type II διατηρούν τον κωδικό σας ασφαλή.

Και αν χρησιμοποιείτε ήδη το GitHub, BitBucket έχει μια αναλυτική περιγραφή για την εισαγωγή των αποθετηρίων σας.

Το BitBucket προσφέρει διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης τόσο για αυτο-φιλοξενούμενες όσο και για παρουσίες cloud, συμπεριλαμβανομένων εφάπαξ και ετήσιων προγραμμάτων πληρωμής. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε επιπλέον για να κλιμακώσετε τα λεπτά κατασκευής και τον αποθηκευτικό χώρο σας, εάν χρειάζεστε περισσότερα, χωρίς να προσθέσετε περισσότερους χρήστες.

Μην ξεχάσετε να κάνετε πλήρη χρήση των δωρεάν προγραμμάτων του BitBucket για μικρές ομάδες.

Το Beanstalk είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα. αυτή η εναλλακτική λύση GitHub είναι καλά εξοπλισμένη για να υποστηρίζει το Subversion και το Git. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε υποκαταστήματα και να επεξεργαστείτε απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Δεδομένου ότι το Beanstalk είναι αρκετά παρόμοιο με το GitHub, έχει ισχυρές επιλογές ελέγχου κώδικα και αναφορές που σας λένε πόσο από το αποθετήριο σας έχει ελεγχθεί. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ομάδες που προσλαμβάνουν ανεξάρτητους προγραμματιστές και κωδικοποιητές.

Δεν υπάρχει απαραίτητος πελάτης σημαίνει ότι το Beanstalk διευκολύνει τη ζωή των ομάδων με υψηλή κινητικότητα. Και υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά ασφαλείας ώστε μεγάλες εταιρείες όπως η Philips, η Intel και η Whole Foods να αισθάνονται ασφαλείς αποθηκεύοντας τα δεδομένα τους στους διακομιστές της εταιρείας.

Η υπηρεσία ελέγχου πηγής της Amazon που βασίζεται στο Git είναι μια σταθερή επιλογή για εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες AWS. Με επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης στο cloud και χωρίς περιορισμούς μεγέθους, είναι επίσης μια καλή επιλογή για οποιονδήποτε πιθανόν να χρειαστεί πολύ περισσότερο χώρο διακομιστή σύντομα. Με λίγα λόγια, αυτό το εργαλείο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική GitHub για μεγάλα αρχεία.

  MidJourney εναντίον Stable Diffusion εναντίον Bing Image Creator

Το CodeCommit έχει το πλεονέκτημα ενός εξαιρετικά απλού συστήματος τιμολόγησης. Οι πρώτοι πέντε χρήστες είναι δωρεάν. Μετά από αυτό, θα πληρώνετε 1 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Αυτό συνοδεύεται από 10 GB αποθηκευτικού χώρου ανά μήνα και 2.000 αιτήματα Git/μήνα ανά ενεργό χρήστη.

Μπορείτε εύκολα να πληρώσετε για αιτήματα εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Το CodeCommit είναι επίσης μέρος του AWS Free Tier, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το συνηθίσετε πριν δεσμευτείτε πλήρως.

Εάν ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνολογίες ελέγχου εκδόσεων, το RhodeCode μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Υποστηρίζει Mercurial, Git και Subversion, δίνοντάς σας τις ευρύτερες επιλογές.

Ο έλεγχος κώδικα, η αυτοματοποίηση ροής εργασιών και η διαχείριση αδειών σάς βοηθούν να παρακολουθείτε και να εκτελείτε τα DevOps στην ομάδα σας. Και η ενσωματωμένη μετεγκατάσταση SVN-to-Git είναι μια μεγάλη βοήθεια κατά τη μετάβαση της ομάδας σας.

Η Community Edition του RhodeCode είναι δωρεάν, ενώ η Enterprise Edition σάς προσφέρει ενοποίηση με εταιρικά εργαλεία, premium υποστήριξη, περισσότερες δυνατότητες συνεργασίας και πολλαπλές παρουσίες.

Η Enterprise Edition είναι 75 $ ανά χρήστη ετησίως και οι άδειες προσφέρονται σε 10 πακέτα. Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό στη σουίτα προϊόντων της RhodeCode είναι το RhodeCode Cloud, διαθέσιμο με μηνιαία συνδρομή 8 $/χρήστη. Οι εκδόσεις επιχειρήσεων και cloud είναι διαθέσιμες με δοκιμαστική επιλογή 30 ημερών.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε κατεβάσει δωρεάν λογισμικό από το SourceForge κάποια στιγμή στο παρελθόν. Και αν εργάζεστε σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, θα χαρείτε να μάθετε ότι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο GitHub.

Αξίζει λοιπόν να σκεφτείτε εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και αναπτύσσετε μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Ορισμένα σχετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Το SourceForge προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης για έργα ανοιχτού κώδικα.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε διάφορα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν χρονικά λάθη, πλατφόρμες και περιοχές.
  • Το σύστημα καταλόγων ανοιχτού κώδικα διευκολύνει την εύκολη κατηγοριοποίηση έργων.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Markdown για τη μορφοποίηση και την επισύναψη αρχείων μέσω της εγγενούς λειτουργίας Tickets.
  Τι είναι μια επίθεση Quid Pro Quo; Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας;

Το SourceForge είχε προκαλέσει κάποια διαμάχη νωρίτερα όταν συνέδεσε το λογισμικό του με λήψεις ανοιχτού κώδικα. Φαίνεται να έχουν καθαρίσει την πράξη τους, αλλά είναι και κάπως κυκλική. Παρόλο που αυτός ο ιστότοπος είναι μια εναλλακτική λύση GitHub, πρέπει να ελέγξετε τις τρέχουσες πρακτικές τους πριν φιλοξενήσετε τον κώδικά σας εκεί.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και αξιοσημείωτες εναλλακτικές λύσεις GitHub είναι η GitKraken, μια εταιρεία λογισμικού με έδρα την Αριζόνα. Έχει αναδειχθεί ως ένας εξαιρετικός πελάτης Git για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Linux και Mac.

Ως εναλλακτική λύση GitHub, αυτή η πλατφόρμα είναι δωρεάν για χρήση για μη εμπορικές εφαρμογές. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε τις επί πληρωμή εκδόσεις του για να το χρησιμοποιήσετε σε εμπορικό περιβάλλον με πρόσθετες δυνατότητες.

Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά του GitKraken που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Η πλατφόρμα Git προσφέρει εύχρηστες δυνατότητες, όπως διαδραστικό UI/UX, ιστορικό δεσμεύσεων οπτικής απεικόνισης και ασαφείς αναζητήσεις.
  • Διαφορετικές διαχωρισμένες προβολές μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας, με επισήμανση σύνταξης, βελτιωμένες επιλογές αναζήτησης και μίνι χάρτες αρχείων.
  • Εκτεταμένη υποστήριξη για Git flow, Git LFS και υποστήριξη hook μεταξύ άλλων.

Επιλέγοντας τη σωστή εναλλακτική λύση GitHub για εσάς

Με όλες αυτές τις επιλογές, η εύρεση της καλύτερης εναλλακτικής για το GitHub μπορεί να είναι δύσκολη. Επειδή όμως οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό πρόγραμμα, μπορείτε να τις ελέγξετε για να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Εάν θέλετε βασική λειτουργικότητα και δεν ανησυχείτε πολύ για τη διεπαφή ή τις εταιρικές λειτουργίες, η επιλογή ενός με βάση τον προϋπολογισμό σας είναι επίσης μια βιώσιμη επιλογή.

Και μην ξεχνάτε ότι ο έλεγχος έκδοσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από τον κώδικα.