Οι 6 καλύτερες εφαρμογές Mac με τεχνητή νοημοσύνη για εξοικονόμηση χρόνου και μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, ο εξοπλισμός με τα σωστά εργαλεία θα σας επιτρέψει να πετύχετε περισσότερα. Παρόλο που ο Mac σας διαθέτει ήδη πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες και εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο παραγωγικοί, μπορεί να χρειαστείτε κάτι επιπλέον για να ολοκληρώσετε την εργασία.

Ευτυχώς, αρκετές εφαρμογές macOS έχουν ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βελτιστοποιήσουν τη ροή εργασίας σας και να αυτοματοποιήσουν τις εγκόσμιες εργασίες, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε σημαντικά πράγματα. Παρακάτω, θα καλύψουμε τις καλύτερες εφαρμογές Mac που υποστηρίζονται από AI για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας.

1. Krisp: Αφαιρέστε το θόρυβο φόντου κατά τη διάρκεια των συσκέψεων

Ο θόρυβος του παρασκηνίου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους περισπασμούς που μπορεί να εκτροχιάσουν τις συναντήσεις σας. Καθώς οι διαδικτυακές συναντήσεις γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στον σύγχρονο χώρο εργασίας, η εύρεση τρόπων για την εξάλειψη του θορύβου του περιβάλλοντος, όπως το βουητό του κλιματιστικού, η φλυαρία των συναδέλφων ή το γαύγισμα των σκύλων, είναι ζωτικής σημασίας.

Το Krisp είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για διαδικτυακές συναντήσεις, καθώς χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη σίγαση των θορύβων του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου σας σε πραγματικό χρόνο. Το Krisp είναι εύκολο στη χρήση. χρειάζεται μόνο να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό και να κάνετε λήψη της εφαρμογής στο Mac σας. Στη συνέχεια, εκκινήστε την εφαρμογή από τη γραμμή μενού του Mac σας.

Το Krisp λειτουργεί με τις περισσότερες εφαρμογές επικοινωνίας ή τηλεδιάσκεψης για το Mac σας, όπως το Zoom, το Microsoft Teams, το Hangouts και άλλα. Ανοίξτε την προτιμώμενη εφαρμογή διαδικτυακής σύσκεψης, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχου και επιλέξτε το Krisp ως μικρόφωνο και ηχείο. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε εικονικές συσκέψεις χωρίς θόρυβο στο παρασκήνιο. Σημειώστε ότι η Krisp μπορεί επίσης να μεταγράψει τις συναντήσεις σας σε πραγματικό χρόνο.

  Ένας σε βάθος οδηγός για τους τύπους κόμβων blockchain

Κατεβάστε: Krisp (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

2. GrammarlyGO: AI Assistance for Writing and Editing

Το GrammarlyGO είναι μια εφαρμογή Mac με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να λειτουργήσει ως ο προσωπικός σας βοηθός γραφής και επεξεργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ελέγξετε τα σημεία στίξης, τη γραμματική και τα ορθογραφικά λάθη. Το Grammarly μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι οι προτάσεις σας είναι στην ενεργή φωνή και να βελτιώσετε τη συνολική αναγνωσιμότητα της γραφής σας.

Πέρα από τις δυνατότητες επεξεργασίας του, το GrammarlyGO χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή περιεχομένου με βάση τις απαιτήσεις σας. Μπορείτε να εισάγετε τις προτροπές σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά προτεινόμενα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GrammarlyGO για να συντομεύσετε, να επεκτείνετε ή να βελτιώσετε το κείμενό σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε τον σωστό τόνο για το κείμενό σας ώστε να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επίσημο email για έναν πελάτη ή μια φιλική ανάρτηση για το Facebook.

Η χρήση του Grammarly είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό και να κατεβάσετε την επέκταση Safari και την εφαρμογή Mac. Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το GrammarlyGO επισημαίνοντας κείμενο και αποκτώντας πρόσβαση στις δυνατότητές του κάνοντας κλικ στο εικονίδιο GrammarlyGO (που υποδεικνύεται από μια λάμπα).

Κατεβάστε: GrammarlyGO (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Πόσες εφαρμογές παραγωγικότητας έχετε εγκαταστήσει στο Mac σας; Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε μια αποκλειστική εφαρμογή για τις σημειώσεις, τις εργασίες, το ημερολόγιο και πολλά άλλα. Αν και αυτά τα εργαλεία αναμφίβολα σας βοηθούν να κάνετε τα πράγματα, η εναλλαγή μεταξύ τους μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Εδώ είναι χρήσιμος ένας χώρος εργασίας παραγωγικότητας all-in-one, όπως το Notion AI.

Το Notion είναι ένα ευέλικτο εργαλείο παραγωγικότητας που μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις εργασίες σας, να παρακολουθείτε όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, να αποθηκεύετε τις σημειώσεις συσκέψεών σας και πολλά άλλα χωρίς να μεταβείτε σε διαφορετικές εφαρμογές. Αυτό δεν είναι μόνο, όμως. Το Notion χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να απλοποιήσει τη ροή εργασίας σας.

  Κορυφαία 7 καλύτερα πρόσθετα Kodi Sports

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Notion AI για να συνοψίσετε, να επεκτείνετε, να μεταφράσετε ή να απλοποιήσετε τις σημειώσεις σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε στοιχεία ενεργειών από τις σημειώσεις της σύσκεψής σας ή να παρουσιάσετε βασικά σημεία σε μορφή πίνακα. Το Notion είναι δωρεάν για χρήση στο Mac σας, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην πληρωμένη έκδοση για περισσότερες δυνατότητες.

Κατεβάστε: Έννοια AI (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4. Canary Mail: Ο Βοηθός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου AI σας

Μια λίστα εφαρμογών Mac με τεχνητή νοημοσύνη που σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρόνο και να είστε πιο παραγωγικοί δεν θα είναι πλήρης χωρίς να αναφέρετε έναν βοηθό email. Αυτό συμβαίνει επειδή το email εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο κοινές μεθόδους επικοινωνίας για προσωπική ή επαγγελματική χρήση. Επιπλέον, κανείς δεν απολαμβάνει να γράφει email ή να περνά χρόνο στα εισερχόμενά του! Επομένως, εάν η ενσωματωμένη εφαρμογή Mail δεν κάνει το κόλπο, σκεφτείτε να μεταβείτε στο Canary Mail.

Το Canary Mail είναι ένας βοηθός email με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασιών email σας και να εξοικονομήσετε χρόνο. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύει και να συνοψίζει τα email σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Canary Mail για να συνθέσετε τα email σας παρέχοντας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι θέλετε να πείτε.

Αν συχνά δυσκολεύεστε να συμβαδίσετε με τον συντριπτικό αριθμό των email που λαμβάνετε, το Canary Mail μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την υπερφόρτωση των email ταξινομώντας και ιεραρχώντας τα για εσάς. Επιπλέον, σας διευκολύνει να διαγραφείτε από ενοχλητικά ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε όλους τους λογαριασμούς email σας στο Canary Mail για να δημιουργήσετε ένα ενοποιημένο φάκελο εισερχομένων και να αποφύγετε την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων-πελατών email.

Κατεβάστε: Canary Mail (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

5. Σκάφος: Ο Επεξεργαστής Εγγράφων που υποστηρίζεται από AI

Αν ψάχνετε για μια ισχυρή αλλά εύχρηστη εφαρμογή macOS που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έγγραφα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, δεν θα κάνετε λάθος με το Craft. Το Craft είναι ένα όμορφα σχεδιασμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων με τεχνητή νοημοσύνη για Mac που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στη λήψη σημειώσεων και να διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας εγγράφων.

  Πώς να ανοίξετε το Yahoo Mail Photos

Η πλούσια συλλογή εργαλείων μορφοποίησης της Craft διευκολύνει τη δημιουργία όλων των ειδών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων ιστολογίου, προτάσεων έργων, σημειώσεων συναντήσεων, ημερολογίων ευγνωμοσύνης και πολλά άλλα. Επιπλέον, το Craft παρέχει επίσης πολλά πρότυπα, διευκολύνοντας την εκκίνηση των εγγράφων σας με προσχεδιασμένες διατάξεις.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό AI του Craft για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη δημιουργία εγγράφων. Για παράδειγμα, το Craft AI μπορεί να συνοψίσει, να μεταφράσει, να προτείνει έναν τίτλο, να δημιουργήσει ένα περίγραμμα και να συνεχίσει να γράφει, για να αναφέρουμε μερικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε την εντολή προς τα εμπρός κάθετο (/) στο έγγραφό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στις δυνατότητές του.

Κατεβάστε: Σκάφος (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

6. Πίσω: Καταγράψτε τα πάντα στο Mac σας

Δυσκολεύεστε συχνά να θυμάστε τους ιστότοπους που επισκέπτεστε ή τα μηνύματα που διαβάζετε; Ας υποθέσουμε ότι επισκεφτήκατε το X (πρώην Twitter) στο Mac σας την προηγούμενη μέρα και συναντήσατε ένα ενδιαφέρον απόσπασμα ή μια αστεία ανάρτηση. Δυστυχώς, το μόνο πράγμα που θυμάστε από την ανάρτηση είναι μια λέξη ή φράση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rewind για να αναζητήσετε την ανάρτηση.

Το Rewind είναι μια εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη που καταγράφει όλα όσα βλέπετε στο Mac σας. Μόλις κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Rewind στο Mac σας, εκτελείται στο παρασκήνιο, καταγράφει αυτόματα την οθόνη σας και αποθηκεύει τις εγγραφές τοπικά στο Mac σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Rewind από τη γραμμή μενού και να κάνετε κλικ στο εικονίδιό του για να επιστρέψετε στο χρόνο και να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Κατεβάστε: Πίσω (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια παροδική τάση. είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Ευτυχώς, πολλές εφαρμογές Mac, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, χρησιμοποιούν AI για να απλοποιήσουν τις ροές εργασίας σας.

Έτσι, είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας, είτε εξ αποστάσεως, φοιτητής ή κάποιος που επιθυμεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το Mac σας, αυτές οι εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητά σας.