Οι 3 καλύτεροι ιστότοποι δυναμικής ταπετσαρίας για Mac (και πώς να φτιάξετε τη δική σας)

Οι ταπετσαρίες στο Mac σας δεν χρειάζεται να φαίνονται ίδιες όλη την ημέρα. Εάν εκτελείτε οποιοδήποτε λογισμικό από το macOS Mojave και μετά, μπορείτε να ορίσετε δυναμικές ταπετσαρίες που προσαρμόζονται αυτόματα στην ώρα ή στο θέμα του συστήματός σας.

Η Apple περιλαμβάνει από προεπιλογή μια δέσμη ταπετσαριών, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι γραφικά και μόνο μερικά είναι πραγματικές φωτογραφίες. Μάλλον σύντομα θα βρείτε τον εαυτό σας να επιθυμείτε περισσότερες επιλογές. Έτσι, εδώ είναι τα καλύτερα μέρη για να βρείτε νέες δυναμικές ταπετσαρίες για macOS, καθώς και πώς να δημιουργήσετε μία από τις δικές σας φωτογραφίες.

Πώς να ορίσετε μια δυναμική ταπετσαρία στο macOS

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαμορφώσετε μια δυναμική ταπετσαρία τρίτου μέρους στο macOS. Είναι αρκετά παρόμοιο με τη ρύθμιση ενός κανονικού φόντου επιφάνειας εργασίας μέσα στο macOS, για το οποίο υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα.

Ο ευκολότερος και πιο οικείος τρόπος είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Ταπετσαρία. Μόλις μπείτε σε αυτήν την οθόνη, θα βρείτε μια επιλογή από επιλογές Dynamic Desktop στο επάνω μέρος. Υπάρχουν συνολικά εννέα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Κάντε κλικ στην ταπετσαρία στην οποία θέλετε να μεταβείτε και θα αντικαταστήσει αυτόματα την υπάρχουσα επιλογή σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο HEIC (χρησιμοποιήστε τη λήψη πληροφοριών για να ελέγξετε μια εικόνα) και να κάνετε κλικ στην επιλογή Ορισμός ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας. Αυτό είναι ακριβώς όπως θα κάνατε κανονικά για οποιοδήποτε άλλο στατικό υπόβαθρο. Ωστόσο, η ταπετσαρία θα εμφανίσει το κινούμενο στοιχείο της εικόνας, παρέχοντάς σας μια δυναμική ταπετσαρία.

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας δυναμική ταπετσαρία

Κανένα από τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών της Apple δεν σας αρέσει; Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας δυναμική ταπετσαρία. Η ανάπτυξη μιας προσωπικής δυναμικής ταπετσαρίας είναι απλή – το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές φωτογραφίες.

  Δεν υπάρχει πράσινο σημάδι επιλογής στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του Dropbox

Συνήθως, οι δυναμικές ταπετσαρίες εμφανίζουν την ίδια εικόνα τη νύχτα και την ημέρα, με διαθέσιμη μια πιο σκούρα και ελαφρύτερη έκδοση. Αλλά η δυναμική ταπετσαρία σας δεν χρειάζεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δυναμικών ταπετσαριών για να αλλάξετε σε μια εντελώς διαφορετική φωτογραφία, αν θέλετε. Η ιδέα πίσω από τις δυναμικές ταπετσαρίες είναι να σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε το Mac σας ακόμη περισσότερο.

1. Πάρτε τη δική σας εικόνα HEIC

Βολικά, τα iPhone μπορούν πραγματικά να τραβούν φωτογραφίες στη μορφή αρχείου HEIC. Ίσως να έχετε δει ακόμη και αυτή τη μορφή όταν μεταφέρετε φωτογραφίες στον υπολογιστή σας.

Για να τραβήξετε φωτογραφίες HEIC στο iPhone σας, βεβαιωθείτε ότι το Live Photos είναι ενεργοποιημένο. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε πατήσει το στρογγυλό κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Κάμερα πριν τραβήξετε μια φωτογραφία.

Η φωτογραφία που τραβάτε θα αποθηκευτεί ως σύντομο βίντεο κλιπ πίσω από την κύρια φωτογραφία, γνωστή ως Ζωντανή φωτογραφία. Αν κάτι κινείται μπροστά από την κάμερά σας, για παράδειγμα, θα το δείτε να παίζει. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε αυτήν την εικόνα HEIC ως δυναμική ταπετσαρία.

2. Dynamic Wallpaper Club

Αφού συλλέξετε μερικές φωτογραφίες για την ταπετσαρία σας, μεταβείτε στο Dynamic Wallpaper Club – μια εφαρμογή web για δυναμικές ταπετσαρίες Mac. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία στο επάνω μέρος και εγγραφείτε για νέο λογαριασμό. Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε το εργαλείο δημιουργίας δυναμικής ταπετσαρίας. Εδώ, σύρετε και αποθέστε τις εικόνες σας στη δεξιά ενότητα.

Οι δυναμικές ταπετσαρίες μπορούν να ενημερώνονται με βάση είτε την ώρα της ημέρας είτε τη θέση του ήλιου στην τοποθεσία σας. Για το τελευταίο, οι λήψεις σας πρέπει να έχουν έγκυρα δεδομένα EXIF. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, μπορείτε να τα συνδέσετε χειροκίνητα με τα φωτεινά και σκοτεινά θέματα χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα κουμπιά.

Όταν επιλέγετε να αλλάξετε την ταπετσαρία σας με βάση την ώρα, πρέπει να καθορίσετε την ακριβή ώρα που θα πρέπει να ζωντανέψει μια συγκεκριμένη εικόνα. Αφού ολοκληρώσετε αυτό, το Dynamic Wallpaper Club ανεβάζει τις δυναμικές ταπετσαρίες σας στη δημόσια βιβλιοθήκη του. Εάν θέλετε να εξαιρεθείτε από αυτό, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Δημόσια ταπετσαρία.

  Πώς να ξεχάσετε τα δίκτυα Wi-Fi ενός Mac στα οποία ήταν προηγουμένως συνδεδεμένο

Στην ενότητα Προεπισκόπηση, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το αποτέλεσμα. Πατήστε Δημιουργία όταν τελειώσετε με τις ρυθμίσεις. Το Dynamic Wallpaper Club θα προσαρτήσει το νέο αρχείο στην ενότητα Οι ταπετσαρίες μου του λογαριασμού σας. Εκεί, επιλέξτε την ταπετσαρία που θέλετε να αποθηκεύσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη.

3. Dynaper

Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Mac που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να μεταμορφώσετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες για να υποστηρίξετε τη δυναμική λειτουργία. Ονομάζεται Dynaper και διαθέτει διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα δυναμικές ταπετσαρίες. Πρέπει απλώς να εισαγάγετε ένα σύνολο φωτογραφιών και σε ελάχιστο χρόνο, η δυναμική ταπετσαρία θα είναι έτοιμη.

Όπως και το Dynamic Wallpaper Club, το Dynaper σάς επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε ειδικά τις φορές που θα προσαρμόζεται η ταπετσαρία σας. Η εφαρμογή προτείνει ακόμη και ώρες για εσάς διαβάζοντας τα μεταδεδομένα των αρχείων. Ωστόσο, εάν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να προβάλετε τα μεταδεδομένα με μη αυτόματο τρόπο.

Επιπλέον, το Dynaper έχει μια λειτουργία με τίτλο Solar Wizard, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει τις συντεταγμένες του ήλιου στην περιοχή σας και να ορίσει τις περιόδους ανάλογα. Το Dynaper είναι δωρεάν για λήψη, αλλά για να απαλλαγείτε από το επικαλυμμένο υδατογράφημα, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα premium.

Λήψη: Dynaper για Μακ (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

Ιστότοποι για εύρεση νέων δυναμικών ταπετσαριών για macOS

Δεν θέλετε να δημιουργήσετε τις δικές σας ταπετσαρίες; Δοκιμάστε αυτούς τους πόρους για να βρείτε υπέροχες έτοιμες δυναμικές ταπετσαρίες για το Mac σας.

1. Dynamic Wallpaper Club

Εκτός από το προσαρμοσμένο βοηθητικό πρόγραμμα δυναμικής ταπετσαρίας, το Dynamic Wallpaper Club διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη δυναμικών ταπετσαριών που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Η συλλογή του ιστότοπου βασίζεται κυρίως στην κοινότητά του για ταπετσαρίες. Εξαιτίας αυτού, θα ανακαλύπτετε ένα νέο σχεδόν κάθε μέρα.

Όταν προσγειωθείτε στην αρχική σελίδα του ιστότοπου, μεταβείτε στην καρτέλα Gallery για να περιηγηθείτε στο υπάρχον σύνολο σκηνικών. Το Dynamic Wallpaper Club φιλοξενεί ακόμη και δυναμικές ταπετσαρίες ανάλυσης 5K που δεν κοστίζουν τίποτα.

  Διορθώστε τα πλαϊνά κουμπιά Corsair Scimitar που δεν λειτουργούν

2. Ταπετσαρία 24 ωρών

Το 24 Hour Wallpaper είναι μια εφαρμογή Mac που σας προσφέρει 58 αποκλειστικές δυναμικές ταπετσαρίες. Κάθε ακολουθία αποτελείται από περισσότερες από 30 εικόνες που καλύπτουν ολόκληρη την 24ωρη διάρκεια της ημέρας.

Ο κατάλογος της εφαρμογής περιλαμβάνει τοποθεσίες όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το Τόκιο, το Mojave Preserve, το Yosemite, το Joshua Tree, το High Sierra και άλλα. Αντί για στοκ εικόνες ή ντεγκραντέ, το 24 Hour Wallpaper φιλοξενεί επαγγελματικές λήψεις.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές υπερηφανεύονται ότι οι μισές από τις ταπετσαρίες προέρχονται από ένα μόνο πλεονέκτημα, κάτι που σας επιτρέπει να ζήσετε πραγματικά την ατμόσφαιρα του χώρου. Παρόμοια με το Dynamic Wallpaper Club, το 24 Hour Wallpaper μπορεί να συγχρονιστεί τόσο με την τοπική ώρα όσο και με τις θέσεις του ήλιου.

Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης πολλαπλές οθόνες. Μπορείτε ακόμη να προσαρμόσετε τη διάρκεια ορισμένων ταπετσαριών και να μεταβείτε σε διαφορετική τοποθεσία.

Δεδομένου ότι το 24 Hour Wallpaper προσλαμβάνει επαγγελματίες για ταπετσαρίες, δεν είναι δωρεάν υπηρεσία. Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε μερικά από αυτά δωρεάν, καθώς οι προγραμματιστές έχουν κάνει τέσσερις από τις ταπετσαρίες διαθέσιμες στον Ιστό. Κατευθυνθείτε προς το Ιστότοπος 24 ωρών ταπετσαρίας για να τους ρίξετε μια ματιά πριν αγοράσετε την εφαρμογή.

Λήψη: Ταπετσαρία 24 ωρών για Μακ (7$)

3. Dynwalls

Το Dynwalls προσφέρει μια χούφτα δυναμικών ταπετσαριών. Τα περισσότερα από αυτά έχουν θέμα το διάστημα, σχεδιασμένα χρησιμοποιώντας πόρους της NASA. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα που ακολουθεί την τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ένα άλλο αποτελείται από πραγματικές και μαγευτικές φωτογραφίες της Γης από τον δορυφόρο Himawari-8 που δείχνουν την περιστροφή του πλανήτη κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

Εκτός από τα πλανητικά σκηνικά, το Dynwalls φιλοξενεί δύο ταπετσαρίες αστικού τοπίου τη στιγμή της συγγραφής. Οι δυναμικές ταπετσαρίες στο Dynwalls είναι δωρεάν για λήψη. Αλλά για λίγα δολάρια, μπορείτε να γίνετε θαμώνας και να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ταπετσαρίες.

Αν σας αρέσουν τα διαστημικά σκηνικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να ρίξετε μια ματιά σε μερικούς ιστότοπους σκοτεινών ταπετσαριών που είναι ιδανικοί για την επιφάνεια εργασίας σας.

Περισσότεροι τρόποι για να εξατομικεύσετε την επιφάνεια εργασίας Mac σας

Δεν θα βαρεθείτε ποτέ την ταπετσαρία του Mac σας χάρη σε αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία και εφαρμογές. Και μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μόνοι σας μια δυναμική ταπετσαρία όταν έχετε δοκιμάσει όλες τις προϋπάρχουσες επιλογές στο διαδίκτυο και στο Mac σας.