Οι τελευταίες τάσεις και τα ζωτικά στατιστικά στοιχεία

Οι Λειτουργίες Ανάπτυξης (συχνά συντομεύονται για DevOps) συνεπάγονται συνδυασμό πολιτισμικών πρακτικών, φιλοσοφιών και εργαλείων που αυξάνουν την ικανότητα ενός οργανισμού να παρέχει εφαρμογές και υπηρεσίες λογισμικού πιο γρήγορα.
Σε αντίθεση με τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν παραδοσιακές πρακτικές διαχείρισης υποδομής και ανάπτυξης λογισμικού, περιλαμβάνει την ταχύτερη εξέλιξη και βελτίωση των προϊόντων. Λόγω της λειτουργικής του αποτελεσματικότητας, πολλοί οργανισμοί υιοθετούν τεχνικές DevOps για να βελτιώσουν τη ροή εργασίας τους και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Από τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, το DevOps πολλαπλασιάζεται λόγω των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων και της πολυπλοκότητας του σύγχρονου λογισμικού καθώς εξελίσσεται σε πολλά μέτωπα.
Ως προγραμματιστής, έχω δει ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το DevOps. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εστιάσω στις κορυφαίες τάσεις DevOps περιοχές που υποστηρίζονται με ορισμένα στατιστικά στοιχεία. Αν και δεν τα έχω κατατάξει με κάποια συγκεκριμένη σειρά, διαβάζοντάς τα θα σας δώσει κάποιες πληροφορίες για τα δωμάτια που μπορείτε να εξερευνήσετε και να παραμείνετε μπροστά στον τεχνολογικό χώρο. κινείται σταθερά γρήγορα. Θα συμπεριλάβω επίσης ορισμένα εργαλεία DevOps που κερδίζουν επίσης ενδιαφέρον.
Πίνακας περιεχομένων
DevSecOps
Σήμερα, η ασφάλεια είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς ανησυχίας στην ψηφιακή εποχή που δεν μπορείτε να απορρίψετε. Ωστόσο, η παραδοσιακή προσέγγιση παράδοσης λογισμικού καθιστά την ασφάλεια ένα περιζήτητο προϊόν. Το DevOps είναι μια αλλαγή παιχνιδιών και έχει βοηθήσει τους μηχανικούς λογισμικού να εκδώσουν τον κώδικα 60% πιο γρήγορα. Αλλά με την ταχύτητα, υπάρχει μια εισαγωγή ανασφάλειας και εκεί είναι που βοηθά το DevSecOps.
Πολλές επιχειρήσεις έχουν ενσωματώσει το DevSecOps στον κύκλο ζωής του λογισμικού τους. Σημαίνει ότι αμέσως από τη σύλληψη του λογισμικού, η ασφάλεια τίθεται σε προτεραιότητα, εξαλείφοντας όλες τις πιθανότητες για ευπάθεια. Περισσότερα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη διαχείριση λογισμικού και παρατηρησιμότητα.
Σύμφωνα με έκθεση του Infosec, το 96% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι το DevSecOps ήταν επωφελές για τις εταιρείες τους. Το DevSecOps έχει να κάνει με ένα μείγμα (συνεργασία) ανησυχιών ανάπτυξης, λειτουργιών και ασφάλειας από τις ομάδες IT κατά την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την εφαρμογή γρήγορων αναπτύξεων.
Υπολογισμός χωρίς διακομιστή
Ο υπολογισμός χωρίς διακομιστή αναφέρεται στην ανάπτυξη και εκτέλεση υπηρεσιών ή εφαρμογών χωρίς διακομιστή. Από το στάδιο ανάπτυξης, οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί τακτικά για να εκτελούνται χωρίς διαχείριση διακομιστών.
Οι τελευταίες δεκαετίες έχουν επιταχύνει την υιοθέτηση αυτού του μοντέλου λειτουργίας που βασίζεται σε οφέλη όπως η διευκόλυνση της μετάβασης της υπολογιστικής υποδομής στο cloud, ο εξορθολογισμός και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών ανάπτυξης.
Μια αναφορά από Global Market Insights δείχνει ότι η αγορά χωρίς διακομιστή ξεπέρασε τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και πρόκειται να επεκταθεί κατά 25% σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) μεταξύ 2023 και 2032.
Αρχιτεκτονική Microservice
Πηγή: microsoft.com
Συχνά θα το βρείτε να αναφέρεται ως microservice. Σε αυτήν την περίπτωση, το DevOps συνεπάγεται το σπάσιμο των μεγάλων εφαρμογών σε μικρά διαχειρίσιμα κομμάτια που ταιριάζουν μεταξύ τους (μια δέσμη υπηρεσιών χαλαρά συζευγμένων). Αυτό το κριτήριο μειώνει την πολυπλοκότητα, επεκτείνει την επεκτασιμότητα και διευκολύνει τη διαδικασία ανάπτυξης.
Εκτός αυτού, οι μικροϋπηρεσίες απλοποιούν την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την ανάπτυξη λογισμικού, οδηγώντας σε γρήγορη παράδοση εφαρμογών χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα του προϊόντος.
Μια έκθεση έρευνας από IBM υποδεικνύει ότι η αρχιτεκτονική μικροϋπηρεσιών εφαρμόζεται επί του παρόντος σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αναλύσεων δεδομένων, των εφαρμογών βάσεων δεδομένων, της διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες, των υπηρεσιών πελατών, των οικονομικών και των εφαρμογών ανθρώπινου δυναμικού.
Τα βασικά οφέλη που επισημαίνονται είναι η αυτάρκεια, η εύκολη εφαρμογή των αλλαγών, η απλοποιημένη ενσωμάτωση, το ευρύ πεδίο για τεχνική ποικιλία και η συνεχής παράδοση. Η έκθεση δείχνει ότι το 30% του βασικού πλεονεκτήματος αυτής της προσέγγισης είναι η διατήρηση των πελατών.
AIOPs/MLOPs
Η Τεχνητή Νοημοσύνη για Λειτουργίες Πληροφορικής (AIOps) χρησιμοποιεί δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης όπως η επεξεργασία φυσικής γλώσσας για την αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό των ροών εργασίας.
Οι λειτουργίες μηχανικής μάθησης (MLOps) συνεπάγονται τον εξορθολογισμό της διαδικασίας χρήσης μοντέλων μηχανικής μάθησης υπό παραγωγή κατά την παρακολούθησή τους. Με το AIOps, είναι εύκολο να εντοπιστούν προβλήματα που εμποδίζουν τη λειτουργική παραγωγικότητα. Το MLOps παίζει τον ρόλο της ενίσχυσης της παραγωγικότητας.
Webincare δημοσίευσαν την έρευνά τους αναφέροντας ότι η χρήση των AIOps θα πρέπει να αυξηθεί από 5% σε 30% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με βάση τον αντίκτυπό της στη βελτίωση της συνεργασίας βάσει δεδομένων.
Μια πρόβλεψη από IDC υπογραμμίζει ότι το 60% των Επιχειρήσεων θα λειτουργήσει τη ροή εργασιών τους χρησιμοποιώντας MLOps. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια από τις κορυφαίες μελλοντικές τάσεις στον χώρο των DevOps.
Εφαρμογές χαμηλού κώδικα
Όπως μπορείτε να υποθέσετε, από το όνομα, οι εφαρμογές χαμηλού κώδικα είναι μια νέα προσέγγιση DevOps για την κατασκευή λογισμικού. Σε αυτήν την περίπτωση, δημιουργούνται πλήρεις εφαρμογές με μικρές προσπάθειες κώδικα. Πολλοί προγραμματιστές και οργανισμοί υιοθετούν αυτήν την προσέγγιση καθώς διευκολύνει την εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη.
Αυτή η προσέγγιση θέτει πολλούς οργανισμούς στον ανταγωνισμό για λογισμικό γρήγορου ρυθμού. Πέρα από αυτό, επιτρέπει στο μη τεχνικό προσωπικό να συμμετέχει στην ανάπτυξη προϊόντων μέσω μιας διεπαφής που χειρίζεται την όλη διαδικασία. Οι εφαρμογές χαμηλού κώδικα είναι μία από τις μελλοντικές τάσεις του DevOps που στοχεύουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της ανάπτυξης μέσω απλών, φιλικών προς το χρήστη εφαρμογών.
Τη στιγμή της σύνταξης, χρησιμοποιούνται πολλά εργαλεία για την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης εφαρμογών μέσω μιας άμεσα διαθέσιμης διεπαφής που βοηθά με άλλες διαδικασίες DevOps όπως ο έλεγχος έκδοσης, η επικύρωση έκδοσης και η διασφάλιση ποιότητας.
Στατιστικά στοιχεία της Colorwhistle απεικονίζουν ότι οι εφαρμογές χαμηλού κώδικα είναι επιτακτικές και μειώνουν τον χρόνο ανάπτυξης κατά 90%. Προβλέπουν επίσης ότι το 70% των επερχόμενων επιχειρηματικών εφαρμογών θα βασίζονται σε χαμηλό κώδικα από το 2025.
GitOps
Πηγή: blogs.vmware.com
Το GitOps είναι μια σχετικά νέα τάση στη ροή εργασίας DevOps. Είναι μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη και ανάπτυξη λογισμικού που συνδυάζει τον έλεγχο έκδοσης Git με τεχνολογίες ενορχήστρωσης κοντέινερ όπως το Kubernetes.
Η κύρια εστίαση είναι η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η αυτοματοποίηση της υποδομής μέσω μιας ροής εργασιών που καλύπτεται από το Git. Με βάση τις δυνατότητές του, οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές λειτουργιών πληροφορικής χρησιμοποιούν το Git για τη συλλογή και την ανάπτυξη εφαρμογών.
Το GitOps συνδυάζει τις καλύτερες πρακτικές DevOps, όπως η τεχνητή νοημοσύνη ελέγχου έκδοσης, η συμμόρφωση, η συνεργασία και το CI/CD, εφαρμόζοντάς τις στην υποδομή αυτοματισμού. Και για να συγκεντρώσει αυτά τα πλεονεκτήματα, το GitOps ενθαρρύνει αυξημένες εκδόσεις, συνεχή παράδοση κατά τη δημιουργία, δοκιμές και απρόσκοπτες αναπτύξεις με υψηλή απόδοση.
της Humanitec Η αναφορά στατιστικής ανάλυσης παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης GitOps στην ανάπτυξη λογισμικού, παρέχοντας στους προγραμματιστές περισσότερο έλεγχο στα αρχεία YAML, ενώ παράλληλα προσφέρει ελευθερία στη διαμόρφωση της εφαρμογής.
Αναμένετε αυξημένη πρόσφυση στο GitOps μετά την ικανότητα ελαχιστοποίησης των ανθρώπινων λαθών κατά την εργασία με αρχεία YAML. του Statista Η αναφορά περιλαμβάνει το GitOps στο κορυφαίο 40% των τεχνικών DevOps.
Kubernetes
Το Kubernetes, που συχνά αποκαλείται K8, είναι μια πλατφόρμα ενορχήστρωσης κοντέινερ ανοιχτού κώδικα – το εργαλείο αυτοματοποιεί την ανάπτυξη, την κλιμάκωση και τη διαχείριση εφαρμογών με κοντέινερ.
Το K8s χρησιμοποιεί ένα συνεχές και αυτόνομο περιβάλλον που βασίζεται σε κοντέινερ για ενσωμάτωση, όπου οι προγραμματιστές μπορούν να κλιμακώσουν (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) τους πόρους της εφαρμογής. Αυτός είναι ο λόγος που το K8s έφτασε στην κορυφαία λίστα για τα DevOps φέτος.
Σύμφωνα με έρευνα του Dynatrace, το K8s έχει γίνει μια βασική πλατφόρμα όπου μπορείτε να μετακινήσετε φόρτους εργασίας στο cloud. Και όντας έτσι, σημειώθηκε ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 127%, όπου ο αριθμός των συμπλεγμάτων Kubernetes αυξήθηκε πέντε φορές από εκείνον των συμπλεγμάτων που φιλοξενήθηκαν εντός εγκατάστασης.
Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης έντονα αναπτυσσόμενους τομείς στην τεχνολογία K8s: ασφάλεια, βάσεις δεδομένων και τομείς CI/CD. Μην εκπλαγείτε όταν ακούσετε τα K8 να αποκαλούνται το λειτουργικό σύστημα του cloud.
Υποδομή ως Κώδικας
Πηγή: cisco.com
Το Infrastructure as Code (IaC) στο DevOps αφορά τη διαχείριση και την παροχή υποδομής μέσω αρχείων διαμόρφωσης αντί για μη αυτόματες διεργασίες. Τα αρχεία διαμόρφωσης ορίζουν και τακτοποιούν υπολογιστικούς πόρους όπως αποθήκευση, δίκτυα και εικονικές μηχανές. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους οργανισμούς να παρέχουν και να λειτουργούν υποδομές βελτιώνοντας την ακρίβεια και τη συνέπεια.
Η διαχείριση της υποδομής έχει μετακινηθεί από το φυσικό υλικό των κέντρων δεδομένων και έχει πάρει νέες μορφές μέσω της εικονικοποίησης, του κοντέινερ και του υπολογιστικού νέφους. Τα βασικά οφέλη είναι η μείωση του κόστους, οι αυξημένες ταχύτητες ανάπτυξης, η ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων, η βελτιωμένη συνέπεια της υποδομής και η μειωμένη μετατόπιση της διαμόρφωσης.
GlobeNewswire’s Η έκθεση αναφέρει ότι ο χώρος αγοράς της υποδομής ως κώδικας (IaC) παρουσιάζει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 24%. Οι βασικές πτυχές που οδηγούν αυτόν τον χώρο είναι η εξάλειψη των ετήσιων μεθόδων και η ελευθερία που συνοδεύει την αυτοματοποίηση για τις ομάδες DevOps.
Μηχανική αξιοπιστίας τοποθεσίας (SRE)
Το SRE στο DevOps είναι μια συνεργασία μηχανικής λογισμικού και λειτουργιών για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών λογισμικού υψηλής ποιότητας. Στον πυρήνα του, η κύρια εστίαση είναι η δημιουργία, η μέτρηση και η λειτουργία ανθεκτικών συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται υψηλή επισκεψιμότητα παρέχοντας παράλληλα την καλύτερη εμπειρία χρήστη.
Με απλά λόγια, το SRE έχει να κάνει με τη χρήση της μηχανικής λογισμικού ως άξονα για την αυτοματοποίηση λειτουργιών πληροφορικής όπως η απόκριση περιστατικών και έκτακτης ανάγκης, η διαχείριση συστήματος προϊόντων και η διαχείριση αλλαγών (όλα αυτά θα είχαν γίνει χειροκίνητα από τους διαχειριστές συστήματος).
Μια έρευνα από Σούμο Λογική υποδεικνύει διαρκώς αυξανόμενη έλξη από την εξάρτηση από το SRE για την παραγωγή αξιόπιστων και ψηφιακών προϊόντων μέσω της αξιοποίησης των εγγενών εργαλείων του cloud και των νέων διαδικασιών τους.
Η έρευνα υπογραμμίζει ότι το 62% των οργανισμών χρησιμοποιούν SRE, το 19% σε όλη τη διαδικασία πληροφορικής, το 55% το χρησιμοποιεί με συγκεκριμένες ομάδες πληροφορικής, το 23% πιλοτικά SRE και το υπόλοιπο 2% σε άλλους, ενώ το 1% ισχυρίζεται ότι το SRE δεν τους λειτούργησε.
Διαχείριση ευπάθειας
Εάν είστε λάτρης της ασφάλειας, αυτός είναι ο τομέας σας. Συνεπάγεται τη διαχείριση και τον μετριασμό των τρωτών σημείων ασφαλείας. Αυτή η τεχνολογία στοχεύει στον εντοπισμό, την κατηγοριοποίηση και τον μετριασμό πιθανών απειλών για την ασφάλεια πριν τις εκμεταλλευτούν οι εισβολείς.
Επομένως, είναι μια συνεχής, προληπτική και αυτοματοποιημένη διαδικασία για να προστατεύσετε τα δίκτυα, τα συστήματα υπολογιστών και τις εφαρμογές σας από παραβιάσεις δεδομένων και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανακάλυψη περιουσιακών στοιχείων και το κάρφωμα ενός αποθέματος, τη θέσπιση σαρώσεων ευπάθειας, τη διαχείριση ενημερώσεων κώδικα (διατήρηση ενημερωμένων συστημάτων με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας), διαχείριση συμβάντων και συμβάντων ασφαλείας (SIEM), δοκιμές διείσδυσης, ευφυΐα απειλών και αποκατάσταση τρωτών σημείων.
του Astra Η αναφορά για τρωτά σημεία υπογραμμίζει ότι η καταγραφή βιβλιοθηκών για εφαρμογές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο συσκευές και η έλλειψη επικύρωσης εισόδου (όπως στις εφαρμογές που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης Chrome) θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές. Η έκθεση συμβουλεύει επίσης για ενημερώσεις λογισμικού για τη μείωση των τρωτών σημείων τουλάχιστον κατά το ήμισυ.
Μηχανική Πλατφόρμας
Η μηχανική πλατφόρμας είναι ένα κρίσιμο σκέλος στον χώρο των DevOps. Περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη λειτουργία εφαρμογών σε πλατφόρμες εγγενείς στο cloud. Η μηχανική πλατφόρμας αφορά τη γρήγορη κατασκευή, ανάπτυξη και αντιμετώπιση προβλημάτων λογισμικού με ταυτόχρονη αξιοποίηση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών καινοτομιών.
Στον πυρήνα του, είναι ένας κλάδος που σχεδιάζει και δημιουργεί ροές εργασιών και αλυσίδες εργαλείων που προωθούν δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης σε μια εγγενή εποχή του cloud για οργανισμούς μηχανικής λογισμικού. Οι μηχανικοί της πλατφόρμας χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα προϊόντα, Internal Developer Platform (IDP), που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις λειτουργίας για έναν ολόκληρο κύκλο ζωής εφαρμογής.
της Humanitec Η ανάρτηση ιστολογίου δείχνει ότι η ανάπτυξη της μηχανικής πλατφόρμας είναι αρκετά συγκλονιστική, με το Platform Engineering Χαλαρή κοινότητα αυξάνεται από χίλιες σε 8 χιλιάδες ασκούμενους το 2022.
Η ανάρτηση προβλέπει επίσης ότι θα περιμένατε να εμφανιστούν περισσότερες περιπτωσιολογικές μελέτες στον τομέα, μοναδικές προσεγγίσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες ως προϊόντα αντιμετωπίζουν μοναδικές ανάγκες προγραμματιστών και μια αύξηση στους ρόλους DevOps και μηχανικής πλατφόρμας.
Υβριδική ανάπτυξη
Το DevOps συνδυάζει πόρους εσωτερικής εγκατάστασης και cloud σε μια υβριδική ανάπτυξη για να υλοποιήσει ευέλικτη και ευέλικτη ανάπτυξη και ανάπτυξη λογισμικού. Αυτή η τεχνολογία βοηθά τους οργανισμούς να κλιμακώσουν την ικανότητα του cloud και να εξοικονομήσουν κόστος, παρέχοντας παράλληλα αποτελεσματικό έλεγχο της εφαρμογής και των δεδομένων της.
Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει σε οργανισμούς που έχουν ήδη επενδύσει σε υποδομή εσωτερικής εγκατάστασης να τις αυξήσουν και να δημιουργήσουν εναλλακτικές διαδρομές προς το AWS (για παράδειγμα) ή το Microsoft Azure αντί για πλήρη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών τους.
Τα βασικά οφέλη αυτού του μοντέλου περιλαμβάνουν μειωμένο κόστος, καλύτερη υποστήριξη για απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, βελτιωμένη επεκτασιμότητα και έλεγχο, ευελιξία καινοτομίας, επιχειρηματική συνέχεια και βελτιωμένη διαχείριση κινδύνων ασφαλείας.
του Statista έκθεση για το υβριδικό νέφος αναφέρει ότι το 72% των επιχειρήσεων έχουν αναπτύξει υβριδικό νέφος για τους οργανισμούς τους. Και με τη βοήθεια των υβριδικών αναπτύξεων, υπάρχει εκτεταμένη εστίαση στις στρατηγικές cloud, την ασφάλεια και τη βελτιωμένη διαχείριση δεδομένων.
Παρατηρησιμότητα δεδομένων
Η παρατηρησιμότητα δεδομένων κερδίζει έδαφος στο DevOps επειδή οι τεχνικές του μπορούν να παρέχουν βαθιά κατανόηση και ανάλυση της απόδοσης της εφαρμογής, οδηγώντας έτσι στην αξιοπιστία, τη διαθεσιμότητα και την επεκτασιμότητα.
Είναι ένα κριτήριο για τις ομάδες DevOps να αποκτήσουν ολοκληρωμένες πληροφορίες για μια εφαρμογή, να εντοπίσουν προβλήματα και να επηρεάσουν τη λήψη των αποφάσεών τους. Μέσω της παρατηρησιμότητας δεδομένων, οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία για την αυτοματοποίηση της παρακολούθησης, την εκτέλεση ανάλυσης βασικών αιτιών, την παρακολούθηση της γενεαλογίας δεδομένων και την απόκτηση πληροφοριών για την υγεία των δεδομένων. Αυτές οι πληροφορίες καθιστούν εύκολο τον εντοπισμό, την επίλυση και την προστασία των εφαρμογών από ανωμαλίες δεδομένων.
Σύμφωνα με CDInsightsτο 90% των ειδικών πληροφορικής πιστεύουν ότι η παρατηρησιμότητα δεδομένων είναι κρίσιμης σημασίας σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού (SDLC), με τους πιο σχετικούς τομείς ως στάδια σχεδιασμού και λειτουργίας.
Στη σύγχρονη επιχείρηση, η παρατηρησιμότητα συνεπάγεται πολλά οφέλη, όπως βελτιωμένη συνεργασία και παραγωγικότητα, ενώ εξοικονομεί κόστος έως και 90%, μεταξύ άλλων.
Λιμενεργάτης
Λιμενεργάτης είναι μια πλατφόρμα λογισμικού όπου μπορείτε να δημιουργήσετε, να δοκιμάσετε και να αναπτύξετε εφαρμογές απρόσκοπτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Docker για να συσκευάσετε το λογισμικό σας σε τυπικές μονάδες που ονομάζονται κοντέινερ. Τα κοντέινερ φιλοξενούν όλες τις απαιτήσεις λογισμικού που απαιτούνται για την εκτέλεσή του, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών, κώδικα, εργαλείων συστήματος και χρόνου εκτέλεσης.
Οι Docker εγγυώνται μια εύκολη ανάπτυξη που κλιμακώνει την εφαρμογή σας σε οποιοδήποτε περιβάλλον ενώ εκτελείται ο κώδικάς σας. Με απλά λόγια, το Docker απλοποιεί την ανάπτυξη και τη ροή εργασίας σας, επιτρέποντάς σας να καινοτομείτε με την επιλογή εργαλείων για τη στοίβα εφαρμογών σας με περιβάλλοντα ανάπτυξης για κάθε έργο.
Βασισμένο στο Έκθεση του DMR, η Docker έχει ενσωματώσει πάνω από 4 εκατομμύρια προγραμματιστές με περισσότερους από 1000 εμπορικούς πελάτες. Το docker hub έχει πάνω από 5,8 εκατομμύρια εφαρμογές με docker και 100.000 εφαρμογές που το χρησιμοποιούν ως τρίτο μέρος.
Ansible
Ansibleπου απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες πληροφορικής, είναι ένα ισχυρό λογισμικό αυτοματισμού για ανάπτυξη εφαρμογών, ενημέρωση σταθμών εργασίας και διακομιστών, διαχείριση διαμόρφωσης και εκτέλεση όλων των εργασιών διαχειριστή συστήματος.
Αν και είναι χρήσιμο για αυτοματισμό, διαχείριση συστήματος και δημοφιλείς διαδικασίες DevOps, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα δίκτυο υπολογιστών χωρίς εις βάθος δεξιότητες προγραμματισμού. Το Ansible διαδραματίζει βασικό ρόλο στον έλεγχο έκδοσης, την υποδομή ως κώδικα (IaC) και όλες τις άλλες εκτελέσιμες λειτουργίες που έχουν πρωταρχική σημασία για την εκτέλεση και την οργάνωση.
Νάρκισσος Η αναφορά για τα εργαλεία υποδομής ως κώδικα (IaC) δείχνει ότι το Ansible είναι το νούμερο δύο προτιμώμενο εργαλείο διαμόρφωσης στον κόσμο μετά το Terraform. Το εργαλείο είναι δημοφιλές για τη διαμόρφωση, την παροχή cloud και την αυτοματοποίηση ενορχήστρωσης εντός της υπηρεσίας.
Terraform
Το Terraform, ως υποδομή ως κώδικας (IaC), σάς επιτρέπει να ορίζετε πόρους εσωτερικής εγκατάστασης και cloud σε αρχεία διαμόρφωσης με δυνατότητα έκδοσης, επαναχρησιμοποιήσιμα και κοινοποιήσιμα από τον άνθρωπο αναγνώσιμα αρχεία.
Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να έχετε μια συνεπή ροή εργασιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση της υποδομής σας σε όλο τον κύκλο ζωής της. Με το Terraform, μπορείτε να διαχειριστείτε στοιχεία υψηλού επιπέδου, όπως λειτουργίες SaaS και καταχωρίσεις DNS, καθώς και χαμηλού επιπέδου, όπως υπολογισμούς, αποθήκευση και πόρους δικτύου.
του Statista Η αναφορά για τα εργαλεία DevOps απεικονίζει ότι το Terraform καταλαμβάνει το 35% μετά τα πρότυπα σχηματισμού νέφους AWS που προηγούνται κατά 47%. Προτιμάται από την ομάδα DevOps για την υψηλή ασφάλειά του στην υποδομή κατασκευής, αλλαγής και έκδοσης.
Τελικές Λέξεις
Το DevOps είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο στον χώρο της μηχανικής λογισμικού. Όπως είδατε, υπάρχουν πολλοί τομείς για να διαλέξετε. Είτε είστε ειδικός στον τομέα είτε απλώς ένας ενθουσιώδης που θέλει να ξεκινήσει την καριέρα σας, ο χώρος DevOps έχει μια ευκαιρία για εσάς.
Εάν θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας στον τομέα, σας συνιστώ να εξοπλιστείτε με εξαιρετικούς πόρους. Όσο περισσότερο αποκτάς βαθιά γνώση, τόσο πιο κοντά φτάνεις στην καριέρα των ονείρων σου.
Εάν, από την άλλη πλευρά, είστε υπεύθυνος λήψης αποφάσεων ενός οργανισμού, έχετε μάθει για τις τάσεις της τεχνολογίας που θα προτιμούσατε να προσαρμόσετε καθώς το DevOps εξελίσσεται σε πολλά μέτωπα. Εάν υπάρχει ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε DevOps, είναι η λίστα μας με τα καλύτερα μαθήματα DevOps που μπορείτε να παρακολουθήσετε.