Οι καλύτεροι Sleep Trackers του 2024

Εάν υποφέρετε από έλλειψη ύπνου, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες παρακολούθησης ύπνου που προσφέρονται από τα πιο πρόσφατα wearables. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αισθητήρες, οι ιχνηλάτες ύπνου παρακολουθούν τον καρδιακό σας ρυθμό και άλλους παράγοντες για να αξιολογήσουν την ποιότητα του ύπνου που κοιμάστε κάθε βράδυ και πόσο από αυτό είναι βαθύς, ξεκούραστος ύπνος.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Εκτός από ένα από τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα, το Apple Watch Series 9 είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για παρακολούθηση ύπνου. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Sleep στο Apple Watch σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ολόκληρη σειρά λειτουργιών για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση του ύπνου σας.

Δημιουργήστε προγράμματα ύπνου για τον νυχτερινό σας ύπνο και βάλτε στόχους ύπνου για τον εαυτό σας. Η Σειρά 9 παρακολουθεί πόσο χρόνο περνάτε σε κάθε στάδιο ύπνου (REM, Core και Deep) και παρακολουθεί την ώρα που ξυπνάτε για να σας παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους.

Με τη λειτουργία Sleep Focus, το Apple Watch Series 9 σας περιορίζει τους περισπασμούς πριν πάτε για ύπνο για να σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε πιο εύκολα. Το Sleep Tracking θα ξεκινήσει με βάση την κίνηση του σώματός σας (ενώ το Sleep Focus είναι ενεργό) για να ξεκινήσει η εγγραφή των δεδομένων σας, έτοιμο για προβολή στην εφαρμογή όταν έρθει η ώρα να σηκωθείτε και να λάμψετε.

Apple Watch Series 9

Καλύτερο Συνολικά

359 $ 429 $ Εξοικονομήστε 70 $

Με το Apple Watch Series 9, μπορείτε να απολαύσετε προηγμένη παρακολούθηση ύπνου, να ορίσετε τους δικούς σας στόχους ύπνου και να δείτε το ιστορικό ύπνου σας, για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον βαθύ, ξεκούραστο ύπνο που χρειάζεστε.

Πλεονεκτήματα

 • Ολοκληρωμένη παρακολούθηση ύπνου
 • Θέστε τους δικούς σας στόχους και χρονοδιαγράμματα
 • Παρακολουθεί τον αναπνευστικό ρυθμό στον ύπνο
 • Η λειτουργία Sleep Focus περιορίζει τους περισπασμούς κατά τη λειτουργία Wind Down
 • Δείτε το ιστορικό ύπνου σας

Μειονεκτήματα

 • Ακριβός
 • Κατάλληλο για χρήστες iPhone

Joe Fedewa / MakeUseOf

Σε έναν κόσμο όπου η κυκλοφορία κάθε γενιάς έξυπνων ρολογιών τείνει να στέλνει τις τιμές στην οροφή, είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε το Fitbit Charge 6 να διατίθεται σε πολύ πιο λογική τιμή. Μπορεί να του λείπουν ορισμένα από τα ευρύτερα χαρακτηριστικά του πιο πρόσφατου Apple Watch ή Galaxy Watch, αλλά όσον αφορά την παρακολούθηση ύπνου, είναι ένας πραγματικός υποψήφιος.

  Διορθώστε το σφάλμα Microsoft Teams You Cant Send Messages

Τα προηγμένα εργαλεία υγείας του Charge 6 περιλαμβάνουν ολοκληρωμένη παρακολούθηση ύπνου, παρέχοντάς σας βαθμολογία νυχτερινού ύπνου και προηγμένες πληροφορίες ύπνου που μπορείτε να ελέγξετε στην εφαρμογή Fitbit. Επιπλέον, με μια συνδρομή Fitbit Premium, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προφίλ ύπνου και χρονοδιαγράμματα για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους ύπνου σας και να επωφεληθείτε από έναν πιο ήσυχο ύπνο.

Φόρτιση Fitbit 6

Καλύτερος προϋπολογισμός

140 $ 160 $ ​​Εξοικονομήστε 20 $

Απολαύστε προηγμένες πληροφορίες ύπνου για ένα κλάσμα του κόστους των πιο πρόσφατων smartwatches με το Fitbit Charge 6 και κάντε τον καθημερινό σας ύπνο τόσο σημαντικό για τη ρουτίνα σας όσο και την καθημερινή σας άσκηση.

Πλεονεκτήματα

 • Πιο προσιτές από τις περισσότερες άλλες εναλλακτικές λύσεις παρακολούθησης ύπνου
 • Παρέχει βαθμολογία νυχτερινού ύπνου
 • Προηγμένες πληροφορίες ύπνου
 • Λειτουργία Smart Wake

Μειονεκτήματα

 • Απαιτεί μια premium συνδρομή για πρόσβαση σε ορισμένες από τις πιο προηγμένες λειτουργίες

Καλύτερος ανιχνευτής ύπνου για την ανάλυση των προτύπων ύπνου: Samsung Galaxy Watch 6

Zarif Ali / MakeUseOf

Αν θέλετε να βουτήξετε βαθιά στα μοτίβα ύπνου σας και να αναλύσετε τη συμπεριφορά του σώματός σας ενώ κοιμάστε, τότε το Samsung Galaxy Watch 6 είναι αυτό για εσάς. Με τις λειτουργίες Advanced Sleep Coaching, μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε στάδιο του ύπνου σας και να αναπτύξετε καλύτερες συνήθειες για καλύτερο ύπνο.

Με το Advanced Sleep Coaching, μπορείτε να σχεδιάσετε τη νυχτερινή σας ρουτίνα, να θέσετε στόχους ύπνου και να λάβετε συμβουλές για το πώς να επιτύχετε πιο ξεκούραστο ύπνο. Αναλύει τα τρέχοντα μοτίβα ύπνου σας και χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα πέντε εβδομάδων για να εξαφανίσει τις πτυχές, συμβάλλοντας στον ύπνο σας πιο ωφέλιμο και ενισχύοντας την ενέργεια του σώματός σας κάθε μέρα.

Για να ξεκινήσετε την καθοδήγηση ύπνου του Galaxy Watch 6, θα χρειαστείτε δεδομένα μιας εβδομάδας, τα οποία θα χρησιμοποιήσει ως βάση για να δημιουργήσετε το πρόγραμμά σας. Εάν είστε κολλημένοι σε έναν κακό ύπνο και χαμηλή ενέργεια και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, προσφέρει όλη την καθοδήγηση που χρειάζεστε, προσαρμόζοντας μια λύση που είναι μοναδική για εσάς.

  Πώς να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στο iPhone ή το iPad σας

Samsung Galaxy Watch 6

Το καλύτερο για την ανάλυση των προτύπων ύπνου

249 $ 300 $ Εξοικονομήστε 51 $

Βουτήξτε βαθιά στις συνήθειες ύπνου του σώματός σας με το Advanced Sleep Coaching του ρολογιού Samsung Galaxy, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα πέντε εβδομάδων για να σας βοηθήσει να επιτύχετε έναν καλύτερο ύπνο κάθε βράδυ.

Πλεονεκτήματα

 • Προηγμένη καθοδήγηση ύπνου
 • Παρακολουθεί τα στάδια ύπνου
 • Μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό πρόγραμμα ύπνου πέντε εβδομάδων
 • Παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα ύπνου

Καλύτερη εναλλακτική λύση Sleep Tracker Smartwatch: WHOOP 4.0

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Το Whoop 4.0 είναι μια φορητή συσκευή γυμναστικής με μια διαφορά. Δεν υπάρχει οθόνη αφής εδώ. Αντίθετα, αυτό που έχετε είναι ένα έξυπνο wearable με προηγμένους αισθητήρες που παρακολουθούν κάθε πτυχή της απόδοσης του σώματός σας, στέλνοντας αυτά τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας μέσω της εφαρμογής Whoop.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των δεδομένων είναι η καθοδήγηση ύπνου του Whoop. Το Whoop μετρά τον ύπνο που επιτύχατε σε σχέση με τον ύπνο που χρειαζόσασταν με βάση την καρδιαγγειακή σας δραστηριότητα, τα επίπεδα στρες και ούτω καθεξής. Αυτό σας παρέχει μια συνολική βαθμολογία και παρέχει έναν στόχο ύπνου για την επόμενη νύχτα. Χρησιμοποιεί επίσης έναν απτικό συναγερμό για να σας ξυπνήσει απαλά την προτιμώμενη ώρα, με σιωπηλούς κραδασμούς.

Είναι ακριβό και δεν έχει οθόνη. Αλλά αν θέλετε να βυθιστείτε στα στατιστικά του ύπνου και σε άλλες μετρήσεις, θα ανταμειφθείτε με μια βιβλιοθήκη προσωπικών δεδομένων για την ανάλυση και την ανάγνωση.

Ουφ 4.0

Καλύτερη εναλλακτική λύση Smartwatch

Το Whoop 4.0 προσφέρει μια πλήρη φυσιολογική ανάλυση των ρυθμών άσκησης, ανάπαυσης και αποκατάστασης του σώματός σας, βοηθώντας σας να αλλάξετε κακές συνήθειες και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Πλεονεκτήματα

 • Προσφέρει συνεχή παρακολούθηση όλων των φυσιολογικών δεδομένων
 • Η παρακολούθηση ύπνου προσδιορίζει καλές/κακές συνήθειες
 • Παρακολουθεί και μετρά τα επίπεδα άγχους

Μειονεκτήματα

 • Απαιτεί το smartphone σας για όλες τις λειτουργίες
 • Ακριβός

Garmin

Για τις καλύτερες ολοκληρωμένες λειτουργίες παρακολούθησης ύπνου, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Garmin Vivoactive 5. Παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση ύπνου και αυτόματη ανίχνευση ύπνου και αναλύει πόσο ύπνο χρειάζεστε με βάση το πόσο δραστήριοι είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  Η διακυβέρνηση AI επεξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Με τις εκτενείς μετρήσεις υγείας και ευεξίας που παρέχονται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Garmin Connect, τα δεδομένα ύπνου σας τροφοδοτούνται απευθείας στην παρακολούθηση ενέργειας της μπαταρίας σώματος, δίνοντάς σας μια εικόνα για το πώς τα μοτίβα ύπνου σας επηρεάζουν τα συνολικά σας επίπεδα ενέργειας.

Εάν ακολουθείτε ενεργό τρόπο ζωής, θα εκτιμήσετε τα οφέλη της ακριβούς και λεπτομερούς παρακολούθησης ύπνου του Vivoactive 5. Προσφέρει όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε για να ενισχύσετε τις ημερήσιες βαθμολογίες ύπνου σας και να πετύχετε τον καλύτερο εαυτό σας με τις δραστηριότητες φυσικής κατάστασης.

Garmin Vivoactive 5

Καλύτερος ολόπλευρος ιχνηλάτης ύπνου

Με τις εξατομικευμένες λειτουργίες καθοδήγησης ύπνου, την αυτόματη ανίχνευση ύπνου και την παρακολούθηση της ενέργειας της μπαταρίας του σώματος, το Garmin Vivoactive 5 είναι μία από τις καλύτερες ολοκληρωμένες συσκευές παρακολούθησης ύπνου στην αγορά.

Πλεονεκτήματα

 • Εξατομικευμένη καθοδήγηση ύπνου
 • Αυτόματος εντοπισμός υπνάκου
 • Παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα ύπνου
 • Ανάλυση ενέργειας μπαταρίας σώματος

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τη ρύθμιση

FAQ

Ε: Πώς γνωρίζει το πρόγραμμα παρακολούθησης ύπνου ότι είμαι σε βαθύ ύπνο;

Οι ιχνηλάτες ύπνου χρησιμοποιούν ανίχνευση κίνησης του καρπού για να παρακολουθούν την κίνηση του σώματός σας. Επιπλέον, θα παρακολουθούν επίσης τον καρδιακό σας ρυθμό. Καθώς το σώμα σας περνά σε βαθύ ύπνο, ο καρδιακός σας ρυθμός θα επιβραδυνθεί φυσικά, επιτρέποντας στον ιχνηλάτη ύπνου σας να προσδιορίσει σε ποιο στάδιο ύπνου βρίσκεται το σώμα σας.

Ε: Μπορεί το τηλέφωνό μου να παρακολουθεί με ακρίβεια τον ύπνο μου;

Η παρακολούθηση του ύπνου σας είναι δυνατή χωρίς smartwatch. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τόσο σε iOS όσο και σε Android που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση του ύπνου σας.

Συνήθως, χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας για να εντοπίσουν πότε κοιμάστε και να ξεκινήσουν την παρακολούθηση και θα απαιτήσουν το τηλέφωνό σας να τοποθετηθεί κοντά στο σημείο που κοιμάστε. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο ακριβή όσο θα λαμβάνατε από ένα wearable.

Ε: Μπορεί ένας ιχνηλάτης ύπνου να ανιχνεύσει την υπνική άπνοια;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι. Ωστόσο, οι ιχνηλάτες ύπνου ενδέχεται να δημιουργούν αναφορές που είναι ικανές να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν ορισμένα από τα πιθανά συμπτώματα της άπνοιας ύπνου.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός tracker ύπνου και ενός tracker fitness;

Ο ιχνηλάτης ύπνου είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να αναλύει την ποιότητα του ύπνου σας. Ενώ, ένας ιχνηλάτης φυσικής κατάστασης έχει σχεδιαστεί για να μετράει την απόδοση του σώματός σας σε μια σειρά από σωματικές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το κολύμπι.