Οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές για προγραμματισμό και κωδικοποίηση

Η εύρεση του κατάλληλου φορητού υπολογιστή για εσάς μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία, με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές. Ωστόσο, το πλεονέκτημα των διαφορετικών επιλογών είναι ότι υπάρχει κάτι για όλους, είτε είστε παίκτης, είτε προγραμματιστής, είτε απλός χρήστης. Εάν είστε προγραμματιστής ή κωδικοποιητής, θα θέλετε ένα φορητό υπολογιστή που να έχει καλό επεξεργαστή, αρκετή μνήμη RAM, σημαντικό χώρο αποθήκευσης και οθόνη υψηλής ανάλυσης. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα θέλουν επίσης μια καλή ειδική κάρτα γραφικών. Και ένα άνετο πληκτρολόγιο είναι απαραίτητο για όλους.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές φορητού υπολογιστή για όλους τους τύπους προγραμματιστών και κωδικοποιητών και για κάθε προϋπολογισμό. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα καλύτερα και τα καλύτερα μηχανήματα.

Οι επιλογές μας για τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές προγραμματισμού και κωδικοποίησης το 2023

Dell XPS 15 9530

Καλύτερο Συνολικά

Ένας φορητός υπολογιστής που υπερέχει σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων προγραμματισμού

Το μοντέλο 9530 του Dell XPS 15 προσφέρει ορισμένες σοβαρές προδιαγραφές. Διαθέτει ισχυρή CPU, άφθονη μνήμη RAM, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και ειδική κάρτα γραφικών. Πέρα από τις επιδόσεις του, διαθέτει επίσης μια φωτεινή και έγχρωμη οθόνη OLED 3,5K και ένα ικανοποιητικό πληκτρολόγιο για εκτεταμένη πληκτρολόγηση.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας 14 ωρών
 • Εξαιρετικές επιδόσεις
 • Αποκλειστική κάρτα γραφικών
 • Μεγάλη επιφάνεια αφής και απόκριση
 • Πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό

Μειονεκτήματα

 • Μόνο θύρες USB-C
 • Κάμερα web 720p

Ένας εξαιρετικός φορητός υπολογιστής Windows για προγραμματισμό και κωδικοποίηση είναι το μοντέλο Dell XPS 15 9530. Οι προδιαγραφές που προσφέρει αυτό το μηχάνημα υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που χρειάζονται οι περισσότεροι προγραμματιστές. Εάν εργάζεστε με συνέπεια σε μεγάλα έργα, η μνήμη RAM 32 GB DDR5 4.800 MHz και ο επεξεργαστής Intel 13th-Gen 14-Core i9-13900H Evo προσφέρουν περισσότερη από αρκετή ισχύ και θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιείτε πολλές εφαρμογές και σύνολα δεδομένων ταυτόχρονα.

Όπως προδιαγράφεται, αυτή η έκδοση του Dell XPS 15 9530 συνοδεύεται από την GPU NVIDIA RTX 4060. Αλλά αν δεν χρειάζεστε ειδική κάρτα γραφικών ή αναζητάτε κάτι λιγότερο ισχυρό, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας υποβάθμιση σε RTX 4050 ή Intel Arc A370M. Φυσικά, αν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση και στο RTX 4070.

Μπορείτε επίσης να έχετε άφθονο χώρο αποθήκευσης SSD 1 TB, ενώ η οθόνη OLED InfinityEdge 15,6 ιντσών 3,5K OLED ξεσπά 400 nits μέγιστης φωτεινότητας. Και πάλι, το Dell XPS 15 είναι πολύ προσαρμόσιμο. Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αποκτώντας μια οθόνη Full HD+ IPS, η οποία είναι στην πραγματικότητα πιο φωτεινή και πιο ακριβής στα χρώματα από το μοντέλο OLED υψηλότερης ανάλυσης.

Η επιφάνεια του πληκτρολογίου είναι απαλή στην αφή, δημιουργώντας μια ικανοποιητική εμπειρία πληκτρολόγησης και η επιφάνεια αφής με απόκριση είναι ευρύχωρη. Ο φορητός υπολογιστής διατίθεται με Windows 11 Pro και διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 4, μία USB-C 3.2 Gen 2, μια υποδοχή ακουστικών και μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SD με συνδεσιμότητα Intel Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2.

Συνολικά, είναι ένας ποιοτικός φορητός υπολογιστής για την ανάπτυξη πολύπλοκων εφαρμογών και μεγάλων βάσεων κωδικών και είναι μια εξαιρετική επιλογή για σοβαρούς προγραμματιστές.

MacBook Pro 16 ιντσών M2 Pro/Max 2023

Το καλύτερο MacBook

M2 Max και Pro Chip Power για προγραμματιστές

Η επιλογή του M2 Max Chip θα παρέχει την περισσότερη ισχύ που μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε MacBook, ενώ το M2 Pro Chip εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετική ισχύ σε σημαντικά φθηνότερη τιμή. Όποιο τσιπ κι αν επιλέξετε, θα έχετε επίσης μια εκπληκτική οθόνη Liquid Retina XDR, μια απίστευτη διάρκεια μπαταρίας και ένα άνετο πληκτρολόγιο που μπορείτε να πληκτρολογείτε για ώρες χωρίς κόπωση.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική δύναμη
 • Εκπληκτική οθόνη
 • Εξαιρετική απόδοση μπαταρίας
 • Άνετο και ευρύχωρο πληκτρολόγιο
 • Εξαιρετικό ηχοσύστημα

Μειονεκτήματα

 • Αρκετά βαρύ
 • Ακριβά, ειδικά αν έχετε την έκδοση M2 Max

Το καλύτερο MacBook για προγραμματισμό και κωδικοποίηση είναι το MacBook Pro 16 ιντσών. Για την απόλυτη ισχύ, μπορείτε να επιλέξετε το τσιπ M2 Max. Αλλά για τους περισσότερους κωδικοποιητές, το λιγότερο ακριβό τσιπ M2 Pro θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετό. Με το M2 Max, έχετε CPU 12 πυρήνων, GPU 38 πυρήνων, 32 GB ενοποιημένης μνήμης και 1 TB αποθήκευσης SSD. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε “Μέγιστο”, μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτές τις προδιαγραφές σε κολοσσιαία ενοποιημένη μνήμη 96 GB με αποθηκευτικό χώρο 8 TB.

Ωστόσο, η τιμή για αυτή την ισχύ είναι υψηλή και θα μπορούσε να είναι υπερβολική για πολλούς προγραμματιστές. Η επιλογή του τσιπ M2 Pro προσφέρει αντ ‘αυτού μια λιγότερο ακριβή τιμή αλλά αρκετή ισχύ. Έχετε επίσης μια διάρκεια ζωής της μπαταρίας που συναγωνίζεται ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει οποιοσδήποτε φορητός υπολογιστής στις 22 ώρες και ένα ευρύχωρο, άνετο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό με ένα ευρύχωρο και ανταποκρινόμενο trackpad.

Η οθόνη Liquid Retina XDR 16,2 ιντσών είναι μεγάλη, εκπληκτική και μπορεί να φτάσει σε εκπληκτικά κορυφαία επίπεδα φωτεινότητας. Ωστόσο, εάν προτιμάτε μια μικρότερη οθόνη, ένα μοντέλο 14 ιντσών με δυνατότητα διαμόρφωσης προσφέρει σχεδόν τις ίδιες επιλογές προδιαγραφών. Όσον αφορά τις θύρες, το MacBook Pro σας προσφέρει τρεις θύρες Thunderbolt 4, μία HDMI, μια εύχρηστη υποδοχή κάρτας SDXC, μια υποδοχή ακουστικών καλωσορίσματος και μια θύρα MagSafe 3 για φόρτιση.

ASUS VivoBook 15

Το πιο φιλικό προς τον προϋπολογισμό

Ένας προσιτός φορητός υπολογιστής ASUS με εκπληκτικά ισχυρές επιδόσεις

Το ASUS Vivobook 15 είναι μια ποιοτική επιλογή για προγραμματιστές και κωδικοποιητές που αναζητούν έναν προσιτό φορητό υπολογιστή. Υπάρχουν διάφορες διαμορφώσεις που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή ποσότητα ενέργειας και αποθήκευσης και η οθόνη Full HD είναι φωτεινή και καθαρή.

Πλεονεκτήματα

 • Καλή επιλογή διαμορφώσεων
 • Εύχρηστη επιλογή θυρών
 • Ποιοτική οθόνη
 • Προμηθευτός
 • Άνετη πληκτρολόγηση

Για μια φιλική προς τον προϋπολογισμό εναλλακτική λύση, σκεφτείτε το μοντέλο 2023 του ASUS Vivobook 15. Το γλυκό σημείο που πρέπει να επιλέξετε είναι το μοντέλο 20GB RAM/512GB SSD για μια καλή ισορροπία μεταξύ προδιαγραφών και κόστους. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε από οτιδήποτε μεταξύ 12 και 36 GB μνήμης RAM και 256 GB έως 2 TB αποθήκευσης SSD — ενώ παραμένετε σταθερά στο εύρος τιμών του προϋπολογισμού.

Με μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ενδέχεται να μην έχει αρκετή ισχύ για τις εργασίες με τη μεγαλύτερη ένταση γραφικών. Όμως, μαζί με τον επεξεργαστή Intel Core i5-1135G7, υπάρχει αρκετός μυς για τους περισσότερους προγραμματιστές και ο φορητός υπολογιστής μπορεί να χειριστεί τις πιο απαιτητικές εργασίες χωρίς ανησυχία.

Με οθόνη 15,6 ιντσών Full HD IPS, έχετε καλό μέγεθος και ανάλυση για φορητό υπολογιστή προγραμματισμού. Υπάρχει επίσης ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο για όσους θα εισάγουν πολλούς αριθμούς. Το πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, με οπίσθιο φωτισμό είναι άνετο στην πληκτρολόγηση, αν και τα πλήκτρα έχουν λίγο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Το trackpad είναι επίσης τοποθετημένο εκτός κέντρου, κάτι που μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση.

Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Έτσι, εάν σκοπεύετε να απομακρύνετε τον προγραμματισμό σας από το γραφείο, θα πρέπει να φέρετε τον φορτιστή σας και να είστε κοντά σε μια πρίζα τοίχου.

MacBook Air 15,3 ιντσών M2 2023

MacBook με την καλύτερη αξία

Κορυφαία επιλογή MacBook σε πιο προσιτή τιμή

Το MacBook Air 15 ιντσών της Apple είναι ένα ισχυρό θηρίο. Αν και μπορεί να μην έχει την κολοσσιαία δύναμη που μπορεί να επιτύχει το MacBook Pro με τα τσιπ Pro και Max, το Air με ένα κανονικό τσιπ M2 εξακολουθεί να προσφέρει απίστευτη ισχύ σε πιο προσιτή τιμή. Με επιλογές για αναβάθμιση, μπορείτε να το διαμορφώσετε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες προγραμματισμού και κωδικοποίησης σας. Η οθόνη αγγίζει την εκπληκτική ζωντάνια και λεπτομέρεια για τα οποία είναι γνωστά τα MacBook, ενώ η μπαταρία μπορεί να αντέξει σχεδόν κάθε άλλο φορητό υπολογιστή σε αυτό το εύρος τιμών.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική ποιότητα ήχου
 • Υπέροχο πληκτρολόγιο με αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος
 • Φωτεινή, ζωντανή οθόνη 15 ιντσών
 • Δυνατή απόδοση

Εάν το εξαιρετικά ακριβό MacBook Pro 16 ιντσών υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας, το MacBook Air 15,3 ιντσών είναι επίσης ένα ισχυρό θηρίο, αλλά είναι διαθέσιμο σε λιγότερο εντυπωσιακή τιμή. Το τσιπ σε αυτό το μοντέλο είναι το κανονικό τσιπ M2 και όχι το Pro ή το Max. Ωστόσο, δεν είναι λάθος να πούμε ότι εξακολουθεί να προσφέρει απίστευτη δύναμη. Το βασικό μοντέλο διατίθεται με CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων με 8 GB ενοποιημένης μνήμης και 512 GB αποθήκευσης SSD. Με επιπλέον χρέωση, μπορείτε να αναβαθμίσετε έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης και έως 2 TB αποθηκευτικού χώρου.

Εάν προτιμάτε μια μικρότερη οθόνη, υπάρχει μια παραλλαγή 13 ιντσών με τις ίδιες διαμορφώσιμες επιλογές. Ή μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε ένα παλαιότερο τσιπ M1 που εξακολουθεί να έχει αρκετή ισχύ για προγραμματισμό και κωδικοποίηση. Έχετε επίσης το εμπορικό σήμα υψηλής ανάλυσης Liquid Retina Display, που προσφέρει έως και 500 nits φωτεινότητας με χρώμα πλάτους P3 και απίστευτη λεπτομέρεια.

Επιπλέον, έχετε επίσης το θρυλικό Magic Keyboard της Apple, γνωστό για τα μαλακά, μεγάλα πλήκτρα και τον αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος και την εξαιρετική απόδοση μπαταρίας έως και 18 ωρών.

Microsoft Surface Laptop 4

Το καλύτερο πληκτρολόγιο

Ένα πολυτελές πληκτρολόγιο για ολοήμερο προγραμματισμό

Με το πολυτελές πληκτρολόγιο, την όμορφη οθόνη και την ισχυρή απόδοση, το Microsoft Surface Laptop 4 είναι μια ιδανική αρχική επιλογή για προγραμματιστές και κωδικοποιητές. Αν και η αποκλειστική κάρτα γραφικών στο AMD Ryzen 7 δεν είναι η πιο ισχυρή, υπάρχει ακόμα αρκετός μυς για τις περισσότερες εργασίες προγραμματισμού. Όταν λαμβάνετε υπόψη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ελέγχει όλα τα πλαίσια για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας 13 ωρών
 • Πολύ άνετο πληκτρολόγιο
 • Μεγάλη επιφάνεια αφής και απόκριση
 • Βελτιστοποιημένη διαδρομή κλειδιού
 • Πανέμορφη οθόνη

Μια εξαιρετική αρχική επιλογή για προγραμματιστές και κωδικοποιητές είναι το Microsoft Surface Laptop 4. Ο AMD Ryzen 7 Surface Edition είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής που ξεπερνά τους επεξεργαστές Intel Core όσον αφορά την απόδοση πολλαπλών νημάτων. Διαθέτει οκτώ πυρήνες και 16 νήματα, παρέχοντας την ιπποδύναμη για τη μεταγλώττιση κώδικα και την εκτέλεση εργασιών προγραμματισμού.

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν είναι τόσο ισχυρή, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά καλή για τους περισσότερους προγραμματισμούς. Θα θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια ειδική κάρτα για προγραμματισμό εντατικών γραφικών. Ωστόσο, με 16 GB μνήμης RAM DDR4, μπορείτε να εκτελέσετε πολλές εφαρμογές μαζί και τα 512 GB αποθήκευσης SSD είναι άφθονα για τα περισσότερα έργα και προσφέρουν γρήγορους χρόνους εκκίνησης και φόρτωσης. Εάν προτιμάτε περισσότερη μνήμη RAM και αποθήκευση, υπάρχει μια επιλογή 32 GB/1 TB με επεξεργαστή Intel Core i7.

Το πληκτρολόγιο είναι από τα πιο άνετα που μπορείτε να βρείτε, με βελτιστοποιημένη διαδρομή πλήκτρων και ένα κατάστρωμα καλυμμένο με μαλακό υλικό Alcantara. Μπορείτε να πληκτρολογείτε άνετα όλη την ημέρα και με διάρκεια μπαταρίας περίπου 12–13 ώρες (διαφημίζεται στις 17,5 ώρες) και μια όμορφη οθόνη αφής 2496 x 1664, έχετε τον ιδανικό φορητό υπολογιστή αρχικού επιπέδου για προγραμματιστές και κωδικοποιητές.

HP Spectre x360 14

Καλύτερο 2-σε-1

Ένα συμπαγές αλλά ισχυρό 2-σε-1

$900 $1500 Εξοικονομήστε
$600

Με την οθόνη 13,5 ιντσών και τη σχεδίαση 2 σε 1, ο HP Spectre x360 είναι μια καλή πρόταση για προγραμματιστές και κωδικοποιητές που αναζητούν κάτι πιο συμπαγές και ευέλικτο. Ωστόσο, είναι επίσης ένας ισχυρός φορητός υπολογιστής με ισχυρές προδιαγραφές, οθόνη αφής WUXGA, άνετο πληκτρολόγιο και καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πλεονεκτήματα

 • Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3
 • Μεντεσέ με γρανάζια 360 μοιρών
 • Φόρτιση 50% σε περίπου 45 λεπτά
 • Windows 11 Pro έτοιμο
 • Περιλαμβάνεται γραφίδα

Μειονεκτήματα

 • Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών
 • Δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση της μνήμης RAM

Ο HP Spectre x360 είναι ένας ιδανικός φορητός υπολογιστής για εργασίες όπως η μεταγλώττιση κώδικα και ο εντοπισμός σφαλμάτων μεγάλων βάσεων κωδικών. Διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή i7-1355U 13ης γενιάς με 10 πυρήνες και 12 νήματα που δεν θα επιβραδύνουν όταν εκτελούνται πολλές εφαρμογές. Επιπλέον, τα 16 GB μνήμης RAM είναι αρκετά για τις περισσότερες κωδικοποιήσεις και προγραμματισμό, και τα 512 GB αποθήκευσης SSD θα πρέπει επίσης να επαρκούν.

Ωστόσο, η μνήμη RAM δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, επομένως εάν σκοπεύετε να εκτελείτε εφαρμογές που απαιτούν μεγάλους πόρους ταυτόχρονα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια άλλη επιλογή με τουλάχιστον 32 GB. Επιπλέον, η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη και ανεπαρκής για σοβαρή ανάπτυξη παιχνιδιών. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης για μεγαλύτερες βάσεις κώδικα ή αρχεία πολυμέσων, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις 1TB και 2TB με επιπλέον κόστος.

Είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν κάτι μικρότερο, είτε χρειάζεστε ένα πιο φορητό και ελαφρύ φορητό υπολογιστή είτε προτιμάτε απλώς μια οθόνη 13,5 ιντσών. Η οθόνη 1920x1280p, 60Hz, IPS είναι οθόνη αφής και έχει μέγιστη φωτεινότητα 400 nits και κάλυψη 100% sRGB. Μπορείτε επίσης να διπλώσετε τον φορητό υπολογιστή σε λειτουργία tablet, καθιστώντας τον εξαιρετική επιλογή για προγραμματιστές και κωδικοποιητές που προτιμούν τη σχεδίαση 2 σε 1.

Το άνετο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό διαθέτει γρήγορα πλήκτρα με ένα ικανοποιητικό κλικ σε αυτά. Η επιφάνεια αφής αποκρίνεται, είναι ακριβής και αρκετά ευρύχωρη για κινήσεις των Windows με 4 δάχτυλα. Και, με διάρκεια μπαταρίας 12 ωρών, μπορείτε να απομακρύνετε τον προγραμματισμό σας από το σταθμό εργασίας όποτε νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε σκηνικό.

Acer Swift 3

Πιο φορητό

Μια ισχυρή και φορητή επιλογή

Το Acer Swift 3 είναι μια κορυφαία επιλογή μεσαίας κατηγορίας για προγραμματιστές και κωδικοποιητές. Διαθέτει έναν εξαιρετικό επεξεργαστή AMD Ryzen 7 4700U και προσφέρει τεράστια ισχύ. Ενώ η οθόνη μπορεί να είναι λίγο στην αμυδρή πλευρά και η χρωματική γκάμα όχι τόσο εκτεταμένη, η οθόνη Full HD εξακολουθεί να είναι χρωματικά ακριβής, ενώ ο φορητός υπολογιστής διαθέτει καλή διάρκεια μπαταρίας και άνετο πληκτρολόγιο και επιφάνεια αφής.

Πλεονεκτήματα

 • Λεπτό, ελαφρύ και φορητό
 • Ισχυρός επεξεργαστής AMD Ryzen 7 4700U
 • Εξαιρετικό multitasker
 • Καλή διάρκεια μπαταρίας
 • Αξιοπρεπείς επιλογές διαμόρφωσης

Ο λαμπερός φάρος του Acer Swift 3 είναι η CPU AMD Ryzen 7 4700U. Είναι ένας πολύ ικανός επεξεργαστής με οκτώ πυρήνες και ενσωματωμένα γραφικά Radeon. Σε συνδυασμό με 16 GB μνήμης RAM DDR4, ο φορητός υπολογιστής μπορεί να χειριστεί απαιτητικά έργα και να εκτελέσει πολλά εργαλεία ανάπτυξης ταυτόχρονα. Έχετε επίσης γρήγορη πρόσβαση και φόρτωση εφαρμογών, καθώς και επαρκή αποθηκευτικό χώρο με τον SSD 512 GB, ενώ η οθόνη Full HD IPS 14 ιντσών παρέχει ευκρίνεια και χρωματική ακρίβεια.

Ωστόσο, η αντιστάθμιση είναι μια αμυδρή οθόνη. Αν και είναι ακριβές ως προς το χρώμα, δεν είναι ιδιαίτερα ζωντανό και η μέγιστη φωτεινότητα είναι σχετικά χαμηλή. Εάν αναζητάτε μια φωτεινή οθόνη με κορεσμένα χρώματα, καλύτερα να επιλέξετε διαφορετικό φορητό υπολογιστή. Δεν είναι ότι η οθόνη είναι αφόρητη ή φαίνεται τρομερή. απλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές από αυτή την άποψη. Ωστόσο, έχει μια ισχυρή απόδοση σε μια παραπάνω από δίκαιη τιμή. Υπάρχει επίσης μια σειρά από επιλογές διαμόρφωσης και πακέτου που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Για έναν φορητό υπολογιστή μεσαίας κατηγορίας, έχετε επίσης εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας περίπου 11 ωρών — αρκετή για να απομακρυνθείτε από τον χώρο εργασίας. Και η ελαφριά και λεπτή κατασκευή του ενισχύει την καταλληλότητά του ως φορητού υπολογιστή για προγραμματιστές εν κινήσει. Υπάρχει επίσης μια καλή γκάμα θυρών και τα ελαστικά πλήκτρα προσφέρουν ένα ευχάριστο κλικ με κάθε χτύπημα. Το πληκτρολόγιο φωτίζεται και η επιφάνεια αφής είναι ευρύχωρη και ανταποκρίνεται αρκετά ώστε να εκτελεί άνετα τις κινήσεις των Windows.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο φορητό υπολογιστή για προγραμματισμό και κωδικοποίηση για εσάς

Τα περισσότερα άτομα που γνωρίζουν θα σας πουν ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM και 500 GB αποθηκευτικού χώρου SSD. Θα χρειαστείτε επίσης μια ποιοτική CPU, με Intel Core i5 ή AMD Ryzen 5 στο ελάχιστο. Όσον αφορά την οθόνη, θα ήταν καλύτερο να αναζητούσατε μια οθόνη Full HD τουλάχιστον 13 ιντσών.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να προσέχετε μόνο τις προδιαγραφές όταν αγοράζετε φορητό υπολογιστή για προγραμματισμό και κωδικοποίηση. Πριν ξεκινήσετε, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η άνεση και τα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου, η ποιότητα της οθόνης και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το MacBook Pro 16 ιντσών με το chipset Pro ή Max προσφέρει κολοσσιαία δύναμη. Διαθέτει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την άνεση του πληκτρολογίου που χρειάζεστε για εκτεταμένες ώρες προγραμματισμού. Με την εκπληκτική του οθόνη, ελέγχει επίσης όλα τα πλαίσια που απαιτούν οι προγραμματιστές και οι κωδικοποιητές. Δεν είναι φθηνό, όμως, και αν θέλετε μια πιο προσιτή επιλογή, το MacBook Air με το τσιπ M2 είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε. Παρά τη χαμηλότερη τιμή, εξακολουθεί να προσφέρει απίστευτες επιδόσεις και όλα τα ίδια πολυτελή χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εάν θέλετε μια πραγματική επιλογή προϋπολογισμού, το ASUS Vivobook 15 διαθέτει εξαιρετική απόδοση με πολλές επιλογές διαμόρφωσης. Διαθέτει επίσης όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που προτιμούν οι προγραμματιστές εκτός από τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε αυτή την τιμή, πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος ανταλλαγής και δεν είναι τίποτα που δεν μπορείτε να λύσετε με μια πρίζα.

Το Dell XPS 15 (μοντέλο 9530) είναι η κορυφαία επιλογή μας για φορητό υπολογιστή για προγραμματισμό και κωδικοποίηση. Όχι μόνο έχει πανίσχυρες προδιαγραφές, αλλά η ειδική κάρτα γραφικών την καθιστά επίσης μια εξαιρετική επιλογή εισαγωγικού επιπέδου για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Παίρνετε επίσης όλα τα άλλα κουδούνια και σφυρίχτρες, από ένα άνετο πληκτρολόγιο έως μια εκπληκτική, φωτεινή οθόνη και μια κατάλληλη ποικιλία θυρών.

Dell XPS 15 9530

Καλύτερο Συνολικά

Ένας φορητός υπολογιστής που υπερέχει σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων προγραμματισμού

Το μοντέλο 9530 του Dell XPS 15 προσφέρει ορισμένες σοβαρές προδιαγραφές. Διαθέτει ισχυρή CPU, άφθονη μνήμη RAM, μεγάλο χώρο αποθήκευσης και ειδική κάρτα γραφικών. Πέρα από τις επιδόσεις του, διαθέτει επίσης μια φωτεινή και έγχρωμη οθόνη OLED 3,5K και ένα ικανοποιητικό πληκτρολόγιο για εκτεταμένη πληκτρολόγηση.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας 14 ωρών
 • Εξαιρετικές επιδόσεις
 • Αποκλειστική κάρτα γραφικών
 • Μεγάλη επιφάνεια αφής και απόκριση
 • Πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό

Μειονεκτήματα

 • Μόνο θύρες USB-C
 • Κάμερα web 720p
  Η αρχιτεκτονική API εξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο