Οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές για επεξεργασία φωτογραφιών

Ένας φορητός υπολογιστής με καλό επεξεργαστή είναι περισσότερο από αρκετός για να χειριστεί το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Και οι φωτογράφοι θα εκτιμήσουν την κινητικότητα που προσφέρει ένας φορητός υπολογιστής, επιτρέποντάς σας να επεξεργάζεστε τις εικόνες σας εν κινήσει. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές που μπορείτε να αποκτήσετε για επεξεργασία φωτογραφιών.

Πηγή: Αμαζόνα

Το ASUS ProArt StudioBook 16 προσφέρει πολλές ανέσεις, μαζί με κορυφαίες επιδόσεις, που κάνουν τη ζωή κάθε επαγγελματία συντάκτη πολύ πιο εύκολη.

Η GPU της σειράς 40 της NVIDIA είναι ομολογουμένως υπερβολική, αλλά είναι χρήσιμη όταν πηγαίνετε πέρα ​​από την απλή επεξεργασία φωτογραφιών—όπως γραφικά και μοντελοποίηση 3D—ή θέλετε να βγάζετε έξοδο σε υψηλότερη ανάλυση σε εξωτερική οθόνη. Είναι ο επεξεργαστής Intel 13ης γενιάς που θα λατρέψετε περισσότερο, δεδομένου των διαθέσιμων πυρήνων και νημάτων του που χειρίζονται εύκολα πολλαπλές εργασίες.

Το ASUS ProArt StudioBook 16 διαθέτει επίσης έναν M.2 NVMe SSD, ο οποίος διασφαλίζει ότι ολόκληρο το σύστημα είναι πιο εύκολο, από τη φόρτωση λογισμικού και τη γρήγορη εκκίνηση έως τη μεταφορά μεγάλων αρχείων εικόνας.

ASUS

ASUS ProArt StudioBook 16

Καλύτερο Συνολικά

Όλη η δουλειά και κανένα παιχνίδι κάνει τον Τζακ ένα θαμπό αγόρι

Με GPU NVIDIA σειράς 40 και CPU Intel 13ης γενιάς, το ASUS ProArt StudioBook 16 είναι ο τέλειος σύντροφος επεξεργασίας. Έρχεται ακόμη με SSD 1 TB για πιο γρήγορο λειτουργικό σύστημα και ταχύτερους ρυθμούς μεταφοράς.

Πλεονεκτήματα

 • Συγκλονίζοντας τη GPU της σειράς 40 της NVIDIA
 • Επιλογή μεταξύ CPU AMD ή Intel
 • Καλύτερη απόδοση με τον SSD
 • Λειτουργεί ως φορητός υπολογιστής παιχνιδιών

Μειονεκτήματα

 • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι καλύτερη

Πηγή: Αμαζόνα

Ο λεπτός φορητός υπολογιστής Acer Aspire 5 είναι εύκολα η πιο ασφαλής επιλογή εάν εμπίπτετε σε ένα από τα δύο στρατόπεδα: πρέπει να μεγιστοποιήσετε τον προϋπολογισμό σας ή χρειάζεστε έναν ελαφρύ φορητό υπολογιστή που μπορείτε να τον καταφέρετε για να ολοκληρώσετε μια γρήγορη εργασία επεξεργασίας.

Μέρος της επιτυχίας του είναι τα 8 GB μνήμης RAM και το εξαπύρηνο AMD Ryzen 5, το οποίο έχει ενσωματωμένα γραφικά Radeon. Στην πράξη, θα τα καταφέρετε σαν βροχή με ελαφριά επεξεργασία φωτογραφιών χωρίς να προκαλείτε επιβράδυνση του φορητού υπολογιστή.

Για να καλύψει τα πάντα, ο SSD του Acer Aspire 5 Slim Laptop διασφαλίζει ότι το σύστημα λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά, με το πρόσθετο πλεονέκτημα των ταχύτερων ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων από έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο.

  Η καλύτερη ασπίδα για το ψηφιακό φρούριο σας

Acer

Acer Aspire 5 15 Slim

Η καλύτερη αξία

Ο καθένας πρέπει να ξεκινήσει από κάπου

Ο φορητός υπολογιστής Acer Aspire 5 15 Slim προσφέρει την πιο εύκολη διαδρομή σε ένα ικανό μηχάνημα επεξεργασίας φωτογραφιών. Με εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD, 8 GB μνήμης RAM και SSD, είναι μια καλή αρχή για την επαγγελματική σας καριέρα.

Πλεονεκτήματα

 • CPU 6 πυρήνων
 • SSD για πιο γρήγορο λειτουργικό σύστημα και ταχύτερη μεταφορά δεδομένων
 • Λογικός σχεδιασμός ψύξης
 • Εκπληκτικά καλή ποιότητα

Μειονεκτήματα

 • Τα 8 GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο, αλλά είναι φθηνό η αναβάθμιση

Πηγή: μήλο

Δεν είναι μυστικό ότι η Apple σχεδιάζει μερικούς από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές επεξεργασίας φωτογραφιών στην αγορά και το Apple MacBook Pro M2 Max συνεχίζει αυτή την κληρονομιά. Το chipset M2 Max του—καθώς και το M2 Pro—είναι εντελώς εντυπωσιακό στο τμήμα απόδοσης.

Με πολλούς πυρήνες και threads, το Apple MacBook Pro M2 Max κάνει μια σύντομη επεξεργασία οποιασδήποτε επεξεργασίας του κάνετε. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε στη φωτογραφία, ούτε. μπορείτε επίσης να αναπτύξετε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο ή προγράμματα τέχνης!

Αυτό που θα βρείτε ιδιαίτερα βολικό, ειδικά ως φωτογράφος, είναι η μπαταρία. Ακόμη και με τακτική χρήση, το Apple MacBook Pro M2 Max έχει περισσότερο από αρκετό χυμό για να αντεπεξέλθει στη δουλειά μιας ημέρας. Εάν έχετε ήδη πωληθεί στην Apple, αλλά η τιμή σας κάνει να διστάζετε, το Apple MacBook Pro M2 Pro είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

μήλο

MacBook Pro M2 Max

Το καλύτερο Apple

Η Apple έκανε κάποιο είδος μαγείας στο M2 Max

$2990 $3499 Εξοικονομήστε
$509

Στην Team Apple, το MacBook Pro M2 Max είναι ένας δαίμονας επεξεργασίας, χάρη στο chipset M2 Max. Η οθόνη 16 ιντσών του είναι ευρύχωρη, ενώ διατηρεί υπέροχα χρώματα και καθαρότητα.

Πλεονεκτήματα

 • Το M2 Max είναι ένα killer chipset, όπως και το ελαφρώς μικρότερο M2 Pro
 • Πολύ ευκρινή και όμορφη οθόνη 16 ιντσών με εξαιρετική χρωματική ακρίβεια
 • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
 • Η συσκευή ανάγνωσης καρτών SD είναι μια ευπρόσδεκτη λειτουργία

Μειονεκτήματα

 • Η τιμή θα σας κάνει να ιδρώσετε

Zarif Ali / MakeUseOf

Οι φορητοί υπολογιστές πραγματικά δεν μπορούν να νικήσουν τη λειτουργικότητα και την ελευθερία κινήσεων που προσφέρει ένα tablet, ειδικά αν έχετε το ένα πόδι στη σχεδίαση γραφικών και ένα άλλο στην επεξεργασία φωτογραφιών. Λοιπόν, το Microsoft Surface Laptop Studio είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων!

  Πώς να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα email στο Gmail

Μια στιγμή κάνετε μερικές αλλαγές. την επόμενη στιγμή, είστε σε λειτουργία πίνακα σχεδιάζοντας το επόμενο έργο. Εάν ρίξετε ένα Surface Pen, το Surface Laptop Studio γίνεται ένα ισχυρό κέντρο παραγωγικότητας. Ακόμη περισσότερο εάν επιλέξετε το πιο πρόσφατο Surface Laptop Studio 2, αλλά η πρώτη γενιά εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή για επεξεργασία φωτογραφιών και είναι πολύ φθηνότερη.

Έχετε επίσης πολλά ακίνητα για να εργαστείτε, δεδομένης της οθόνης αφής 14,4 ιντσών. Σε σύγκριση με το μεγαλύτερο iPad Pro, αυτό κάνει σημαντική διαφορά όσον αφορά την επεξεργασία.

Microsoft

Microsoft Surface Laptop Studio

Πιο ευέλικτο

Μεταβείτε από φορητό υπολογιστή σε tablet αστραπιαία

$1922 $2700 Εξοικονομήστε
778 $

Ευελιξία είναι το όνομα του παιχνιδιού που παίζει το Microsoft Surface Laptop Studio. Χάρη στη σχεδίαση 2 σε 1 για φορητό υπολογιστή και tablet, είναι εξίσου χρήσιμο για την επεξεργασία φωτογραφιών με τη σχεδίαση.

Πλεονεκτήματα

 • Μεταβαίνει από φορητό υπολογιστή σε tablet με γρήγορη προσαρμογή
 • Οθόνη αφής 14,4 ιντσών
 • Εύκολος σύντροφος ταξιδιού
 • Μπορεί να φορτίσει συμβατά Surface Pens στο μπροστινό μέρος

Μειονεκτήματα

 • Το Surface Pen πωλείται χωριστά
 • Μόνο δύο θύρες Thunderbolt 4

Kendra Gerken / MakeUseOf

Το Apple MacBook Pro δεν είναι ακριβώς ο πιο εύκολος σύντροφος ταξιδιού, δεδομένου ότι ζυγίζει σχεδόν 5 κιλά. Ωστόσο, θα ήταν κρίμα να χάσετε το chipset M2, οπότε γιατί όχι Apple MacBook Air M2?

Σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, τα M2 Max και M2 Pro, το Apple MacBook Air M2 βρίσκεται άνετα στην τρίτη θέση. Ωστόσο, εξακολουθείτε να κερδίζετε τα πλεονεκτήματα του chipset, απλώς σε πολύ μικρότερο παράγοντα μορφής, καθώς και την εξαιρετική του απόδοση.

Με βάρος 2,7 λίβρες, το Apple MacBook Air M2 είναι ελαφρύ — για να μην αναφέρουμε τρελά λεπτό και συμπαγές. Και με τη σχεδόν ολοήμερη μπαταρία του, σας εκλιπαρεί να το βάλετε σε μια τσάντα ταξιδιού για μια μεγάλη περιπέτεια!

μήλο

MacBook Air M2 13 ιντσών

Πιο φορητό

Όχι αρκετά ελαφρύτερο από τον αέρα, αλλά αρκετά κοντά

Ελαφρύ, ισχυρό και αποτελεσματικό, το Apple MacBook Air M2 είναι ο απόλυτος σύντροφος ταξιδιού. Και με μια μπαταρία που διαρκεί έως και 18 ώρες, δεν θα χρειαστεί να βιαστείτε στην πλησιέστερη πρίζα κατά τις ώρες εργασίας.

  7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια φορητή κάμερα

Πλεονεκτήματα

 • Ελαφρύ, συμπαγές και πολύ στιβαρό
 • Το τσιπ M2 χειρίζεται λογισμικό επεξεργασίας τέχνης, φωτογραφίας και βίντεο
 • Αποτελεσματική μπαταρία
 • Ησυχια

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει υποδοχή κάρτας SD
 • Μόνο δύο θύρες Thunderbolt 4

FAQ

Ε: Τι κάνει έναν καλό φορητό υπολογιστή επεξεργασίας φωτογραφιών;

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά προγράμματα όπως το Adobe Photoshop, το Lightroom, το Elements και άλλο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, ο επεξεργαστής και η μνήμη RAM σας πληρώνουν το λογαριασμό. Το να έχετε μια αξιοπρεπή GPU είναι επίσης χρήσιμο, αλλά είναι η CPU σας, ακολουθούμενη από την ποσότητα μνήμης RAM που έχετε, που έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε παλιό φορητό υπολογιστή ή δυσκολεύεται ενώ προσπαθείτε να επεξεργαστείτε φωτογραφίες, έχουμε έναν εύχρηστο οδηγό που περιλαμβάνει συμβουλές για την επιτάχυνση του υπολογιστή σας.

Ε: Πρέπει να κάνω αναβάθμιση σε SSD από σκληρό δίσκο;

Απολύτως. Όσον αφορά τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και το εύρος ζώνης, ακόμη και ένας μέσος SSD ξεπερνά τους παραδοσιακούς HDD (μονάδες σκληρού δίσκου). Θα περάσετε πολύ πιο εύκολα με μεγάλα αρχεία εικόνας, ειδικά. Παρέχει επίσης μια ουσιαστική ώθηση στο σύστημά σας συνολικά, όπως ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και φόρτωσης.

Εάν μπορείτε να επιλέξετε έναν εσωτερικό SSD, όπως έναν M.2 NVMe, πάρτε τον πάνω από έναν σκληρό δίσκο. Μπορείτε επίσης να σηκώσετε εξωτερικούς SSD, αλλά οι ταχύτητες μεταφοράς ενδέχεται να είναι περιορισμένες ανάλογα με την έκδοση των USB που διαθέτετε. Για παράδειγμα, τα USB 3.0 και 3.1 είναι πολύ ανώτερα από το USB 2.0 όσον αφορά τη μεταφορά δεδομένων.

Ε: Χρειάζομαι πολλή μνήμη RAM για επεξεργασία φωτογραφιών;

Κάθε φορά που επεξεργάζεστε εικόνες, θα αποθηκεύονται στη μνήμη RAM, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περισσότερες έχετε, τόσο πιο ομαλή θα είναι η εμπειρία σας. Με αυτό, το πόση μνήμη RAM χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από τον φόρτο εργασίας σας.

Εάν κάνετε μόνο αγγίγματα ή χρησιμοποιείτε σπάνια περισσότερα από μια χούφτα επίπεδα, τα 8 GB μπορούν να επισκευαστούν, αλλά ξεπερνάτε τα όριά σας. Καλύτερα να έχετε 16 GB RAM, το ελάχιστο. Για βαριά χρήση και φόρτο εργασίας, θα θελήσετε να το διπλασιάσετε.