Οι καλύτεροι τρισδιάστατοι εκτυπωτές κάτω των 500 $ το 2019

Μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένας αξιοπρεπής τρισδιάστατος εκτυπωτής για λιγότερο από 500 $. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές διαθέσιμες επιλογές τώρα που είναι ιδανικές τόσο για χομπίστες όσο και για μικρές επιχειρήσεις. Ενώ μπορεί να μπορούσατε να βρείτε ένα για κάτω από $500 στο παρελθόν, τα περισσότερα από αυτά ήταν απλώς ένα τέχνασμα, ενώ τώρα, μπορείτε να βρείτε πολύ πιο σοβαρά κιτ σε πολύ πιο λογική τιμή.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι ιδανικοί για καλλιτέχνες που θέλουν να φέρουν την ψηφιακή τους τέχνη σε υλική μορφή ή ακόμα και για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να δημιουργηθεί ο κύριος της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλά σεμινάρια εκεί έξω για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τον κατάλληλο τρισδιάστατο εκτυπωτή κάτω των 500 $ για εσάς.

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους 3D εκτυπωτές προϋπολογισμού που είναι διαθέσιμοι σήμερα.

Έχει περάσει καιρός από τότε που παρουσιάστηκαν, αλλά οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές εξακολουθούν να αισθάνονται σαν κάτι βγαλμένο από επιστημονική φαντασία. Επίσης, συνεχίζουν να βελτιώνονται συνεχώς. Τα νεότερα μοντέλα κάνουν τις μονάδες που μας εντυπωσίασαν πριν από μερικά χρόνια να φαίνονται σαν κάτι από τη πέτρινη εποχή.

Αν σας ενδιαφέρει η τρισδιάστατη εκτύπωση, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Όχι μόνο είναι καλύτερα από ποτέ, αλλά και οι τιμές πέφτουν. Μπορείτε ακόμα να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε ποιοτικά μοντέλα αρκετά φθηνά.

Ως το μεγαλύτερο μοντέλο σε αυτήν τη λίστα, αυτός είναι ο καλύτερος εκτυπωτής 3D σε αυτό το εύρος τιμών, εάν έχετε μεγάλα σχέδια. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, το ANYCUBIC Chiron εκτυπώνει σε μέγιστο μέγεθος 15,75 x 15,75 x 17,72 ίντσες. Αυτό σας δίνει χώρο για μερικές σοβαρές κατασκευές.

Αυτό το μοντέλο διαθέτει επίσης εκπληκτικά πλήρη χαρακτηριστικά για την τιμή του, με ενσωματωμένη οθόνη αφής TFT, ανίχνευση νήματος και αυτόματη βιογραφική εκτύπωσης σε περίπτωση απώλειας ισχύος. Μπορεί επίσης να εκτυπώσει χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα νημάτων, με υποστήριξη για PLA, ABS, HIPS, Ξύλο και TPU.

  Πώς να προστατέψετε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Η Monoprice είναι γνωστή για την πώληση προϊόντων υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές της δεν αποτελούν εξαίρεση. Το Monoprice Voxel Adventurer διαθέτει χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε εκτυπωτές που πωλούνται σε πολύ υψηλότερη τιμή. Φτάνει ακόμη και βαθμονομημένο και έτοιμο για εκτύπωση από τη συσκευασία.

Μια θερμαινόμενη εύκαμπτη πλάκα κατασκευής διευκολύνει την αφαίρεση του μοντέλου σας μόλις τελειώσει. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ, καθώς το Voxel διαθέτει ταχύτητα εκτύπωσης έως και 60 mm ανά δευτερόλεπτο. Τέλος, διαθέτει επίσης ένα ακροφύσιο γρήγορης αλλαγής που σας επιτρέπει να αλλάζετε ακροφύσια σε δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με τα 20+ λεπτά που μπορεί να χρειαστούν με άλλους εκτυπωτές.

Καλύτερος Τρισδιάστατος Εκτυπωτής Ρητίνης κάτω από 500$:ELEGOO Mars

Ως ο μόνος τρισδιάστατος εκτυπωτής ρητίνης (γνωστός και ως εκτυπωτές SLA) σε αυτήν τη λίστα, το ELEGOO Mars μπορεί να είναι μια έκπληξη που περιλαμβάνεται εδώ. Αυτός ο τύπος εκτυπωτή είναι γενικά γνωστός ότι είναι πιο ακριβός από τους εκτυπωτές που βασίζονται σε νήμα (γνωστοί και ως FDM), οι οποίοι αποτελούν την υπόλοιπη λίστα. Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι της πτώσης των τιμών.

Αυτός ο τρισδιάστατος εκτυπωτής όχι μόνο μπορεί να δημιουργήσει όμορφα λεπτομερή μοντέλα, αλλά είναι και κάπως πιο εύκολο στη χρήση από πολλά άλλα μοντέλα αυτής της λίστας. Υπάρχουν λιγότερες ρυθμίσεις για προσαρμογή που έχουν οποιοδήποτε αντίκτυπο στο τελικό προϊόν, κάτι που είναι καλό για αρχάριους.

Όπως ο πιο ακριβός ξάδερφός του που βρίσκεται ψηλότερα σε αυτήν τη λίστα, το ANYCUBIC Mega-S έχει μια βαριά εμφάνιση. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν να ανήκει σε εργοστάσιο, είναι και εύκολο στη χρήση και πολύ πιο προσιτό από ό,τι υποδηλώνει η εμφάνισή του.

Αυτό το μοντέλο έχει περισσότερα από τα εύχρηστα χαρακτηριστικά του. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας νήματος ανιχνεύει πότε τελειώνει το νήμα και διακόπτει την εκτύπωση. Διαθέτει επίσης μια πατενταρισμένη πλατφόρμα εκτύπωσης που διασφαλίζει ότι τα μοντέλα παραμένουν τοποθετημένα κατά την εκτύπωση, αλλά αφαιρούνται εύκολα μόλις ολοκληρωθούν.

Εναλλακτικός καλύτερος τρισδιάστατος εκτυπωτής κάτω των 300 $: FlashForge Finder

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές δεν είναι γνωστοί ως αθόρυβοι. Αν θέλετε να εκτυπώσετε μοντέλα στη μέση της νύχτας χωρίς να ξυπνήσετε κανέναν, αυτό μπορεί να είναι για εσάς. Το FlashForge Finder εκτυπώνει τόσο αθόρυβα όσο 50dB, που είναι περίπου τόσο δυνατά όσο μια υποτονική συνομιλία στο σπίτι.

Αυτό το μοντέλο διαθέτει επίσης μια συρόμενη πλάκα κατασκευής, η οποία καθιστά εύκολη την αφαίρεση μοντέλων. Διαθέτει επίσης ένα υποβοηθούμενο σύστημα ισοπέδωσης, το οποίο σας καθοδηγεί για να δημιουργήσετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια για εκτύπωση. Περιορίζεται στο νήμα PLA, αλλά αν μόλις ξεκινάτε, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Το Comgrow Creality Ender 3 διαθέτει περισσότερες από τις δυνατότητες που διαθέτει, αλλά υπάρχει μια μικρή αδυναμία. Αυτός ο εκτυπωτής αποστέλλεται ως κιτ και θα πρέπει να τον συναρμολογήσετε πριν ξεκινήσετε την εκτύπωση. Τούτου λεχθέντος, εφόσον αφιερώνετε το χρόνο σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο εκτυπωτής σας είναι σταθερά κατασκευασμένος.

Εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά, αυτό το μοντέλο χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά για να φτάσει η εστία θερμοκρασίας εκτύπωσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα. Διαθέτει επίσης την ίδια δυνατότητα αυτόματης συνέχισης με ορισμένα από τα άλλα μοντέλα αυτής της λίστας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια διακοπή ρεύματος που θα καταστρέψει το μερικώς ολοκληρωμένο μοντέλο σας.

Αυτό δεν είναι λάθος—δεν τοποθετήσαμε κατά λάθος τον ίδιο εκτυπωτή εδώ δύο φορές. Το Comgrow Creality Ender 3 Pro είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του παραπάνω μοντέλου. Για αρχή, συναρμολογείται ως επί το πλείστον εκτός συσκευασίας, οπότε υπάρχει λιγότερος χρόνος εγκατάστασης. Έχει επίσης κάποιες πρόσθετες δυνατότητες.

Η κύρια αναβάθμιση εδώ είναι η πλάκα επιφάνειας κατασκευής, η οποία βοηθά να διατηρείτε τον 3D εκτυπωτή σας προστατευμένο και διευκολύνει την αφαίρεση των μοντέλων μόλις κρυώσουν. Αυτός και ο χρόνος ρύθμισης των 10 λεπτών το κάνουν να αξίζει το premium σε σχέση με το τυπικό μοντέλο.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί να μην θέλετε καν μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή. Εάν, για παράδειγμα, εκτυπώνετε μικροσκοπικές φιγούρες για επιτραπέζια παιχνίδια, δεν χρειάζεστε πολλά. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές για μικρότερους εκτυπωτές 3D, αλλά το Monoprice Select Mini Pro είναι ένα από τα καλύτερα.

Αυτό το μοντέλο έχει πολλά χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε μεγαλύτερους, ακριβότερους εκτυπωτές. Αυτά περιλαμβάνουν την αυτόματη ισοπέδωση κρεβατιού, η οποία σας επιτρέπει να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια εκτύπωσης γρήγορα, καθώς και μια αφαιρούμενη μαγνητική πλάκα κατασκευής. Αυτό το μοντέλο έρχεται επίσης πλήρως συναρμολογημένο, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην εκτύπωση.

Εναλλακτικός καλύτερος μίνι 3D εκτυπωτής κάτω από $300:da Vinci Mini

Εάν προτιμάτε η τρισδιάστατη εκτύπωση να είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς και μικρή, το da Vinci Mini είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό το μοντέλο μπορεί να εκτυπώσει PLA και PETG, αλλά συνοδεύεται επίσης από ιδιόκτητο νήμα. Αυτό είναι κατασκευασμένο από άμυλο καλαμποκιού και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά αντί για το συνήθως χρησιμοποιούμενο πλαστικό.

Αυτό το μοντέλο είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύ με λιγότερο από 18 κιλά. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να χρειάζεται συχνά να μετακινείτε τον εκτυπωτή σας, αυτό είναι ένα σίγουρο μπόνους.

Καλύτερος προσιτός μίνι τρισδιάστατος εκτυπωτής κάτω από 300 $: Monoprice Mini Delta

Παρά το γεγονός ότι είναι το πιο προσιτό μοντέλο σε αυτήν τη λίστα, το Monoprice Mini Delta εξακολουθεί να προσφέρει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων αδερφών του. Αυτό το μοντέλο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μέταλλο για στιβαρή κατασκευή και έρχεται πλήρως συναρμολογημένο και βαθμονομημένο.

Λόγω του μικρού του μεγέθους, το Mini Delta μπορεί επίσης να εκτυπώσει πολύ γρήγορα. Έχετε ταχύτητες εκτύπωσης έως και 150 mm ανά δευτερόλεπτο, που σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές εκτυπώσεις σε μια σύντομη περίοδο λειτουργίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τρισδιάστατη εκτύπωση;

Με τα παραπάνω μοντέλα, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάτι για να ξεκινήσετε ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα, το να αποκτήσετε έναν εκτυπωτή είναι μόνο η αρχή. Ξέρετε τι θέλετε να εκτυπώσετε; Τι γίνεται με τον τύπο των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για ορισμένες κατασκευές;

Εάν έχετε πολλές ερωτήσεις, μην ανησυχείτε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ως αρχάριοι, μην ψάξετε περισσότερο από τον απόλυτο οδηγό μας για τρισδιάστατη εκτύπωση.