Οι καλύτεροι έξυπνοι συναγερμοί καπνού

Τα περισσότερα σπίτια αυτές τις μέρες έχουν εγκατεστημένους συναγερμούς καπνού. Είναι απίστευτα σημαντικά για να μας κρατούν ασφαλείς στα σπίτια μας και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πραγματικά μπορούν να σώσουν ζωές.

Ωστόσο, πόσοι από εμάς μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια ότι ελέγχουμε τακτικά τους συναγερμούς καπνού μας—δοκιμάζοντας ότι οι μπαταρίες εξακολουθούν να λειτουργούν και ότι ο συναγερμός θα ηχήσει δυνατά και καθαρά εάν χρειαστεί; Μπορούμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω το βράδυ με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι ο συναγερμός καπνού μας προστατεύει ενώ κοιμόμαστε;

Οι έξυπνοι συναγερμοί καπνού μπορούν να αλλάξουν όλα αυτά. Σας στέλνουν μηνύματα και ειδοποιήσεις εάν υπάρχει κάποιο είδος προβλήματος ή εάν οι μπαταρίες εξαντλούνται. Πολλά από αυτά αυτοδοκιμάζονται και μπορούν να σας δώσουν έναν απόλυτα καθαρό ήχο για να σας ενημερώσουν ότι όλα είναι σε άψογη λειτουργική κατάσταση προτού παραδώσετε το βράδυ.

Εδώ είναι οι καλύτεροι έξυπνοι συναγερμοί καπνού που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή.

Οι καλύτεροι έξυπνοι συναγερμοί καπνού για το 2023

Ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα Google Nest Protect

Καλύτερο Συνολικά

Διατηρήστε το σπίτι σας ασφαλές με το Nest Protect

$100 $119 Εξοικονομήστε
$19

Ο συναγερμός καπνού και ο ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα Google Nest Protect παρέχει ολοκληρωμένη έξυπνη προστασία για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτός ο έξυπνος συναγερμός καπνού σας κρατά ενήμερους μέσω της εφαρμογής Nest όπου κι αν βρίσκεστε. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε ένα ρύγχος στο ξυπνητήρι από το τηλέφωνό σας σε περίπτωση που δημιουργηθεί λίγος καπνός ενώ μαγειρεύετε.

Πλεονεκτήματα

 • Ολοκληρωμένο σύστημα ειδοποίησης
 • Οι αισθητήρες διαρκούν περίπου 10 χρόνια
 • Άμεσες ειδοποιήσεις κειμένου
 • Απομονώνει και προσδιορίζει την περιοχή έκτακτης ανάγκης

Μειονεκτήματα

 • Η τιμή ανά μονάδα μπορεί να είναι απαγορευτική για κάποιους

Ένας από τους πιο δημοφιλείς έξυπνους συναγερμούς καπνού στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Google Nest Protect, ένας ανιχνευτής καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα με μια εντυπωσιακή γκάμα έξυπνων λειτουργιών.

Συνδέστε το Google Nest Protect στο Wi-Fi και θα παρακολουθεί το σπίτι σας για τυχόν καπνό ή μονοξείδιο του άνθρακα και θα σας πει ακριβώς πού βρίσκεται το πρόβλημα, επιτρέποντάς σας να ενεργήσετε γρήγορα ως απάντηση.

Δίνονται φωνητικές ειδοποιήσεις για να σας ειδοποιήσουν για μικρά προβλήματα, όπως ο καπνός που προκύπτει από καμένο τοστ, για παράδειγμα. Εάν λείπετε από το σπίτι, οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται επίσης απευθείας στο τηλέφωνό σας. για να σας ενημερώσουμε ότι χτυπάει ο συναγερμός, να σας ειδοποιήσουμε για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα ή απλά να σας ενημερώσουμε ότι οι μπαταρίες εξαντλούνται.

Μια λειτουργία ελέγχου ασφαλείας σάς δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τον συναγερμό καπνού με το πάτημα ενός κουμπιού και θα σας παράσχει μια πλήρη αναφορά μόλις ολοκληρωθεί.

Το κουμπί στο κέντρο του ανάβει με διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση της συσκευής. Το μπλε σημαίνει ότι το Nest Protect είναι ενεργό και ότι όλα είναι καλά. Η πράσινη λυχνία ανάβει μόλις σβήσουν τα φώτα, για να σας ενημερώσει ότι ο αυτοέλεγχος έχει ολοκληρωθεί και ότι ο έξυπνος συναγερμός καπνού θα λειτουργεί τέλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το κίτρινο φως επιβεβαιώνει μια προειδοποίηση «heads-up»—μια ειδοποίηση για μια μικρή ποσότητα καπνού. Αυτό θα ενισχυθεί επίσης με φωνητικές ειδοποιήσεις ή/και ειδοποιήσεις κειμένου, ώστε να μην χάνεται τίποτα. Ένα κόκκινο φως θα ανάψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν ο καπνός ή το CO στο δωμάτιο έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Τέλος, υπάρχει μια λειτουργία Pathlight. Εάν περπατάτε κάτω από το Nest Protect σας τη νύχτα, θα ανάψει ένα νυχτερινό φως, για να σας επιτρέψει να διασχίσετε με ασφάλεια το δωμάτιο χωρίς να χτυπήσετε τίποτα ή να χτυπήσετε το δάχτυλο του ποδιού σας στο πόδι της καρέκλας! Ένα εύχρηστο επιπλέον χαρακτηριστικό για να σταματήσετε τυχόν χτυπήματα τη νύχτα.

Το καλύτερο από όλα, το Google Nest Protect διαθέτει αισθητήρες που έχουν διάρκεια ζωής 10 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις εγκατασταθεί, ο έξυπνος συναγερμός καπνού μπορεί να κρατήσει εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή για έως και 10 χρόνια.

Για ολοκληρωμένη κάλυψη του σπιτιού σας, αυτός ο έξυπνος συναγερμός καπνού μπορεί να σας προσφέρει απόλυτη ηρεμία με μεγάλη διάρκεια ζωής στην εκκίνηση.

Onelink Safe & Sound από την First Alert

Το καλύτερο για την Alexa

Έξυπνη προστασία για το σπίτι με πρόσθετους ρυθμούς

219 $ 278 $ Εξοικονομήστε
$59

Το Onelink Safe & Sound by First Alert προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που περιμένετε από έναν έξυπνο ανιχνευτή καπνού, με όλες τις λειτουργίες της Alexa για εκκίνηση. Είτε θέλετε να ακούσετε μουσική, είτε να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας podcast ή απλά θέλετε άμεσες ειδοποιήσεις για πιθανό κίνδυνο καπνού και CO στο σπίτι σας, το Onelink σας καλύπτει.

Πλεονεκτήματα

 • Άμεσες ειδοποιήσεις
 • Συνδέεται με άλλους ενσύρματους συναγερμούς
 • Το ενσωματωμένο έξυπνο ηχείο μπορεί να αρέσει σε ορισμένους αγοραστές

Μειονεκτήματα

 • Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κάτι σαν καινοτομία για σοβαρό σκοπό

Το First Alert Onelink Safe and Sound προσφέρει κάτι λίγο διαφορετικό από άλλους έξυπνους συναγερμούς καπνού εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων θα μπορούσατε να περιμένετε από έναν έξυπνο συναγερμό καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ένα ενσωματωμένο έξυπνο ηχείο που λειτουργεί με την Alexa.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον έξυπνο συναγερμό καπνού για να μιλήσετε με την Alexa, να παίξετε μουσική ή podcast από τους αγαπημένους σας ιστότοπους ροής ή να ακούσετε το επόμενο κεφάλαιο του ηχητικού βιβλίου σας ενώ μαγειρεύετε. Η ενσωματωμένη λειτουργία πανκατευθυντικού έξυπνου ηχείου ξεχωρίζει αυτή τη συσκευή από άλλους έξυπνους συναγερμούς καπνού εκεί έξω.

Το αν αυτή η επιπλέον λειτουργικότητα είναι κάτι που θα θέλατε από αυτόν τον τύπο συσκευής, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Τώρα που καλύφθηκε η πτυχή του ήχου, τι γίνεται με το κομμάτι ασφαλείας; Λοιπόν, αυτός είναι επίσης ένας έξυπνος συναγερμός καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα που μπορείτε να παρακολουθείτε από το smartphone σας.

Ειδοποιήσεις κειμένου και απομακρυσμένες ειδοποιήσεις θα σταλούν στο τηλέφωνό σας, εάν εντοπιστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος που ενεργοποιεί τον συναγερμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ελέγξετε τα τρέχοντα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι σας και να προσαρμόσετε τα φώτα της νύχτας, καθώς και όλες τις συνήθεις λειτουργίες, όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα αποτελέσματα αυτοελέγχου κ.λπ.

Παρέχονται επίσης φωνητικές ειδοποιήσεις σε περίπτωση μικρής (και μεγάλης) έκτακτης ανάγκης, βοηθώντας σας να εντοπίσετε τις επικίνδυνες ζώνες και να λάβετε τις σωστές και κατάλληλες ενέργειες.

Ο έξυπνος συναγερμός καπνού Onelink Safe and Sound της First Alert διαθέτει επίσης την ικανότητά του να συνδέεται με οποιονδήποτε άλλο ενσύρματο συναγερμό στο σπίτι σας—συμπεριλαμβανομένων άλλων επώνυμων συσκευών. Αυτό θα επιτρέψει στη συνέχεια την αποστολή ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας για οποιαδήποτε από αυτές τις συνδεδεμένες συσκευές.

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι μια λειτουργία έξυπνου ηχείου ενσωματωμένη σε έναν έξυπνο συναγερμό καπνού δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου του κύριου σκοπού ενός ανιχνευτή καπνού. Αλλά για όποιον έχει λαχταρήσει να συμπεριληφθεί αυτό το επιπλέον χαρακτηριστικό, η αναζήτηση έχει τελειώσει!

Έξυπνος συναγερμός καπνού Aegislink ασύρματος

Η καλύτερη αξία

Έξυπνη λειτουργικότητα χωρίς το βαρύ τίμημα

Το Aegislink Wireless Smart Fire Smoke Alarm είναι μια οικονομικά προσιτή εναλλακτική λύση για την προστασία του σπιτιού σας από τον καπνό και το μονοξείδιο του άνθρακα. Χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φωτοηλεκτρικό αισθητήρα του, αυτός ο έξυπνος συναγερμός καπνού εκτελεί ελέγχους ρουτίνας συντήρησης για να εξασφαλίσει τη σωστή προστασία όλο το εικοσιτετράωρο.

Πλεονεκτήματα

 • Προμηθευτός
 • Διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες που θα περιμένατε από έναν έξυπνο ανιχνευτή καπνού
 • Λειτουργία αυτοελέγχου

Στο οικονομικό τέλος του καλύτερου έξυπνου συναγερμού καπνού είναι ο ασύρματος έξυπνος συναγερμός πυρκαγιάς και καπνού Aegislink. Προσφέροντας τα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται από έναν έξυπνο συναγερμό καπνού για ένα κλάσμα της τιμής, αυτή είναι μια πολύ προσιτή επιλογή για άτομα που προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους με οικονομικό προϋπολογισμό.

Συμβατή είτε με τις εφαρμογές TuyaSmart είτε με τις εφαρμογές Smart Life, αυτή η συσκευή θα σας στέλνει όλες τις απομακρυσμένες ειδοποιήσεις που θα θέλατε — απευθείας στο smartphone σας. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να σιωπήσετε και τυχόν ανεπιθύμητους ήχους συναγερμού.

Όπως και με πολλά άλλα μοντέλα, αυτή η συσκευή Aegislink θα αυτοελέγχει τακτικά τον εαυτό της για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Οι αισθητήρες, τα ηλεκτρονικά και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα ελέγχονται περίπου κάθε 60 δευτερόλεπτα ως ασφάλεια.

Σχεδιασμένο με προηγμένη φωτοηλεκτρική τεχνολογία, μπορεί να ανιχνεύσει κάθε είδους πυρκαγιά που σιγοκαίει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και θα σας ειδοποιήσει αμέσως μετά την ανίχνευση. Η Aegislink συμβουλεύει ότι μία από αυτές τις συσκευές μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά μια περιοχή 215-430 τετραγωνικών ποδιών—πράγμα που σας δίνει μια καλή ένδειξη για το εάν μία ή περισσότερες απαιτούνται για το σπίτι σας.

Σχετικά απλός στην εγκατάσταση και με όλες τις σημαντικές λειτουργίες ενός έξυπνου συναγερμού καπνού παρούσες, ο έξυπνος συναγερμός πυρκαγιάς και καπνού Aegislink αξίζει να ληφθεί υπόψη για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της ασφάλειας, αλλά με λογικό κόστος.

Ανιχνευτής καπνού Onelink και ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα

Το καλύτερο για το HomeKit

Έξυπνη προστασία και εύκολη εγκατάσταση για τα νοικοκυριά της Apple

Ο ανιχνευτής καπνού και ο ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα Onelink είναι ένας έξυπνος ανιχνευτής καπνού με δυνατότητα Apple HomeKit και με μπαταρία. Οι ειδοποιήσεις για κινητά και φωνητικά σάς κρατούν ενήμερους για κινδύνους οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Πλεονεκτήματα

 • Λειτουργεί καλά με το Apple HomeKit
 • Συμβατό με την Alexa για ενημερώσεις κατάστασης συσκευής
 • Οι φωνητικές ειδοποιήσεις εντοπίζουν την πηγή και τη φύση της απειλής
 • Εύκολη εγκατάσταση

Μειονεκτήματα

 • Ακριβό για μια μονάδα

Ο έξυπνος ανιχνευτής καπνού Onelink είναι ένας συναγερμός καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα δύο σε ένα που σας ειδοποιεί και για τους δύο τύπους κινδύνου στο σπίτι σας. Διαθέτοντας φωτοηλεκτρικό αισθητήρα καπνού και ηλεκτροχημικό αισθητήρα μονοξειδίου, λαμβάνετε ειδοποιήσεις smartphone εάν εντοπιστεί απειλή και φωνητικές ειδοποιήσεις για να επιβεβαιώσετε τη θέση του κινδύνου.

Αυτή είναι μια μονάδα που τροφοδοτείται από μπαταρίες που δεν απαιτεί καλωδίωση για την εγκατάσταση. Θα χρειαστείτε Wi-Fi με 2,4 GHz και πρόσβαση στην εφαρμογή Onelink Home για να χειριστείτε τη συσκευή. Μόλις εγκατασταθεί, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με οποιουσδήποτε άλλους ενσύρματους συναγερμούς που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει και μπορεί να ενσωματωθεί ως μέρος ενός έξυπνου οικιακού δικτύου χωρίς την ανάγκη επανακαλωδίωσης.

Το Onelink είναι συμβατό με συσκευές iOS και Android και είναι κάπως συμβατό και με την Alexa. Δηλαδή, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να ελέγξει την κατάσταση του συναγερμού σας ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, το Onelink συνδυάζεται καλύτερα με το Apple HomeKit, το οποίο προσφέρει ευρύτερη λειτουργικότητα ως μέρος ενός έξυπνου δικτύου.

Ο ίδιος ο συναγερμός ηχεί σε περισσότερα από 85 ντεσιμπέλ, επομένως, εκτός κι αν λείπετε από το σπίτι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μπορέσετε να τον ακούσετε. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Onelink, μπορείτε να θέσετε σε σίγαση τον συναγερμό από απόσταση ή να ειδοποιήσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με την αιτία του συναγερμού. Θα σας ειδοποιήσει όταν οι μπαταρίες εξαντλούνται και μια πόρτα εύκολης πρόσβασης κάνει τη μετάβαση ωραία και απλή.

Siterwell WiFi ανιχνευτής καπνού

Καλύτερη εναλλακτική λύση Smart Assistant

Αυτόνομη έξυπνη προστασία για το σπίτι

Αν και δεν είναι συμβατός με έξυπνους οικιακούς φωνητικούς βοηθούς όπως η Alexa και το Google Home, ο ανιχνευτής καπνού WiFi Siterwell προσφέρει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο και φωνητικές ειδοποιήσεις για έκτακτες ανάγκες.

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολη παρακολούθηση της συσκευής μέσω smartphone
 • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο
 • Οι αισθητήρες ανιχνεύουν εάν η απειλή σχετίζεται με καπνό ή CO
 • Φωνητικές ειδοποιήσεις
 • Περιλαμβάνονται δύο συναγερμοί

Μειονεκτήματα

 • Λιγότερες έξυπνες δυνατότητες από ορισμένες εναλλακτικές λύσεις ελαφρώς χαμηλότερης τιμής

Λάβετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο όπου κι αν βρίσκεστε με αυτόν τον έξυπνο συναγερμό καπνού Siterwell WiFi. Μια απλή εγκατάσταση συνδέει τη συσκευή σας με την εφαρμογή Tuya Smart και δεν θα είστε ποτέ μακριά από το πάτημα ενός κουμπιού από το να παρακολουθείτε τα επίπεδα καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι σας.

Εκτός από την αποστολή των συνηθισμένων ειδοποιήσεων κειμένου, αυτός ο έξυπνος συναγερμός καπνού διαθέτει επίσης μοναδικές φωνητικές ειδοποιήσεις. Αισθητήρες υψηλής ισχύος βοηθούν τη συσκευή να διακρίνει τις απειλές καπνού ή μονοξειδίου του άνθρακα και οι φωνητικές ειδοποιήσεις θα ακούγονται ανάλογα. Θα ειδοποιηθείτε εάν ηχεί ο συναγερμός για καπνό ή φωτιά ή εάν η ειδοποίηση είναι για CO.

Η ιδέα πίσω από αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα βοηθήσει στη μείωση του πανικού, παρέχοντας μια σαφή προειδοποίηση ως προς τη φύση του προβλήματος.

Μια σταθερή σύνδεση Wi-Fi επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση από smartphone αυτού του έξυπνου συναγερμού καπνού. Παρακολουθήστε τον ανιχνευτή ελέγχου της συσκευής σας μέσω της εφαρμογής, για να παρακολουθείτε τον συναγερμό CO, τον συναγερμό καπνού, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα επίπεδα τάσης, τους συναγερμούς δοκιμής ή για να ελέγξετε πότε η συσκευή φτάνει στο τέλος της ζωής της και χρειάζεται αντικατάσταση.

Οι συναγερμοί όχλησης μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και με αυτόν τον έξυπνο συναγερμό καπνού, καθώς η φωτοηλεκτρική τεχνολογία ανίχνευσης καπνού του μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα αργές πυρκαγιές. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το ξυπνητήρι σας χτυπά κάθε φορά που υπάρχει λίγος καπνός από το μαγείρεμα, για παράδειγμα, στην κουζίνα.

Αυτός ο έξυπνος συναγερμός καπνού μπορεί επίσης να δοκιμάσει τον εαυτό του και να σας ειδοποιήσει εάν κάποια από τις λειτουργίες του αποτυγχάνει.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη με αυτόν τον ανιχνευτή καπνού Wi-Fi Siterwell, εάν αναζητάτε έναν έξυπνο συναγερμό καπνού για την προστασία του σπιτιού σας.

Έξυπνος ανιχνευτής καπνού Kidde

Καλύτερη επιλογή διπλού πακέτου

Έξυπνος ανιχνευτής καπνού δύο προς ένα προστασία για το σπίτι

Για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν πολλούς έξυπνους ανιχνευτές καπνού σε όλο το σπίτι, το διπλό πακέτο Kidde Smart Smoke Detector προσφέρει εξαιρετική αξία. Με φωνητικές ειδοποιήσεις και χρωματική κωδικοποίηση LED, είναι εύκολο να καταλάβετε τι σας ειδοποιεί ο συναγερμός καπνού Kidde.

Πλεονεκτήματα

 • Συμβατό με Alexa και Google Home
 • Λάβετε έξυπνες ειδοποιήσεις και φωνητικές ειδοποιήσεις
 • Σίγαση συναγερμού εξ αποστάσεως με την εφαρμογή Kidde
 • Το πακέτο περιλαμβάνει δύο έξυπνους ανιχνευτές καπνού

Μειονεκτήματα

 • Χωρίς ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα

Δεν υπάρχει ενσωματωμένος ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα σε αυτόν τον έξυπνο ανιχνευτή καπνού Kidde, αλλά μην το αφήσετε να σας απογοητεύσει. Αυτός ο έξυπνος ανιχνευτής καπνού με δυνατότητα Wi-Fi έχει πολλά να προσφέρει. Είναι συμβατό με την Alexa και το Google Home, και η εφαρμογή Kidde κάνει τη ρύθμιση ενός από αυτά ως doddle.

Μόλις εγκατασταθεί, η εφαρμογή Kidde στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή της λειτουργικότητας του συναγερμού. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να σταλούν και σε πολλά μέλη του νοικοκυριού, ως πρόσθετη προστασία, και θα ηχήσει ένας φωνητικός συναγερμός για να ανακοινώσει τη φύση του κινδύνου. Αυτό προστίθεται στον ίδιο τον συναγερμό 85 ντεσιμπέλ.

Χρησιμοποιεί τεχνολογία φωτοηλεκτρικού αισθητήρα για την ανίχνευση ορατών σωματιδίων πυρκαγιάς που σχετίζονται με πυρκαγιές που σιγοκαίει και διαθέτει προειδοποιητικές ενδείξεις LED που παρέχουν μια εύκολη οπτική αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση συναγερμού.

Αυτός είναι ένας ενσύρματος συναγερμός, επομένως οι αγοραστές προσέξτε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη εγκατάσταση με αυτόν. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι η σφραγισμένη εφεδρική μπαταρία είναι εγγυημένη για 10 χρόνια και προστατεύει κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος. Και με δύο έξυπνους ανιχνευτές καπνού που περιλαμβάνονται σε αυτό το πακέτο, είστε ήδη σε καλό δρόμο για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για το σπίτι.

Ακρόαση καπνού συναγερμού και CO

Καλύτερη εναλλακτική επιλογή

Πολύ καλός ακροατής

Το Ring Alarm Smoke and CO listener είναι μια έξυπνη συσκευή που παρακολουθεί τον υπάρχοντα συναγερμό καπνού και σας στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Πλεονεκτήματα

 • Φθηνότερο από κάποιους έξυπνους συναγερμούς καπνού
 • Δεν απαιτεί πλήρη επισκευή της ρύθμισης συναγερμού στο σπίτι
 • Παρέχει άμεσες ειδοποιήσεις κειμένου

Μειονεκτήματα

 • Δεν μπορεί να ανιχνεύσει ανεξάρτητα καπνό ή CO
 • Εξαρτάται από έναν πλήρως λειτουργικό ξεχωριστό συναγερμό καπνού για να λειτουργήσει

Δεν είναι ένας έξυπνος συναγερμός καπνού από μόνος του, αλλά μάλλον μια συνοδευτική συσκευή που προορίζεται να λειτουργεί σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα (μη έξυπνο) συναγερμό καπνού σας.

Μπορεί να έχετε ήδη εγκατεστημένους συναγερμούς καπνού σε όλο το σπίτι σας και ίσως να μην θέλετε να ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα για την αντικατάστασή τους.

Ωστόσο, εάν είστε εσείς, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ακουστικό Ring Alarm για καπνό και CO—καθώς σας δίνει ουσιαστικά πρόσβαση σε ορισμένες από τις λειτουργίες που σχετίζονται με τους έξυπνους συναγερμούς καπνού, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε δραστικά τη ρύθμιση στο σπίτι σας .

Αυτή η συσκευή βρίσκεται δίπλα στον υπάρχοντα συναγερμό καπνού ή ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα και θα σας ειδοποιήσει μέσω του smartphone σας εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Δεν μπορεί να ανιχνεύσει καπνό ή αύξηση των επιπέδων CO, αλλά θα «ακούει» τον συναγερμό δίπλα στον οποίο είναι εγκατεστημένος.

Το προφανές πρόβλημα με αυτή τη συσκευή είναι ότι η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται αποκλειστικά από τη συντήρηση και τη συντήρηση των ήδη εγκατεστημένων συναγερμών. Εάν είναι ελαττωματικά με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ο ακροατής Ring δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Ωστόσο, μπορεί να αισθάνεστε ότι αυτή είναι μια πιο οικονομική λύση για να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο έξυπνο συναγερμό καπνού για εσάς

Φυσικά, η επιλογή του σωστού τύπου έξυπνου ανιχνευτή καπνού εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Θέλετε ο έξυπνος ανιχνευτής καπνού σας να διπλασιαστεί ως ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα; Πόσα θέλετε να εγκαταστήσετε σε όλο το σπίτι και πού; Ενδιαφέρεστε για μια ενσύρματη ή με μπαταρία επιλογή; Και θέλετε να λειτουργεί παράλληλα με τυχόν υπάρχοντες συναγερμούς καπνού που μπορεί να έχετε ήδη εγκαταστήσει;

Επιπλέον, τι είδους έξυπνη λειτουργικότητα θέλετε να αποκτήσετε από αυτήν; Ίσως θέλετε απλώς έναν εύκολο τρόπο για να σβήσετε τον συναγερμό καπνού κατά το μαγείρεμα ή ίσως θέλετε να τον ενσωματώσετε ως μέρος ενός έξυπνου οικιακού δικτύου που λειτουργεί με τον φωνητικό βοηθό σας. Λαμβάνοντας υπόψη καθέναν από αυτούς τους παράγοντες θα σας ενημερώσει για την επιλογή του ανιχνευτή καπνού.

Για έναν έξυπνο ανιχνευτή καπνού με δυνατότητα φωνητικού βοηθού με πολλές επιπλέον λειτουργίες, το First Alert Onelink Safe & Sound είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ένας ισχυρός έξυπνος ανιχνευτής καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα που προσφέρει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, λειτουργεί με iOS ή Android και επιτρέπει τον απομακρυσμένο τερματισμό του συναγερμού σε περίπτωση ψευδούς συναγερμού. Διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο ηχείο Bluetooth με δυνατότητα Alexa για επιπλέον pizzazz.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πάρα πολλούς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα, κάτι σαν το Aegislink Wireless Smart Fire Smoke Alarm θα σας εξυπηρετήσει καλά. Προσφέρει μια λογική περιοχή κάλυψης ανά συναγερμό και παρέχει απομακρυσμένες ειδοποιήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι σχετικά απλό στην εγκατάσταση και προσφέρει αξιόπιστη προστασία από τον καπνό και το μονοξείδιο του άνθρακα, σε προσιτή τιμή. Επιπλέον, αν θέλετε να εγκαταστήσετε έξυπνους ανιχνευτές καπνού σε όλο το σπίτι, είναι μια από τις πιο οικονομικές επιλογές.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για το καλύτερο που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα, το Google Nest Protect Protector μονοξειδίου του άνθρακα εξακολουθεί να είναι άνετα στην κορυφή. Συμβατό με το Voice Assistant, μπορεί να ενσωματωθεί ως μέρος ενός πλήρους έξυπνου οικιακού δικτύου. Σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού ή μονοξειδίου του άνθρακα, θα εντοπίσει την περιοχή και την πηγή του προβλήματος και θα στείλει άμεσες ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας. Διενεργεί αυτόματους ελέγχους ασφαλείας και παρέχει αναφορές απευθείας στο smartphone σας, αφού ολοκληρώσει τα διαγνωστικά του. Οι ενδείξεις LED παρέχουν μια ενημέρωση με μια ματιά για την τρέχουσα κατάστασή τους, ενημερώνοντάς σας εάν όλα είναι καλά ή εάν υπάρχει πρόβλημα. Επιπλέον, έχει διάρκεια ζωής 10 ετών, καθιστώντας το μια καλή επένδυση για την προστασία του σπιτιού σας μακροπρόθεσμα.

Ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα Google Nest Protect

Καλύτερο Συνολικά

Προστατέψτε τη φωλιά με το Nest Protect

$100 $119 Εξοικονομήστε
$19

Ο ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα Google Nest Protect παρέχει ολοκληρωμένη έξυπνη προστασία για εσάς και την οικογένειά σας.

Πλεονεκτήματα

 • Ολοκληρωμένο σύστημα ειδοποίησης
 • Οι αισθητήρες διαρκούν περίπου 10 χρόνια
 • Άμεσες ειδοποιήσεις κειμένου
 • Απομονώνει και προσδιορίζει την περιοχή έκτακτης ανάγκης

Μειονεκτήματα

 • Η τιμή ανά μονάδα μπορεί να είναι απαγορευτική για κάποιους
  7 τρόποι για να ελέγξετε εάν υπάρχει αρχείο ή φάκελος στην Python