Οι καλύτερες χαζές τηλεοράσεις χωρίς έξυπνες λειτουργίες το 2023

Εάν δεν είστε στην αγορά για μια έξυπνη τηλεόραση, υπάρχουν ακόμα πολλές τυπικές «χαζές» τηλεοράσεις που μπορείτε να εξετάσετε. Σε αντίθεση με τις έξυπνες τηλεοράσεις, αυτές οι τηλεοράσεις δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας ούτε θα σας πλημμυρίσουν με διαφημίσεις. Συχνά είναι πιο προσιτά, αλλά χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα. Είναι δύσκολο να βρεις μια χαζή τηλεόραση στις μέρες μας, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές που πρέπει να εξετάσεις.

Καλύτερη αγορά

Η τηλεόραση LED Full HD της σειράς N10 Insignia 43 ιντσών επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της οικονομικής τιμής και της καθαρής εικόνας και ήχου. Αν και δεν είναι 4K, η ανάλυση 1080p ανταποκρίνεται στις ταινίες και τις εκπομπές, και τα ηχεία surround ήχου DTS προσφέρουν την εμπειρία home cinema στην άνεση του σαλονιού σας.

Μπορείτε να συνδέσετε κονσόλες παιχνιδιών ή συσκευές ροής όπως το Roku ή το Chromecast μέσω των θυρών HDMI και USB, ενώ ένας ενσωματωμένος διακόπτης επιτρέπει την προβολή τοπικών καναλιών με μια βασική κεραία. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο φωτεινό όσο οι πιο πρόσφατες και ακριβότερες έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι κάτι που αποκλείει, εκτός κι αν παρακολουθείτε σε ένα πραγματικά φωτεινό περιβάλλον.

Τηλεόραση LED Full HD σειράς N10 Insignia 43 ιντσών

Καλύτερο Συνολικά

$130 $170 Εξοικονομήστε
$40

Η Insignia είναι μια μάρκα Best Buy και ξεχωρίζει ως μία από τις λίγες εναπομείνασες μάρκες τηλεοράσεων που προσφέρουν πραγματικές μη έξυπνες τηλεοράσεις. Η τηλεόραση LED Full HD της σειράς N10 43 ιντσών στερείται εντελώς έξυπνων δυνατοτήτων, αλλά διαθέτει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου, καθιστώντας την εξαιρετική προσθήκη στη ρύθμιση της οικιακής ψυχαγωγίας σας.

Πλεονεκτήματα

 • Προμηθευτός
 • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας
 • Πολύ καλός ενσωματωμένος ήχος

Westinghouse

Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο προσιτό από το Insignia N10, αυτή η μικρή χαζή τηλεόραση 32 ιντσών από το Westinghouse θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή σας. Έχει ανάλυση 720p HD, αλλά σε μόλις 32 ίντσες, η χαμηλότερη ανάλυση δεν επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας. Η εικόνα φαίνεται ευκρινής και καθαρή και τα χρώματα είναι ζωντανά, κάνοντας τις ταινίες σας να φαίνονται πιο ζωντανές και καθηλωτικές.

Σε μια αγορά όπου οι κατασκευαστές τηλεοράσεων επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε μεγαλύτερα μοντέλα, η τηλεόραση Westinghouse HD 32 ιντσών προσφέρει μια ωραία εναλλακτική λύση για μικρότερους χώρους και διατίθεται σε ακόμη μικρότερο μέγεθος 24 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν πλούσια συνδεσιμότητα για τις συσκευές ροής και παιχνιδιών σας, όπως HDMI, VGA, USB και ομοαξονική είσοδο για απευθείας κεραία ή καλωδιακή τηλεόραση.

  10 καλύτερα φόντο πράσινης οθόνης για ροή και συνάντηση

Τηλεόραση Westinghouse HD 32 ιντσών

Καλύτερος προϋπολογισμός

$130 $150 Εξοικονομήστε
$20

Η τηλεόραση Westinghouse HD 32 ιντσών είναι μια οικονομικά μη έξυπνη τηλεόραση που προσφέρει πολύ καλή συνολική ποιότητα εικόνας. Διατίθεται σε μικρά μεγέθη 32 ιντσών και 24 ιντσών, καθιστώντας το ιδανικό για μικρά δωμάτια ή τον πάγκο της κουζίνας σας.

Πλεονεκτήματα

 • Πολύ προσιτό
 • Ομορφη εικόνα
 • Ιδανικό για μικρούς χώρους
 • Γονικός έλεγχος μέσω V-chip

Μειονεκτήματα

 • Δεν διατίθεται σε μεγαλύτερα μεγέθη

Samsung

Η τηλεόραση Samsung BEC-H Series 4K Pro σχεδιάστηκε αρχικά ως συσκευή σήμανσης για επιχειρήσεις. Ωστόσο, καθώς αυτή η τηλεόραση έχει την επιλογή σύνδεσης (ή μη σύνδεσης) στο Διαδίκτυο όταν τη ρυθμίζετε, αποτελεί μια εξαιρετική μη έξυπνη τηλεόραση για οικιακή ψυχαγωγία.

Με την εκπληκτική οθόνη 4K, την απίστευτη λεπτομέρεια και χρωματική ακρίβεια και την ισχυρή αναβάθμιση 4K της Samsung, μπορείτε να απολαύσετε την παρακολούθηση τηλεόρασης χωρίς την απόσπαση της προσοχής των εφαρμογών που απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείτε, όμως, να συνδέσετε το smartphone σας στην τηλεόραση με τη σχετική εφαρμογή iOS ή Android, ώστε να επιδεικνύετε τη σήμανση εάν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς.

Τηλεόραση Samsung BEC-H Series 4K Pro

Καλύτερο Premium

Η τηλεόραση Samsung BEC-H Series 4K Pro προσφέρει σύγχρονες δυνατότητες όπως ανάλυση 4K, HDR και ήχο 3D surround σε χαζές τηλεοράσεις. Προσθέστε τη σταθερή φήμη της Samsung και θα αποκτήσετε μια αξιόπιστη, υψηλής ποιότητας, μη έξυπνη τηλεόραση για το σπίτι σας.

Πλεονεκτήματα

 • Εκπληκτική εικόνα 4K HDR
 • Πλούσια και ζωντανά χρώματα
 • Καθαρή διεπαφή χωρίς εφαρμογές ή διαφημίσεις
 • Διατίθεται σε μια σειρά μεγεθών

Μειονεκτήματα

 • Αρκετά ακριβό για μια μη έξυπνη τηλεόραση

Hisense

Θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε μια προσιτή ανόητη τηλεόραση 4K, πόσο μάλλον μια που να υποστηρίζει σύγχρονες και προηγμένες λειτουργίες όπως το Dolby Vision. Ευτυχώς, η σειρά A6 της Hisense καλύπτει το κενό σε μια τιμή που είναι προσιτή για τους περισσότερους ανθρώπους. Ενώ πρόκειται για έξυπνη τηλεόραση, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Google TV, η οποία διαθέτει μια επιλογή “βασικής τηλεόρασης” που απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες και τις εφαρμογές της έξυπνης τηλεόρασης, επιτρέποντάς σας να τη ρυθμίσετε ως ανόητη τηλεόραση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Let's Encrypt with Apache στον διακομιστή Ubuntu

Η ανάλυση 4K με Dolby Vision και πλούσια χρώματα δίνει ζωή στις ταινίες και τα παιχνίδια σας, με την προηγμένη αναβάθμιση 4K που διασφαλίζει ότι οι παλιές και χαμηλής ανάλυσης ταινίες φαίνονται εξίσου καλές με τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες blockbuster. Διαθέτει όλες τις συνδέσεις που χρειάζεστε για την κεραία της τηλεόρασής σας, τις συσκευές ροής ή το εξωτερικό ηχοσύστημά σας και διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη που κυμαίνονται από 43 έως 75 ίντσες.

Hisense Σειρά A6

Το καλύτερο για ταινίες

240 $ 260 $ Εξοικονομήστε
$20

Η σειρά Hisense A6 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας 4K HDR χάρη στα ζωηρά χρώματα, την υποστήριξη Dolby Vision HDR και τη σταθερή αναβάθμιση 4K, καθιστώντας την κατάλληλη για τους λάτρεις της ταινίας.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου
 • Σωστή υποστήριξη HDR με Dolby Vision
 • Δυνατότητα ρύθμισης ως χαζή ή έξυπνη τηλεόραση
 • Διατίθεται σε ποικιλία μεγεθών

Καλύτερη Dumb TV για Gaming: Sony X85K

Sony

Όπως η σειρά Hisense A6, η Sony X85K είναι μια έξυπνη τηλεόραση Google με την επιλογή να τη ρυθμίσετε ως χαζή τηλεόραση. Υποστηρίζει εύρος ζώνης HDMI 2.1 για ομαλή και ισχυρή αναπαραγωγή 4K στα 120 Hz στις πιο πρόσφατες κονσόλες παιχνιδιών και υπολογιστές, με αποκλειστικές λειτουργίες VRR και PS5 για εκκίνηση.

Εκτός από το gaming, η X85K προσφέρει μερικές από τις καλύτερες και πιο εκπληκτική ποιότητα εικόνας για μια τηλεόραση που δεν είναι OLED. Υποστηρίζει Dolby Vision και γίνεται πολύ φωτεινό σε HDR για να κάνει τα highlights pop, καθιστώντας το μια σταθερή επιλογή για παρακολούθηση ταινιών και εκπομπών. Παρόλο που βρίσκεται στην υψηλότερη πλευρά του φάσματος τιμολόγησης, αξίζει την επένδυση εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από τα high-end χαρακτηριστικά του.

Sony X85K

Το καλύτερο για Gaming

$700 $850 Εξοικονομήστε
$150

Είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με τη Sony X85K αν ψάχνετε για μια χαζή τηλεόραση για παιχνίδια. Με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, VRR και εύρος ζώνης HDMI 2.1, είναι η τέλεια επιλογή για PS5, Xbox Series X ή την τελευταία γενιά υπολογιστών gaming.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική εικόνα και αντίθεση
 • Εξαιρετική εμπειρία HDR με Dolby Vision και υψηλή φωτεινότητα
 • Ρυθμός ανανέωσης 120Hz και υποστήριξη HDMI 2.1
 • Αποκλειστικές δυνατότητες για PS5

FAQ

Ε: Οι Dumb TV εξακολουθούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο;

Οι χαζές τηλεοράσεις δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο επειδή δεν διαθέτουν ενσωματωμένο Wi-Fi ή Ethernet. Εάν θέλετε μια μη έξυπνη τηλεόραση με δυνατότητες Διαδικτύου, προτείνουμε μια επαγγελματική τηλεόραση όπως η τηλεόραση Samsung BEC-H Series 4K Pro ή μια τηλεόραση Google όπως η σειρά Hisense A6, η οποία παρέχει την επιλογή να τη ρυθμίσετε ως έξυπνη ή χαζή τηλεόραση.

Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια συσκευή ροής με μια χαζή τηλεόραση;

Ναι, μπορείτε να συνδέσετε μια συσκευή ροής στη μη έξυπνη τηλεόρασή σας για ροή περιεχομένου όπως βίντεο, μουσική, ταινίες και αθλήματα μέσω του Διαδικτύου. Οι περισσότερες συσκευές ροής συνδέονται μέσω HDMI ή USB, επομένως, εφόσον η χαζή τηλεόρασή σας διαθέτει την απαραίτητη θύρα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με οποιοδήποτε στικ ή κουτί ροής.

Ε: Μπορώ να μετατρέψω μια χαζή τηλεόραση σε Smart TV;

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε μια χαζή τηλεόραση σε έξυπνη τηλεόραση είναι χρησιμοποιώντας μια συσκευή ροής όπως το Chromecast, το Firestick ή το Roku. Οι συσκευές ροής προσθέτουν εφαρμογές όπως το Netflix και άλλες έξυπνες λειτουργίες στη χαζή τηλεόρασή σας.

Ε: Οι τηλεοράσεις εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο καύσης;

Αν και ο κίνδυνος καύσης εξακολουθεί να είναι ανησυχητικός για ορισμένους τύπους τηλεοράσεων, εάν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση σήμερα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καύση. Το Burn-in επηρεάζει κυρίως τις τηλεοράσεις OLED και συμβαίνει όταν προβάλλετε στατικές εικόνες στην οθόνη για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, συχνά σε μέγιστη φωτεινότητα.

Εκτός και αν παρακολουθείτε το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι 24 ώρες την ημέρα χωρίς να απενεργοποιήσετε την τηλεόραση, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για καύση. Επιπλέον, οι περισσότερες τηλεοράσεις OLED που πωλούνται σήμερα περιλαμβάνουν λειτουργίες για τον μετριασμό του κινδύνου καύσης.

Ε: Τι είναι το Dolby Vision και το θέλω για την τηλεόρασή μου;

Το Dolby Vision είναι μια προηγμένη μορφή HDR που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την οπτική ποιότητα των ταινιών και του περιεχομένου βίντεο προσθέτοντας δυναμικά μεταδεδομένα παράλληλα με το βασικό σήμα HDR. Τα μεταδεδομένα φέρουν οδηγίες καρέ προς καρέ για να διασφαλιστεί ότι κάθε καρέ ή σκηνή εμφανίζεται με ακρίβεια και ακρίβεια, με αποτέλεσμα ανώτερη ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με τυπικές μορφές HDR όπως το HDR10.

Εάν θέλετε την καλύτερη δυνατή οπτική εμπειρία από την τηλεόρασή σας ή στοχεύετε να βλέπετε ταινίες και βίντεο όπως ήθελε ο δημιουργός, το Dolby Vision μπορεί να είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό.