Οι καλύτερες εξωτερικές μονάδες CD και DVD του 2023

Οι περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές και φορητοί υπολογιστές παραιτούνται από τις μονάδες οπτικού δίσκου στις μέρες μας. Αλλά αν εξακολουθείτε να βασίζεστε σε CD και DVD, μια εξωτερική μονάδα δίσκου είναι μια συσκευή που πρέπει να έχετε. Από κορυφαίες συσκευές εγγραφής Blu-ray έως προσιτές εξωτερικές μονάδες DVD, υπάρχει κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός.

ASUS

Το ASUS ZenDrive U9M είναι μια από τις πιο λεπτές εξωτερικές μονάδες DVD που μπορείτε να βρείτε. Έχει πάχος μόλις μισή ίντσα και διαβάζει και γράφει CD με ταχύτητα 24 φορές την τυπική. Χειρίζεται επίσης DVD αρκετά γρήγορα σε 8x.

Η συσκευασία περιλαμβάνει καλώδια USB 2.0 και USB-C για την εξυπηρέτησή σας και έχει στιβαρή κατασκευή. Για την τιμή, είναι μια εξαιρετική αγορά και οι χρήστες Android θα είναι ευχαριστημένοι με το λογισμικό Nero BackItUp για προστασία φωτογραφιών, βίντεο και δεδομένων.

ASUS ZenDrive U9M

Καλύτερη εξωτερική μονάδα CD συνολικά

$33 $40 Εξοικονομήστε
$7

Το ASUS ZenDrive U9M προσφέρει γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής CD, ενώ οι ταχύτητες DVD είναι επίσης αρκετά καλές. Είναι εξαιρετικά λεπτό, ελαφρύ και ανθεκτικό και περιλαμβάνει τα απαραίτητα καλώδια. Είναι συμβατό με Mac και Windows και, το καλύτερο από όλα, διατίθεται σε πολύ ευχάριστη τιμή.

Πλεονεκτήματα

 • Συμβατό με Mac και Windows
 • Προμηθευτός
 • Λεπτό και ελαφρύ
 • Υποστήριξη M-Disc

Μειονεκτήματα

 • Μη συμβατό με Blu-ray

Καλύτερη εξωτερική μονάδα DVD συνολικά: ASUS BW-16D1X-U

Jordan Gloor / MakeUseOf

Όχι μόνο έχετε γρήγορη ανάγνωση και εγγραφή DVD 16x με το ASUS BW-16D1X-U, αλλά είναι επίσης ικανό να διαβάζει και να γράφει Blu-ray με τις ίδιες ταχύτητες. Η μονάδα διαθέτει επίσης υποστήριξη BDXL, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύσετε έως και 128 GB σε έναν μόνο δίσκο BDXL. Προσθέστε ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής CD 40x και θα έχετε μια από τις καλύτερες εξωτερικές μονάδες οπτικού δίσκου στην αγορά.

Όχι μόνο η μονάδα Blu-ray της ASUS BW-16D1X-U είναι μια από τις ταχύτερες εξωτερικές συσκευές εγγραφής που κυκλοφορούν, αλλά είναι και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις. Με το μοναδικό του σχήμα και το διαμάντι με φωτισμό LED, έχει την αισθητική που ταιριάζει στις επιδόσεις του.

Μονάδα Blu-ray ASUS BW-16D1X-U

Καλύτερη εξωτερική μονάδα DVD συνολικά

$125 $140 Εξοικονομήστε
$15

Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη εξωτερική μονάδα DVD που παρέχει επίσης γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής Blu-ray, επιλέξτε το ASUS BW-16D1X-U. Με 16x DVD και Blu-ray ανάγνωση και γραφή, καθώς και 40x για CD, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Πλεονεκτήματα

 • Συνδεσιμότητα USB 3.0
 • Συμβατό με MacOS και Windows
 • Προαιρετική κρυπτογράφηση
 • Εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες γραφής
 • Υποστήριξη BDXL

Καλύτερη οικονομική εξωτερική μονάδα CD: LG GP65NB60

LG

Εάν έχετε προϋπολογισμό, το LG GP65NB60 προσφέρει αξιοπρεπείς ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής σε προσιτή τιμή. Οι ταχύτητες CD 24x είναι αρκετά γρήγορες για τους περισσότερους χρήστες και οι ταχύτητες 8x DVD είναι επαρκείς. Είτε δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων είτε απολαμβάνετε μια ταινία από τη συλλογή των κλασικών σας, αυτή η μονάδα δίσκου είναι μια εξαιρετική επιλογή φιλική προς τον προϋπολογισμό.

Είναι επίσης μια λεπτή και ελαφριά επιλογή. Με πάχος λίγο περισσότερο από μισή ίντσα και βάρος μόλις 7 oz, είναι εύκολα φορητό, δεν πιάνει πολύ χώρο σε μια τσάντα και θα πρέπει να χωράει ακόμη και σε μια τσέπη μπουφάν. Η θύρα USB της μονάδας βελτιώνει περαιτέρω τη φορητότητα, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε σε φορητό υπολογιστή για τροφοδοσία.

LG GP65NB60

Καλύτερος οικονομικός εξωτερικός δίσκος CD

$25 $30 Εξοικονομήστε
$5

Αν ψάχνετε για μια φορητή μονάδα δίσκου σε χαμηλή τιμή, δεν χρειάζεται να κάνετε πάρα πολύ συμβιβασμούς στις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Το LG GP65NB60 προσφέρει σταθερές ταχύτητες για CD, ενώ οι ρυθμοί ανάγνωσης και εγγραφής DVD είναι επίσης άφθονοι. Είναι μια εξαιρετικά φορητή επιλογή και διατίθεται σε παραδοσιακό μαύρο ή ασημί, ή μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο εντυπωσιακό χρυσό ή λευκό.

Πλεονεκτήματα

 • Υποστήριξη M-DISC
 • Ωραία γκάμα χρωμάτων
 • Συμβατό με Windows και Mac
 • Το Silent Play μειώνει τον θόρυβο κατά την αναπαραγωγή

Μειονεκτήματα

 • USB 2.0
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη Blu-ray

Hyripe

Το Hyripe DVD Player είναι ένα σταθερό φορητό CD/DVD player που προσφέρει φανταστική αξία. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αθόρυβα και χάρη στον λεπτό και συμπαγή σχεδιασμό του, μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε μαζί του.

Εάν χρειάζεται να αντιγράψετε αρχεία, να εγγράψετε CD ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, αυτή η απλή συσκευή plug-and-play είναι μια εξαιρετική επιλογή. Χρησιμοποιώντας USB 3.0 Type-C, το Hyripe DVD Player μπορεί να διαβάζει και να γράφει DVD σε αξιοπρεπείς ταχύτητες 8x, κάτι που είναι λογικό ποσοστό δεδομένης της πολύ προσιτής τιμής του. Επίσης, διαβάζει και γράφει CD σε ταχύτητες έως και 24x, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν τον προϋπολογισμό.

Hyripe DVD Player

Καλύτερος οικονομικός εξωτερικός δίσκος DVD

$18 $24 Εξοικονομήστε
$6

Η συσκευή αναπαραγωγής DVD Hyripe είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε μια απλή συσκευή plug-and-play σε τιμή που δεν θα σπάσει τα χρήματα. Προσφέρει επαρκείς ταχύτητες για DVD και CD και ο λεπτός και συμπαγής σχεδιασμός του το καθιστά εξαιρετική, προσιτή επιλογή για ταξίδια.

Πλεονεκτήματα

 • ΣΥΝΔΕΣΤΕ και ΠΑΙΞΤΕ
 • USB-A και USB-C
 • Ελαφρύ και φορητό
 • Προμηθευτός

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει υποστήριξη Blu-ray
 • Κοντό (10 ιντσών) καλώδιο USB

μήλο

Ενώ υπάρχουν εγγραφές CD/DVD και μονάδες δίσκου που θα υποστηρίζουν συσκευές macOS, το Apple USB SuperDrive είναι μία από τις καλύτερες επιλογές εάν θέλετε ένα επίσημο προϊόν της Apple. Μπορείτε εύκολα να αναπαράγετε και να εγγράψετε CD και DVD εν κινήσει, ενώ προσφέρει ταχύτητες εγγραφής 24x CD και 8x DVD.

Χάρη στη λεπτή και μινιμαλιστική σχεδίαση του Apple USB SuperDrive, μπορείτε να πακετάρετε και να ταξιδεύετε με αυτήν τη συσκευή χωρίς ανησυχία. Είτε το χρειάζεστε στο αυτοκίνητο, στο σπίτι ή στη δουλειά, θα πιάσει λίγο χώρο και η μικρή, ελαφριά κατασκευή του το καθιστά εύκολο να το μεταφέρετε σε μια τσάντα.

Apple USB SuperDrive

Η καλύτερη μονάδα CD/DVD για Mac

Οι λάτρεις των Mac που τους αρέσει να διατηρούν αυθεντικά προϊόντα θα απολαύσουν το Apple USB SuperDrive. Είναι η επίσημη μονάδα οπτικού δίσκου της Apple και προσφέρει καλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής εκτός από τις διαστάσεις και το βάρος που την καθιστούν την ιδανική μονάδα για χρήση εν κινήσει.

Πλεονεκτήματα

 • Η αισθητική ταιριάζει με τα MacBook
 • Μικρό και φορητό
 • Επίσημο προϊόν της Apple

FAQ

Ε: Τι είναι μια εξωτερική μονάδα οπτικού δίσκου;

Οι εξωτερικές μονάδες οπτικού δίσκου δεν είναι ενσωματωμένες στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας. Αντίθετα, συνδέονται εξωτερικά μέσω καλωδίου (συνήθως USB) και μπορούν να διαβάζουν δίσκους όπως CD και DVD. Δεδομένου ότι είναι εξωτερικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα οπτικού δίσκου σας σε πολλές συσκευές, όπως μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ή ένα στικ USB.

Ε: Οι μονάδες CD και DVD καταργούνται σταδιακά;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι. Όταν αγοράζετε έναν νέο επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, πιθανότατα δεν θα δείτε μια ενσωματωμένη μονάδα οπτικού δίσκου. Πολλές υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν CD ή DVD είναι τώρα διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ομοίως, οι μονάδες αποθήκευσης προσφέρουν υψηλότερη χωρητικότητα και μπορούν επίσης να είναι εξωτερικές. Έτσι, εάν χρειάζεται να αποθηκεύσετε δεδομένα, μουσική ή φωτογραφίες, ένας εξωτερικός SSD είναι πιθανό να έχει καλύτερη αξία για τα χρήματά σας, καθώς μπορεί να αποθηκεύει περισσότερα και να διαβάζει/εγγράφει γρηγορότερα από μια μονάδα οπτικού δίσκου.

Ε: Μπορώ να παίξω ένα DVD στη μονάδα CD μου;

Δυστυχώς, είναι αδύνατο να αναπαράγετε DVD σε CD player. Αν και μοιάζουν, τα DVD και τα CD χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες και μορφές. Οι συσκευές αναπαραγωγής CD απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για ανάγνωση DVD.

Ε: Μπορώ να παίξω ένα CD στο DVD player μου;

Ναι, μπορείτε να αναπαράγετε CD σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής DVD. Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD μπορούν να διαβάσουν και να αποκωδικοποιήσουν δεδομένα CD χωρίς καμία δυσκολία.

  Δουλεύοντας από το σπίτι? 5 τρόποι για να δείξετε αγάπη στον υπολογιστή σας