Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις μολυβιού Apple του 2023

Το Apple Pencil κυριαρχεί όσον αφορά τις γραφίδες για iPad, αλλά είναι ακριβό. Ωστόσο, τα καλά νέα για όσους κάνουν σημειώσεις και καλλιτέχνες που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό είναι ότι υπάρχουν μερικές εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις. Η εύρεση μιας υποκατάστατης γραφίδας για τη συγκεκριμένη γενιά iPad ή τις ατομικές σας ανάγκες δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε.

Καλύτερη εναλλακτική λύση για μολύβι Apple: Logitech Crayon

Logitech

Η πιο ευρέως γνωστή εναλλακτική λύση για το Apple Pencil είναι το Logitech Crayon. Στην πραγματικότητα, η Apple το υποστηρίζει ακόμη και παρά το γεγονός ότι έχει μια πιο λογική τιμή από την ιδιόκτητη γραφίδα της εταιρείας. Διαθέτει κάποια από την ίδια τεχνολογία, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε εφαρμογή είναι συμβατή με το Apple Pencil θα λειτουργεί και με την εναλλακτική της Logitech.

Η σύζευξη με το iPad σας είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλώς πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κάντε σκαρίφημα. Εάν χρειάζεστε πιο χοντρές ή λεπτές γραμμές ενώ σχεδιάζετε, απλώς γείρετε τη γραφίδα και η έξυπνη άκρη θα προσαρμόσει το μέγεθος της γραμμής στη γωνία. Επιπλέον, η τεχνολογία απόρριψης παλάμης διασφαλίζει ότι καταγράφεται μόνο η είσοδος της γραφίδας αντί για οποιαδήποτε είσοδο χειρός.

Logitech Crayon USB-C

Καλύτερο Συνολικά

$59 $70 Εξοικονομήστε
$11

Το Logitech Crayon είναι η καλύτερη συνολική εναλλακτική λύση για το Apple Pencil. Ενσωματώνει μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του Apple Pencil, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης της παλάμης και της ανίχνευσης κλίσης. Αυτή η νέα γενιά διαθέτει φόρτιση USB-C για μεγαλύτερη ευκολία και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας 7,5 ωρών διασφαλίζει ότι έχετε χρόνο για να ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες σας.

Πλεονεκτήματα

 • Το επίπεδο σχήμα του εξασφαλίζει ότι δεν θα κυλήσει από το γραφείο
 • Χρόνος σχεδίασης 7,5 ώρες με μία μόνο φόρτιση
 • Φόρτιση USB-C
 • Απόκριση και χωρίς καθυστερήσεις

Καλύτερη οικονομική εναλλακτική λύση μολυβιού Apple: Adonit Mark

Adonit

Το Adonit Mark διατίθεται σε χαμηλή τιμή και προσφέρει άνεση εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων. Καθώς είναι χωρητική γραφίδα, λειτουργεί σε όλες τις οθόνες αφής, που σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και με άλλες συσκευές εκτός από το iPad σας. Επιπλέον, δεν υπάρχουν εσωτερικά ηλεκτρονικά, επομένως δεν απαιτεί μπαταρία.

Οι χωρητικές γραφίδες όπως το Adonit Mark δεν διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία του Apple Pencil ή τις πιο premium εναλλακτικές του. Ωστόσο, ανταποκρίνεται αρκετά για τη λήψη βασικών σημειώσεων και το βασικό σκίτσο και είναι άνετο στο κράτημα με τις διαστάσεις του μολυβιού δημοτικού.

Adonit Mark

Καλύτερος προϋπολογισμός

$10 $12 Εξοικονομήστε
$2

Δεν γίνεται πιο προσιτό από το Adonit Mark. Ενώ υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές γύρω από την ίδια τιμή, η Adonit Mark είναι μία από τις καλύτερες χωρητικές γραφίδες. Το ανθεκτικό διχτυωτό άκρο ανταποκρίνεται και το σώμα από αλουμίνιο είναι στιβαρό. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμβατότητα επειδή λειτουργεί σε οποιαδήποτε οθόνη αφής.

Πλεονεκτήματα

 • Λειτουργεί σε οποιαδήποτε οθόνη αφής
 • Δεν απαιτείται φόρτιση
 • Εξαιρετικά προσιτό

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει τεχνολογία ενεργής γραφίδας

Καλύτερη εναλλακτική λύση μολυβιού Apple για σχέδιο: Adonit Note+

Adonit

Το Adonit Note+ έχει πολλές εξαιρετικές δυνατότητες και λειτουργεί με πολλά μοντέλα iPad. Είναι συμβατό με πολλές δημοφιλείς εφαρμογές λήψης σημειώσεων και σχεδίασης και μπορείτε να προσαρμόσετε τα δύο κουμπιά συντόμευσης για γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως διαγραφή, αναίρεση ή επανάληψη.

Κατά τη σχεδίαση, η γραφίδα μπορεί να υποστηρίξει έως και 2.048 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση. Υποστηρίζει επίσης μια λειτουργία φυσικής κλίσης που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές τεχνικές σκίασης, όπως θα κάνατε με ένα πραγματικό μολύβι, ενώ διαθέτει ακόμη και φυσική απόρριψη παλάμης. Συνολικά, είναι η τέλεια εναλλακτική λύση Apple Pencil για καλλιτέχνες.

Adonit Note+

Καλύτερο για Σχέδιο

Με συμβατότητα με μια σειρά από iPad και τις εξαιρετικές του δυνατότητες για καλλιτέχνες, το Adonis Note+ είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Apple Pencil για σχέδιο. Διαθέτει εξαιρετική ευαισθησία στην πίεση και απόρριψη παλάμης, ενώ η ευαισθησία στην κλίση σας βοηθά να σχεδιάσετε φυσικές αποχρώσεις.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικός χρόνος κλήρωσης 10 ωρών με μία μόνο φόρτιση
 • Μια φόρτιση πέντε λεπτών παρέχει μια ώρα χρήσης
 • Περιλαμβάνεται καλώδιο φόρτισης USB-C
 • Εξαιρετικές δυνατότητες για καλλιτέχνες και σκιτσογράφους
 • Δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά συντόμευσης

Μπορείτε να θεωρήσετε το Adonit Dash 4 ως μια ευέλικτη υβριδική εναλλακτική του Apple Pencil. Κάντε κλικ στο κουμπί λειτουργίας για να γίνει πράσινο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως χωρητική γραφίδα σε οποιοδήποτε iPad, iPhone ή Android—στην πραγματικότητα, απολύτως οποιαδήποτε συσκευή με οθόνη αφής. Σε αυτή τη λειτουργία, η χρήση της μπαταρίας του είναι ελάχιστη.

Ωστόσο, εάν έχετε νεότερο iPad (2018 και μεταγενέστερο), κάντε κλικ στο κουμπί λειτουργίας σε μπλε για τεχνολογία απόρριψης παλάμης. Δεν χρειάζεται σύζευξη Bluetooth και ακόμη και σε αυτήν τη λειτουργία, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει έως και τις 15 ώρες. Έρχεται με μαγνητικό φορτιστή USB-C και το στυλό τροφοδοτείται πλήρως μέσα σε μία ώρα.

Adonit Dash 4

Καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το Adonit Dash 4 είναι μια ευέλικτη γραφίδα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε οθόνη αφής. Και, εάν έχετε νεότερο iPad, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Blue Mode για την τεχνολογία απόρριψης παλάμης. Σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να έχετε έως και 15 ώρες συνεχούς χρήσης. Επιπλέον, η σύνδεση στη συσκευή σας είναι εύκολη και δεν υπάρχει ανάγκη για δυσκίνητη σύζευξη Bluetooth.

Πλεονεκτήματα

 • Απόρριψη παλάμης για νεότερα iPad
 • Ευέλικτο με μπαταρία μεγάλης διάρκειας
 • Εύκολη σύνδεση και χωρίς Bluetooth
 • Προειδοποιήσεις LED όταν η μπαταρία είναι στο 20 και 10 τοις εκατό
 • Λειτουργεί σε οποιαδήποτε οθόνη αφής

Μειονεκτήματα

 • Καμία ευαισθησία πίεσης για τους καλλιτέχνες

Καλύτερη γραφίδα πολλαπλών συσκευών: Adonit Pro 4

Adonit

Εάν χρειάζεστε μια γραφίδα που να λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, χρειάζεστε μια παθητική γραφίδα όπως η Adonit Pro 4. Δεν έχει ενσωματωμένη μπαταρία και είναι συμβατή με όλες τις οθόνες αφής.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε μια γραφίδα όπως αυτή, πρέπει να θυσιάσετε ορισμένες τεχνολογίες, όπως η ευαισθησία στην πίεση και η απόρριψη της παλάμης. Αυτό σίγουρα δεν καθιστά τη γραφίδα άχρηστη, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για καλλιτέχνες και για σοβαρές σημειώσεις.

Το Adonit Pro 4 είναι στιβαρό αλλά και κομψό. Με το μαύρο σώμα του από αλουμίνιο και το χάλκινο στριφτό καπάκι, θυμίζει παραδοσιακό στυλό, ενώ διατίθενται και ασημί και χρυσές εκδόσεις. Όλα φαίνονται υπέροχα σε μια τσέπη πουκαμίσου και διαθέτουν μύτες PET για ανθεκτική και αντιχαρακτική απόδοση.

Adonit Pro 4

Το καλύτερο για πολλαπλές συσκευές

Το Adonit Pro 4 χρησιμοποιεί παθητική τεχνολογία, που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε οθόνη αφής. Μπορεί να μην έχει την τεχνολογία που χρειάζονται οι καλλιτέχνες, αλλά είναι μια εμπνευσμένη επιλογή για όλες τις χρήσεις. Φαίνεται κομψό και στιβαρό και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά αριστοκρατικά σχέδια.

Πλεονεκτήματα

 • Κομψό και ελαφρύ
 • Λειτουργεί σε οποιαδήποτε οθόνη αφής
 • Δεν χρειάζεται σύζευξη ή φόρτιση
 • Ανθεκτική κατασκευή

Μειονεκτήματα

 • Ο δίσκος στην άκρη μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση
 • Δεν έχει την τεχνολογία που χρειάζονται οι καλλιτέχνες

FAQ

Ε: Λειτουργεί κάποια γραφίδα με iPad;

Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε για συμβατότητα πριν αγοράσετε μια γραφίδα με ειδικά χαρακτηριστικά όπως ανίχνευση κλίσης ή απόρριψη παλάμης. Το ηλεκτρονικό κατάστημα ή ο ιστότοπος του κατασκευαστή θα πρέπει να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Ακόμα κι αν αγοράσετε ένα Apple Pencil, θα πρέπει να ελέγξετε αν είναι συμβατό με τη γενιά του iPad σας.

Ωστόσο, η αγορά μιας εναλλακτικής παθητικής Apple Pencil σημαίνει ότι θα αποκτήσετε μια γραφίδα με χωρητικές δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε οθόνη αφής, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε μοντέλου iPad.

Ε: Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα Apple Pencil με το iPad ή το iPhone μου ή είναι καλύτερη εναλλακτική;

Το Apple Pencil είναι ειδικά σχεδιασμένο για tablet της Apple. Ωστόσο, ενώ προσφέρουν ευαισθησία πίεσης, απόρριψη παλάμης, χαμηλή καθυστέρηση και απρόσκοπτη ενσωμάτωση μεταξύ του μολυβιού και της συσκευής, είναι σημαντικά πιο ακριβά.

Επίσης, τα Apple Pencils δεν θα λειτουργήσουν σε iPhone. Για αυτό, χρειάζεστε μια χωρητική γραφίδα που θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε οθόνη αφής.

Η επιλογή μιας κατάλληλης εναλλακτικής για τις ανάγκες σας μπορεί να είναι πιο προσιτή, ενώ πολλοί εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που χρειάζεστε για να κάνετε.

Ε: Γιατί το Apple Pencil είναι τόσο ακριβό;

Η Apple ανέκαθεν προωθούσε τον εαυτό της ως premium brand, και αυτό αντικατοπτρίζεται στο κόστος των αξεσουάρ της. Ωστόσο, το Apple Pencil σημειώνει κάθε πλαίσιο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας στην πίεση και την κλίση, την απόρριψη της παλάμης και σχεδόν καθόλου λανθάνουσα κατάσταση. Η γραφίδα συνδέεται επίσης με το iPad μαγνητικά, το οποίο συνδυάζει τις δύο συσκευές και φορτίζει το μολύβι.

Ε: Πώς μπορώ να συνδέσω ένα εναλλακτικό Apple Pencil στο iPad μου;

Αρχικά, σκεφτείτε εάν η γραφίδα σας είναι ενεργή ή παθητική. Μια ενεργή γραφίδα έχει ενσωματωμένα ηλεκτρονικά και μια παθητική γραφίδα όχι. Έτσι, η παθητική γραφίδα θα λειτουργήσει αμέσως χωρίς να χρειάζεται σύνδεση.

Θα ήταν καλύτερο να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες για ενεργές γραφίδες. Εάν διαθέτετε γραφίδα Bluetooth, πιθανότατα θα είναι απλώς μια απλή σύζευξη προτού μπορέσετε να γράψετε.

Μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις iPad, το Logitech Crayon, απαιτεί μόνο να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ανάψει πράσινο το LED. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσετε τη συμβατότητα με οποιαδήποτε εναλλακτική γραφίδα πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Ε: Πώς μπορώ να συνδέσω ένα εναλλακτικό Apple Pencil στο iPhone μου;

Τα iPhone δεν υποστηρίζουν επίσημα καμία γραφίδα. Ακόμη και το Apple Pencil δεν θα λειτουργήσει με αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χωρητική γραφίδα με το iPhone σας. Θα προσφέρει μόνο βασικές λειτουργίες (θεωρήστε το ως προέκταση του δακτύλου σας) και δεν θα παρέχει την ακρίβεια που χρειάζεστε για σοβαρό σχέδιο ή λήψη σημειώσεων.

Ε: Τα Apple Pencils και άλλες γραφίδες γρατσουνίζουν τις οθόνες της συσκευής μου;

Τα iPad και οι περισσότερες άλλες σύγχρονες συσκευές έχουν σκληρές, ανθεκτικές στις γρατσουνιές οθόνες. Επιπλέον, οι αξιόπιστες γραφίδες κατασκευάζονται με μαλακές μύτες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι εγγυημένο και υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος γρατσουνίσματος εάν ασκήσετε υπερβολική πίεση ή εάν παγιδευτούν κάποια συντρίμμια στην άκρη. Η χρήση ενός προστατευτικού οθόνης και η διασφάλιση του τακτικού καθαρισμού της άκρης της γραφίδας σας εγγυάται σχεδόν μια οθόνη χωρίς γρατσουνιές.

  Διορθώστε το κέντρο ελέγχου καταλύτη AMD που λείπει