Οικονομικά ακουστικά ANC για όλους

Βασικά Takeaways

  • Το 1More PistonBuds Pro Q30 προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής με εξαιρετική ποιότητα ήχου και δυνατότητες ενεργού ακύρωσης θορύβου (ANC).
  • Αυτά τα προσιτά ακουστικά διαθέτουν μια σειρά χαρακτηριστικών, όπως χωρικό ήχο, λειτουργίες χαμηλής καθυστέρησης και προσαρμοσμένο ισοσταθμιστή, που σας επιτρέπουν να εξατομικεύσετε την ακουστική σας εμπειρία.
  • Τα ακουστικά Q30 έχουν συμπαγή σχεδιασμό που τοποθετείται εύκολα στην τσέπη, αξιοπρεπή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και βολικά χειριστήρια βρύσης, αν και τα χειριστήρια μπορεί να είναι επιρρεπή σε λάθος πάτημα όταν τα χρησιμοποιείτε στο κρεβάτι.

Η ενεργή ακύρωση θορύβου ήταν ο τομέας των ακουστικών υψηλής τεχνολογίας από τη Sony και τη Bose. Ωστόσο, οι τεχνολογικές εξελίξεις κατέστησαν δυνατή τη λήψη του σε προσιτά ακουστικά, όπως το 1More PistonBuds Pro Q30.

Αλλά η ακρόαση μουσικής δεν αφορά μόνο το ANC—είναι ένας συνδυασμός ποιότητας ήχου, άνεσης, λειτουργιών και πολλά άλλα. Το PistonBuds Pro Q30 κάνει μια λογική δουλειά για να τα προσφέρει, ακόμη και σε προσιτή τιμή.

1Περισσότερα PistonBuds Pro Q30

Το 1More PistonBuds Pro Q30 προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Η εξαιρετική τους ποιότητα ήχου και η δυνατότητα ANC διασφαλίζουν ότι θα απολαύσετε τη μουσική σας με τον τρόπο που πρέπει να ακούγεται.

Μάρκα 1Περισσότερα

Διάρκεια ζωής μπαταρίας 30 ώρες

Ακύρωση θορύβου Ναι

Μονοφωνική Ακρόαση Ναι

Μικρόφωνα Ναι

Διαβάθμιση IP IPX5

Υποστηριζόμενοι κωδικοποιητές AAC / SBC

Βάρος (ακουστικά) 4,5g

Διαστάσεις (ακουστικά) 2,1 x 2,6 x 2,9 cm

Φόρτιση USB-C

Μέγεθος προγράμματος οδήγησης 10mm

Διαστάσεις 6,4 x 4,5 x 2,6cm

Βάρος 43g

Χρώμα Λευκό / Μαύρο

Χωρικός ήχος Ναι

Ειδικά χαρακτηριστικά ANC

Διάρκεια μπαταρίας ακουστικών 7,5 ώρες

Διάρκεια μπαταρίας θήκης φόρτισης 22,5 ώρες

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη ενεργή ακύρωση θορύβου
  • Αξιοπρεπής διάρκεια μπαταρίας
  • Συμπαγές και εύκολο στην τσέπη

Μειονεκτήματα

  • Χειριστήρια αγγίγματος επιρρεπή σε λάθος πάτημα όταν είστε στο κρεβάτι

Σχεδιασμός και εφαρμογή: Μια συμπαγής θήκη στην τσέπη σας, αλλά μεγάλη στα αυτιά σας

Jowi Morales / MakeUseOf

Το 1More PistonBuds Pro Q30 διατίθεται σε ένα σχετικά συμπαγές κουτί, διαψεύδοντας το μέγεθος του περιεχομένου του. Τα ακουστικά και η θήκη είναι μικρά και ελαφριά—με βάρος μόλις 43g ή 1,5oz και διαστάσεις 6,4 x 4,5 x 2,6 cm (2,6 x 1,8 x 1,1 ίντσες)—καθιστώντας τα εύκολα στην τσέπη.

Η θήκη διαθέτει επίσης μια θύρα φόρτισης USB-C στο κάτω μέρος και ένα κουμπί επαναφοράς. Η μονάδα κριτικών μας ήρθε σε λευκό ματ φινίρισμα με λευκά και ασημί ακουστικά, αν και μπορούν επίσης να διατίθενται σε μαύρο/μαύρο και χρυσό στο Amazon και στο κατάστημα 1More.

  Πώς να διαφοροποιήσετε μεταξύ των δύο;

Jowi Morales / MakeUseOf

Παρόλο που κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 5 g ή 0,1 oz, έχει ένα μακρύ στέλεχος που σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι φοράτε το PistonBuds Pro. Στο τέλος θα το συνηθίσεις.

Ωστόσο, η αφαίρεση των ακουστικών από τη θήκη με το ένα χέρι είναι ένα πρόβλημα, καθώς θα χρειαστεί να το κάνετε όταν κρατάτε το τηλέφωνό σας στο άλλο σας χέρι. Είναι καλύτερο να φοράτε τα ακουστικά πριν βγάλετε το τηλέφωνό σας και τα συνδέσετε.

Εκτός από τα ακουστικά και τη θήκη, έχετε επίσης ένα καλώδιο φόρτισης USB-C και δύο ανταλλακτικά αυτιά από σιλικόνη—μικρά και μεγάλα. Το μεσαίου μεγέθους άκρο αυτιού από σιλικόνη είναι ήδη στερεωμένο στα ακουστικά.

Χειριστήρια: Βολικές ενέργειες πατήματος, αλλά μην χρησιμοποιείτε το Q30 στο κρεβάτι

Jowi Morales / MakeUseOf

Είναι εύκολο να ελέγχετε τον ήχο σας αφού φοράτε τα ακουστικά-πατήστε ένα ακουστικό δύο φορές για αναπαραγωγή ή παύση της μουσικής σας και πατήστε το τρεις φορές για να ενεργοποιήσετε τον φωνητικό έλεγχο. Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα για να αλλάξετε τις λειτουργίες ακύρωσης θορύβου μεταξύ Ενεργό, Διαφάνεια και Απενεργοποίηση.

Διαθέτουν επίσης λειτουργία Smart Playback, η οποία διακόπτει αυτόματα και αναπαράγει τα πολυμέσα σας, ανάλογα με το αν φοράτε τα ακουστικά ή τα βγάζετε.

Εάν είστε συνηθισμένοι σε άλλα στοιχεία ελέγχου πατήματος, μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργικότητά τους στην εφαρμογή 1More. Αλλά οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι ήδη ένα κατάλληλο σχέδιο, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φωνητικό έλεγχο για να ρυθμίσετε την ένταση και να αλλάξετε κομμάτια.

Αν και ο έλεγχος με ευαίσθητη στην αφή λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τόσο υπέροχος όταν χρησιμοποιείτε το PistonBuds Pro Q30 στο κρεβάτι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μαξιλάρι ή το αυτί σας μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία πατήματος και κράτησης, αλλάζοντας κατά λάθος τις ρυθμίσεις ANC του ακουστικού. Αυτό είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη σας.

Διάρκεια μπαταρίας: Αξιοπρεπής για την τιμή του

Jowi Morales / MakeUseOf

Το 1More υποστηρίζει διάρκεια ζωής μπαταρίας 30 ωρών στο PistonBuds Pro Q30. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει εάν δεν χρησιμοποιείτε το ANC. Όταν ενεργοποιείτε αυτήν τη λειτουργία, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πέφτει στις 20 ώρες—αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι ένα αξιοπρεπές ποσό δεδομένης της τιμής της.

Σε χαρτί, κάθε ακουστικό μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ώρες (7,5 με απενεργοποιημένο ANC) με μία μόνο φόρτιση. Αυτό επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία μου, όπου θα μου έμεινε περίπου το 50% της μπαταρίας μετά τη χρήση των ακουστικών για λίγο περισσότερο από δύο ώρες.

Φορτίζει επίσης γρήγορα, κερδίζοντας περίπου 30% μπαταρία από την άδεια αφού έριξα τα ακουστικά πίσω στη θήκη για περίπου πέντε λεπτά. Έτσι, είτε είστε επιβάτης σε μεγάλη οδήγηση με αυτοκίνητο, είτε κάνετε μια μεγάλη πτήση είτε ακούτε μουσική όλη μέρα στο γραφείο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Q30 θα πρέπει να είναι αρκετή για τις ανάγκες σας.

  Πώς να μετατρέψετε WAV σε MP3

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Ιδανική για κλήσεις, μουσική, ταινίες και παιχνίδια

Το 1More PistonBuds Pro Q30 χρησιμοποιεί Bluetooth 5.3, εξασφαλίζοντας την καλύτερη ασύρματη απόδοση. Ωστόσο, μπορούν να συνδεθούν μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά. Επομένως, εάν θέλετε να αντιστοιχίσετε τα ακουστικά με το smartphone, το tablet και τον υπολογιστή σας, πρέπει να τα επαναφέρετε κάθε φορά που αλλάζετε συσκευή.

Διαθέτουν αμελητέα καθυστέρηση κατά την παρακολούθηση ταινιών και την αναπαραγωγή παιχνιδιών. Αλλά αν παίζετε ανταγωνιστικά παιχνίδια FPS και βρίσκετε τη μικρή διαφορά μεταξύ αυτού που βλέπετε και ακούτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης στην εφαρμογή 1More.

Ποιότητα ήχου και μικροφώνου: Εξαιρετική για την τιμή του

Αν και τα Q30 είναι προσιτά, δεν τσιγκουνεύονται την ποιότητα του ήχου. Στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο έντασης, μπορείτε ακόμα να ακούτε τις λεπτές λεπτομέρειες της μουσικής που ακούτε. Επιπλέον, η ποιότητα του ήχου παραμένει καθαρή και λεπτομερής, ακόμη και όταν ρυθμίζετε το τηλέφωνό σας στη μέγιστη ένταση.

Ενεργές Επιλογές Ακύρωσης Θορύβου

Το Q30 έχει εξαιρετική ικανότητα ANC, αποκόπτοντας περίπου το 95% του drone χαμηλής συχνότητας ενός κινητήρα αεροσκάφους όταν η ισχύς ANC έχει ρυθμιστεί σε Ισχυρό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Ήπια αν δεν θέλετε τα ακουστικά να μειώνουν πλήρως τον περιβαλλοντικό θόρυβο και το WNR είναι το καλύτερο για χρήση ANC σε εξωτερικούς χώρους.

Και, εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε την ισχύ ANC που θέλετε ή εάν ο θόρυβος του περιβάλλοντος γύρω σας αλλάζει συχνά, μπορείτε απλώς να επιλέξετε Adaptive και να αφήσετε τα ακουστικά να επιλέξουν την καλύτερη λειτουργία. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις μόνο στην εφαρμογή 1More, επομένως πρέπει να την εγκαταστήσετε στο τηλέφωνό σας για να ενημερώσετε τα ακουστικά στις προτιμήσεις σας.

Εάν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον ενώ φοράτε το Q30s, μπορείτε απλά να πατήσετε παρατεταμένα σε οποιοδήποτε ακουστικό για να αλλάξετε τη λειτουργία ANC σε Διαφάνεια. Αυτό θα σας επιτρέψει να ακούτε τους πάντες και τα πάντα γύρω σας καθαρά, ώστε να μην χρειάζεται να αφαιρείτε τα ακουστικά όταν αλληλεπιδράτε με ανθρώπους ή με το περιβάλλον.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε το ANC για να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ειδικά σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Ωστόσο, τα ακουστικά δεν έχουν φωνητικό μήνυμα όταν αλλάζετε λειτουργίες ANC. Αντίθετα, ακούτε μόνο ορισμένους συνδυασμούς μπιπ για να σας πουν σε ποια λειτουργία βρίσκεστε.

Υπάρχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης για την απομνημόνευση των συνδυασμών μπιπ που αντιστοιχούν σε ποια λειτουργία, αλλά είναι αρκετά διαισθητικά. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα αν μια φωνή σας έλεγε σε ποια λειτουργία βρίσκεστε, καθώς τα ηχητικά σήματα μπορεί να είναι δύσκολο να ακουστούν, ειδικά αν εστιάζετε σε κάτι άλλο. Επίσης, σημειώστε ότι το ANC λειτουργεί μόνο εάν φοράτε και τα δύο ακουστικά.

Παράξενος χωρικός ήχος

Ο χωρικός ήχος είναι μια άλλη δυνατότητα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε στην εφαρμογή 1More. Αυτός ο διακόπτης εναλλαγής σάς δίνει ένα πληρέστερο προφίλ ήχου και κάνει τον ήχο σας πιο καθηλωτικό. Ωστόσο, υπήρξε μια φορά που το ένα ακουστικό ήταν πιο δυνατό από το άλλο όταν ενεργοποίησα αυτήν τη λειτουργία – ήταν σαν να ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία στο αριστερό ακουστικό και το δεξί ακουστικό δεν ακολούθησε το παράδειγμα.

  Πώς να επιλέξετε την καλύτερη υπηρεσία ελέγχου ιστορικού

Έπρεπε να επανεκκινήσω τα ακουστικά τοποθετώντας τα ξανά στη θήκη και περιμένοντας λίγα λεπτά πριν τα φορέσω ξανά. Αυτό διόρθωσε το πρόβλημα και μου επέτρεψε να απολαύσω ξανά εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Ακύρωση περιβαλλοντικού θορύβου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης

Φυσικά, τα ακουστικά διαθέτουν και μικρόφωνα για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε μια κλήση. Δοκιμάσαμε το PistonBuds Pro Q30 με έναν δυνατό θόρυβο στο φόντο του καφέ του δρόμου, ο οποίος απέδωσε αρκετά καλά.

Για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα για την απόδοση, ακολουθεί μια ξεχωριστή εγγραφή με τον περιβαλλοντικό θόρυβο:

Όλος ο περιβαλλοντικός θόρυβος αφαιρέθηκε από την κλήση και εξακολουθούσα να ακουγόμουν ευανάγνωστος, αν και μια ή δύο λέξεις ήταν οριακές. Θα πρέπει να μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση με το Q30 ακόμα κι αν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και εξακολουθείτε να ακούτε.

1Περισσότερη εφαρμογή: Χρησιμοποιήστε τα ακουστικά σας όπως θέλετε

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα ακουστικά σας ώστε να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας όπως θέλετε με την εφαρμογή 1More. Εκτός από την αλλαγή των λειτουργιών ANC και τη λειτουργικότητα πατήματος στα ακουστικά, την προσαρμογή της Έξυπνης αναπαραγωγής, την ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής καθυστέρησης και την ενεργοποίηση του Spatial Audio, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για αναβάθμιση υλικολογισμικού OTA.

Αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα λατρέψουν οι ηχοφίλοι με την εφαρμογή 1More είναι οι Επιλογές ήχου. Έχετε 12 προκαθορισμένες επιλογές EQ για να ταιριάξετε το προφίλ ήχου στα γούστα σας. Αλλά αν δεν βρείτε μια προεπιλογή που σας αρέσει, μπορείτε να κατευθυνθείτε στα προσαρμοσμένα EQ και να δημιουργήσετε πολλά προφίλ που θα δώσουν στα αυτιά σας αυτό που θέλουν.

Τα ακουστικά ANC δεν χρειάζεται να είναι ακριβά

Τα πιο ακριβά ακουστικά ANC μπορούν να σας κοστίσουν περίπου 300 $, αλλά το 1More απέδειξε ότι θα μπορούσατε να έχετε μια εξαιρετική εμπειρία σε ένα μόνο κλάσμα της τιμής. Το Q30 κοστίζει περίπου 55 $ στο Amazon αλλά λιγότερο από 50 $ στον ιστότοπο 1More. Στην πραγματικότητα, πωλείται τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές με μόλις 39,99 $.

Έτσι, αν θέλετε να ακούτε μουσική και ήχο χωρίς να σας ενοχλούν οι ήχοι περιβάλλοντος, το 1More PistonBuds Pro Q30 θα σας επιτρέψει να το κάνετε χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απομονωθείτε από τον περιβαλλοντικό θόρυβο και το άγχος, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εστιάσετε προς τα μέσα ή στην ταινία σας.

1Περισσότερα PistonBuds Pro Q30

Το 1More PistonBuds Pro Q30 προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Η εξαιρετική τους ποιότητα ήχου και η δυνατότητα ANC διασφαλίζουν ότι θα απολαύσετε τη μουσική σας με τον τρόπο που προορίζεται να ακούγεται.

Μάρκα 1Περισσότερα

Διάρκεια ζωής μπαταρίας 30 ώρες

Ακύρωση θορύβου Ναι

Μονοφωνική Ακρόαση Ναι

Μικρόφωνα Ναι

Διαβάθμιση IP IPX5

Υποστηριζόμενοι κωδικοποιητές AAC / SBC

Βάρος (ακουστικά) 4,5g

Διαστάσεις (earbuds) 2,1 x 2,6 x 2,9 cm

Φόρτιση USB-C

Μέγεθος προγράμματος οδήγησης 10mm

Διαστάσεις 6,4 x 4,5 x 2,6cm

Βάρος 43g

Χρώμα Λευκό / Μαύρο

Χωρικός ήχος Ναι

Ειδικά χαρακτηριστικά ANC

Διάρκεια μπαταρίας ακουστικών 7,5 ώρες

Διάρκεια μπαταρίας θήκης φόρτισης 22,5 ώρες